Bir gün karın, bir gün bacak-kalça
bu şekilde devam etmek doğru mu?
bu şekilde devam etmek doğru mu?
Merhaba, eğer fitness ile uğraşıyorsanız tüm vücut hatlarınızı aktif edip çalışmalısınız. Alt kısmı çalışıp üst kısmı ihmal ederseniz kötü bir görüntü ortaya çıkar. Ayrıca çalıştığınız yerler sıkı ve sert olurken diğer bölgeler sarkık ve yumuşak olur. Günlük almanız gereken protein miktarını hesaplayıp almayı ihmal etmeyin.
Almam gereken miktarı nasıl bilebilirim ben daha yeni başladım da bu konuları pek bilmiyorum 😊
Boyunuzu ve kilonuzu öğrenebilir miyim?
Boyumu net olarak bilmiyorum 162 falan sanırım 🥺 Kilom da 51- 52 arası değişiyor sürekli. Özellikle spor, yürüyüş ve diyete yakın beslenme sonrası 51den 52,4 olmuşum 😂 nasıl olduysa
Aslında kilonuz ideal diyete pek gerek yok gibi 😂 her tartılışınızda tartı 1-2 kg oynayabilir, bu sizi yanıltmasın. Regl dönemi yA da yaklaşıncaya vücut su tutabilir. Ya da başka etkenler vücudun su tutmasına sebep olabilir ama siz kilo aldım sanarsınız. :) Siz haftada en az 4, en fazla 5 gün sporunuzu yapın. Üst üste 2 günden fazla spor yapmayın ki kas yanması olmasın. Gün içerisinde 60-70 gram protein almalısınız kilonuz bunu gösteriyor. Eğer ağırlık antrenmanına giriyorsanız ki tavsiye ederim yapmanızı antrenman sonuna kardiyo ekleyin. Spordan hemen sonra protein ağırlıklı beslenin. Mesela 4 yumurta gömün 30 grama yakın protein içerir yA da 100 gram tavuk oda 23-25 gr arası protein içerir. Alkolken, geç uyumaktan, gereksiz şeker ve yağ alımından uzak durun. Yağı sağlıklı besinlerden alın kuruyemiş vs. Ve en önemlisi 2-3 litre su için. :)
Cevap
6Cevap
çalışabilirsin.
beginner level stretches de ekle
Hangisi için o
Ben 5 gündür yapıyorum yeni başladım da. spor sonrası yemek nasıl olmalı? Normalde akşam yemeğinden 2-3 saat sonra yapıp ertesi kahvaltıya kadar bir şey yemiyorum. bugün kahvaltıdan 3 saat sonra çalışmaya başladım. Yemeğim nasıl olmalı?
Stretches yani ESNEME
Yürümek
koşmak gibi bir şey
bunlar, nasıl ki sağlığın için
kalbin için iyiyse
Esneme denilen şey de
vücut için iyi
kaslar için iyi
rahatlamak için iyi
Örnek
Benim vaktim kadar
gidiyorum