arkadaslar merhaba kardesim 187 boyunda 78 80 kilo arası yaklasik 4 aydir fitnes yapiyor pek kas yaptini soyleyemem fazla vucudu yok sizce yaza kadar kac olsa ideal olur
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Selamlar, öncelikle zayıflık her zaman sağlıksız olmak anlamına gelmez.
Kardeşinizin zayıf olmasının kökeninde herhangi bir sağlık sorunu veya hormonal bir bozukluk yer almıyorsa kısa veya orta süreli kuvvette devamlılık antrenmanlarıyla birlikte aşağı yukarı kalori hesabı yapılmış çok katı olmayan bir diyet uygulayarak kilo alabilir. Yalnız bu noktada şunu belirtmeliyim 3-4 ay gibi süreler gelişim açısından uzun süreler değil, biz o ilk bir kaç aylık süreçlere adaptasyon süreci diyoruz. Yani antrenmana vücudun fizyolojik adaptasyonu.
Zaten ilk etapta böyle kısa süreli 3 aylık 4 aylık egzersiz periyotlarında eğer kişi sedanter iken egzersiz yapmaya yeni başladıysa ve belirgin müsküler bir yapıya sahip değilse. Maksimum göreceğiniz gelişimler kuvvet artışı, damarların belirginleşmesi gibi gelişmelerdir. Yani kazandığı kas kütlesini belki kendisi tespit edebilir ama sizin çıplak gözle tespit edebilmeniz mümkün olmayabilir. Önerime gelecek olursak aşağı yukarı alıyor olduğu kalorinin tespiti yapılıp günlük alıyor olduğu kalorinin 300-500 kalori daha yükseğini alması. Kardeşinin yaşını paylaşmamışsın. Profilde yazan senin yaşından bir kaç yaş küçük olduğunu düşünürsek ve öğrenci olduğunu düşünürsek çok katı sınırların olduğu bir diyeti uygulaması mümkün olmayacaktır. Normalde yediği karbonhidrat içeren porsiyonları çeyrek porsiyon daha yükseltebilir. Basit şeker tüketimlerini yoğun glikoz ihtiyacı olan durumlarda tercih edebilir antrenman sonrası gibi. Antrenmanlarını da aç veya çok az gıda tükettikten sonra yapmasını önermem. Antrenman öncesi en az 2-3 küçük öğün veya 1-2 büyük öğün yapması antrenman performansı açısından mantıklı olabilir. Ayrıca uzun süren antrenmanlarda böbrek üstü korteksinden strese yanıt olarak kortizol salgılanır bu da istediğiniz gelişim için pek iyi değil. Genelde fitness salonlarına girip 2-3 saat vakit geçiren gençleri gördüğümden dolayı bu hatırlatmayı yaptım. 45-60dk lık onun seviyesine uygun bir antrenman hedefine yönelik olacaktır.
Verdiğim bilgiler varsayımlar doğrultusundadır, tüm bireyler kendine has özelliklere sahiptir bu nedenle bir uzman tarafından doğru bir şekilde mevcut durum kompozisyonu çıkarıldıktan sonra uygun diyet ve antrenman önerileri reçete edilmelidir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
şimdi kardeşinin günlük ne kadar kalori alıp, haftada kaç saat ne kadar kalori yaktığı ve nasıl antrenman yaptığı etkenleri belirler bunu. Çok aşırı kilolu veya çok aşırı zayıf değilseniz birden diyete veya yemeye yüklenmeyin bağırsakları yavaş yavaş alıştırın. En büyük etken devamlılık ve neye göre çalıştığı da önemli. Plaj vücudu istiyorsa ağırlık kullanmalı. fitness güçlendirir, sağlamlaştırır, zayıflatır, kondisyonu arttırır ama plaj vücudu için fitness değil de günde 1 saat salona gidip kademeli ağırlık çalıiması ve her gün 1 saat kardiyo yapması en iyi seçenek olacaktır. fitness daha zordur salona gidip ağırlık kaldırmaktan ama plaj vücudu için ilk seçenek değildir. pump yapmadan kaslar pek büyümez.
00 Yorumla
- +1 yıl
Sporla kilo almak en sağlıklı seçenektir tabiki kas kütlesi artışıyla olacak ve bunun için önce hacim kazanması gerekir karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenmesi gerekir kilo aldıkça bunu kasa çevirip hem hacimli hemde güzel bi görüntü yakalayabilir
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
29Cevap
- +1 yıl
sıkıntı kilosu değil kilosu ideal heleki kasları gözüksün istiyorsa, asıl olay protein içeren şeyleri yemesi gerek sakın ha protein tozu almasın sporu kestiği gün popiş göbek olacak boş kiloya dönüşecek, bol protein tüketsin sabah öğle akşam sabahları yumurta özellikle beyazı, öğlen et tavuk balık fark etmez akşam da aynı ayrıca nohut falan da yemesini tavsiye ederim, bir de antrenman programı önemli.
10 Yorumla - +1 yıl
Kardesin zayif degil kilosu normal eger erkekse fitnesle kas yapamaz ayrica 4 ayda da kas olmaz ha olur cok olmaz oda hizlandirilmis programla olur yani ilk gun siniri nedir o igrenilir ve o sinirin uzerinde baslanir fakat fitnesle olmaz
12 Yorumla- +1 yıl
Fitnes var olan formu korumak icindir kas kutlesi yapmak istiyirsa budy bulding yapmali
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Yani benim boyun 1.93 kardeşin neredeyse benim spora ilk başladığım kilolarda. O cocuk düzgün kas kütlesi koyarak 110 a kadar çıksa bile zayıf görünür. Gerçi o kiloya gelse düzgün bir şekilde manken gibi olur o ayrı. :D
İsterse bana dm atabilir. 2 kademe fitness eğitmeniyim. ktnazad21 bulsun beni instadan.00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
bence kilosu ideal ama 85 olsa belki daha saglikli durur
11 Yorumla - +1 yıl
Her insan için bu ideal biraz farklı olabilir bu yüzden kardeşinin ne istediği önemli. İyi bir antrenman programı, sağlam beslenme ve kusursuz motivasyon ile disiplin birleşirse yaza kadar elde edemeyeceği şey yok.
00 Yorumla - +1 yıl
bişey vermesine gerekyok zaten ideal kiloda kas yapsa teter
10 Yorumla - +1 yıl
böyle iyi bence kilo alıp kilo problemi yaşamasından iyidir
14 Yorumla- +1 yıl
Siz kaç kilosunuz
- +1 yıl
Kilondan memnun musun
fazla vucudu olmaz çünkü zayıf o kilo ile vucut oluşmaz protein destekli gıdalar ile kilo alması lazım 174 boy 80 kiloyum ben anca biraz vucut görünüyor bir yıldır spor yapıyorum düşün yani
00 YorumlaFitnes hareketlerinin ne kadar sürede olduğunu bilmiyorum ama ben fitnes ve plates karışık yapıyordum kilo almak ve fizigimi şekillendirmek için şu an karnim şekil aldi bile ve bacaklarim ve popomda bu 1.5 ayda oldu ve 48 kiloyken şu an 51.5 kiloyum plastes hareketleride yapsin bence bana göre o daha hızlı etkili
02 Yorumla- +1 yıl
Bence kilosu normal, ben de 1.45 iken 26 kiloydum (ilkokulda) ama doktorlar sıkıntı olmadığını söylemişti. Eğer sağlık sorunu yoksa pek takma bence
00 Yorumla - +1 yıl
Aynı ölçülerdeyiz bende 185/82 kg olarak fitnese başladım 8 ay yaptım gram kg veremedim. Kas yapmakta boğazfan geçiyor beslenmeye çok dikkat etmezsen olmuyor. Sadece spor yetmiyor yani.
10 Yorumla yağ yakmış olabilir mühim olan tartı değil aynadır
ama kas belli olmuyor diyorsan
4 ay az süre değil yeterli vakit ayırmıyodur veya beslenmesi çok kötüdür10 Yorumla- +1 yıl
Kardeşin zayıfsa, ben neyim acaba. kilosu iyi bence
00 Yorumla - +1 yıl
Sen misin asıl kişi yaza kadar olmaz sıkı ve nizami çalışırsan biraz hatlar belirginleşir o kadar.
00 Yorumla - +1 yıl
boy kilo normal duruyor bol proteinli yiyecekler tüketsin ağırlık kaldırsın
00 Yorumla - +1 yıl
Bence kilo ve boyu ideal daha yolun yarısında biraz ağırlık bakarsa ve çok tekrarla kas oranı artar beslenme şekli de önemli
10 Yorumla O kadar zayıf değil bence boyu uzun
15 YorumlaBolbol yumurta beyazı yesin kardeşin ondan sonra vücud çıkmaya başlar
10 YorumlaVücut bu 4 ayda nasıl yapılacak saçmalamayın maksimum forma ulaşmak nerden baksan 3 4 yıl sürüyor sonra sizin instada gördüğünüz kaslı adamların ilaç geçmişi var genelde
00 YorumlaHerkesin metebolizmasi farklı kardeşinin boğazını bilemem ama kendi kardeşimde aynı yiyor kilo almıyor kilo almak için kötü beslenmesin ve spor hocası farklı bir program yapmasını söylesin
00 YorumlaYeterli protein ve karbonhidrat almadığı için kas gelişimi olmuyodur yediklerine dikkat etmezse kas kaybı bile olur
00 YorumlaBence yağlı beslensin kalorili şeyler yesin sağlıklı beslenmesin günün sonunda sadece sağlıklı yiycek yesin tek öğün yani çünkü sağlıklı yiyevekler bizi tok tutar ve kilo almamızı engeller
00 Yorumla- +1 yıl
Bende 17 yaşındayım kardeşinle hemen hemen sorunlarımız aynı bende fitnesa gitim bi faydasını görmedim açıkçası
00 Yorumla - +1 yıl
Kilosu normal bence fakat önemli olan görünüşü
10 Yorumla - +1 yıl
Bol bol vitamin protein
10 Yorumla - +1 yıl
Fittnes yapıyorsa biraz kilo alsın boy ve kilo orantılı olmalı
00 Yorumla - +1 yıl
Benimde boyum 187 spor ile kilo aldım şu an 82 kiloyum gayet ideal
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Bol bol yemek yemesi gerekiyor karbonhidrat ve bol proteinli besin yemesi gerek o yüzden vücut kendini göstermez kilo önemli
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
188 boyum var 56 kiloyum , ben ne yapacağım şimdi?
01 Yorumla - +1 yıl
Kilosu normal bence fakat önemli olan görünüşü
10 Yorumla - +1 yıl
böyle iyi kilosu
10 Yorumla Ağırlık kaldırsın protein yesin
10 YorumlaKardeşinin sevgilisi var mı
00 Yorumla- +1 yıl
Gayet iyyyiii
05 Yorumla- +1 yıl
170 im ve bence sen bodursun
- +1 yıl
İyi ideal
- +1 yıl
85 kilo olsa bide karin kasını çıkarsa yeterr
00 Yorumla - +1 yıl
Dizel kyemek yemeli her öğün
00 Yorumla Vitamimsiz mi yani
00 Yorumlakilosu gayet bence. senin boyun kilon nasıl?
00 Yorumla- +1 yıl
Bence pes etmeli. Protein yesin bol bol
00 Yorumla - +1 yıl
böyle devam etsin ideali olur
00 Yorumla Spor konusunda 593 cevap paylaştı. kızmi
00 YorumlaBence normal
00 Yorumla- +1 yıl
kilo alabilir
00 Yorumla 50 kg olan bne wtf
02 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba, :)
Öncelikle boyuna göre kilosu ideal gözüküyor. Ancak yağ oranına da bakmak önemli. Bu süreçte amacınız kas kitlesini arttırmaksa sporla beraber beslenme düzenine ve çeşitliliğine de dikkat etmeniz gerekir. Spor öncesi ve sonrası protein + karbonhidratı bir arada kullanmalı ve ara öğünlerde yağlı tohumların (badem, fındık ceviz vb.) tüketimini arttırmalısınız.
Eğer yetersiz beslenir, nasıl olsa spor yapıyorum yediklerimi yakarım diye düşünürseniz hem kas kaybedersiniz hem de vücudunuz şekillenmez. Özellikle protein olarak yumurta, et, tavuk, balık tercih edebilirsiniz. Karbonhidrat olarak tam buğday makarna, tam buğday ekmek, bulgur, karabuğday, yulaf, kinoa tarzı karbonhidratları tercih edebilirsiniz.
Spor sonrası ara öğün ihtiyacınızı süt, muz, badem, şekersiz fıstık ezmesi ile smoothie yaparak karşılayabilirsiniz. Bu tarz karışımlar kas kaybınızında önüne geçecektir. Kahvaltıdan sonra spora gidyorsanız muhakkak kahvaltıya yumurta eklemeyi de ihmal etmeyin.
cok tesekkurlerrr