Tabi ki mümkün simdi yeni doğmuş çocukları ayrı bi bölgede küfürsüz İnternetsiz televizyonsuz nezih yetiştirip onların da çocuklarının aynı şekilde büyümesini saglarsak eminim bunlar küfür bilmeden futbol oynayıp izleyebilir Tabi bunun riskleri küfür bir kere bulasirsa bunlara koronadan beter yayılır birde genlerin iyice kizisip sonraki nesil konuşmaya başlarken ilk kelimeleri anne baba yerine başka biseyler olabilir En iyisi insan yetiştirirken küfrün ne olduğunu ve neden her zaman kullanılmaması gerektiğini öğretebilmek
izleyicilerin genel durumu maça gidip bağırıp küfredip rahatlamak üzerine. o nedenle zor. Maç dan ve spor dan daha önce gelen kişilerin kendisini böyle rahat hissetmesi. Hakem bir arkadasıma; sana hiç tuhaf bir küfür edildi mi diye sormuştum bana: hiç unutamadıgım bi küfür var demişti ve şöyle anlatmıştı.
Kırıkkalede yiz yan hakemlik yapıyorum bir pozisyonda ofsayt kaldırdım. Arkadan birisi - O bayrağı alır sapını ateşte kızartır soğuk tarafını g... sok... rım dedi... Maçtan sonra adamı buldum abi bana niye böyle küfür ettin diye sordum adam bana -Ne la bana mı cortluyon dedi bende yok abi merak ettim bayrağın sapını ısıtıp niye soğuk tarafını sokuyon dedim... adama kahkaha atıp şöyle diyor. Soğuk tarafını sokacam ki çıkartmak isteyince sıcak tarafını tutup çıkartama bayrak içinde kalsın istedim.
yani adam tamamen küfür etmeye gelmiş fantezili sövüyor. o nedenle bizim ülkemizde değil dünya genelinde biraz küfürsüz oyun
Öfff... Küfür de lazım beya, amma kastınız valla. Yetişkin bir birey (erkek demiyorum birey diyorum)... Eşine (Kadına değil eşine diyorum. tersinden anlayanın tersine sokayım) bağıramaz, Patronuna bağıramaz, Protesto eder, hükümetine bağıramaz, Ya bu insanlar nasıl deşarj olacak. Küçük bir kukla gibi patronlarına çalışıp devletine vergi verip, desteklediği takımdan forma alıp para kazandırsın... hiçbir şey demesin. Kimsenin ailesine küfür edilmesin, kimseye şiddet uygulanmasın eyvallah, ama o sahanın içindeki ipijede, o hakemlik yapan eyyamcı ırısprı çocuğuna da küf-re-de-rim. Ay çiçek böcek İngiliz kraliyet diye gezinen aptallarada ayrı uyuz oluyorum.
Mümkün değil bu futbolla alakalı bişeyde değil bizim milletimizi stres anında küfür etmek rahatlatıyor sadece e futbolun içindede bol bol stres olduğu için takımı geri düştüğünde falan, ya da ortam gerilince küfür edip deşaej oluyolar.
Hayır çünkü bu kültürel bir şey. Ve kültür olarak da bizim millet nedense çok küfür seviyor. Bunu en basit komedi filmlerinde bile gorebilirsiniz. Bide eğitimle alakalı. İzmir ve İstanbul özellikle küfüru fazla kullanmayan insanlar var. Bunu net görebiliyorum. Ankara da belki öyledir ama orada fazla bununla şansım olmadı. Ciddi anlamda eğitimin olmadığı yerde küfür çoğalıyor zaten eğitim olan insan küfürün çok bos muhabbeti kötü bir şey olduğunu bilir
Hayır sadece türk futbolu için geçerli değil küfür etmek taraftar gruplarının oluşturduğu bütün sporlar için geçerli. Sebebi aslında aristotalesten gelen geleneksel tiyatro anlayışıyla benzer özellik gösteriyor. Küfür taraftarlarda ve izleyicide bir kathersis (arınma) işlevi görüyor. TV dizilerinde bu arınmanın karşılığı mutlu son olarak gösterilebilinir.
Şöyle mümkündür milli takım veya desteklediğimiz takım her maçta 3-0 3-1 4-1 5-2 gibi farklı ve net skorlar alırsa ben küfür etmem şahsen bu gece Norveç milli takiminda oynayan herkesin ne anası ne bbaasi kaldı gerçi suç bizde yine kendi sokugumuzu dikemiyoruz hep başkasının sonuclarina bakiyoruz
Pek mümkün gürünmüyor çünkü, bizim milletimiz günlük hayatta bazı argo kelimeleri sürekli kullandığı için artık hem dile hem de kulağa sıradanlaştı için bir nevi kanıksama olmuş. Futbol maçlarında da heyecan sürekli doruklarda olduğu için ağzızdan çıkan kelimeleri pek önemsemez ve ilk duyanlar da bunudan rahatsız olurlar. Ne yazık ki durum bu...
Türkiye'ye gelen turiste bile ilk önce küfür ettiriyoruz, toplumsal olarak ilk önce bazı şeyleri reforme etmeli güncellemeyiz, okullarda anaokulundan üniversite uzantısına kadar yeni bir ders programı açılmalı, toplumsal ahlak davranış biçimi olarak, yere tükürmek, hayvanlara karşı kadınlara karşı, ırkçılık karşıtı vs vs uzar gider, bu konuları eğitim ile ancak diğer nesillere aşılarız iyi geceler diliyorum 👍
Mumkun yurtdisinda yasiyorum gayet efendi efendi maclari izliyor millet kavgasiz kufursuz takimlar birarada. Bizim turk milletinde bir sorun var. Her cumlenin arkasina a*m*k yazan tayfadan ne beklersin ki ztn. Instada bi gonderinin altina yorum yapiyorum ne kadar sazan varsa ususuyor. Hepsinin egitilmesi lazim.
Türkiye'deki şekliyle futboldan nefret ediyorum diyebilirim. Bizim gibi geri kalmış toplumlarda futbol toplumun afyonu adeta. İtilmişliğimizi kakılmışlığımızı bu platformlarda gidermeye çalışıyoruz. Oysa Medeni toplumlarda insanlar aileleri ile birlikte futbol maçı izleyip 2-3 saat keyifli vakit geçirmek için statlara gidiyorlar.
Zannetmiyorum ya, normalde küfür etmesem bile bazen ben bile ediyorum izlerken. Ama bunun sadece futbola özel bir durum olduğunu düşünmüyorum. Yine de ben de keşke bu kadar yoğunlukta o olmasa diyorum.
Bundan yıllar önce tribün beyefendileri vardı. Deplasmana gelen taraftarlara 'hoş geldiniz' tiye tempo tutarlardı. Şimdi ise fanatik başkanlar, kabadayı yöneticiler ve küfürbaz amigolar var. Maalesef artık imkansız.
şiirlerimde küfür etme diyorlar usulsüz lan bu kadar rospu çocuğunu nasıl anlatayım küfürsüz. Can yucel hayat bile dusunemiyor küfürsüz. susmak hep cevap olamıyor maalesef.
O futboldan igreniyorum.. bir saniyesine dahi tahammülüm yok.. diger spor dalları ilgimi çeker.. yüzerim küre çekerim.. günlük koşarım . ama o futbola gelince ordan uzaklasirim
bu bizim kültürümüz bence. değişmez kolay kolay. stad jarhgonu var mesela. ben bundan yıllar once inönüye gittim. ben dedim küfür bilmiyormusum. bi küfrettiler. gariz küfür deniliyor ya halt etmiş o derece. agzım acık kaldı.
Keşke öyle olsa ama imkansız ötesi bir şey küfürü geçtim mac sonu birbirlerini kesmeleri doğramaları lazım yoksa işleri rast gitmez böyle bir zihniyet var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ben futbolcuyum erkekler kafa bile ayiorum küfür normal yane
Bir kere ağaç yaşken eğilir bu toplum küfürü ögrendi artık bir kere ama belki gelecek nesil dicem ama onkarıda eğitenler onlardan bir önceki nesil değil mi?
Mümkün ama maça giden tribün dışarda bir insana küfür ettimi sıkıntı karakolluk mahkeme ama futbolcuya hakeme edilince sıkıntı olmuyo deşarj olup eve gidiyon🙈😂😂😂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sevgilim küfür etmiyor sigara içmiyor. Çükünün küçük olduğuna eminim ama ispat edemem fjcjfmkd