Yani illa güçlü olmak için iri kaslı mı olmak lazım, zayıf kaslılar iri kaslılar kadar güçlü olamaz mı?

Kas zayıfta da çok fazla iridede güzel durmuyor ne kadar kas varsa o kadar güçlü zayıf insan kalıplı insan fark etmez bide dövüş tekniği olayı var kas ayrı bir şey dövüş tekniği kabiliyeti ayrı bir şey
Power lift sporculari güç odaklı çalışırlar ve geneli ayı gibi azman olurlar. Bu insanlar dünyanın en güçlü insanı olmak gibi yarışmalara girerler. Zayıf kaslı ile iri kaslınin gücü orantı olarak sadelestirirsek kişilerden kişiye farklılık gösterebilir. Zayıf kişi kendi kilosunun kaç katını kaldırıyor veya iri kişi kendi kilosunun kaç katıni kaldırıyor diye ele alıp kıyaslama yapilabilir
İri yapılı kaslı olunca hem güç hem dayanıklılık üst seviyede oluyor ama dezavantaj olarak hız yavaş olacaktır.
Zayıf ama kaslı olunca daha seri ve atletik olunabilir ama güç daha düşüktür.
her şey kas değildir buna örnek ipmanda gelebilur
Cevap
7Cevap
Bruce Lee gibi bi örnek varken bunu sormak saçma olmuş
Diğeri güçsüz mü ki
Öyle demedim illa kalıplı olmak şart değil
Bazıları güçlü olmanın iri kaslı olmak ile ilgisi yok diyor kasların sertliği ve kuvvetliliğine bağlı diyorlar öyle mi peki sence
Güç de bi yere kadar seri olmak önemli, taktik vs
Bence de öyle ama sadece dövüş olarak değil genel hayatta da esnek, hızlı ve seri olursun bence de en iyi çevik olmak
Bence önemli olan teknik. Bruce Lee dwayne jonhson u 2 ye katlar 5 le çarpar mesela :)
Bence de genel olarak iriler hep zayıflardan çok daha güçlü derler o yüzden dedim acaba cidden öyle mi diyede. Ama çevik olmak en iyisi
Gerçi Bruce Lee film artisti ama bilemedim şimdi 🤔
Genel olarak en iyisi çevik sonuçta
🤣🤣🤣
Bruce Lee gerçekte de kung fu ustası.
Yo gerçek dövüşçüydü tabiki ama dövüşü aynı filmlerdeki gibi değil bence sonuçta film bu kaç defa sahneleri tekrar oynamışlardır 😀
Dünyanın en iyisi adam. Daha üstüne gelmedi. Hafife almamak lazım :D
Tabi orası öyle adam her dövüşü biliyordu diye biliyorum.
Orasını bilmiyorum ama karşısında kimse duramaz :)
Yani 🤣🤣🤣🤣🤣
Kızlara sesleniyorum alın size goril hayvanı o size daha güzel bakar 😂😂😂
Kızları boş ver be abi kimse kimse için yaşamasın 😃 sence hangisi knk çevik olmak mı yoksa güçlü olmak mı?
Yapı sadece görünüşten ibarettir. Ama güç başka bir şey birde bunların ikiside birleşti mı işte o zaman dahisin💪😉
Güç teknik ve hızla birleşmezse yere serilirsin.
Yani güçlü sadece güçlü olmak yetmiyor teknik ve hızlı da olmak gerekiyor demek istedin sanırım
Bazıları iri kaslı olmanın güç ile ilgisi yok diyor kasların sertliğine ve kuvvetliğine bağlı diyorlar öyle mi sence
Sağdaki Bruce Lee gelmiş geçmiş en iyi dövüşçü tabi filmlerde öyle gerçekte nasıl bilmiyorum 😂😂
Güçlü olmak için hızlı olmak gerekir bro
Çevik olmak daha iyi dimi hem güçlüsün hemde hızlı ve serisin en iyisi bence
Güç genetiktir kasla bi yere kadar güçlü olursun
Zayıf kaslı dediğin zargana olur ortası iyidir
Hakkaten bu zargana nedir? Ben yorumlarda görüyorum sürekli ama ne olduğunu bir türlü öğrenemedim.
Cılız olup baklava çıkartan kişilere veya çok zayıf kişilere deniliyor genelde
Hm anladım çok sağol sonunda öğrendim ne olduğunu 😅 bencede en iyisi ortası
Gerçi kişinin zevkine kalmış bişey bence bu zargana, orta kaslı ve iri kaslı vücut tipleri
Savaş Cebeci gibi de olmasın yani o itici zindan gorili gibi...
Yok ya o da çok fazla
Bruce lee zargana
İri kaslı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?