Bir erkek neden tutarsız davranır?

Açıkcası anlayamıyorum.Ne yaptığını yada ne yapacağını sektiremiyorum bir değer veriyormuş gibi yapıyor sonrada hiç umursamıyormuş gibi yapıyor bir kenara atıyor.Konu bulamıyoruz onunla konuşmadığım zaman tirip atıyor yazmadığım zaman hesap soruyor neden yazmadım diye konuşmaya çalıştığımda da ağzından zorla laf alıyormuşum gibi oluyor bir türlü konu bulamıyoruz aramızda bir duvar var gibi sanki bir türlü onu aşamıyoruz ben ona arkadaş gibi mi yoksa benden hoşlanan biri gibi mi davranacağımı bilmediğimden sınırlı konuşuyorum oda konuşmasını bana göre çeviriyor ciddi olduğumda ciddi biraz sıcak olduğumda oda öyle oluyor benimle konuşurken kasıldığını söylüyor bir tek bende kasıldığını söylüyor neden kasıldığını sorduğumda beni sıkmaktan korktuğunu söylüyor ona bu sorunumu dile getirdim özür diledi sonra bir hafta sanki çıkıyormuşuz gibi bana hesap verdi gelişini gidişini ama bu konuşma problemimizi bir türlü aşamadık yine sınırlar vardı her şeyi benden bekliyor ondan beklediğimi hiç hesaba katmıyor 3 yada 2 gün birbirimizden bekliyoruz yazmıyoruz sonra yazıyor neden yazmadın diyor bende sende yazmıyorsun diye başladığımda asıl sen neden yazmıyorsun sorun bu diyor özürler diliyor ama yine yapıyor sonra hiç birşey demeden ortadan kaybolup tekrar değer veriyormuş gibi geliyor benden çekindiğini hissediyorum arkadaşlarımda öyle söylüyor benden hoşlandığını da söylüyorlar ama hoşlanıyorsa neden bir değer verip sonra yok oluyor son tartışmamızda bunu ona söyledim sonra düzeldik ona şuan için her şeyi söyledim dediğimde başka bir şey söylemeyecek misin hepsi bumu yani dedi bende duruma göre değişir olumlu yada olumsuz bir duruma göre dediğimde oda olumlu olmalıyım o zaman dedi benden bekliyor diye anladım yine... Ama sonra özür diledikten sonra yine konuşmamaya başladı ben konuşmaya çalıştığımda kısa kestirip attı şimdide tatilde konuşmuyoruz mesajda atmıyor ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum son konuşmamızda kestirip attı sanki sus da işime bakayım der gibiydi sıkıldı diye düşünüyorum bilmiyorum sizce ne yapmaya çalışıyor
Bir erkek neden tutarsız davranır?