⚫Suudi Arabistan prensi Mohammed Bin Salman İngiliz Premier ligi takımı Newcastle United'ı resmen satın aldığını açıkladı. 🔴Prens Salman'ın 400 milyar Euro serveti bulunuyor💰 🟡Önümüzdeki sezon için transfer bütçeni 1.5 milyar Euro olarak belirlediği söyleniyor🔥 ✖️Sizce Newcastle United ilerleyen yıllarda bir PGS veya City gibi dünyanın en iyi kulüplerinden biri olabilecek mi? #kafamıngüzelligi
Newcastle United an itibariyle dünyanın en zengin kulübü oldu. Sizce ilerleyen yıllarda dev bir kulüp olabilecekler mi?
Para futbolun içine girdiğinden beridir bence işler sarpa sarmaya başladı. İddaada dönen paralar olsun futbolculara akıtılan paralar olsun çok kötü bir durum bence hani güzel bir söz varya futbolu eskiden açlar oynar zenginler izlerdi şimdi ise zenginler oynayıl açlar izliyor futbol bu durumda işte.
Futbol futboldan daha çok paraya dönddüğü için artık neredeyse keyif alamıyorum en son ne zaman maça baktığımı bile hatırlamıyorum. Kısa sürede olamaz. Paran olması her oyuncuyu alabileceği anlamı taşımaz. Başarı varsa dünya yıldızları gelir. Kısa sürede anca yıldızları alır daha üstünü alamaz kolay kolay.
PSG, M. City ve Chelsea'yi topla bir Newcastle United'ın değeri'ne yaklaşamıyorlar bile. Bir orta sıra takımı olan Newcastle United'ın başarılı olacağını sanmıyorum. En azından büyük harcamalar yapacakları ilk sezon da başarılı olacağını düşünmüyorum.
📍 PSG'nin sahibi Nasser Al-Khelaifi'nin serveti 6.5 milyar sterlin. 📍 Chelsea'nin sahibi roman Abramovich'in serveti 10 milyar sterlin. 📍 Man City'nin sahibi Sheikh Mansour'un serveti 23 milyar sterlin. 📍 Newcastle'ı alan Konsorsiyum’un serveti 400 milyar sterlin.
Futbol menajer oyunlarındaki gibi piyasadaki çoğu iyi oyuncuyu toplayıp iki senede güzel kadro kurarlar.