Senin paylaştığın şarkı dinleyince çok duygulanıyorum özelikle geçen sene şampiyon olduğumuzda da duygulanmıştım. Takımın marşı bile insanın içine işliyor.
Bana göre marşların enleri var, objektif bir yorum yapacağım bu konuda bu arada en sevdiğim marşı da Nevizade Geceleri şimdi bana göre enlere geleyim.
1- Beşiktaş - Gücüne Güç Katmaya Geldik
Tasarlanmış en iyi marş Beşiktaş'a ait. Kullanılan arka plan müziğiyle sözlerin bir biriyle dans ettiği marş açıkçası, akılda kalıcı bir yapısı var ve dinlerken hah işte bu marş işte dedirtecek kadar iyi olmuş.
Bu güne kadar tasarlanmış en iyi 100. Yıl şarkısı Fenerbahçe Spor Kulübüne ait. Normalde yüzyıl marşları ya da şarkıları genelde en tehlikeli olanlar çünkü çıkış bestesi oluyor. Genelde bütün bestelerini dinlemişimdir belki de takımların ama 100. Yıl olarak benim kanaatimce en iyisi Fenerbahçe Spor Kulübünün olmuş.
Tasarlanmış ve yazılmış en iyi koro bestesi Galatasaray'a ait. Galatasaray'ın besteleri genellikle arka plan müziği olarak sıkıntı çıkarsa da tribün işin içine girdiği zaman söylenmesi okunması en iyi besteler haline geliyor çünkü taraftarların lay lay lay vari tekrarlamalarına bir çok bestesi uyum sağlıyor bunların en başında da Nevizade Geceleri geliyor benim en sevdiğim tribün marşı da odur.
Beşiktaşım hayat sensin dünyam sensin her şey sensin. gelecekse tüm acılar biz hazırız senden gelsin. bu sevdadan vazgeçersek Allah belamızı versin. siyah ulan beyaz ulan alayına gider ulan.