Yapmazdım. Bizim takımımız üzerine yıllarca oynadı her türlü kötü zamanlar geçirdik ama asla böyle bir hareket aklımdan dahi geçmedi. Renklere gönülden bağlı olmak farklı bir şey. Tabi bu sadece sarı lacivertli renklere özel bir şey galiba. Kumpasa rağmen ayakta duran bir camia ve taraftar var.
Az bile yaptılar, o hocanın ve o savunma hattının derhal takımdan kovulması lazım. Chambers denen herifin yaptıklarını bir Türk takımı stoperi yapsa yemin ediyorum Taksim Meydanı'nda sallandırırlardı.
Arsenal taraftarını kanser etti adamlar, İngilizler de dalga geçiyorlar ne yapacaklar? Adam oraya maç izlemeye gelmiş illa kös kös oturacak mı?
Asla yapmazdim ama onlarin da bakış açılarını düşünmek lazim. Bir dönemin belki de en iyi takimi onlardi, henry, pires, ljungberg, bergkamp vs vs vs nice yıldızlarıyla ingiltere premir liginde namağlup şampiyon olmuşlardı. Ve bunu daha başarabilen takim yok.. bunca başarı görmüş taraftarlara bu sonucları izah edemezsin, 3 maçta 0 puandalar 9 gol yemişler ve henuz gol atamamislar.. bunu bu taraftara izah edemezsin, yapacakları her eylemi bana göre çok mantıklı görmek lazim.
Takımın umrunda değilse mücadele etmiyorsa ruhsuz gibi geziyor en ufak bir reaksiyon gostermiyorsa dibine kadar yaparım. Oraya para verip desteklemeye gelen taraftar için kaybetsen bile mücadele edip en iyi oyununu ortaya koymak zorundasın çünkü milyon eurolar kazanıyorsun. Ve o taraftarlar olmasa bir hiçsin.
Haklılar.. Bu takım Bergkamp, Henry, ljunberg, Viera gibi yenilgisiz şampiyon olan bir takımdı.. Neredeyse sıradan bir kulüp haline geldi. Artık esamesi okunmuyor. Her sene tonla para verip aldığı yıldızları da bu girdapta kayboldu. Arsenal derbilerde bu kadar rezil olmazdı.
Arsenal lan bu, daha ne diyelim.. Manchester United da bu sene şampiyon olamazsa, sıradanlaşır..
Arsene Wenger'i geç kovdular hep iyi oynattı diye. Bunak herifin takıma son yıllarında doldurduklarını düşünüyorum da, Gnabry'i falan beğenmeyip, Xhaka'ya yağlı kontrat bağlatmıştı. Emery Arsenal karakterine uygun bir hoca değildi zaten, aslında o kadar da kötü olmayan sonuçlar alıyordu o kazma savunma hattıyla, ama Arsenal taraftarı kıt savunma futbolunu kabullenmedi
Arteta geldi, ilkin iyi gibiydi ama geçen sezonun başından beri takım rezil. Bu sene ise dibe vurmuş durumda
@Ragnar_Lodbrok öyle. Hızlı ve pasa dayalı bir sistem kurayım derken, rakipleri ile cebelleşen alt lig takımı kıvamında bir takım oldu. David Luiz gibi futbolun f sinden anlamayan bir oyuncuyu o defansa koymak zaten el bombası misali idi. Henry tipi bir forvet bulmak için yıllarca para harcadılar. Chamakh, Lacazette, Aubameyang.. Aslında atletik özelliği seçti Wenger, bu takım atletik olarak oynayan takım değildi ki hep. Pires Viera berkamp bunlar elastik adamlardı, çalıma dayalı, sonradan süratlenen topu süren. Ljunberg gibi joker vardı. Atletik kalan.. Henry tek atletik olarak takıma yetiyordu. Bir de o stad. Emirates Highbury değil, o atmosfer olmuyor. Kalenin o eğik zemini neredeyse saha zemininden izlediğimiz o maçlar. Tıpkı Galatasarayın Ali samiyeni bırakması gibi idi.
Bergkamp, Viera falan öyle ufak tefek adamlar değildiler, Viera bayağı bildiğin dalyan gibi koşan adamdı aslında.
Ama topa hakimdiler. Aga yeminle, bu takımda Guendouzi diye birini oynatıyorlardı bir ara, yemin ediyorum Necip'i koysan ondan daha iyi bir rol oyuncusu olur, hiç değilse savunmanın arkasına koyarsın gelene geçene faul yapar da bir işe yarardı
@Ragnar_Lodbrok Arsenal bence Fransız ve Hollanda ekolünden beslenmeli, ama öyle ismi olan değil, zaten onları denedi ve deniyor.. Araya iki de sağlam İngiliz ve sağlam iki de İsveç, Norveç, Slovakya veya Cek cumhuriyetinden adamlar bulmalı..