2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda antrenör Claudiu Pusa'nın, müsabaka öncesi Alman kadın judocu Martyna Trajdos'u üst üste tokatlaması tepki çekti."ARAMIZDA BİR RİTÜEL" Maç öncesi sporcusunu omuzlarından tutarak hızlıca sallayan Pusa, iki yanağına ise tokat attı. Olayın ardından Pusa'nın yaptığı savunma ise tepkilerin daha da büyümesine yol açtı. Pusa, "O hareketler, maç öncesi sporcumuzla aramızda yaşanan bir ritüeldir. Sporcumun maçı kaybettiği düşünülürse, yeterince sert davranmadığım ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.
Sporcunun tokatlanması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Antrenörü Alman judocuyu tokatladı
▪️2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda antrenör Claudiu Pusa'nın, müsabaka öncesi Alman kadın judocu Martyna Trajdos'u üst üste tokatlaması tepki çekti.
Yani sporcunun tepkisinden bunun zaten bir ritüel benzeri bir şey olduğu belli oluyor. Her insanın hirslanma biçimi farklıdır. Eğer sporcu istiyor ya da bundan razı ise bence büyütülecek bir şey yok. Buna şiddet gözüyle bakmak yanlış olur. Aklıma bir replik geldi: "Mazlum'u getirin bana" 😀
Kadının tepkisi belli gayet rızası var gibi duruyor ve aralarında ritüel olduğu anlaşılabiliyor. Dövüş sporlarında sporcu kendine gelsin diye sıkça yapılan bir şey.
Her ota b*ka dışarıdan gözle şiddet dersek olmaz yakında kocamızın kalçamıza attığı şaplakta şiddete giricek. 🤷♀️ Kişinin rızası varsa size ne.
Bence aralarındaki bir ritüel olduğunu söyledikleri için disiplin gibi duruyor. Bir nevi kendini maça hazırlıyor bu şekilde. Yöntemler farklı olabilir sonuçta.
Hirslanmasi ve öfke cesareti için , bunu karşıdan galibiyet olarak çıkarma amaçlı böyle şeyler olabiliyor ve genelde sporcu bunun ne anlamda yapıldığını bildiği için problem etmiyor
burda kadına yönelik şiddet yok hatta bir çok sporcu için uygulanır özellikle boksor lerde güç ve kavga sporlarında motivasyon için bunun gibi hatta daha sert yöntemler var. filmden hatırlayın Acı yoookkk acıı yooookkk
Kızımız ringde dövüşcü ama ring dışında bir kadın bir insan. Kimse kimseye bu şekilde davranmamalı. Şöhret, para, madalya önemi yok. Kızım sen de dik dur biraz ya noluyo hayırdır de!
Kadınlıkla ilgisi yok o bir sporcu ve sporcular bazen psikolojik olarak yıkılabilirler antrenör onu her türlü hazırlayan kişi gerekirse psikolojik olarak düştüklerinde ya da kendinden gectiğinde bile tokat atıp sarsabilirler kendine gelmesi için. İşin aslını bilmeden böyle konuşmak doğru değil.
Bende kickbox yaptım 3 yıl yanlış yaptığında hocadan çok yumruk yedim tabi sadece ben değil herkes ve bunu kabul ederek orda bulunuyordum ordaki Tokat bile değil.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bi insani mntive etmek kolaydir sözle sana güweniyorum parcala onu dersin mac esnasinda motive edici sözler söylersin ama testiyi kirma diye önce tokatlarsan nasrettin hoca gibi buna AYIP derler gevşeklik derler Hadi teke tekken antrenmandayken naparsan yapta o kadar milletin icinde YAPMA
Tokatlama diyince benim aklıma öyle kallavi birşey geldi. Burdaki olayın motivasyon için olduğu bariz belli. Fakat şimdi duyarı kasmaya başlayanlar olur
Ana Sayfa > Spor > Sorular > 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Alman judocunun antrenörü tarafından tokatlanması tepki çekti. Disiplin mi, yoksa aşırı bir hareket mi?