Arkadaşlar dün akşam çok çıldırtan bir kaşıntının sonunda bitlendiğimi anladım. Çok çok korktum hala da korkuyorum. Ailemde ilk kez bana oluyor böyle bişey. Fazla samimi olduğum kişilerden geçtiğini düşünüyorum. Şampuan aldım bit şampuanı kullandım ve kafamdan 50'ye yakın bit ve 30'a yakın sirke ölüsü çıktı. Sizce hala devam eder mi? Başka önereceğiniz bişey var mı? İnce tarakla taradık annem daha olmadığını söylüyor fakat psikolojim bozuldu gerçekten çok korkuyorum yardım lütfen :(
Cevabın nedir?
+1 yılÖncelikle korkma, psikolojini bozma hiç. Çünkü bit temiz insanlarda da olur bitler kirli veya temiz diye saçı ayırmaz. Yani sende temizsin. Kurtulmak için sana Paranit Bit Şampuanını öneriyorum. Çok hızlı ve kolay. Ayrıca çok da etkili. Diğer ilaçlardan daha pahalı olabilir ama kurtulmak istiyosan eğer paraya kıyman gerekecek. Onun dışında yatağın mutlaka temizle. Yerde etrafta saç kılı kalmasın. Yatağındaki bütün nevresimlerini çamaşır suyuyla veya bir ilacıyla yıka. Samimi olduğun arkadaşlarını uyarmalısın. Belki onlarda da vardır ben de bitlendim diye. Onları uyarırsan, birbirinizden daha uzak durursunuz dikkat edersiniz. Kullanacağın bit ilacını prospektüsünü mutlaka baştan sona oku ve harfiyen uygula. Ancak böyle iyi bir sonuç alabilirsin. Son olarak saç bandı, toka, başörtüsü gibi eşyalarını da bit şampuanıyla temizle. Ve kimseyle ortak kullanma! Kolay gelsin ;)
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sağlık konusunda 363 cevap paylaştı. Arkadasım bütün çamasırlarını, çarsafını, yastıgını.. kısaca herseyini kaynat. Makineye atmana diğer ailenin camasırlarıyla karıstırma. bu kıyafetlerin dikişli taraflarını pek sever bu bitler, oraya giylenirler..
Kafanı dayanabildigin kadar sıcak suyla o bit sampuanıyla yıka ve bit taragıyla bir güzel tekraaar tekrar ıslakken tara.. ama arkadasım öyle ulu orta tarama önüne güzelce bir bez falan ser ki dökülmesinler sağa sola..
Küçükken benimde basıma gelmişti 60 kişilik sınıfda okuyunca bitlenmek kaçınılmazdı sınıfca bitlenmiştik. Çok iyi hatırlıyorum o günleri.. :)012 Yorumla
Soran+1 yılya tekrarlar mı diye çok korkuyorum aynen dedğin gbi örtü serdik yere annem iyice bi tarafı tekrar tarıcaz zaten bişey çıkmadı ama daha olur mu diye çok korkuyorum. önerebileceğin bit şampuanı var mı ben kwelladayı kullandım.
- +1 yıl
Arkadasım valla sampuan bilmiyorum yıllar önceydi basıma geldi, eczaneye git sor etkili birsey iste vardır mutlaka. Tekrar bitli kişilerle yaklasırsan olur tabi onun dısında kendi kendine ortaya cıkan bir sey değildir.. Ama aman haldır huldur kafanı sağda solda cok kasıma arkadsım dökülürler diğerlerinede bulamasın işte sonra kurtulması daha zor olur.
Soran+1 yılzaten o da bi acayip :D biyerde değil boş zamanlarımda kaşınıyodu o yüzden pek önemsememiştim bide hiç ama hiç ihtimal vermiyodum hergün duş alan biriym genelde evdeyim annem titiz ötesi falan denize gitmiştim derimin soyulduğunu düşündüm bi baktık bit :S:S
Soran+1 yılsaçlarımda var sadece saçlarımda çok uzun kestirmek asla istemiyorum belime kadar geliyo :)
Soran+1 yılZor evet ama :D Taradık daha bişey çıkmıyooo :D
Soran+1 yılvarmış varmış. Sirkeler duruyodu hala
- +1 yıl
saçı boyama kesin çözm
Eczanede satılan bit şampuanları var...
Al bir tane ve şu şekilde uygula...
Saçlar ıslatılarak Anti-Bit Şampuan uygulanır. Saç diplerine üç dakika boyunca masaj yapılır.
Saçlar durulanır.
Saçlara tekrar Anti-Bit Şampuan uygulanarak üç dakikalık masaj işlemi tekrarlanır.
Bu uygulamanın, normal olarak bit ve sirkelerin ayıklanmasında yeterli olması gerekir.
Bununla birlikte tüm sirkelerin tamamen yok edildiğinden emin olmak için iki gün sonra yukarıdaki uygulamanın tekrarlanması önerilir.
Uygulamayı izleyen günlerde saçta kalmış olabilecek ölü sirkeleri ayıklamak için kutu içindeki ince tarağın kullanılması önerilir.
Kasıklarda görülen bit enfestasyonlarının tedavisi de baş enfestasyonlarında olduğu gibidir. İlacın tüm kasık bölgesine, bacak aralarına ve anüs çevresine yayılmasına dikkat edilmelidir.03 Yorumla
Soran+1 yılkwella die bi şampuan kullandm sirkeler canlıydı hala bugnde dura nyt losynu kullandm 8 saat kfamda beklicek :(
+1 yılİnsanlarda bitlendi tabiri saçlarda oluşan saç biteleri için kullanılır, saç biteleri saçta üreyen çok küçük , kanatsız, günde 3-5 kez insanın kanını emerek beslenen gri böceklerdir.
Sirkeler normal şampuan ile yıkanarak temizlenemezler. Önce etkili bir ürün ile öldürülmeli,eczanelerde mevcut, sonra bu amaç için yapılmış ürünün kutusundan çıkacak olan özel bir tarak ile saçtan temizlenmelidir.
Bitlenme genel olarak temiz olmayan elimizi saçımıza sürdüğümüzde ortaya çıkar. Yetişkin ya da çocuk, herkes bitlenebilir. En yaygın belirtisi, başın ve ensenin şiddetle kaşınmasıdır. Saç biti son derece bulaşıcıdır. Tarak, fırça, eşarp, yastık, şapka ve tüylü oyuncaklar gibi paylaşılan kişisel eşyalar ile yayılırlar. Tekrarlanan salgın riskini azaltmak için bu eşyaları paylaşmamaya özen gösterilmelidir.01 Yorumla- +1 yıl
Ayy canım bendede var. Delirmek üzereyim. Bitlerden kurtuldum ama sirkeler var. Sirkeler sürekli ensemde. Kaşınmaktan bir hal oldum. Sacimi anneme kontrol ettiriyorjm. Gezinen hic bir şey yok sadece sirke ama o bile kaşınmama yetiyo. Anti Bit denedim. Sadece bitleri yok etti. Tras köpüğü ve mentollü şampuanlar işe yarıyor. Bende deniycm sende dene bence
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
8Cevap
size kocakarı ilacı anlatayım.ben bir köyde yapıldığını gördüm ve sonuç bir iki saatlik.Bildiğiniz gaz (belki bilmezsiniz,tüpgazdeğil,sıvı olan bir şey) ...bu gazı bir tabağa döküyorsunuz.sonra saçlarınızı bir arkadaşınızın yardımı ile bez kullanarak gazlıyorsunuz.hemen havlu ile sarıyorsunuz.15-20 dakika sonra güzelce sık dişli bir tarak ile taradınız mı o arkadaşların(bit) hepsi ayaklarınıza serilecektir aşkınızdan!.sonra istediğiniz şampuanı kullanabilirsiniz.Merak etmeyin saçlarınızı sadece parlatır saç dökülmesi yapmaz.
11 Yorumla
Soran+1 yılgaz kullanan arkdslarm wardı çok ktü bişey oldugunu sölediler ama ?
Bit insandan insana geçtiğinden dolayı tekrarlamaz demek yanlış olur. Eskiden bizim saçlarımızı gazyağı ile tararlardı. Şimdiki ilaçlar en azından böyle zararlı şeyler içermiyor. Kimden geçtiyse ona dikkat et, uzak dur.
08 Yorumla
Soran+1 yılKuzenim var benden 5 yaş küçük daha önce onda olmuştu. Beni her gördüğünde öyle bi sarılıyo ki iç içe geçiyorz nerdeyse :D Ondan da olablir sanırm :/ ve o bni görünce yine aynı dvranışı ypıcak bliyorm :S onu kırmakda ıstemem:S
Soran+1 yılayy tekrar o iğrenç şampuanı kullanmak istemem aslnda :D sçlarımı taş gbi yptı :D
Soran+1 yılhakLısın =)
Soran+1 yılherşey yoluna girer mi bilmiyorum o ince uçlu taraklar saçlarımı koparıyo :(
+1 yıltavsiye kafanı arap ssabunu ile yıka ve bitince yıkaman 4-5 damla üzüm veya elma sirkesidökkafana masajla iiyice yedir %100 geçicek
15 Yorumla
Soran+1 yılsen cddi misn :D
- +1 yıl
kimseye emin olmadan tavsiye vemem ve sana %100 dedim
- +1 yıl
Arap sabunu sert olandan mı, yoksa şu hafif sakız gibi yapışkan olandan mı olmalı? Bende denemek istiyorum bu yöntemi.
- +1 yıl
Ben eczaneden ilaç aldım bitleri öldürdü fakat sirkeler öldü mü bilmiyorum, ama sirkeler halen duruyorlar. Tarıyoruz ama yinede hepsi gelmiyor. 100% kurtulabileceğim yöntemler var mı? Lütfen çok acil!😟
bnde 13 yaşında bitlendim yarım senede çıkmıştı bu genele göre iyi bir süre 3 yönteme saçlarımızdaki bitlerden kurtulabiliriz 1- arabada saçlarınızı rüzgarlı havada camdan dışarı salın bende 10-11 tane bit çıkmışrı eğer çok süratliyse sirkelerde çıkıyo 2-saçlarınızı kuru kuru beyaz bir çarşafa tarakla tarayın 3-bit şampuanları asla çözüm etmez sirkeyle saçlarınızı yıkayın
00 YorumlaKesinlikle ispirto saç diplerine sureceksiniz kafaniza poset geçirip 2-3 saat kadar bekleyin daha sonra ince uçlu bit taragi ile tarayacaksiniz uzerinden 1hafta gectikten yumurtalar canlanmamasi acisindan bu uygulama tekrarlayın bu arada dustan sonra tekrar tarayin
00 YorumlaBendede vardı aylardır savaşıyodum. Ama sonra annem kafama Vazelin kremi sürdü. Banyoda deterjanla yıkadı çünkü başka şampuanlarla köpürmezmiş. Sirkeyle suyuda karıştı ve sonra normal bir şampuanla duruladı. Kuruması baya zaman aldı 10-15 saat falan ama biz çok kullandık galiba o yüzden. Ne çok az ne çok fazla sür saçın tamamen kurumadan yani kurumasına yakın diş arası ince bir tarakla tara. Kesin çözüm kafanda ne kadar sirke varsa çıkıyor. :)
01 Yorumla- +1 yıl
Eminsin di mi? bn de her yolu saçı erkek gibi kestirdim, boyattım, tum bit sampuanlarini denedim sonuc yok! :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılen etkılı yontem gazlanmaktır bıt sampuanlarının çoğu yaramaz
kucukken ne zaman bıtlnsem annem gazlardı sacımı sonradan da obek obek kepeklenırdı sacım hıc unutmam o ızdırap dolu gunlerı
gıt hemen gaz al ve onu sur ama baya yıkamalısın sacını kokusu cıkmıyo pek kolay00 Yorumla- Sağlık konusunda 664 cevap paylaştı.
+1 yılAy sayfayı okurken bıle kaşındım :))
geçmiş olsun şampunaa devam. Olmadı saçını boyat..04 Yorumla
Soran+1 yılalla alla işe yarar mı saç boyatmak
- +1 yıl
yarar kuforde böyle bır konuşma geçmişti..
O kuzenınede söyle temızlensın yahu o ne oyle bıtlı kız..
Soran+1 yılof sorma bide o haliyle dibime giriyo kasıtlı mı yapıyo anlamadım. Saç boyatmak sirkeyede çözüm mü
- +1 yıl
hıc bılgım yok daha detaylı..
- Sağlık konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yıleczanede çok etkili şampuanları var onlardan kullan 1 tane bile canlı bişiy kalmaz kafanda ilkokulda benimde olmuştu saçlarına falan kıyma boşuna
00 Yorumla nerden bulaştırdın biteri yahu kendine .antibit şampuanla şaçlarını yaka ince dişli tarkla güzelce yıka...bir süre devam etmene gerekebilir.
09 Yorumla
Soran+1 yılkuzenmden sanırım:S qünahınıda almak istemıorm ama
Soran+1 yılöyle diyolar ewt. bnu bilmiyodm ilk çok şaşırdım herqün yıkanan saç yağlanmasına bile fırsat bırakılmayan saç nasl olrda bitlenir dedm :D sonra kuzen geldi aklma.
Soran+1 yılnasıl temizlemişler peki?
Soran+1 yılhm. Dura nyt kullandm bende şmdi 8 saat duruomş? bi fikrn warmı bnun iyi olp olmadığı hakkndaa ?
- +1 yıl
Bende 22 yasındayım ve yiğenimde bulaştı bir haftadır uğraşıyorum ve baya azaldı. Ben ilk önce sinek ilacı ile yıkadım sonra taradım falan ilerleyen günlerdede elma sirkesini suyla karıştırdım duştan sonra döktüm ve taradım baya çıktı sirkeler arada da traş köpüğünü sürüp 15 dakika beklettim baya sertleşti ama köpüklüyken taradım sonra gene elma sirkesiyle duruladım çok azaldı hatta dökülen sirkeler ölü çıkıyor bunlardab sonra sıcak buharla fön çektim çıt çıt öldüler son olarakta gaz yağı döküp 15 dakika bekletip yıkıcam baya kurtuldum çok şükür tavsiye ederim eczanede satılan ilaçlar işe yaramıyor çünkü
Oha saymış. Bilmem ki şampuanın üstünde bilgi var mı
00 Yorumlaanti bit ılacı var bence kullan bence eczaneden ucuz bısey ama super ıyı gelıyo yada gazla kafanı kesınlıkle kokten cozum
00 Yorumla
+1 yıltekrarlamaz da sen şampuanı kullanmayı ihmal etme.birde arkadaş çevreni değiştir:D
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen artık mesafeyi korucam erkek arkadaşımla bile :D
sıfıra vuruyolar saçları bazen bide kızlar bit tokası takıyo
14 Yorumla
Soran+1 yıloff en çokkkkk ondan korkuyorm
Soran+1 yılannem başladı bile saçlarını kestir demeyee :( sçlarım belime kdr uzun 1 yıldır uzasn dıye uğraştm şmdi o adii böcekler yüznden nasl kıyılr ya:(
+1 yılSen yine de o şampuanı kullanmaya devam et. Özellikle şu kulak tarafını, ense tarafında daha çok olur.
11 Yorumla
Soran+1 yılevet zaten oralarda çıktı en çok. tşkler canım
+1 yılben kurtulamıyorum 1 yıl oldu 2014 ten beri yaa çok dıkıldım bu lanetlerden hep bit ilacı ilaç ilaç ilaç ilaç haftalarca deniyoruz ama olmuyor ben bıktım lütfen bunun kesin çözümü nedir yaa lütfen söyleyin yardıma çok ihtiyacım var lütfennnn !!!
00 Yorumlaokurken bile icim bi tuhaf oldu ya umarim hic basima gelmez
00 YorumlaNerden bulaştı acaba ama
Sıkma canını normal , doğal şeyler bunlar
bit şampuanları var onları kullan fazla sürmez geçer05 Yorumla
Soran+1 yılÇok utanıyorm bu durumdan saçlarımın kesilmesinden çok korkuyorm canım belime kdr :(
Soran+1 yılöyle yapıyorm ama bu bit şampuanlarına nredeyse 50 tl werdm fakat tam Çözüm sağlamıyolar. Boyadım bende en sonunda saçlarımı.
Soran+1 yılhayır bu yaratıklar hala canlılar of
Gizli Üye(36-45)+1 yılbizim çekirgenin saçlar niçin kısa şimdi anladım:)bişey olmaz ilaçla geçer korkma korkarsan gitmezler.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbi bit spreyi var nyda mıdır nedir bi araştır istersen tek kullanımda işe yarıyomuş radyoda reklamını duydum
05 Yorumla
Soran+1 yıldura nyt losyon olabilir mi canm ? şu anda onu kullandım 8 saat bekleticem ..:S
Soran+1 yılkullanm şekillerine baktm dura nyt ile aynı canım bunun fiyatını nerden öğreniyorz acaba*? Metrid diye bi şampuanda buldum onuda yarın kullanıcam artk.. :s
Cevap sahibi+1 yıleczanelerde vardır sanırım bilgim yok canım. radyo reklamlarında duymuştum tesadüfen aklıma geldi..
+1 yılYa bende de sirkeli su denedim olmadı ve ilaçlar kullandım olmadı ne yapmalıyım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPire itte, bit yiğitte bulunur :) :)
11 Yorumla
Soran+1 yılgüzeldii :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılyok mu gelişme? kullandığın ilaçlar işe yaradı mı?
01 Yorumla
Soran+1 yılilaçlar işe yaramıyo yani çoğu sirke ölse bile 5-6 tne canlı vardı ayıkladık tabi. en son saçlarımı boyadık daha yeni. kafam çok yanıyo bu Çözüm olurmu bilemicem.
Temiz insana bit bulaşırmış
00 YorumlaŞeltoks tek çözüm :)
00 Yorumla
+1 yılGecti mi canım :)
00 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!