Tırnak mantarından nasıl kurtulacağım?

Yaklaşık iki üç senedir ayak baş parmak tırnaklarımda onikomadezis diye bir hastalık var, geçen sene yazın doktora gittim dermatolojiye, mantar demedi başka bir hastalıkmış ama mantar gibi aynı, sarı renk değişikliği, kalınlaşma vs. yapıyor ve alttan gelen tırnak sağlammış gibi görünüp uzadıkça yine tekrarlıyor. Tırnaktan örnek de almadı mantar olup olmadığını anlamak için, direkt bakıp değil dedi. Opilox diye tırnağa sürülen bir mantar ilacı verdi onu kullandım beş-altı ay kadar. Bu sürede alttan gelen tırnak normaldi rengi vs. İlaç bitince tekrar doktora gitmedim çünkü düzeldiğini düşündüm. Ama birkaç ay sonra kendi kendine renk değiştirmeye başladı yine. Uzaması da çok yavaş. Yine aynı ilaçtan aldım eczaneden tekrar kullanmaya başladım umarım bu sefer geçer. Hap kullanmak istemiyorum yan etkileri olduğu için. Tırnağında böyle bir sorun olup da iyileşen var mı? Neler kullandınız ne yaptınız? Yazın özellikle bu durum çok canımı sıkıyor, siyah oje sürsem bile kalın olduğu için yine belli oluyor ve kötü duruyor, sırf bu yüzden sevgilimin olmasını bile istemiyorum yıllardır, çok rezil eden bir şey. Bir an önce düzelmesini ve açık ayakkabı giymeyi, ojesiz de gezebilmeyi istiyorum gerçekten.
Tırnak mantarından nasıl kurtulacağım?