Bizim milletçe genel anlamda en büyük sorunumuz bence herkesin her şey hakkında fikri olması, profesyonellikten uzak bir tff ve yönetim kurulları olarak tepeden tırnağa teknik ekiple birlikte futbolculara kadar herkesin payı muhakkak var. Hırvatistan maçı öncesi Volkan Demirel krizi patlak vermesine kadar milli maçlar genelde İstanbul'da oynanırdı. Ondan sonra Anadolu'da taraftar bazında ülkece tekrardan dirilen bir milli ruh oluştu ve bu günlere kadar gelindi. Bugün daha da kötüsü alınan kötü sonuçlardan felan başta her takım taraftarının kendi oyuncusuna yönelik sosyal medya baskısı, başta İstanbul lobisi felan kim oynarsa oynasın başarı gelme ihtimali çok az bu yozlaşmış sistemin içerisinde. Birazcık futbola odaklanabilsek keşke! Bu turnuvanın Avrupa futboluna kazandırdığı 'ters ayaklı bek' kavramını bu maçta yanlışlıkla (!) da olsa bizim takımımızda görmemiz, futbolun bu teknik kısmını uygulayan en başta teknik direktörümüz daha sonra çaba gösteren oyuncularımız ve son olarak bu teknik kısmına odaklanıp yorum yapabilsek keşke turnuvadaki diğerleri gibi.
Bu maçta en azından kalede altay, ve ileride orkun veya kerem aktürkoğlu mutlaka olmalıydı! Orta sahada top yapamayan bu kadar adam varken yine ısrar edip kaan ile başlamak büyük hata! Senin elinde 4-1-4-1 sezon başından beri oynayan taylan var ve mutlaka oynamalıydı veya taylan irfancan ikilisiyle 4-2-3-1 denenmeliydi ama şenol güneş'in saçma sapan kadro seçimleri ve son derece vasat olan okay ozan tufan gibi oyuncular yüzünden ilk iki maçı kaybettik ve bugünde kaleye gelen ilk şut gol oldu! Ama bana göre kaleci uğurcan'dan o kadar rahat şut pozisyonu veren savunma ve orta sahamız kesinlikle hatalıdır! Bu başarısızlık kesinlikle şenol güneş'e yazar ve kesinlikle görevine son verilmeli! 3,2 milyon avro'yu nasıl başarılıyken alıyorsa başarısızlıkta da sorumluluğu alması ve istifa etmesi lazım...
cok umutluyduk iyi bir futbolla geldik tüm takım cok moralliydi hersey istedigimiz gibiydi :) fakat senol gunesin italya macindan once bu macdan sonra bizide favoriler arasinda gosterebilirler lafi malesef gereksiz bir sisirmeydi daha onemlisi ise bu kisa turnuvalar teknik ekiplerin taktik savasi ile gecer cok kotu oynadi gibi gozukmemizin asil sebebi rakiplerin bizi ciddiye alip zaaflarimizdan faydalanmalariydi bizim ise hic bir reaksiyon veremememizdi benim icin kusur futbolculari favorisinize inandirip taktiksel anlamda zayif kalan senol hocada malesef.
Bu iş en tepede Rte ye yazar. Federasyonu seçen rte. Hocayi seçen federasyon Teknik ve oyuncu kadrosunu seçen hoca. Türk futbolunu geliştirmek spor kulüplerinin yonetimlerini gelistirmekten başlar. Yillardir kulüpler kötü yönetimler altinda madden istismar edilip ciddi birc batağına sokuldu. 19 yıldır devleti yöneten erk bunu fark edip kulüp yonetimlerini her açıdan hizaya sokup, destekleyip denetleyebilirdi. Ki bu sayede futbol kulüplerimiz dünya çapında güçlü olur ve bu durum milli takimlara da yansirdi. Bugün hepsinin eli kolu borc sarmali icinde bağlı durumda. Yasalar ve denetimler yetersiz. Kulüp baskanlari kulupleri kullanıp zenginlesiyorlar. Hesapsızca borc yükü altına sokuyorlar.. vs Bilmem anlatabildim mi?
Federasyona yazılır. Türkiye’de en rahat bulunan şey forvetti. Hakan ardından İlhan ardından Nihat ve Semih sonra da Burak. Pekiii Burak’tan sonra bu coğrafyada nasıl olur da forvet yetişmez? Cevap belli altyapı. Harcadığımız forvetlerden birisi 30 yaşında Sorvivor’da diğeri de 20 yaşından beri bal liglerinden çıkamıyor. Başka birisi asla süperlig göremedi. Başkası 17 yaşında süperligde oynatılmaya çalışıldı. Özgürcan Özcan, Tevfik Köse, Batuhan Karadeniz, Ergin Keleş, Sercan Yıldırım...
Bu elim başarısızlığı bir tek kişiye mal etmek hata olur sanırım hem Türkiye Futbol Federasyonu hem teknik ekip hem oyuncular Yani herkes Bu işin içinde Ne eksik derseniz futbolcuların başarısızlıklarının geçtim gerçekten ruhu eksikti Bir heves yoktu Bir Azim yoktu bir heyecan yoktu Futbolla aram olmamasına rağmen Bu vatanda yaşayan bir Nefer olarak Gerçekten bu başarısızlıktan sorumlu olan herkesin Bunun bedelini ödemesini istiyorum
Turnuvanın en kötüsü olarak ayrıldık. Gerçekten 0 puan ve -7 averaj yapabilecek başka takım olacağını sanmıyorum. Şenol Güneş iyi teknik adam ama neden bazı futbolcuları seçmeme konusunda bu kadar kararlı oldu anlamadım. Kaleci Uğurcan gerçekten kova gibi maşallah, ileriye Fenerbahçe'ye Yeni transfer olan forveti alabilirdi de. Buna benzer bir çok hata yaptı kadro seçiminde. Diğer oyuncularımız gerçekten kaliteli oyuncular ya. Yazık olduk.
Şenol Güneş e yazarım ben bunu mac oynama sayisi düşük oyuncuları oynatti hazirlik macinda da belliydi merih iyi ama formsuz yani onun yerine ligin tamaminda oynayan ozan vardi o daha formdaydi oynamadı tatil verilmedi oyunculara apartopar cagirdi hepsini
futbol ile pek alakam olmamasına rağmen milli maç diye az da olsa baktım ama ilk italya maçının oynanacağı gün yeniliriz demiştim sonra internetten ilk yarının istatistiklerine bakınca ve şut oranlarına bakınca dedim ne kadar haklıymışım zaten sonra yenildik ama diğer iki maçta belki biraz da olsa toparlayabiliriz diyordum ama sonuç çok kötü. abi futbolda istisnalar hariç çok kötüyüz ya.
Bu akşam sahada 10 tane daha Mert Müldür olsaydı en azından 3 puan alarak turnuvayı noktalayacaktık. Bütün Dünya'ya da rezil olmayacaktık. Sahada bir tek Mert Müldür elinden geleni yaptı diğerleri boş beleş, bitse de gitsek havasında oynadı. Bu başarısızlık başta Şenol Güneş olmak üzere Federasyon ve takıma yazar. Bizim çocuklar artık reklam oyunculuğundan futbola dönme vakitlerinin geldiğinin farkına varmalı...
Türkiyede böyledir hiçbir büyük platformda adam akıllı bir başarı sergileyemiyoruz sporda başarısız eğitimde başarısız bilimde başarısız sanatta başarısız yani başarısızdan kastım dünya çapında bişey yapamıyoruz veya girdiğimiz her oyundan mağlup çıkıyoruz bunun en büyük sebebi yeteri kadar konsantre olmayışları ve ciddiyete almamaları
@DryCornStalk Ne ilgisi var yahu? Bunun çok daha kapsamlı sebepleri var. Yoksa Portekiz, İtalya falan disiplinli insnaların ülkesi değil.
Türkiye'de kurum kültürü artık tamamen yokoldu, planlı bir ilerleme metodu yok, sürdürülebilir hiçbir şey yok günlük kararlarla yürüyor herşey. Ülke kaotik, ülkede bir şeyin uzun vadeli planlanmasına yardım edecek bir devlet yok, aksine devlet ortalığı en çok karıştıran mihrak. Aptal saptal kararlar, hiçbir mantığı olmayan keyfi uygulamalar bizim ülkenin normu olmuş durumda.
Haliyle hiçbir şey düzgün işlemiyor. Üstüne insanımız eğimtsiz, senelerdir şu çapsız boomerlar yakasına yapıştı Türk futbolunun, 20 senelik kariyerlerinde 3-4 sene bir şeyler yapabilince ali kıran başkesen oluyorlar.
Ve bizde herkes hizipçi, herkes nizamdan nemalanıcı, herkes kendine pay çıkarıyor. O yüzden işte Kıraç falan asker mehmet vatan millet diye saçma sapan şarkı yapıyor
@DryCornStalk Mesela bu çapsızları kimse eleştirmez? Şimdi rezil olduk da dilleri çözüldü halbuki bu Milli Takım Fransa'yı yenerken de, Hollanda'yı yenerken de gene kötü oynuyordu.
Kimse o kadar hazır değildi turnuva elemelerine fazla asılmıyorlardı bizimkiler de ölümüne savunup bala göte goller attıkları için olduklarından çok yüksek sonuç aldılar. Hollanda'yı biz nasıl yendik mesela? Adamlar bizi patates ettiler Burak Yılmaz ilah gibi goller attı öyle kopardık maçı. Yoksa 2-0'dan hatta 3 golden sonra bile dönüp bizi yenecektiler.
@DryCornStalk Peki ben ''Takım o kadar da iyi oynamıyor'' dediğimde ne oluyordu? Şimdi Güneş'in kellesini isteyen türk halkı bana deli muamelesi yapıyordu. Merih Demiral henüz o kadar iyi değil dedim diye bir sene kadar önce linç yemiştim internette
Kimsenin futbola, siyasete, hukuğa, herhangi bir konuya derinlemesine vakıf olmaya niyeti yok. Kimse derinlikli bir ilgi ve bilgi sahibi olmadığından her yerde vasat, kifayetsiz tipler tasını dolduruyor
Ülke nasıl yönetiliyorsa, insanlar ne kadar eğitimli ve düşünce gücü yerindeyse diğer tüm branşlarda da doğru orantılı olarak başarı bundan etkilenir. Yani mevcut ülkenin durumuna bakacak olursak sporda da başarısız olmamız kadar doğal bir şey yok.
Her futbolcu kendi oynadiklari takimlardaki ruh’la oynamis olsalardi belki biraz daha basarili olabilirdik. Ruh yok sanki silah zoruyla top oynuyor adamlar..
Bu başarısızlıkta; Keyfe keder bir sorumluluk alan oyuncuların, Dostlar pazarda görsün diyen yöneticilerin, Futboldan başka spor dalı yokmuş gibi yayın yapan basının, Altyapı ve geliştirme zeminini oluşturmayan hükmedicilerin kusuru var. Neredeyse 90 milyon olan nüfustan çıka çıka kaç yıldız futbolcu çıkmış...
Oyun otuz saniye önce dursa İrfan oyundan alınacak ve golümüz bile olmayacaktı. Teknik ekibin bence hata. Bu kadar ruhsuz bir takımın başka açıklaması olamaz.
Haberim bile yok sen söylemesen muhtemelen yarın iş yerimdeki dedikoduda duyardım Ben fores camp ı 5. Ye izleyerek çok daha keyifli bir gece geçirdiğime eminim
Birincisi Altay sakatlık geçirdi ve maç eksiği var. İkincisi, hiçbir açıdan Uğurcan'dan daha iyi bir özelliği yok tutturuldu bi Altay da Altay muhabbeti. Uğurcan olmasa rahat bi 5 tane daha yerdik bu arada
Bizzat sporun içindeyim. Tahtaya taktik çizen, sahaya sporcu süren, as ve yedekleri belirleyen kişiyim. Sizler kadar teknik direktör eleştirmedim. Hayatı boyunca halı sahaya kadro yazamayanlar gelmiş pro lisansı olan bir adamı eleştiriyor. Eleştiri noktası da kaleci 😂😂😂 hadi eleştirelim Beşiktaş’ta kariyer sezonu geçiren Necip neden yoktu? Biraz daha eleştirelim mi? Sol bekte 35 yaşında Caner dışında alternatif yok muydu?
@Kibar-bir_BEY Valla ben elemelerde hep oynattığı, Beşiktaş'ta kontrat sıkıntıları yüzünden sahada gezinirken bile milli takımda ilk 11 başlayan, o ikinci bölgede pres yapma rolünde de gayet idare edebilen Dorukhan niye oynamadı da pres konusunda hiç iyi görünmeyen Ozan Tufan her maça çıktı merak ediyorum şahsen.
"12 mal adam" ın tümüne tabi ki.. gerçi bekliyordum.. hiç bir şeyde iyi olmadığımız gibi, futbolda da berbatız.. ne kadar güzel motive olmuşlar değil mi... :)
Adımızı tarihe yazdırmak varken tarih olduk diyelim.🙂 Eski takım ruhu kalmadı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Geniş darı yok en başta Şenol Güneş'e yazar tabi ama o değil de bir başkası olsa çok mu farklı olurdu tartışılır. Futbola bakış, teknik, taktik, plan, kafa yapısı çoğu şey değişmeli.
Valla yazık. Sıfır ruh sıfır çaba. O değilde arçelik bir reklam yapmıştı. Türkiye kupayı alırsa televizyon ücretlerini iade edecekti. Adamlar o kadar inanmamışlar ki takıma rahatça yapmışlar bu kampanyayı 😀😀😀
Ben aylar önce uyardı. Sen olsan cacık olmaz Salih ucani kadroya almadı.. sol bek var kadroya almıyor.. hep aynı kadroyla devam.. hiç bir taktiği yok anca beleşe konuyor ve tam bir GS düşmanı hiç bir halıyı oynatmadi
Kıçı kırık küçücük şehir devleti Gallere bile yenildi, 80 milyonun itibarını zedeledi. Evet cocukmuşlar , çocuk kaldılar 😡😡😡 topu elimize verip gönderdiler
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
"Bizim çocuklar tarih yazdı!" cümlesinden sonrasını okumasam daha iyi olabilirdi.