Maalesef hiçbir galibiyet alamadan, İtalya, Galler ve İsviçre maçlarını da yenilerek EURO 2020'ye veda ettik. Sizce bunun sorumlusu kim? Neden böyle oldu?
Bana sorarsanız takım olamadık. Taktik adına hiçbir şey yoktu sahada. Futbol diye bir şey olmayınca böyle olur.
Türkiye EURO 2020'ye veda etti! Sizce bunun sebebi nedir?
Israr edilen kadro, eksik takım ruhu ve tabiki Teknik direktör. Şenol Güneş iyi bir hoca buna şüphemiz yok, ancak bir gerçek var. Ve Bu gerçek bir süre sonra takımın yönetimini daha genç kişilere bırakmak. Şenol Hoca'nın tecrübesine diyecek bir şey yok ancak bu sene ki kadro fazlası ile şartlanmış bir kadro, değişiklik yapılması gereken oyuncular varken ısrar edildi. Bu da yenilgiyi sonrasında da elenmeyi getirdi. Bireysel olarak çok iyi futbolculara yer verildi kadroda, ancak takım olarak oynayacak oyuncular yoktu. Maçlar bireysel olarak kazanılmaz, bireysel olarak kaybedilir, kazanmak için takım olmak gerekir.
Bir eksikte bence hocaların bireysel olarak hareket etmesi. Hocaların da takım ruhuna sahip olması gerekli, yönetici elbette 20 kişi olamaz ancak bir istişare toplantısı yapılabilir. Bu ülkede tek bir hoca yok çok başarılı hocalar var ve bence hocalar tek başlarına kazanmak istedikleri zaman kaybediliyor maçlar. En azından toplantılar yapılıp, bilgiler ve tecrübelerin paylaşılması gerektiğine inanıyorum. Herhangi bir takımı yönetebiliyor olabilirsiniz, iki ezeli rakip takımın hocası olabilirsiniz. Ama söz konusu milli takımsa bir olmanın sorun oluşturmaması gerektiğinin düşünüyorum. Kadrolar kurulurken, taktikler hazırlanırken sadece bir hocaya değil, bir ortak kafaya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
Başarısız olmamızın çok sebebi var ama başarısızlığın en büyük mimari olan kişi çıkıp suçu yaş ortalamasına bağlıyorsa ve görevine devam ediyorsa başarısızlığın devam etmesi de kaçınılmaz olacaktır.
İlk hata daha en başta milli takıma çağrılan oyuncuların ve çağrılmayan oyuncular konusundaki tercih doğru değildi. Bu yıl önemli skorer katkı vermiş adamları memleketçilik yapıp, takımcılık yapıp çağırmazsan eğer başarısızlık kaçınılmaz olur zaten.
İkinci hata takım hiçbir şey çalışmamış yani bizim ligi erken bitirdi çalışmamız gerek vs dedi ama bırakın Avrupa liginden gelen oyuncularımızı bizim erken biten ligimizden giden oyuncular dahi iyi şekilde çalıştırılmamış. Şenol hocanın kendisini bir kenarıya bırakırsak çünkü o konuya sonra geliriz yardımcı seçimleri, kondisyon antrenörleri vs hepsinin doğruluğu tartışılır. Ayakta duramıyordu oyuncular, koşu performansları falan zaten rezaletti.
Üçüncü hata ise taktik, teknik hiçbir şey yoktu sahada ve muhtemelen orada ki huzursuz havadan dolayı oyuncularda da zerre hırs yoktu. Zaten milli takıma çağrılıp bırakın forma giymeyi antrenmana dahi dahil edilmeyen oyuncuların olduğu ve onlarında sonunda bu duruma tepki gösterdiği de biliniyor. Böyle bir ortamda başarı gelmez.
Kadro tercihleri vs rezaletti zaten hani onu söylemeye bile gerek yok yani gereksiz ısrarı yüzünden oynatılan oyuncularında kariyerini mahvetti. Kenan ve Uğurcan mesela keza Ozan da formsuzdu ama inatla oynattı ve bu oyunculara zarar verdi.
Yapılması gereken şey belli Şenol hocayla yolları ayırıp milli takıma Löw tarzı taktik teknik bilen, oyunu okuyabilen bir teknik direktör ve ekip getirilmeli zaten bizim ülkemizin oyuncularının çoğu şu an Avrupa da oynuyorlar yani iletişim sorunu vs de yaşanmaz.
Yani bunu soruyor musun gerçekten? Türkiye' nin önemli bir turnuvada ne başarısı vardı ki bugüne kadar, Şenol Güneş hazırlık maçında ve seçtiği kadroyla gösterdi zaten bu durumu, Burak, Kenan, Zeki, Ozan, Okay, Yusuf, Umut Meraş, Uğurcan hepsi bana göre kadroya dahi alınmamalıydı, son maçta kalede Altay' ı oynatır insan, boş goller yedi ama asıl hata defansta kaan zaten libero oyuncusu tam stoper değil ona pek bir lafım yok ama Şenol la devam etmez bu takım, inşAllah istifa eder, aldığı para helal değil çünkü artık.
tecrübesiz takımız demeye başladılar.. Oyuncu seçimleri hatalıydı taktiksel olarak hatalıydık.. Teknik direktörümüz hatalıydı.. oyuncularda hırs yoktu.. Mert Müldür dışında kaç kişi top oynadı bu gün maçta.. Kusura bakmasın kimse ama burak yılmaz tipli bir forvetle olmaz bu iş.. Oynamayacaksan neden enes ünal ve halili kadroya aldın ki.. Kenan karaman milli takım oyuncusu asla olamaz.. Ve neden her maça defansif ağrılıklı kadroyla çıkıyoruz anlamıyorum umut meraş ta asla bu takıma alınmamalı
baskı altında ezildiler. ne baskısı dersen beklenti baskısı. sinirlerinde ki kasılmalar ekrandan bize yansıyordu. koşamamaların nedenini yetersiz antereman ya da ciddiye almamaya bağlamıyorum. yaşları genç ölüsü koşar bu arkadaşların ama sinirsel olarak bir kasıntı gerginlik durumu vardı benim görüşüm. bu önlenemezmiydi bence önlenebilirdi. mesela sosyal medya yasağı ve reklam filmi yasağı... sonuç olarak iyi yönetilmediği kanaatindeyim. sosyal medyadan ve sosyal medyanın uyguladı baskıyla mücadele edebilecek menerjerlere ihtiyacımız var. ben sosyal medyadan anlamam işim de olmaz der kkesip atmak bu kadar felsefe konuşan bir teknik direktöre yakışmadı.
Bunun sorumlusu genç bedenlere olması gerektiğinden fazla sorumluluk yükleyen bizde bence. 2002 dünya kupası beklentimiz çok yoktu ancak neredeyse şampiyonluğu kaçırdık. Başarı geldikçe inanç arttı Tarkan şarkı yaptı vs. Fark nerede? Bu turnuvada daha başlamadan biz bizim çocuklar diyip şampiyon ilan ettik. Letonya maçında zaten tel tel dökülmüş olmamıza rağmen gerçeği göremedik. Çok fazla güven yükü bindirirseniz o sorumluluğun altında ezersiniz. Bu da tam olarak böyle oldu. Yoksa ne milli takım kötü ne de bu turnuva bizden çok üst düzeyde. Sadece başlarken ayaklarımız yere basmadı. Gerçeklerle yüzleşince de oyundan koptuk gittik.
Yanlış kadro.. İyi çalışılmamış.. Her takımın iyi ya da kötü bir planı hatta alternatif planları var.. Birde plan yok... Hakan çalhanoğluna gereksiz sabır.. Oyuncuların yerinde oynamaması.. Hadi bu oyuncuları çagırdın forma adaleti yok.. Takımda bir dünya defansif orta saha varken kaanın oynaması o zaman neden çagırdın.. Sakatlık VS sebebiyle uzu. Süredir oynamayan futbolculara forma vermen Cengiz VS gibi takımlarında süre alan efexan Halil VS gibi oyuncuları hiç götürmemen.. Kaaanı düşünüyorsan defans önünde dorukana ne gerek var zaten ozanı okayı da var alternatif kanat götür... Enes niye kadroda? Daha bir sürü şey çok kötü yönetildik
Beşiktaş'ta da Biliç'ten aldığı ortasaya katabildiği tek şey iki 6 numara yerine iki 8 numarayı sahada dolaştırarak topu kanatlara aktarabilmek olan, Sosa gittikten sonra ortasahada hiçbir oyun kurgulayamayan Şenol Güneş'in zerre kadar ortasaha ve topu ileri çıkarma planı, kurgusu olmadan, üstüne fizik olarak da hazır olmadan ''Hadi beyler oynayın'' planıyla rezil olmasından. Takım ortasahayı planlı biçimde bile geçemiyor. Zerre kadar hazırlık yapılmamış, önde basan her takım pespaye etti bizimkileri
Takım oyunu oynayamadık bence burada bir suçlu yok genel manada bir formsuzluk vardı futbolcular kulüplerden yeterince iyi gelmemiş hazırlıkla olacak iş de değil ciddi kondisyon eksikleri vardı. Birde elimizde oyunu ileriye taşıyacak o eskiden olan emre belezoğlu okan buruk gibi orta saha da pres yapan topla takip arasına giren agresif oyuncular yok zaten takımda golcü hiç yok burak golcü mü hala tartışılır. Yani bu defa olmadı sağlık olsun almanya 1996 yılında şampiyon oldu 200 yılında sadeece 1 golle ayrıldı turnuvadan biz 1996 da gol atamadık 2000 de çeyrek final oynadık futbol da var bunlar ileriye bakmak lazım önümüzde dünya kupası var
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sosyal medya çıtırlarının en çok yavşadığı serrserilerden kadro kurup görev adamlarını turnuvaya götürmezsen afedersin böyle b. k gibi kalırsın. Bu yezidler milli takımdan kovulmalı. Hepsinin tipine sçayım ben. Liseli kızlar gibi süslenmeyi biliyorlar ama bir topta tekmeye kafa soktuklarını görmedim. Burası Türk Milli Takım. Avrupalı Keraneciler Derneği değil. Baş Pezveng Şefol Göteş'i de alıp s. ktir olup gitsinler. PTT ikinci ligden kadro kurup götürsek 0 puan eksi 7 averaj çekmezlerdi. Afferin başşak oğlanları tarihi tersten yazdınız. Anasını babasını koronadan kaybedenler, salgında ekmeğinden olanlar, iki maç sevinip morallenecekti çok gördünüz. Sizim sosyeyik duruşunuzu seviim. Milli yüz karaları...
Takım olmayı başaramadılar. Sadece Mert'in çabası ile bu kadar olur, takım olmak yerine bireysel performans gösterme yerine döndü. Yine dediğim gibi #ŞenolGüneşistifa getirin Yılmaz hocayı bu takım o zaman daha iyi yerlere gelir tabi yenilenen kadro ile. Kusura bakmayın ama Bal liginden bir karma yapılsaydı bizim çocuklardan daha güzel oynarlardı kesin.
En başta takım olamamak var tabi, aşırı bireysel oynuyorlar. Futbolcu kalitesi de az bence. Önemsiz maçlarda Fransa, Hollanda gibi takımları yenmek gereksiz bir övgüven getirmiş, Burak Yılmaz (kendini insani yönleriyle severim) ileride pres bile yapmadı. Kaleci iyi diyoruz ama 3 maçta 8 gol yiyen kaleci nasıl mükemmel olarak bahsedilebiliyor anlamıyorum.
Oyunda bireysel teknik oyuncu çok ama o tekniği takım halinde uygulama problemi var. Kanat kullanamıyoruz orta açan yok ileride ver kaç ya da top çevirerek tek pas yapabilen oyuncu yok koşu ve pres anlamında zaten söze gerek yok berbatız. Gecenin yıldızı irfan bence
Takımın daha fazla beraber vakit geçirip birbirleriyle daha iyi anlaşması birbirlerine güvenmesi lazım, teknik açıdan da illa ki sıkıntılar vardı ama tüm suçu Şenol Güneşe yıkmak çok yanlış olur. Para için oynanıldığı müddetçe başarı beklemesin bizim millet.
Turnuvadaki yabanci futbolcular , yorumcular, maçı anlatan spiker, hocaların tek söylediği şey" Türkiye'nin sahada ne bir fikri var ne de bir taktiği." Turnuvanin en büyük hayalkırıklığı yaratan ülkesi olduk bunun da sebebi Şenol Güneş'tir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
tarımda da sanayide de futbolda da sonuç belli, her şeyi ithal edersen yerli üreticiyi öldürürsün. bir takıma 8-10 tane yabancı koyarsan haliyle kimse altyapıya önem verip futbolcu yetiştirmez herkes dışarıdan getirip oynatır. lig maçlarında farkedilmeyebilir ama milli maçlarda böyle kabak gibi kalırsın.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
şimdi millet taşalyacak ama milli takıma baktığımda gördüğüm tek şey her sene olduğu gibi Takım olamamak , organize olamamak , para , gösteriş. o yüzden bizim milli takımdan ne köy ne de kasaba olur. Ben olsam milli takımı böyle rezil rüsva haliyle bir daha asla maça çıkarmam.
Galatasaray iyi olmadığı zaman milli takım da iyi olmaz. Milli takım maalesef ordan burdan toplanmış futbolculardan oluşuyor. 2002 de kadronun neredeyse hepsi Galatasaray'a alınmıştı birbirini tanıyan adamlar olması önemli
Şenol Güneş zamanında Fatih Terimden aldığı takımla hava kattı kendine.. sevimsiz buluyorum onu , bir de başarısız buluyorum. Kanat yok burak tek kalıyor.. Bir kere Burak tek santrofor oynayamaz.. neyae geçti bu rüzgar..
İlk iki maçı umutla izledim üzüldüm keşke birşeyler olabilseydi ama olmadı Şimdi diyeceksin neden olmadı inan bilmiyorum çünkü 40 senedir futbol benim ilgi alanım olmadı sadece milli duygularla 2 maç izledim soğudum yine
Milli takim kadrosunda olan birçok futbolcumuz özelikle avrupa da birçok başarıya imza atmış futbolcular ama milli takıma gelince bu başarıyı gösteremiyorlar Bunun nedeni teknik Direktör. Takıma ne taktik anlamda birsey katmış ne karşı tarafi analiz etmiş nede futbolculari Motive edebilmiş.
Bir geminin nasıl sorumlusu kaptan ise futbol takımında da hoca odur. Gemi batarsa kaptana yazılır
Her zaman dedim Şenol Güneş Hazıra konan belesci biridir.. vede.. sürekli aynı kadroyla oynaması sorun cengiz dökülmüş.. hakan kanatta oynayamaz.. sol bek yok sol açık yok on liberonda hep aynı adamla oynuyorsun neden Taylan oynamıyor.. neden kerem solda oynamıyor.. vede TFF yabancı kuralı çıkarınca bizim Türk oyuncuları kendini saldı yabancı kuralı serbest olması şart yoksa türk oyuncularımız kendini vermiyor..
bu takım nasıl fransa hollandayı yendi? bende yanlış oyuncularla rehavetten dolayı. benim umudum vardı ama bu kadar berbat beklemiyordum. şenol hocaya kızsakta en iyisi bu.
şenol güneş.. bu kadar tek başına iyi futbolcuları takım yapamadı.. hiçbir takımı izlememiş.. biraz futboldan anlayan adam, italya ya önde pres yapmaz... biraz araştıran adam, gallerin tek şansının ara pas olduğunu bilir..
Ruhsuz olmalari Bunamis Bi Senol Gunes.. Turk kalkinin verdigi gazz Fos olduk
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
sebebi ülkenin her alanda torpille alim yapmasi. kaç milyon nufusumuz var bir messimiz ronaldomuz yok mu yani? evrende hayat aramiyoruz.2 gol atcak adam yok degil bu isin basindakiler bu isi bilen kimselerden degil.