Milli Takım İtalya'nın ardından Galler'e de yenildi ve gruptan çıkması için gözler bir sonraki maça çevrildi. Gruptan çıkmamız için en iyi 4 üçüncü arasına girmeye çalışacağız. Sizce başarılı olur muyuz?
Euro 2020 kabusa döndü: Milli Takım, Galler'e yenildi! Sizce gruptan çıkabilir miyiz?
O zaman sana Matematiksel olarak süper bir cevap vereyim. Bakalım çıkabiliyor muyuz, grup grup bakalım bu duruma :)
Biz A Grubundayız ve son maçlar oynanacak. Yenersek 3 puan yapar İsviçre'yi geçeriz ve 3 puanla 3. oluruz. Averajımız -5. İsviçreyi maksimum 2 farkla yenebileceğimizi düşünürsek (ki bu bile zor ama en iyi ihtimalden gidelim), puanımız 3 averajımız -3 olur. 3 puan ve -3 averaj cepte kalsın :)
B Grubuna gelelim:) Bu gruptaki en olası ihtimal, Belçika 9 puan, Danimarka 3, Rusya 3, Finlandiya 3 puan şeklinde olmasıdır. Danimarka'nın Rusyayı 2 farkla yenmesi Rusyanın 3 puan -4 averaj olmasına neden olur. Tek farkla dahi yense, bizim İsviçre'ye 2 gol attığımız dünyada atılan gol sayımız fazla olduğundan arkamıza düşer. Demek ki neymiş. İsviçre'yi 2 farkla yenersek bu grubun 3. sü önüne geçmemiz yüksek olasılık.
C grubuna gelelim :) 1 güçlü 2 orta 1 zayıf takım yer alıyor. Bu gruptaki en olası ihtimal, Hollanda 7 puan, Avusturya 5, Ukrayna 4, K. Makedonya 0 puan şeklinde olmasıdır. Gördüğünüz gibi bu grup 3. kafadan bizi zaten geçiyor.
D grubuna gelelim :) Çok çekişmeli bir grup. İngiltere>Çek Cumhuriyeti=Hırvatistan>İskoçya şeklinde bir güç dengesi var ama aradaki güç farkı çok az yani her şey olabilir. Bu gruptaki en olası ihtimal, İngiltere 7 puan, Çek Cumhuriyeti 4 , Hırvatistan 4, İskoçya 0 puan şeklindedir. Gördüğünüz gibi bu grup 3. sü de kafadan bizi zaten geçiyor.
E grubuna gelelim :) 2 güçlü 1 orta 1 zayıf takım yer alıyor. Güçlüler ilk maçta yenişemedi. Diğer maçlarını kazanırlar ve tablo şu şekilde olur: İspanya 7, İsveç 7, Slovakya 3, Polonya 0 puan. Maltadan bile 2 gol yiyen zayıf Slovakya defansının İspanya'ya en az 3, İsveç'e en az 2 farkla mağlup olacağını düşünüyorum. Yani 3. Slovakya'yı 3 puan -4 averaj olarak yazıyorum. İsviçre'yi 2 farkla yenersek bu grubun 3. sü önüne geçmemiz yüksek olasılık.
Son grup F grubuna gelelim :) 3 şampiyon favorisi ve 1 zayıf takım yer alıyor. Fransa Almanya'yı ilk maçta yendi fakat Almanya son iki maçını kazanır diye düşünüyorum. Bu durumda Fransa 9 puan, Almanya 6 puan, Portekiz 3 puan ve Macaristan 0 puan olacaktır. Bence +3 averajda olan Portekiz'in son iki maçta 6 fark geriye düşerek -3 averaj olma ihtimali yok. O yüzden bu grup 3. sünü geçemeyiz.
Yani sonuç olarak biz İsviçre'yi 2 farkla yenersek, B grubu muhtemel 3. sü Rusya ile E grubu muhtemel 3. sü Slovakya'yı geçerek en iyi 4 3. arasına girme olasılığımız var.
Bence Portekiz Fransa'yı da Almanya'yı da zorlar ama diğer gruplar hakkında haklısın. 2 ya da 3 fark bizim işimize yarar desem de, gruptan çıkmamamız daha iyi bu berbat oyunla.
@Secretservice_ Bence takım oynadıkça daha da açılacak. O yüzden gruptan çıkmamız da göze hitap eden bir oyun oynamamıza etki edecektir. Bir de hepsi genç. Bence gidebildikleri yere kadar gitsinler. Ne kadar maç o kadar tecrübe.
Ama dediğim gibi çok zor. İsviçre aslında 2-3 farkla yenilmeyecek bir takım değil. Bugün biz iyi top oynasak Galler de zorlu bir rakip değildi. Galler İsviçre berabere kaldı, İsviçre bugün İtalya'dan bizim gibi 3 yedi.
Bu yazdığım senaryoların hepsini maç maç kafamda oynayarak yazdım. Yani son puan durumu ve averajları buna göre oluşturdum. B Grubu : Rusya 3 puan -4 averaj ya da -3 averaj E Grubu : Slovakya 3 puan -4 averaj ya da -3 averaj
Bu iki takım da 1'er gol attığı için, 1 farklı İsviçre galibiyetinde dahi bizim en az 2 gol atmamız lazım. ki, -4'er averajda kalırlarsa onları geçebilelim. O yüzden en garanti ihtimal 2 farklı galibiyettir.
Bakalım ne olacak :D Yine başladık böyle ihtimaller sarmallarını hesaplamaya. Kaderimiz bu sanırım :D
@Onemortime Yapılan maçlara bakıyorum da bir yandan.
B Grubu için : Belçika Danimarkayı yener diye düşünmüştüm. Bugün 2-1 yendi. Son maçlar Belçika-Finlandiya ve Rusya-Danimarka. Belçika ve Danimarka kazanır diye düşünüyorum buradan. Danimarka Rusyayı ne kadar farkla yenebilirse hem kendisi için hem de bizim için iyi olur. Şu an grupta durum : Belçika: 6 Rusya:3 Finlandiya:3 Danimarka:0 Son durumun Belçika: 9 Danimarka:3 Finlandiya:3 Rusya:3 olacağını düşünüyorum.
C Grubu için : Hollanda 7 puan, Avusturya 5, Ukrayna 4, K. Makedonya 0 puan demiştim. Bugün Ukrayna Makedonyayı yendi. Akşama da Hollanda Avusturya berabere biteceğini düşünüyorum..
Bizim için önemli olan B ve E grubunun maçları. Bakalım ne olacak.
B GRUBU Benim Söylediğim: Belçika 9 puan, Danimarka 3, Finlandiya 3, Rusya 3 Sonuçlara Göre: Belçika 9 puan, Danimarka 3, Finlandiya 3, Rusya 3
C GRUBU Benim Söylediğim: Hollanda 7 puan, Avusturya 5, Ukrayna 4, K. Makedonya 0 Sonuçlara Göre: Hollanda 9 puan, Avusturya 6, Ukrayna 3, K. Makedonya 0
D GRUBU Benim Söylediğim: İngiltere 7 puan, Çek Cumhuriyeti 4 , Hırvatistan 4, İskoçya 0 Sonuçlara Göre: İngiltere 7 puan, Çek Cumhuriyeti 4 , Hırvatistan 4, İskoçya 0
E GRUBU Benim Söylediğim: İspanya 7, İsveç 7, Slovakya 3, Polonya 0 Sonuçlara Göre: İsveç 7, İspanya 5, Slovakya 3, Polonya 1
F GRUBU Benim Söylediğim: Fransa 9 puan, Almanya 6 puan, Portekiz 3 puan ve Macaristan 0 Sonuçlara Göre: Fransa 5 puan, Almanya 4 puan, Portekiz 4 puan ve Macaristan 2
B ve D grubunu full bilmişim puanlarına kadar :) E Grubu İspanya hariç tüm grupların sıralamalarını bilmişim :)
En iyi 3. ler dahil tüm çıkacak takımları bilmişim :) B ve E grubu 3. leri çıkamaz, en kötü 3. ler olur demiştim.
Milli takımımızın bugün sergilediği performans Galler'e göre oldukça düşük kaldı, özellikle bir sürü isim bugün normal oynadıklarından farklı oynadılar. Benim maç sırasında gördüğüm Burak'ın maçı tek başına taşımasıydı. Elimize bolca korner seçeneği geçti fakat hiçbirini iyi bir şekilde kullanamadık. Onu bunu bırak en çok uğraşan Burak'ta olsa o kadar kafa vuruşundan sonra bir tane bile gol atamaması tüm Galler taraftarını çok güldürdü. 90+4'te çıkardığı kavga da cabası. Bugün resmen Türkiye milli takımı ve taraftarları için bir kabustu, gelecek maç çok ümidim olmasa da belki grupta tutunmayı başarabiliriz. Ama turnuvayı kazanmak bu yıl için imkansız gibi duruyor, umarım bir şeyler değişir ve performansları artar, yoksa çoktan kaybettik demektir.
Çıkamayız, bugün ki oyunu çözebilecek iki futbolcu vardı, birincisi kanatlar için Kerem Aktürkoğlu, ikincisi domine edecek bir orta saha olan Taylan idi. Şenol bunamış baya, kimse bana savunmasın, Fransa gibi dominant bir ligde Yusuf-Burak-Zeki üçlüsünün önderliğinde Lille şampiyon oldu. Aynı oyuncularla atak yapılamıyorsa, bu adam bunamış demektir. Oyuncu ayırt edilmez milli takımda, Halil'i ikinci yarı başında almalıydı, Kenan Karaman yerine Ozan Kabak alınmalıydı bu maçta. İşimiz tamamen şans şu an.
Son derece korkak oynanan bir İtalya maçından sonra Galler karşısında en azından daha istekli ve daha iyi bir oyun sergilemek isteyen bir milli takım bekliyorduk ama sahada ne yaptığını bilmeyen bir oyuncu topluluğu vardı sadece. Geçmiş olsun bu turnuva bitti artık ve sonuç tam bir hayal kırıklığı..
Beklediğim bir sonuçtu. Bu yüzden hiç şaşırmadım. İsviçre'de 2-3 atar bize averaj takımı oluruz iyice. Ayrıca Burak'ın yaptığı da tam bir rezillikti. Kavgada çıkardık. Saha içinde futboldan başka her şeyi yaptık. Rezil olduk daha ne olsun. Seneye dünya kupasına katılmasak ta olur yani. Çok rezil olacağımıza az rezil olalım bari. Böyle rezilliğe 🟥.
Açıkçası, ülkemiz adına tam bir rezalet... Hiç birisinde ruh yok, inanç yok.
İtalya maçında top ayaklarına değmedi, bu maçta da tam hayal kırıklığı. Adamlar bir de üstelik penaltı kaçırdı. Peki, bizim kaçırdığımız net denilebilecek pozisyon var mı? Hayır, yok...
2 maçta toplam 5 gol yedik, attığımız gol ise sıfır...
İsviçre, Galler'den daha iyi bir takım... Tamam Galler ile beraber kaldılar ama baskın oynadılar. Adamlar, şu anda bile İtalya'ya karşı baskın başladılar. Kafa kafaya oynuyorlar. Eminim ki, bize en az 3 gol atarlar ve en az 8 gol yiyerek ve sıfır puanla veda ederiz...
Dünya kupası grubunda tamamen şans ve bal ile kazanılan Hollanda ve Norveç maçları, bizimkileri çok havaya sokmuş. O kadar havalanmışlar ki kendilerine gelemiyorlar.
Zaten takımda ruh olsaydı, birazcık iyi oynasalardı; Letonya gibi takımla 3-1 den 3-3 berabere kalmazlardı...
o beklentide değilim ben. acıkcası bu turnuva sadece 3 mac. zaten italyaya karsı sansımız yoktu. cok üstünlerdi bizden. gallerin tek basına turnuvaya katılmasını da anlamadım ayrıca. galler iskocya irlanda ingilterenin bir ülke olarak katılması daha dogru. ayrıca bakarsanız israil de var avrupa turnuvasında elenmiş. komik geliyor sanırım cografi olarak algılamamız gerekiyor mus:D neyse bence milli takımımız iyi takım ama genc tecrübesiz. orta sahayı ozellikle begenmedim. savunma kaleci gayet iyiler. bu macta hakan bence en kötüidi
Canları sağolsun. Bu turnuvada biraz şanssızlık vardı. Atılan her pas rakibin saćma sapan yerlerine değip birçok pozisyonu yok etti. Önemli olan sürekli buralarda olup pişmek. Deneyim eksikliğimiz var ve ilk maç skoru deneyim eksikliğinden ağır olunca ikinci maçta da bu stresi üzerimizden atamadık. Bizi buraya rahatça bu oyuncular taşıdılar. Bu kez olmadı bir dahakine daha güçlü geleceğiz 😊
Kaybeden herzaman Taraftar Kazanan herzaman Futbolcular. Hiçbir zaman sorumluluklarını Taşımadılar kimin umrunda A öyle A böyle yenildik A Özür Dileriz A Çıkıp Basın Açıklaması yapmayız. A da A Futbolcular Alemde Tataftarlar Hüzünde Çokta Tınlarında Sizler Üzülmüşünüz
Turnuvanın en kötü takımı. Açık ara rezil oynuyoruz elensinler de bari başkasının hakkını yemesinler. Her zamanki gibi, takımda ortasaha yok ve tempo olarak rakiplerle, Galler ile bile başedemiyoruz takım neyin antrenmanını yaptı anlamak mümkün değil. En erken kampa giren milli takım da bizimkisi. Herhalde Fifa oynadılar kampta
Annemle ikinci yarıyı izledik. İlk yarıyı malesef yetişemedim. İş gorusmem vardı. Neyse gol ataklarımız oldugun da ve atamadıgımız zaman ben cıldırdım. Hele bale penaltı kacırdı tamam dedim umut var. Bizimkiler yine gol atamadı. Harbi cok üzgünüm..
Ben böyle kötü bi oyun görmedim. Kadromuz son yılların en iyi kadrosu. Cengiz, Burak, Hakan, Merih, Çağlar, Uğurcan, Yusuf hepsi iyi ve kendi liglerinde kaliteli olduklarını kanıtlamış isimler. Ama işte oyun sistemi olmayınca olmuyor. İkinci yarı topa genel anlamda sahip olan bizdik ama atak var gol yok, atak var gol yok.
Ben grubu ilk gördüğümde puan almamız çok zor demiştim, millet gruptan çıkabileceğimizi düşünüyordu. Grubun en zayıf takımı Galler biraz yetenekli olsalar 5 gol atarlardı bize. Hiçbir hücum atraksiyonumuz yok. Kadro vasat. Kenan Karaman diye bir adam sahada geziniyor.
Ya bu takımla bu motivasyonla oynamasınlar bile be bu nasıl temsiliyet nerede milli takım ruhu şu burağı takımdan çıkarıp emekliye şutlayıp adam gibi bir forvet oyuncusu olmayacaksa hiç oynamasınlar İsviçre maçını bile izlemeye değmez
Nasıl olsa parayı alıyorlar, çok da umurlarında olduğunu sanmıyorum. Asıl sorun bu kadar başarısızlığa rağmen hala bunları destekleyenlere, küçücük Galler'i yenemeyen hiç oynamasın.
Cikabilirsiniz tabii. Ama whatsapp grubundan eleme grubundan degil :) Verin ordan bi 10 milyon euro tesvik parasi daha. Yoruldu aslanlarimiz. Daha patlak dudakli silikonlu instagram fenomenlerine dm den yuruyecekler isleri var ADAM larin.
Bu vasatlıkla gruptan falan çıkılmaz. Birdahaki maç Altay, İrfancan 11 başlamalı. Ozan ikinci yarı da oyunda kalmalı. Kenan Karaman evinden izlemeli. Yerine ben bile çıkar oynarım. Daha faydalı olurum.
Türkiye takımında bır moral bozukluğu VAR sanki. Maça değil cenazeye gider gibiler. Bence oyuncu değişikliği yapsalar takımdakiler de tatil yapsa daha dinamik VE kazanan takım olabilirler aslında
Gazla yürüyen bir toplumuz. Spikeri dinledikçe gülme krizine giriyorum. Onun görüpde, benim görmediğim ne var acaba bu kadar beklentiye girecek. Şapka düştü kel gözüktü.
Şu an turnuvanın sonuncusuyuz -5 averajla en iyi 3. felan olamayız gel gelelim isviçre gallerden de iyi bir takım onlara da yeniliriz gol atamadan sonuncu bitirip döneriz.
ya bos yere pohpohlandı milli takım ruh yok ruh istedigi kadar avrupanin elit takimlarinda oynayan oyuncularimiz olsun adamlar world class 2 topcusuyla bizi rezil etti
sen alay falan ediyorsun herhalde en iyi 4cü değiliz baksana bir tabloya -5 averaj 0 puan Euro2020 nin en kötü 4 cü takımı Türkiye, Ayrıca zaten elendik neyin umudu bu :)
Yok Burak çok iyi, yok Zeki iyi, yok Yusuf şöyle iyi. Yok Merih Juventus takımında oynuyor. Basında haftalarca haber yaparsan adamları gaza getirirsen, takımı alır rehavet götürür. Bakalım Galler'e adamlar milli takımını kaç kere kupadan önce haber yapmış. Bizim çocuklar ne zaman reklam olsalar haberlerde gazetelerde o sene kupa yalan üst tura gidilmiyor
Harika bir oyun ama kıl payı kaçan bir maç. Canınız sağolsun çocuklar. İnşallah İsviçre'yi yenerek en iyi üçüncü olup finale çıkacaklar. Kıraçın bestelediği marşı calsalar bile yeter 😏
Ben harika bir oyun falan göremedim. Bilakis çok dağınık bir milli takım ve karşısında ne oynaması ve nasıl oynaması gerektiğini bilen ve bunu sahaya yansıtan bir Galler vardı..
@istlife321 o zaman bir zahmet burda yapılan yorumları biraz okusunlar da kendilerine çeki düzen versinler. Onlardan sadece iyi oyun bekleyen bizlere böyle rezil bir oyun izletmeye hakkı yok kimsenin..
Hakettiler böyle ezik bir millî takım turnuvaya nasıl katıldı ona şaşkınım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İtalya 3 tane attı Galler 2 tane attı. Bakalım İsviçre napacak. Resmen adamların avaraj tahtası olduk. Kim daha çok atarsa sıralama ona göre belirlenecek galiba