- 2021/22 8+6
- 2022/23 7+5
- 2023/24 6+4
- 2021/22 20 Takım
- 2022/23 19 Takım
- 2023/24 18 Takım
TFF'nin yeni kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? 🤔
Güncellemeler
+1 yıl
Yabancı Kuralı Türk Futboluna İhanettir!

Bu kural sence kimin için alındı iyice düşün! 3 büyüklerin kadrosunda hangi takımda 3 tane yerli oyuncu ilk onbir oynayabilir? Galatasaray'da banko oynayan kaç yerli var? Belki emre akbaba, belki kerem aktürkoğlu ama onun dışında kimse yok! Gelelim beşiktaş'a... Kaleci ersin ve sol kanatta banko olmamasına rağmen rıdvan var ama onun dışında üçüncü adam yine yok, yedek türkleri saymıyorum bile! Ve asıl kuralın değişmesini isteyen kulübe gelelim, fenerbahçe'de kalede altay, ozan tufan, irfancan kahveci bu üçü banko oynayabilir... Serdar aziz, nazım sangare, mert hakan yandaş bile 11 oynayabilir! Yani yabancı kuralı net biçimde fenerbahçe'yi şampiyon yapmak için değiştirilmiştir! Unutmayın ki aziz yıldırım döneminde yabancı sınırıda fenerbahçe için kalkmıştı! Yani hedef türk futbolunun gelişimi falan değil, hedef net bir şekilde fenerbahçe'yi şampiyon yapmaktır :D
Ama ben yemem bu numaraları! :D
Sürekli bir şeyler değiştirmek Türk futboluna fayda getirmeyecek, adam akıllı bir sistem, yönetim lazım. Bir dediği ertesi günü tutmayan TFF ile futbolumuz bir milim ileri gitmez. Yabancı kuraları kalmalı isteyen istediği kadar oyuncu oynatsın. Bu kural sayesinde bir çok oyuncumuz şu an Avrupa da en üst liglerde oynuyor. Bu rekabet yaratıyor ama sayı düşürülürse rekabette bozulacaktır kimsenin hiç şüphesi olmasın.. O zaman da Servet Çetin gibi, Gökhan Zan gibi Türkiye liginden ileriye gidemeyen futbolcuları izleriz hep beraber.
Yabancı oyuncu sınırı doğru bir karar bence kademeli olarak azaltılmalı, kulüpler de ellerinden geldiği kadar da Türk oyuncuları oynatmalı ki piyasaya sürüp bonservis kazansın. Ne kadar çok yabancı futbolcu o kadar çok döviz borcu demektir ki ülkemizde dövizin ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yoktur. Birinci lige veya süper lige gelirsek bay geçme falan olmamalı bana kalırsa ama karar böyle verilmiş yapacak bir şey yok, tüm kulüplerimiz için hayırlısı olsun, inşallah ayaklarını yorganlarına göre uzatırlar...
Saçma bir karar bırak ta yabancıları alalım böyle yaparak salak saçma Türk oyunculara gereksiz kıymet veriliyor Türk futbolu yabancı serbestliğiyle gelişir başka türlü gelişmez bakın yabancı sınırı 14 iken bir sürü gencimiz avrupa takımlarına transfer olmadı mı daha ne olacak? bunu yaparak yetenekli Türk oyuncuların önünü tıkıyorsunuz.
Cevap
2Cevap
Bir gece de çapsız bir kaç yerli oyuncunun değeri şimdiden milyon avrolar oldu
Bu tff net aptal
Bulmuyorum🙄
Sebeb
Ben olmasam sorularının bi anlamı olamaz djdjd
Ne varmış futbol bilgimde
Diğer ligleri takip edecek kadar vaktim yok ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?