⚽️Manchester City ve Pep Guardiola hocam elinden geleni yaptı ama Chelsea inanılmaz bir oyun ortaya koydu ve sağlam oynadılar gerçekten ve Chelsea tarihinde şampiyonlar ligi kupasını 2. kez müzesine götüren taraf oldu.
Tebrikler CHELSEA 🏆🥇
Avrupa'nın en büyüğü Chelsea oldu! Düşünceleriniz nelerdir?
Chelsea'yi tebrik ederim. Maçın tamamında hatasız oynadılar. Farka gidebilirlerdi, Man. City çok fazla top kaybı yaşadı ve az adamla bir kaç kez yakalandı. Chelsea öne geçtikten sonra çok iyi kapandılar ve hiç boşluk vermediler. Kaptıkları topla çok hızlı atağa kalktılar ki bu da gol arayan City'nin defans'ta çok açık vermelerine sebeb oldu.
Futbol bu. Taktik savasini Chelsea kazandı. Oyun biraz sıkışınca, Tuchel hemen yardımcilari ile konuşup, Kovacic'i aldı. İlk yarı sistem olarak orta tarafı çok iyi kontrol ettiler. Ve tabi ki Jokerleri Kante vardi. Son ana kadar müthiş bir maç oldu. Mahrezin son andaki şutu gol olsaydi başka şeyler de konusulabilirdi. Ama genel olarak müthiş maç oldu.
Mahrez'in o şutu zaten yani herkes sustu ve nasıl gol olmadı diye şoka girdi Chelsea kalecisi dahil 😅 o kadar yakın geçti ki cm lerle kurtuldu Chelsea o pozisyondan şans da yanlarındaydı
2 senedir futbol izlemiyorum o yüzden benim için bir heyecanı yok. Zaten Avrupa Liginin de Eurovision şarkı yarışması gibi bir hal aldığını düşünüyoeum. Yenilik şart.
Pep'in hamlelerini beğenmedim açıkçası hiç, normalde bence gelmiş geçmiş en iyi teknik direktörlerden biri ama yapmamalıydı. Chelsea'ye gelince; adamlığın takımı şampiyon oldu <3
Chelsea'nin kazanacağı çok bariz belliydi takım olarak değil taktiksel olarak Tuchel daha iyi olan taraftı aldırdı kupayı da. Guardiola dan 2 kupayı da aldı geldiği 2.5 aylık kısa sürede.
Chelsea şampiyonlar ligi tecrübesine sahip, finalleri yarı finalleri çokça oynadı. City ne kadar iyi olsa da buraları oynayacak tecrübe yok. Lig şampiyonluklarını bile Öp Guardiolayla bilmem kaç yıl sonra kazandılar