Havalı gözüken kung fu ama işe yarar olan mma, İçinde çok hareket barındıran sporlar gerçek bi dövüşte pek bi işe yaramaz diye düşünüyorum çünkü yaptığın hareketi çalıştıkça o hareket güçlenir ve hızlanır, kas ona göre gelişir ama kung fu gibi içinde çok hareket barındırıyo ve kası o hareketler için güçlendircek zamanı bulamıyosun. Kung fu, inançlarındaki buddhanın teknikleri gibi olduğundan, kişiler, binbir tane eli varmış gibi her yönü savunmayı öğreniyolar ama bunu iki elle yapınca ne kaslar gerekli gelişimi gösteriyo teknik için ne de düzgün öğrenebiliyosun.
Kardeşim ben yapmaya başlamadan önce de hayranıyım yapmaya başladıktan sonra da hayranı oldum yani şu an ki fiziksel yapim vesaire bunun hareketlerini yapmama engel diye düşünüyorum ancak bu sadece fiziksel hareket değil bir hayat felsefesi eğer ki yapmak istesem illa ki bakanım durumumda olanlar için bir felsefe, bir hareketler vardır ama şu an halen gidemedim sık sık hastaneye gidip rapor falan alıyorum şu evrede.
Sporu havalı olmak için değil, kendinizi daima pozitif ve dinç hissetmek için yaparsanız. Sporun size vereceklerinden sizden daha havalı kimse olmadığını hissedersiniz zaten 😊