Judo mu Güreş mi?

Öncelikle Merhabalar Ben Güreş ve Judo Yapmış Birisi Olarak Size Hangisini Seçmenizde Yardımcı Olacağım Öncelikle Güreş iki stildir Greko-Romen ve Serbest Güreş bu iki stil olimpiktir Judo'da ise kategoriye ayrılmışlardır nage-waza fırlatma tekniklerinin kategorisi tachi-waza ayakta yapılan tekniklerin kategorisi te-waza el ile yapılan teknikler koshi-waza kalça ile yapılan teknikler ashi-waza ayak ile yapılan teknikler sutemi-waza yatarak yapılan teknikler oseakomi waza rakibi kontrollü tutma teknikleri shime waza boğma teknikleri kansetsu waza kırma, kitleme teknikleri diye ayrılıyor şimdi gelelim asıl konuya judo mu güreş mi şimdi benim yaşadığım deneyimler hakkında konuşacak olursak judo'da 1-2 aylığım güreştede 1-2 aylığım öncelikle şunu söyleyeceğim forumlarda bu tarz donanım haber gibi heryerde araştırdım en zor spor güreştir dediler birçok kişi ama ben judo'da daha çok yoruluyorum kan ter içinde kalıyorum güreş'te fazla ter atmıyorum grekoromen güreşte ayak ve bacaklara dalmak yoktur serbest stilde çelme takma bacağa dalma belden aşağı sarılma gibi şeyler vardır grekoromen güreşte full üst bölgeye odaklanırsınız serbest stil güreş biraz daha judo'ya benzer serbest stilde daha çok aşağı bölge kullanılır grekoromen'de full yukarı bölge judo hem üst hem alt bölgeye odaklanır dengeyi sağlamış olursunuz grekoromen ve serbest stil birleşse judo gibi bir spor çıkabilirdi ve kitlemede ek olarak var bana göre judo daha iyi güreşe gittim ve forumdaki birçok kişinin g*tünden uydurduğunu söylesem yalan olmaz güreşi 3-4 ay yapıp biraz ara verip muay thaiye başlamayı düşünüyorum judo'yu zaten bırakmam judonun leg takedownları mükemmel'dir he birde bazıları bu dediklerime karşı çıkacaktır fakat sizin doğru düzgün yorum yapabilmeniz için judo ve güreş yapıp yorum yapmanız lazım
bu videoda judo stilini yapan ve güreş stilini yapan 2 kişinin kafes dövüşünü görüyorsunuz sonuç ortada ayrıyetten judo yapmak istemeyenler bjj yapabilirler judo daha iyi bjj'den ama bjj'de güreş ve judo karışımı gibi onuda yapabilirsiniz iyi günler dilerim bu arada kızlar boş görüş yazmayın sileceğim boş boş görüş yazanların yorumlarını
Judo mu Güreş mi?