Aslında ikisi de birbirine benzer ayırt etmesi zor olur. Karate yumruk, tekme, diz veya dirsek vuruşları ve açık el tekniklerine dayalı bir dövüş sanatıdır. Karate daha uygun gibi bir kadın için baktığın zaman 🤔
Kuşak sınavları kırmızı-siyaha kadar 4 ayda bir gerceklesiyor kuşak sınavları için her klüp farklı istiyor ama fazla bişey değildir maçlar için kırmızı siyah zorunluluğu vardır yani ortalama 1.5 -2 sene arası bir zamanda maçlara katilabiliyorsun
Yol parası 3000 TL değil :) ve karşılayan kluplerde var gideceğin kulübe bağlı ve eğer maçta derece yaparsan da sana yol ve kalacak yerin parasını da veriyorlar he diyelim gittiğin klüp karşılamıyor derecede yapamadın ozmn yol ve kalacağın yeri kendin karsiliyorsun dediğim gibi klube bağlı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
5Görüş
Şimdi bu sporları ne için öğrenmeye çalıştığın önemli dayak atmak içinse yanlış. Ha kendini savunmak içinse taekwondo...
Hayır dayak atmak için değil tamamen bir spora kendimi adamak için sadece merak ettim en azından dışarıda işe yarar mı diye
Taekwondo yarar diye düşünüyorum ben 18 yıldır eğitimini aldım, alıyorum.
peki tekvando ve karate arasında ne fark var sizce içime karate siniyor
Aslında ikisi de birbirine benzer ayırt etmesi zor olur. Karate yumruk, tekme, diz veya dirsek vuruşları ve açık el tekniklerine dayalı bir dövüş sanatıdır. Karate daha uygun gibi bir kadın için baktığın zaman 🤔
Tabi ki teknik bilmek önemli sadece teknik öğrenmiyorsun öfke kontrolünü de öğreniyorsun en önemlisi de öfke kontrolü bunu sağlarsan güzel pataklarsin
Evet yararlı olur bence de öğrenmeliyiz ben de öğrenmek istiyorum
Gerçek kızsan yazılışını bilmiyomda ving çun diye bişey var onu öğren
o çok yaygın mıdır ya bulabilir miyim kurs
Bulursun ya yaygın olması lazım
Taekwondo tabiki hem güç hem kondisyon cok yüksek ayrica koldan cok bacsk tekme kullandıkları için hem esnekler hem de büyük hasar birakir
Kareye sağlam
Sağlar
boks belki
Krav maga çok kullanışlı bunlara kıyasla ya
İkisi
Kick boks daha iyi
Sağlar :)
Taekwondocuyum saglicagina emin olabilirsin
peki tekvando ve karate arasında pek bir fark var mı?
Anlatayım hemen
En belirgin fark taekwondoda vuruş vardır karetede vuruş yok yani yumruğu vurmadan suradinda tutarsın
Onlarda kata var taekwondoda poomsea çok farklı stiller bir taekwondocu çok rahat bı sekilde karete yapabilirken bir kareteci taekwondo yapamaz
Taekwondo 3 ayrılır kareden farklı olarak yakın dövüş te öğretilir ki dan sınavlarında bunun 2 tanesini uygulamak zorunda kalirsin
Ben milli sporcuyum merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin
ay çok teşekkür edeerim
maça çıkmak için kaç yıl eğitim gerekiyor? ve kuşaklar falan çok pahalı mı kendimiz mi alıyoruz
Kuşak sınavları kırmızı-siyaha kadar 4 ayda bir gerceklesiyor kuşak sınavları için her klüp farklı istiyor ama fazla bişey değildir maçlar için kırmızı siyah zorunluluğu vardır yani ortalama 1.5 -2 sene arası bir zamanda maçlara katilabiliyorsun
peki maçlara giderken yol parasının 3000tl oldugunu falan duydum maça giden kişi karşılıyomuş doğru mu
Yol parası 3000 TL değil :) ve karşılayan kluplerde var gideceğin kulübe bağlı ve eğer maçta derece yaparsan da sana yol ve kalacak yerin parasını da veriyorlar he diyelim gittiğin klüp karşılamıyor derecede yapamadın ozmn yol ve kalacağın yeri kendin karsiliyorsun dediğim gibi klube bağlı
anladım çok teşekkür ederiim
Ve tabiki derece yapmana da bağlı :)
Rica ederim
Ya ama tekme atacak mesafede olmazsan veya pantolon topuklu ayakkabı olursa nasıl tekme atacaksın
Pantolon ve topuklu ayakkabı giymiyorum :)
Tekme atacak mesafede değilsem karşı tarafta bana vuracak mesafede değildir
Taekwondo sadece tekme sporu değildir ayrıca yakın dövüş dediğimiz şeyde öğretilir