Sizce karate ya da tekvando basit bir kavgada dayak yememeni sağlar mı
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Şimdi bu sporları ne için öğrenmeye çalıştığın önemli dayak atmak içinse yanlış. Ha kendini savunmak içinse taekwondo...
Hayır dayak atmak için değil tamamen bir spora kendimi adamak için sadece merak ettim en azından dışarıda işe yarar mı diye
Taekwondo yarar diye düşünüyorum ben 18 yıldır eğitimini aldım, alıyorum.
peki tekvando ve karate arasında ne fark var sizce içime karate siniyor
Aslında ikisi de birbirine benzer ayırt etmesi zor olur. Karate yumruk, tekme, diz veya dirsek vuruşları ve açık el tekniklerine dayalı bir dövüş sanatıdır. Karate daha uygun gibi bir kadın için baktığın zaman 🤔
Tabi ki teknik bilmek önemli sadece teknik öğrenmiyorsun öfke kontrolünü de öğreniyorsun en önemlisi de öfke kontrolü bunu sağlarsan güzel pataklarsin
Gerçek kızsan yazılışını bilmiyomda ving çun diye bişey var onu öğren
o çok yaygın mıdır ya bulabilir miyim kurs
Bulursun ya yaygın olması lazım
Evet yararlı olur bence de öğrenmeliyiz ben de öğrenmek istiyorum
Taekwondo tabiki hem güç hem kondisyon cok yüksek ayrica koldan cok bacsk tekme kullandıkları için hem esnekler hem de büyük hasar birakir
Kareye sağlam
Sağlar
boks belki
Krav maga çok kullanışlı bunlara kıyasla ya
İkisi
Sağlar :)
Taekwondocuyum saglicagina emin olabilirsin
peki tekvando ve karate arasında pek bir fark var mı?
Anlatayım hemen
En belirgin fark taekwondoda vuruş vardır karetede vuruş yok yani yumruğu vurmadan suradinda tutarsın
Onlarda kata var taekwondoda poomsea çok farklı stiller bir taekwondocu çok rahat bı sekilde karete yapabilirken bir kareteci taekwondo yapamaz
Taekwondo 3 ayrılır kareden farklı olarak yakın dövüş te öğretilir ki dan sınavlarında bunun 2 tanesini uygulamak zorunda kalirsin
Ben milli sporcuyum merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin
ay çok teşekkür edeerim
maça çıkmak için kaç yıl eğitim gerekiyor? ve kuşaklar falan çok pahalı mı kendimiz mi alıyoruz
Kuşak sınavları kırmızı-siyaha kadar 4 ayda bir gerceklesiyor kuşak sınavları için her klüp farklı istiyor ama fazla bişey değildir maçlar için kırmızı siyah zorunluluğu vardır yani ortalama 1.5 -2 sene arası bir zamanda maçlara katilabiliyorsun
peki maçlara giderken yol parasının 3000tl oldugunu falan duydum maça giden kişi karşılıyomuş doğru mu
Yol parası 3000 TL değil :) ve karşılayan kluplerde var gideceğin kulübe bağlı ve eğer maçta derece yaparsan da sana yol ve kalacak yerin parasını da veriyorlar he diyelim gittiğin klüp karşılamıyor derecede yapamadın ozmn yol ve kalacağın yeri kendin karsiliyorsun dediğim gibi klube bağlı
anladım çok teşekkür ederiim
Ve tabiki derece yapmana da bağlı :)
Rica ederim
Ya ama tekme atacak mesafede olmazsan veya pantolon topuklu ayakkabı olursa nasıl tekme atacaksın
Pantolon ve topuklu ayakkabı giymiyorum :)
Tekme atacak mesafede değilsem karşı tarafta bana vuracak mesafede değildir
Taekwondo sadece tekme sporu değildir ayrıca yakın dövüş dediğimiz şeyde öğretilir
Evet gerçekten etkili bi spormuş öğrendim tecrübeyle
Kick boks daha iyi