2 yıldan beridir spor yapıyorum. Her gün kardiyo ve pilates yapıyorum. Günlük 2 saat spor yapıyorum. Kas yapmış olabilir miyim? Aslında amacım kas yapmak değil kilo vermekti.😕
Kas yaptığımızı nasıl anlarız?

Cevap
5Cevap
Ben spor yapmamama rağmen Kasım oluştu. Çok fazlası kızlarda güzel durmuyor
Sıkılaşma ve sertleşme vardır ilgili bölgelerde. Daha hafif hissederiz kendimizi. Elbiseler çok güzel oturur.
Kardiyo ve pilates ile kas yapamazsın
Kanka senin kasını yerim
Aynaya bakınca belirginleşir
İster istemez yapıyorsun
tabii ki de yapmışsındır 2 yılda
Aynaya bakarak
Merhabalar,
2 yıl süreyle spor yapıyor olmanız çok güzel. Her gün 2 saat spor yapıyor ve araya dinlenme günü koymuyorsanız vücut aşırı yorgunluktan su tutuyor olabilir. Mutlaka haftada bir gün, tercihen 2~3 gün vücudunuzdaki kaslara dinlenmeleri için şans vermelisiniz.
Yaptığımız spor türü her ne olursa olsun kaslarımızı yorarak ve yeniden, daha güçlü yapılanmaları için dinlenip, doğru beslenerek doğru planlamayla uygulamalıyız. Pilates kasların hacmini arttırmadan, kuvvetini arttırmaya yönelik rehabilitasyon odaklı bir egzersizler topluluğudur.
Kardiyovasküler egzersizle desteklendiğinde doğru beslenmeyle birlikte ideal kilonuza sağlıklı şekilde ulaşırsınız, postürünüz düzelir, kas esneklik kabiliyetiniz artar ve genel geçer ifadeyle sıkılaşırsınız.
Vücudunuzda ekstra şişkinlik ve beden olarak artış gözlemliyorsanız; Bu 2 sebepten olabilir. Birincisi, nasıl olsa spor yapıyorum diyerek ihtiyacınızdan fazla besin tüketiyorsunuz. İkincisi de vücuda dinlenmesi için şans vermiyorsanız, sürekli stres altında hisseden kaslar su tutmaya başlamış olabilir.
Kas kazanmaktan da ayrıca korkmamanızı tavsiye ederim, her kazanılan kas kütlesi ekstra hızlı metabolizma hızı anlamına gelir.
Sağlıkla kalın.
Beril Tarakçıoğlu