Fitness a gidiyorum ama hem fazla kilom var 7kilo kadar hemde sıkılaşmak istiyorum. Ağırlığı aletli çalışmalara mı yoksa spinning, aerobic gibi grup derslerine mi vermeliyim?
Boyum 1.63/ kilom 62.5
Boyum 1.63/ kilom 62.5
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer burada insanlar hep yarım ve yanlış bilgilendirme yapmış malesef.
1- grup egzersizleri olabilir fakat bireysel çalışma herkese ayrı bir çalışma gerektirdiği için önemlidir çünkü herkesin yağlanma yeri ve kas gücü bir değildir.
2- sıkılaşmak demek kas demek bunu burada kimse bilmiyormuş onu anladım.
3- ağırlık ile zayıflaya bilirsin hafif ağlıklar ile çok set yaparsan zayıflarsın hemde sıkılaşırsın , ağır basar az setler ile şişersin
Ne yapmam gerekiyor yani
Sıkılaşmak için ağırlıkla çalışmaya gerek yoktur o fazla kilolarınız nerelerde acaba?
62 kiloyum ve 17yasindayim boyuma göre ideal kilom 55olmaliymis
Squat programim var zaten gunluk arttirarak Setler halinde 100 tane yapıyorum
Ediyorum ki zaten tuz un seker kullanmiyorum tatli ve benzeri seyler yemiyorum dondurma bile kalorisine gore seciyorum ben daha napim ya :D
1.63 boy
Ya zaten tartida gordugume pek takilmiyorum aynada gördüğüm önemli
Umarim çok teşekkür ederim
buse çok güzel bir kızsın gerçekten:) umarım kısa sürede istediğin kiloya düşersin, bende de aynı sorun var. benimde bir 6-7 kilo vermem gerekiyo. basen bölgem çok geniş, nasıl gider bunlar nasıllll
Istersen mesaj at benim programi anlatayim evde yarim saatlik yaptığım bir spor var 1 haftada 3 cm inceltti basenden:)
önce cardio ( koşu bandi, bisiklet, ...) yapman gerekir fazla kilonu vermek icin ondan sonra biraz vücudunu form ve kas yapmak icin ağirliklar caliş.
Bunlar zaten aletli calismalarda var
Var da ben sonradan girdigim icin hareketlere uyum sagliyamiyorum bir de beklemiyorlar yani dans dersi oldugu için hizli yapılıyor ben hareketi kavrayana kadar diger harekete geciyolar sinirleniyorum:D :D
Haha ^^ hocayla konuş bana hizli geliyor yenide geldim ama kalmakta istiyorum birseyler söyle bence seni dikkate alicaktir :)
Benim kinect kameram var x boxun kamerasi ve orda zumba oynuyorum ve cok eglenceli oluyor istedigim gibide sarkilar seciyorum yani cok hizli olmayani var hizli olani var bide kac kalori harcadigini gösteriyor. X boxun var mi bilmiyorum ama varsa kinecti al cok pahali olmuyor onlar böylece evdede cok iyi calişabilirsin.
Ben bir arastirayim cok tesekkur ederim:)
Cevap
18Cevap
Ağırlık kilo vermek adına kardiyo hareketlerinden daha az etkilidir. Bu yüzden kardiyo gruplarına yönelmeni tavsiye ederim. Arada sıkılaşmak adına ağırlık yopabilirsin. En iyisi, haftada 2-3 gün kardiyo veya aerobik harektler, 1 gün de ağırlık.
Ben de oyle dusunuyodum cok tesekkur ederim
bende fıtness yaparak 6 kilo verdim ve baya inceldim. ama grup derslerine katılmadım hiç. tek başıma aletli çalıştım.
Ne kadar zamanda peki
Ben 6 ayda 20kilo verdim ya o ne öyle gayet de sağlıklı. Ve yagdan. Kan degerlerime falan baktiriyordum
Canim ayni yontemle devam etmek istemedi demek ki
Ters cevap veren sizdiniz buyuklerime karşı gayet saygiliyim buyugum bana saygiyla yaklastigi surece. Cevap icin tesekkurler.
Büyük olduğu için her lafa alinip saygi bekleyen insanlar pek cevremde yok kusura bakmayin alisik degilim:D
o o o ne güzel yeme proğramın varmış, devamlı koşuyormuşsun bayağı kafaya koymuşsun.. ama çokta abartılı kilon yok yaa :) aynı benim gibi :))
Ben azimliyim ya 82 kiloydum bir zamanlar yuruyen varil tarzinda bir sey :D
Oldu tabii before afterim bile var hahah :D
Evet suratta da bayagi fark. yapiyo kilo verince:)
grup derslerine katıl. spinning ve crunch& burn dersleri kısa sürede kilo verdirip sıkılaştırır. ağırlık haftada 2 gün çalışman yeterli
Anladimm teşekkür ederim
aletli çalışmak seni sıkılaştırır ve güçlendirir ama aerobic ve pilatesi de yapmalısın bu sana daha fazla katkı sağlar
Aletli calismak sikilastirirken inceltir mi yani sikilasirken bir ıncelme söz konusu olur ama incelen bolgede yag kaybi mi olur kasa mi cevirir
spining ve aerobic derslerıne agrılık ver. dırek agrılıga atlama
Tamam Teşekkürler
rica ederim..
Fitness grup dersinin ustune pilates yapiyordum muhtesem oluyor sık disini dene :)
Gittigim salonda pilates hocası yok ki zaten eve geldigimde de yarim saatlik bir abs calismam oluyo dayanamam o kadar yoğunluğa :(
Buse ben bir vücut çuyum. Bana sorarsan günde en az 1 saat koşmalısın. Neden aletlerle çalışma diyorum çünkü bu güzelliğe yazık. Sen aletlerle değil koşmaya bak
Yalnız bende nefes darlığı var o yüzden zorlaniyorum
Benim amacim incelirken sikilasmak. Bacaklarim ince degil. Kas olsun istemem
Miley Cyrus un var da beni aşıyor ya diğerlerini de her gun düzenli yapmaya çalışıyorum, teşekkür ederim
Ağırlık gir sonra kardiyo yap 2 3 ayda toparlarsın kendini yediğinede dikkat ett.
Ediyorum zaten 1 bucuk iki ayda 6 kilo vermeyi hedefledim hayirlisi:D
Hadi bakimmm :D sıkı çalış güzel oll :D
bildiğini yap herkesin kilo verme yöntemi farklıdır
Yontem farkli olsa da kaslarin calisma sekli aynidir agirlik vereceğim bolumu sordum sadece diyet programi istemedim ama haklısın bir yerde
Mantikli, teşekkür ederim
Hacı sen bir yaşını bence söylemen lazım ben o zaman sana daha iyi yardımcı olabilirim. Fitness salonun da çalışıyorum. Birde daha önce ne anlamda spor yapıp yapmadığın önemli...
17yasindayim, yaklasik 3 aydir spor yapıyorum düzenli olarak her gun en az 1 saat
Haftafa en az 3 - 4 kere spor yapmalısnz. Ağırlığa girmenizi bu gelişim dönemin de önermiyorum. Boyunuzun 1.65den fazla olmasını istiyorsanız ağırlığa girmeyin girerseniz de omurgalariniza yüklenmeyin fazla. Kardiyoyu koşu bandı bisiklet eliptik hepsini toplam bir saat yapmanızı öneriyorum. Bayan hocayla dans eşliğinde yapılan hareketlerden önce kardiyo da kendinizi fazla yormayn ve ağırlığa o gün girmeyin. Bunların bir çoğunu spor salonunda ki hocalar bu iş için yeterince bilgi sahibiyse gerekeni söylüyorlardr. Birde ne kadar iyi olurlarsa olsunlar ilgi alaka önemli. Sağlıklı sporlar...
Haftada 6 gun gidiyorum spora, kalan 1 gun de evde her gun yaptigim sporumu yapiyorum. Evet grup derslerinden sonra agirlik bolumune almiyorlar ama ben bazen söz dinlemiyorum :D
Iki sene daha gelişiminize dikkat etmeniz lazım boy konusunda uzamak istiyorsanz. Ağırlığa girmeyin.
Pekala tavsiyeniz icin tesekkurler:)
Çok güzelsin bu guzelliye yazıkk bir önce kendine ceki ver ağırlık deyilde koşmayı ve az yemeyi dene
Teşekkürler zaten her gun yarim saat kosuyorum duzenli spor yapiyorum ve ozel yeme programim var
grup yap, ama teke tekte iyiysen teke tek te olur
Gerizekalı
hocaya sor kanks hangısı daha etkılıyse ona gıt
Gittim hocanin programa gore 1 kilo bile veremedim aksine aldim hocadan bagimsiz takılıyorum:D
Steps tabikide en ideali senin için
Teşekkürler:)
Rica ederim başka bir sorun olursa beklerim :)
Com iii yapiyorsin valla umarim faydasi olur :):)
Umarim :D
Bence Hiç Gerenk Yok İdealsin Zaten
Ideal kilom 55:(
Resme Bakıyorum bir Fazlalık Göremiyorum Ben
Basen bölgesi malum turk kizlarindaki genel sorun:D
ooo o herkeste var yiyin cipsleri çikolataları abur cuburlari sonra basen de basen :) :)
Naapalim kader:D
kader diyemezsin sen kendin ettin :)) bol bol mekik ve basen bölgesine çalış disiplinli çalış ki selülit olmasın genç yaşta :)
Aman aman allah korusun:D
valla benden 10 kilo eksiğin var busecim haa gayret çikolata cipse devam beni yakalarsn :))
moralini bozuyorum ki sana moral motivasyon olsun :)
Ama ben oyle sinirleniyorum daha cok acikiyorum ters etki yapiyo bende..:D
hemen diğer yönteme geçiyorum bence senin kiloya falan ihtiyacın yok gayet TAŞSIN TAŞŞŞ MANKEN gibisin yaaaaa :)
Hahahah bak böyle iyi :D
sen ki bir adriana lima sen ki bir çağla şilen sen ki bir miranda kerrr :)))) ne gereği var yaaa spora falan lokum gibisin sennn :)
ooo eyelinerler falanlar filanlar bence hiç derek yok spora falan :)
Böyle de simariyorum yalnız arasini bulmak gerekiyo demek ki:D
şımar şımar :)) görünen köy kılavuz istemezz bence gayet Taşsın :) :) yaniiii ideal türk kızı işteee 10 numara 5 yıldız :)
Aletli çalısma
grub filan derken noluyor yav
Spinning ve ağırlığa ağırlık ver mekik cek
gır agırlıga
grup
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar