Profesyonel kaykay mı, katlanabilir bisiklet mi almalıyım? Kaykay tecrübesi olan varsa zor mu, marka önerisinde bulunabilir misin?

Profesyonel kaykay almayı bir senedir düşünüyorum ama hayatımda hiç kaykay kullanmadım diyebilirim, henüz hangi markayı seçeceğim ya da nereden alacağıma karar veremedim. İnternet üzerinden alacağım mecburen çünkü Ankara 'da klasik pro kaykay alabileceğim bir yer bulamadım. Alırsam kaykay mı toplayacağım, complete mi alayım onu da bilmiyorum. 1.300 kaykay için bütçem. Kaykay hareketli bir spor olduğu için çok istiyorum, hevesliyim.
Aynı zamanda sakin bir yerde evimiz var yazın gitmeyi düşünüyorum, vakit geçirmek için katlanabilir bisiklet almayı da düşündüm taşıması kolay olduğu ve arabayla götürme şansım olacağı için katlanabilir olduğu için sorun olursa diye korkuyorum.
Tecrübesi olan öneride bulunabilir mi? Kaykay mı, Katlanabilir bisiklet mi almalıyım?
Profesyonel kaykay mı, katlanabilir bisiklet mi almalıyım? Kaykay tecrübesi olan varsa zor mu, marka önerisinde bulunabilir misin?