Her futbolcu için sırtında taşıdığı forma numarasının özel bir yeri olabilir ama futbolda bazı numaralar vardır ki görev yapılan mevki ya da bazı futbolcularla özdeşleşmiştir. İstisnalar vardır elbette.
Cantona, Beckham ve Cristiano Ronaldo ile özdeşleşmiş 7 numarayı genelde kanatlarda görev yapan hızlı, yetenekli futbolcular giyer.Benim takımın emekçisi diye nitelendirdiğim, merkez orta sahada görev yapan 8 numarayı sırtında taşıyan başarılı isimler Gerrard, Lampard ve Rooney.Forvet pozisyonunda görev yapan futbolcuların tercih ettiği 9 numaranın havası başkadır çünkü onlar takımın gol umudu, gol kralıdır. 9 numara denildiğinde akıllara hiç kuşkusuz Ronaldo, Etoo, Inzaghi, Fernando Torres, Lewandowski gibi isimler gelir.10 numara takımın en değerlisi, takımın beynidir, bu numarayı öyle herkese vermezler. 10 numara ile özdeşleşen Maradona, Pele, Messi gibi isimlerin dünyanın en iyi futbolcuları olarak kabul edilmeleri tesadüf değildir.Forvette ya da ileri kanatlarda görev yapan oyuncuların giydiği yardımcı santrafor görevi üstlenen 11 numarayı giyen oyuncular arasında Pavel Nedved, Didier Drogba ve Mohamed Salah var. Siz bu forma numaralarından hangisini daha etkileyici buluyorsunuz ya da bir futbolcu olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?
Yıllar önce 10 numaranın bir karizması vardı. şu an gerçek bir 10 numara dünyada bile yok. 10 numara denilince; takımda ki disiplini sağlayan, oyunu yöneten, takımı kurtaran. Oyun disiplininden kopmadan takımı yönlendiren adamlar vardı. Şimdi bunlar yok. Gençler sadece takımı forvet hattı sırtlasın diye oynuyor.
Drogbayı görünce göz yaşım pıt ,10 numara nın bende ayrı bir yeri vardır Fifa 2007 2008 oyunlarında ronaldinho ile az gol atmadık , eskiden bir anlam ifade ederdi şu an çok sırada oyuncular bile 10 numarayı giyiyor
Dönem dönem değişiyor Doksanlarda larda Dokuz numaralar favoriydi, 2000 lerde Yedi numaralar, 2010 ve sonrası ise On ve Yedi numaralar. Ben Dört numaralı formayı oniki sene terlettim yeri ayrıdır 🥰...
Ben 1 numaranın daha karizmatik olduğunu düşünüyorum. Yani bana diğerlerinden üstün gibi hissettiriyor. Şekil olarakta dim dik olduğu için bence 1 daha çekici