Geçtiğimiz günlerde 54 yaşında, Roy Jones Jr. ile gösteri maçına çıkan İron Mike Tyson gerçekten en iyisi olduğunu bir daha kanıtladı. Sizce Prime (1985-1986) Mike Tyson ile Bruce Lee bir maç yapsa kim kazanır.( elbette siklet ve alan farkı var ama burada ki amaç eğlence ve kimin daha baskın olduğunu saptamak)
İpman filminde zaten bu tatbik edildi. Maç berabere bitirildi. Ama bence Bruce Lee nin anısına zarar vermek istemediler. Bruce Lee 170 boyunda 60 kilo bir adam Mike tyson 1.78 boyunda 90 kilo bir adam müsabaka zamanlarından bahsediyorum. Bu kadar güç farkına dayanması imkansız. Balyoz gibi iner 60 kiloluk adamın yüzüne bu yumruklar. Yüzüne almadı garda aldı diyelim gardda bile beyni sallanır insanın hepsine de eskiv fent yapacak hali yok. Mike tyson yavaş biri değil
Mesela Tyson Andrew Golota maçı Golota 1.94 boyunda ve maça tahmini olarak 120 kg civarında çıktı. Sadece 2 tane direk yumruk aldı beyin sarsıntısı geçirdi 3. Raunda çıkamadı ringi terketti. Bu adam korkup da kaçmadı kimbilir beyninde neler hissediyordu o an nasıl bir hale gelmişti.
Kesinlikle, dediğim gibi ikisininde hayranıyım ama mike ın tüm maçlarını izledim. Mike ın uyuşturucu, gece hayatı ve donk denen kalpazan olmasaydı şu an ismini daha çok duyardık. Bir de mike ı keşfeden onun antrenörü cus d'amato biraz daha yaşasaydı mike bunlara bulaşmazdı onu disiplinli tutan o adamdı
Mike elbette çok güçlü bir boksör ancak Wing-Chun savunma sanatının güç ile bir alakası olmadığının kanıtı apaçık ortadadır. Tabii Bruce Lee genelde karma dövüştüğünden Mike yüksek ihtimal alır.
Wing-chun sanatı çoğu dövüş sanatından üstün tuttuğum bir sanat ama mike tyson dediğim dönemlerde peek a boo stiliyle dövüşüyordu bu stil onun anatomisine o kadar uygundu ki hem 0 yumruk alıyorsun hemde yumruk indiriyorsun. Bu yüzden ikisinide sevmeme rağmen mike biraz daha yakın gidiyorum