Beşiktaşlıyım Alex diyorum

Alex Brezilya milli takımında 68 maça çıkmış ve kaptanlık görevi de yapmıştır.
Hagi Romanya milli takımında 125 maça çıkmış ve o da kaptanlık görevi yapmıştır.
Alex paslarıyla oyun kurarken Hagi top sürerek ileride aynı zamanda gizli santrfor olarak da görev almıştır. Her iki oyuncu da aynı mevkisinde oynamasına rağmen farklı oyun tarzları vardı.
Alex Fenerbahçe'de görev aldığı süreç boyunca paslarını iyi değerlendirecek bir Santrafora denk gelmemiştir. Bunlara örnek: Guiza, Kezman, Anelka'dır. Hoijdonk ile çok kısa süreli oynamıştır aynı dönemin oyuncuları olsalardı çok daha iyi bir kariyeri olabilirdi Fenerbahçe'de. Ve 25 yaşında Fenerbahçeye gelmiştir. Ayrıca oyun tarzı sebebiyle takımı sırtlama potansiyeli zayıftı takım arkadaşlarının varlık göstermesine ihtiyacı vardı.
Hagi Real Madrid, Barcelona gibi büyük takımlarda forma gitmiş bir oyuncudur. 30 yaşında Tüm tecrübesiyle Galatasaraya gelmiştir. Ayrıca oyun tarzı sebebiyle tümüyle olmasa da takımı ateşleme potansiyeli vardı.
Alex Fenerbahçe'de ki ortalama maç başı puanlarına asist ve gol ortalamasına göre Hagi'den istatistiksel olarak öndedir bu kıyasa göre.
Hagi: 132 MAÇ / 59 Gol / 51 Asist
Alex: 106 MAÇ / 62 Gol / 57 Asist
Sonuç olarak her ikisi de A kalite oyunculardır. Ve farklı dönemin farklı oyun tarzlarını kullanan oyuncularıydı. Birbirleriyle kıyası alakasız olsa da İki rakip takımın oyuncuları oldukları için bu da kaçınılmaz sanırım
Hagi
Alex
Talisca
Talisca'yı da ekleyip öyle yorum yapmak istedim. Talisca süper lige ilk geldiği yılda çok iyiydi ve Bjk'nin şampiyon olmasında ve Avrupa liginde de çeyrek finale kadar gitmesinde çok önemli payı olan bir oyuncuydu ama süper ligde çok kalmadı. Eğer uzun süre kalsaydı bence Hagi ve Alex seviyesine gelirdi.
Alex'e gelirsek;
O tam bir süper lig efsanesi. Fenere gelmiş geçmiş en iyi on numara oyuncusu mu bilemem ama süper ligde 8 yıl oynamış ve takımının efsanesi olarak herkesin aklına girmeyi başarmıştır. Avrupa liginde de süper ligde de kendini göstermiştir.
Hagi;
Bir galatasaraylı olarak Hagi'yi pek izleme imkanım olmadı ama kendisi hakkında birçok yazı okudum. Alex istatistiksel olarak da kişilik olarak da Hagi'den üstündü ona lafımız yok ama Türkiye'ye gelmiş en büyük kupada payı çok yüksek olan bir futbolcudur George Hagi. ben zamanında kendisini Maradona ile kıyaslayanları da duydum. Seviye olarak Hagi > Alex diyorum.
Galatasaraylıyım hagi diyorum küçükken cine5 vardı hatırlıyorum Galatasaray mları verilirdi eski fazla yaşım yok ama hagiyi orda bari izleme fırsatım oldu boşa maradonanın en iyi rakipleri listesinde hagi yazmıyo şunuda eklemeden gitmeyim sağ ayağına 500 sayfa roman yazılır sonuna solaktı diye eklenir tartışmak hata alex anca bi nebze sneijder ile kapışır diycem yine cıks alex kötülediğimden değil kariyere bakarak diyorum!
Olaya futbol açısından bakabilen, yetenek ve zekayı ölçebilen insanlar her zaman istisnasız George Hagi der. Hagi Futbol dünyasının efsanelerindendir. Hatta şunu söyleyeyim futbolu gerçekten az da olsa bilen insanlar Alex'in Hagi karşısında karşılaştırılamayacak kadar aşağıda olduğunu bilirler. Karakteri katmıyorsanız durumun özeti budur.
Cevap
99Cevap
İkisi de çok iyi. İlla birini sececeksek Alex derim..
Alex'i oldum olası hiç sevmem. başarısı vs umrumda değil. buraya en kötü futbolcu seçeneği koy yine alex demem. o yüzden hagi diyorum.
Sanane lan israf
MK cocugu, haginin yanında Alex kim, kariyeri olamaz bırak yetenğini, ayrıca abazanın önde gideni oldugunu nasıl kanıtladım, engelledin beni hemen 😂😂
Fenerbahçeliyim ama olmasam bile Alex derdim Kral'ın yeri ayrı.👑
alex demen normal çünkü hagili dönemi izlemedin, sırf hagiyi izlemeye giden fenerbahçeli arkadaşım vardı samiyen e..
alex iyi oyuncuydu..
ama hagi bu topraklara gelmiş en iyi futbolcuydu..
tartisilmaz hagi kariyerlerine ve kupalara bakin attigi gollere bakin anlayacaksiniz hagi dunya capinda bir futbolcuydu hagi mi zidane mi diye kiyaslamak daha dogru olur
Fenerbahçeliyim. Hagi'nin son dönemini hatirlıyorum. Genel kariyer olarak kesinlikle Hagi ama Türkiye'de başarı ve iz bırakma açısından kesinlikle Alex😎
Sadece Alex'i biliyorum djdjd O da kulak aşinalığı olarak. O yüzden Alex diyorum djdnd
Alex diyen arkadaşlar futbolun f'sinsen anlamıyorlar.
Türkiye de yapılanlara bakılırsa Alex, karaktere bakılırsa Alex. Ama eğer senin bahsettiğin ün, şöhret ve kariyerse Hagi.
Şu kurduğun cümlelere güldüm, bunu uzun uzun tartışabiliriz ama gerek yok çünkü şartlanmışsın illa keloğlana bir pay çıkaracaksın. 😃
Dostum yaşın doğru mu? Yaşın doğruysa şayet ne alexi ne hagi yi canlı izleyip üzerinde yorum yapabilecek durumdasın.
https://m.youtube.com/watch?v=eBoENd5jsYI
Adam kendisi bile Hagi diyor.
Tartışmaya kapalı bir konu.
Tartışmaya kapalı değil dostum. Sana söylediğimi okumadın veya anlamadın. Türkiye'de alex çünkü hem daha fazla gol attı hemde daha fazla asist yaptı. Daha fazla skor katkısı var. Karakter olarakta daha iyi olduğunu bu videodan bile anlarsın mütevazi çünkü. Ben demeyecek kadar. Kaldı ki hagi kendi taraftarına hırsızlar demiştir. Sonra dedim ki kariyer olarak bakarsan hagi. Real madrid ve Barcelona da oynamış. Ama sen anlamak istemiyorsun sanırı
@MontanaMax bu ülkeye Avrupa kupası getirilmesinde en büyük paylardan birine sahip bir adam ile, Malatya ya asist yaptı Ankaragücü ne gol attı dan başka başarısı olmayan bir adamı karşılaştırmam bile.
Tövbee estağfurullah..
Biz illa cevap Alex olsun diye bir dönemi mi referans alacağız?
Ayrıca Hagi dediğin adam UEFA ve süper kupayı kaldırdı Galatasaray'la. Alex anadolu takımlarına karşı iyi oynuyordu tekniği süper lige yetiyordu o kadar. 😃
Bu sebepten çıkıpta Alex diyecek halimiz yok. Ben seni iyi anladım senin derdin bir yerden Alexe pay çıkarmak. 😃
Tabi zaten hagi tek başına aldı kupayı. Abicim fanatik bakmayın. İki kişiyi kıyaslıyoruz biz. Kişisel olarak kıyaslayacaksın. Ona bakarsan alex brezilya kaptanlığı yapıp iki defa copa amerikayı kazandı. İki okuncuyu kıyaslayın oynadıkları takımları değil
@realistpanda kardeş sen fanatiksin sana ne desek boş
@MontanaMax Oynadığı takımları kıyaslamayalım mı?
Giydiği ayakkabıları kıyaslayalım istersen. 😃
@realistpanda kardeş senin okuduğunu anlamakta kıtlığın var galiba. Sana iki defa dedim ki kariyere bakarsan hagi. Oynadığı takımlara. Neyi neyle kıyasladığın önemli. Kıyas yaptığın şey oynadığı takımsa hagi diyorum. İyi oku
@MontanaMax çok boş yaptın.
Hagi, Avrupadaki son dönemde düşen performansını, ilerleyen yaşını baz alarak Türkiye'de 'başarısız' olacağını söyleyenleri utandırmayı başarmıştır.
Galatasaray'daki kariyerinde,
4 Süper Lig şampiyonluğu,
2 Türkiye Kupası,
3 TSYD Kupası kazandırmıştır. Ve tabii ki bir de 'Sarkı kırmızılıları Avrupa'nın en büyüğü' yapacak o önemli zafer!
Ya Hagi diyeceksin Ya Alex ne dediğini bilmiyorsun sen.
Valla boş yapan sensin. Lafları anlamayan, çarpıtan birisin. Seninle daha fazla tartışmak yersiz.
@MontanaMax Alex kim la?
Gheorghe Hagi, World Soccer tarafından 2005 yılında dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 25 futbolcusundan biri olarak seçildi.
@MontanaMax
Sağ Ayağına Kitap Yazılır, Son Satırına Solaktı Diye Eklenir: Gheorghe Hagi
@MontanaMax Hagi tek başına kazanmadi elbet ama şu da bir gerçek ki o takımda Hagi olmasaydı o kupa da olmazdi. Futbolcu kalitesini gectim, hırsıyla mücadelesiyle ve cesareti ile tam bir liderdi. Takımı o ateslerdi, liderlik yapardı, futbol kalitesini zaten tartışmak bile, Alex hangi Avrupa maçında vardı, zaman zaman saman alevi gibi parladı sadece, kaybettiği topun peşinden koşmaya küçük maçların büyük adamı Alex ile, antrenman bitince tüm gençleri toplayıp eğiten yetiştiren Hagi yi kıyaslamam bile, Emre Belözoğlu bile onun öğrencisidir. Kendisi de hep böyle anlatır.
@realistpanda oğlum den doktora görün cidden. Son kez söylücem ilk yazdığımı tek tek oku. Türkiye'de yapılanlara bakılırsa , karaktere bakılırsa alex , şöhret ve kariyerse hagi dedim. Bunu hala anlamıyorsan psikolağa git. Hala dünyanın en iyi futbolcularından diyorsun. Ulan aksini iddia eden mi oldu? Zaten kariyerde Hagi diyoruz. Fanatiklikten ne okuduğunu bile anlamıyorsun. Hayret bişey ya sabah sabah
@MontanaMax
Üslubuna dikkat et.
@MontanaMax Kardeşim futboldan biraz anlasaydın en kötü futbol bilenleri biraz dinleseydin kadınlar gibi sıradan bir yorum yapmazdın. Hagi futbolda her dönemin efsanesidir. Alex Fenerbahçe'de ilk Mehmet Aurelio'nun gitmesinden sonra bir başarı elde etmiştir. Bunu futbolu bilen herkes bilir.
@saaddov dostum git ilk yaptığım yorumu oku aynı tantana yeter. Kariyer olarak hagi dedik zaten. Anlamıyorum neyin peşindesiniz
Zıplayan kim ya. Okumaktan acizsiniz. Özellikle şöhret ve kariyerse hagi dedik. Bunu anlamayacak ne var. Sıktı artık. Türkiye liginde yapılanlara bakarsan rakamlar alex diyor. Bunu anlatıyorum. Kariyerse hagi diyoruz. Ulan şunu nerden nereye getirdi iki tane fanatik
Türkiye den takım tutmuyorum kac yıldır bvb li olarak rahatlıkla hagi diyebilirim. Kupa kazandırdı sonuçta
İkisini de çok severim. Çok yetenekli, çok özel futbolcu ikisi de. Ayrım yapmam ama takımıma birini seçecek olsam, Hagi'yi seçerim.
Hagi.. kiyas bile kabul etmez kariyerleri...
Basarilari vs.. oynadiklari takimlar vs..
Acik ara hagi..
Hic sevmem ama gercekte bu ;)
Alex'in bile Hagi dediği dünyada 8 taşlı cahile futbolu ve Hagi'yi anlatmak bize zul gelir
Anket koyaydın iyi olurdu ama sonuna kadar Alex diyorum. Adam gitti hala Türkçe post larla Türk halkını sevdiğini söylüyor. Hangi oyuncu bunu yaptı?
Karpatların Maradonası derim. Barcelona, Real Madrid ve sayısız kupalar derim. Bilmem ne hatırlatır size
Hagi reisin Monaco' ya İstanbul'da orta sahadan çaktığı bir gol vardı. onçün ben kendilerini tercih ederim
Tereddütsüz hagi ve futbolu açısından ordinaryüs tür kendisi lakin tabi çirkefliklerini unutmadım elbette ama efendilikte alex
Alex;benden daha iyi bir futbolcudur Hagi açıklamasını yapmıştır gel gelelim Fenerli taraftarlar ezikliklerini kabul etmemek için hala alex demekteler
Futbolda herşey sadece iki çalim atıp estetik haraket yaoklamolmaz karakter de önemlidir. Hagi Galatasarayın Hagi sidir Alex ise Türkiye nin Alex i dir. Tabiki Alexsandro de souza ibni el doktorül ordinaryus.
Alex önce gidip Avrupa’da Laliga’da oynasın. Sonra UEFA kupasını kazansın. Sonra kıyaslarız.
Hagi tabiki hatta bu oylama tv de yapıldı sonuç Hagi çıktı
Alex tabii, adamın heykeli yapıldı Kadıköy Yoğurtçu parkına daha ne olsun.
İkisini kıyaslamak yanlıştır hagi nerde oynanmış alex nerde?
Hagi daha büyük kariyer ama alex daha uzun süre takımı sırtladı
% 100 Alex, Türk milletini benimsemiş vefalı bir insan..
Alex bile Hagi demişken ben Alex diyemem ki bir Fenerbahçeli olarak.
Alex iyi futbolcuydu ama karpatların maradonası lakabını alan, kariyeri ortada olan bir hagiyle alex kıyaslanamaz bile bence.
Alex olacaktı lakin aziz başgan aykut hocanın egosuna yolladı. Kralex ya da Kaptan da denir.
Kariyer olarak bakarsak -başka nası bakacaksak. tabiki hagi
Futbol kalitesi olarak arışırlar, ama karakter olarak Alex Hagi'ye fark atar.
😂😂😂😂
Galatasaraylıyım ben de Alex diyorum😅
Fenerbahçeliyim tabiki Alex. 💛💙
Gs’li olarak Hagi diyorum ama beyefendilik ve karakter anlamında Alex..
Hagi elbette. Alex 50 yıl kalıp tek kelime Türkçe konuşmayan heyecansız, tam profesyonel bir tipti. Hagi amatör ruhlu profesyoneldi; hem yetenekli hem hırslıydı.
hakaret a. k., izlemediği nasıl da belli Hagi yi, ulan bu Alex kim ki Haginin adıyla anılıyor? Haginin sağ ayağı bile Alexten büyük, şaka mısın?
Futbolu çok sevmem ama Alex
Bunlar kim mp. Alexander Sorloth' un tezeği olamazlar
Alex Hagi nin yanında tuzluk.
Sebebini de yazayım, Hagi büyük maçların adamıydı, büyük maçlarda takımı sırtlar motive eder hırsıyla örnek olurdu, futbol kalitesini geçtim aynı zamanda liderdi, büyük maçların hepsinde imzası vardır, bakın UEFA kupası maçlarına, Hagi olmasa o kupa bu ülkeye gelemezdi, Alex hangi büyük maçta vardı, Avrupa kupalarında devlere karşı sahada yoktu, bir avrupa devini perişan ettiğine hiç şahit olmadım. Küçük maclarin buyuk adamiydi kısaca.
Beşiktaşlıyım Hagi diyorum
Alex bile bu soruya Hagi dedi 😃
Alex De Souza diyorum
Bence hiç kuşkusuz Alex her konuda adam gibi adam taraflı tarafsız herkesin taktir ettiği biri
Beşiktaşlıyım Çağlar Söğüncü diyorum..
Tabiiki ALEX 💛💙
Hagi kadar eskiye gidebiliyorsak Süleyman SEBA
Hagi.. Alex iyi futbolcu sadece ama Hagi efsane..
Hagi tabiki. Alex demek komiklik olur
Tabi ki Alex. 💛💙
Biri demiyor ki alex orta saha ve 2 kez gol kralı oldu asistleri söylemeye bile gerek yok bu yüzden alex >hagi
Alex karakterli adamdı kendisini bir Galatasaraylı olarak çok severim fakat Hagi'nin yerini kimse tutamaz.
merhaba ilk olarak. Kendini bilmesi ve kariyeri olaysız bir şekide tamamlamıs olduğu spor hayatından dolayı tabi Alex de sauza diyorum. Saygılarımla
Kariyer olarak tabiki Hagi
Ama takıma verdiği katkıya bakarsak Alex
Aynı sezonda hem gol hem asist kralı olan bir futbolcudan bahsediyoruz.
Bireysel başarıdan bahsediyoruz. Kupayı takım almıştır Hagi tek başına değil.
Kariyer olarak Hagi dedim zaten kardeşim ayrıca hagiyi ben canlı izledim sen babanla beraber takılırken 😉
Ayrıca Galatasaraylıyım 😉
Alex de Saousa, karakter önemli.
Tartışmasız Hagi karşim
Alex
Alex karakter ama Hagi dünya çapında iş yaptı
Bir Beşiktaşlı olarak Alex 😌
tabiki de C. ronolda lafı bile olmaz kardeşim
Alex
Alex🙃🙃
Ortaya karışık olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?