Sergen Yalçın konuk olduğu bir programda örnek aldığınız bir teknik adam var mı sorusu üzerine şu sözleri söyledi. Katılıyor musunuz?
"Ben kimseyi örnek almıyorum. Guardiola'ymış, Klopp'muş, hiçbirini örnek almıyorum. Ben elimdeki oyuncu grubundan oyun çıkarıyorum. Orta sahası 100 milyon euro, yedeği 150 milyon euro. Kenarı 80 milyon euro. Sen Guardiola'yı örnek alamazsın." Guardiola'yı, Klopp'u alalım, Türkiye'de bir takıma koyalım, bu oyunu oynatsınlar da görelim. Biz çok abartıyoruz her şeyi. Guardiola gelsin de Anadolu'da bir takıma bu oyunu oynatsın, görelim.
Sergen Yalçın :Ben kimseyi örnek almıyorum. Guardiola'ymış, Klopp'muş, hiçbirini örnek almıyorum. yedeği 150 milyon Euro?
sergen yalçını sever , aşırı karizmatik bulurum. futbol bilgisine ve yeteneğine inanırım şüphe etmem. iyi bir teknik direktör vasat kadrodan da iyi işler çıkarabilir. bunun futbol tarihinde çok örneği var. aynı şekilde kötü bir teknik adam da çok iyi bir takımda başarısız olabilir. bu çok değişkendir, iyi bir hoca her takımda başarılı olacak diye bir kural yokken, bazı takımlarda başarısız olan hoca da farklı takımlarda başarılı olabilir. dünya üzerinde en başarılı sayılan teknik direktörlerden birisinin türkiyede x bir takımın başına geçtiğini düşünelim. geldiği takımın tüm şartlarının da aynı olduğunu varsayalım. diğer takımlardaki başarılarını tabi ki yakalayamaz, hatta türkiye kupasını bile kazanamayabilir. peki ne yapabilir? takıma seviye atlatabilir, diğer anadolu kulüplerinden bir basamak yukarı çıkabilir, yani büyük takımlardan sonra gelen en iddialı takım olabilir. olamama ihtimali var mı? tabi ki var. bu teknik direktörün bir işe yaramadığını göstermez. dediğim gibi birbirini etkileyen çok etken var.
Dogru demiş Türk futbolu diğer yabancı futbolla gibi olmuyor disiplin çalışma azmi burda yok. Almanya ligi disiplinli çalışma azmi yüksek bir lig adamlar nasıl paslarla bizi mest ediyor ispanya ligi de aynı sekilde ama türkiye ye gelelim bunlardan hiçbirisi bir Anadolu takımında yok.
İyi futbol iyi oyuncularla oynanır:) sergen haklı bir başka durum var ama tamam rakiplerin maddi gücü inanılmaz ama sende iyi bir sistem ve mantalite getirirsen fark yaratbilirsin
Yedek oyuncusu 100m euro olan takimlardan bahsediyoruz hoca hakli gelsin anadoluda bir takim. çaliştirsinlar üstelik her yil transfer bütceleri 100 meurolarin üstinde bu bizim liglerde ise 30 m euro ve daha alt limitte
Çok doğru ben başkasını örnek alırsam onun gibi olmaya çalışırım oysa hedefim ondan iyi olmak olmalı. Bu yuzden gökyüzünü hedeflersen ancak ağacın en tepesine çıkabilirsin