AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
İzleyemedim ya çok üzüldüm son sahnede kapattım tv'yi :(
muhteşem yüzyıl olmasa şehzade mustafayı kaç kişi tanıyordu kimbilir:D
İzledim çok üzücüydü :(( Osmanlı hep entrika dolu herşes kendilerinin menfaaylari için günümüzde böyle değil mi? Hürremide seviyorum ama :((
cok agladim ben valla :( iste hayat boyle.. iyi insanlarin yeri yok bu dunyada, tarih boyu boyleymis :/
bende aglamaktan mahfoldum
Ya bu kadar beyinsiz olamazsiniz acinda kitap okuyun azcik ! Agladiginiz mustafa degil mehmet gunsurun oynadigi hayali! Bir karakter. Kufrettiginizi de kanuni sanmayin . Taht kavgasi icin diyenler kanuninin sarayda toplamda 1.5 yil gecirdigini biliyormusunuz omru seferlerle gecmis bir padisahtan bahsediyoruz. Kusura bakmayin da hangi tahtin sevdasi bu? Siz saniyormusunuz ki padisah olmak ye ic yangel yat? Helede kanuni gibi bir padisah. Istese sizin hayal dunyanizdaki gubi bir padisah olabilirdi
O ama oyle yapmadi gaza ve cihat ! Bunun ne oldugunu biliyormusunuz siz iste buydu kanuniyi dunya mali elinin altinda oldugu halde vazgecirip cenk cenk dolastiran. Cenazesi 3ay sonra topraga verilmis bir insandan bahsediyoruz. Normal bir insan kadar ayricaligi olmayan bir padisah. Kolaymiydi saniyorsunuz at sirtinda karda kista derede tepede su da sefere cikmayi. Dunya onune serilmis bir insan neden yapsin bunu din olmasa iman olmasa gaza olmasa
Reaya : Halk:Allah'in emaneti. Osmanli reayasini Allahin emaneti olarak benimsemistir. Ve ona zeval vermemek icin gerektiginde kardesinden oglundan vazgecerek buyuk bir fedakarlik gostermistir.Cunku devlet o zaman din demekti eger devlet giderse iman gitmis olacakti. Osmanli halkinin dinini korumak icin biricik ogullarindan kardeslerinden vazgecmistir. Cunku adalet bunu gerektirir kardesinde olsa oglunda isyan ettikleri halde kayirilmamislardir. Iste kanuninin ömer misali adaletidir bu.anlayana
Devletin bekası için oğlunu öldürten adam halkı için herşeyi yapar.
Günümüzde zorbaca görünsede o dönemde olması gereken oydu.
O Koltuk için herşey yapılabilirdi çünkü.
Suleymanin korkak oldugunu dusuuyorum ben oglun sonucta dinlemesi gerekiyordu ne olursa olsun sonuçta oglu.Ayrica o sahnede baya bir agladigimi soyleyebilirim.
padisahlar kenderine bas kaldirani zaten katlettirmistir. koyunsan dokunan olmaz.
İnanılmaz bir oyunculuk etkilendim bayaa helal olsun
bilmem kaç yüz yıl öncesi duygusal bir titreşime maruz bıraktı bizi,geç kalmış tarih merakı.
Kayaya tosladığını farkedecek ama çok geç kalmış olacak. :( Mustafa gerçekte öldürülünce de halk ve yeniçeriler isyan ediyor.
MEDED, MEDED BU CİHANIN YIKILDI BİR YANI
ECEL CELALİLERİ ALDI MUSTAFA HANI
BATTI MİHR-İ CEMALİ, BOZULDU ERKANI
VEBALE KOYDULAR AL İLE AL-İ OSMANI
(TAŞLICALI YAHYA)
Birkere bugünkü dizi izlemiyorum ama cok basit bir mantık kurmak gerekirse söylendiği gibi sehzade mustafa isyan etmiş olsa, iran şahı ile ittifak kurmuş olsa, bu demek değilmidir bütün köprüleri yakmış herseyi göze almış isyan değilmidir? Peki hal böyleken şehzadeyi otağına cağıran padişahın otağına kuzu kuzu gidermi? isyan eden padaşahı tattından etmek istiyen biri, kendisine öldürüleceğini söylendiği halde o otağa tıpış tıpış gidermiydi? Siz olsanız gidermisiniz?
Gitmeseydi ordular savaşacaktı. Mustafa da orada fedakar davranmıştır. Oğul ve babanın fedakarlığı..
isyan eden orduların savaşacağı ihtimalini gözardı etmez, herşeyi göze alır bu demek oluyorki şehzade isyan etmiş olsa olsa o otağa gitmezdi
aptal bir senaristin yazdıgı bir senaryoya inanıp osmanlıya dil uzatacak kadar ne yaşadınız ?
Yalan olan ne? mustafa yı babası boğdurtmadımı gözünün önünde,mustafanın oğlunu (yani kendi torununu) öldürmtmedimi?pargalıyı öldürtmedimi,birçok osmanlı büyüğünü sürmedimi veya öldürtmedimi?(buna piri reis dahil) bunlar doğru değilse o zaman biz yanlış biliyoz ..doğruyse sen yanlış biliyon..
Peki ya oldurme sebeplerinide biliyomusun ? Ya bilmiyosun ya da yanlıs biliyosun
biliyorum..tahtı kaybetme korkusu:..bütün padişahlardaki tek korku budur.
tahminler üzerinden yorum yapıyorsunuz TAHMİN . Gerçekleri umarım ögrenirsiniz.
ne desek boş..belliki bişey bilmiyosunuz...
bana arkadaşım demişti eğer mustafa ölmesydi.mustafa kendi babasını öldürcekti taht için diye.
Hayatında açık 2 kitap okumamış insanların Türk tarihinin zirvesi olan Osmalı'ya dil uzatması akıl alır şey değil doğrusu.
Tarihte okuduğum kadarıyla Şehzade Mustafanın olumu kesinlikte dizideki gibi olmuştur. Tarihi okumamış olup yorum yapacak kadar ne yaşadın canım sen?
belliki tek bir tarihciden okudunuz .13 yaşımdan belli tarih kitapları okurum ve tek bir tarihciden değil hemen hemen tüm tarihcilerinkini okudum. Ve Osmanlıyı karalamak için yapılmış bu saçma ve kalitesiz filmin tamamen osmanlıyı kötülemek bizi kendi atalarımıza düşman yapmak için çekildiğini görebilecek kadar çok okudum...
Allah aşkına şu taht sevdalısı diyene soruyorum hangi tahtın sevdalısı bu adamlar evladım.Siz osmanlı tahtını padişah olmayı yan gelip yatmak mı sandınız? kanuninin kaç tane sefere bizzahit çıktığından haberin var mı senin. O dönemde uzun yıllar seferden dönemediklerinden karda kışta cenk ettiklerinden. hangi tahtın sevdası ki bu osmanlı padişahlarının çok azı istanbulda ölmüş ve cenazeleri vatanlarına bile getirilememiş aylarca bekletilmiş normal insan kadar ayrıcalığı olmayan insanlar bunlar
Osmanlı padişahları taht değil gaza ve cihat sevdalısıydı bunun için yetiştirildiler. Ezanı tüm dünyaya duyurmak için. Onlar halka Allah'ın emaneti gözü ile bakıyorlardı. Allahın yeryüzündeki gölgesiydi onlar ve eğer devlete bir şey olursa. din gidecekti. Devlet=din demekti o zaman. işte bu yüzden dine zarar gelmesin diye tek bir hata affedilmemiştir. Çünkü umumun çıkarı şahsın çıkarından önemlidir.Kanuni reayası için halkı için evladını oğlunu feda etmiş bir fedaidir..
Tamam mustafa sucsuz da ickici selim de osmanli topraklarını genisletti ondan sonra çöküyor osmanli devleti ayrica babasi sucsuz oldugunu bilmedigi için bogduruyor
Selim genisletmiyo az bir tarih okuyun sokullu sayesinde. genisliyo fark ettiyseniz tarih kitaplarinda selim yok. sokullu devri var selim ickicinin teki. ogluda ayni halt sokullu olmasaydi. hicbirsey yapamazlardi
Okudum o kadar derinlemesine yazmamislar herhalde
iyi oldu sıkılmıştık onun yüzünü görmekten çok ititci bir tip
tarihi bir gerçek sonuçta bu dizide onu canlandırdı neticede üzücü bir olay tabi
Yazık şu türkiyenin halne ulan .. Gözünüzü açın artık* koyim
Cok üzüldüm... yaziklar olsun böyle bir babaya ... bir taht icin degermi ?
Vakitsiz öldü, sever sayardık merhumu. Toprağı bol olsun.
Kader der susarim.. Sonucta ölulerin arkasindan konusulmaz
Osmanlı da adalet ne arar
tarih bilmez cahil konuştu millette gülerek izledi !
Bana bak kamil sana fikrini soran olmadı. Önce insan ol sen.Konuşma tarzın bile cehaletinin göstergesi. Kendine de yandaş arama. Fazla da gocunma . Bu kadar da kaşınma kaşırlar. Azar işitmek çok mu hoşunuza gidiyor
tebrik ederim. zaten osmanlı monarşik bir devletti . ve hukuk birliği yoktu harem olan bir yerden bahsediyoruz.
Millet adama kul misali tapıyorlarmış . Haremden hiç bahsetmiyorum bile.
Adresini söyle sana bedava kitap yollıcam. Kitap içinde bilgilerin olduğu bişey şimdi anlatması zor, gelince görürsün. O kitabı okuyunca bişeyler öğreniyosun. İlginç bir deneyim olabilir senin için.
Osmanlı o beğenmediğin adaletle kaç yüzyıl cihana hükmetti. Amerika dan dahi vergi aldı.
Tamam ben bir ara açık adresimi yazarım sana .Haticeye değil neticeye bakacaksın canım sonuç hüsran oldu .))
beyin.dll hatası alıyosun, zor ama bakıyorum çözümüne.
aman ne çok üzüldüm ne çok üzüldüm.haftalarca daha ağlıyabilirim.. :))
allah rahmet eylesin zamanında akıllı olsalardı şimdi en güçlü ırkın torunu idim
öyle olmuş kasacak bir durum yok. 460 sene geçmiş üstünden.isterseniz bir mevlit yapalım ama
hatimler belalar okumustur insanın sinirine gidiyor
bence olamaz oğlunu öldürmez halkına nasıl bakackta
link
Abi cok kotu oldum ya okudum tarihini ama goruntusu o hali mahvetti beni
1 osmanlının yıkılmasına sebeb olmus bı durumdur
2 fatıh sultan baslatıyo aıle ıcı taht kavgasını
3 devletın bekası ıcın caızdır
Portresine baktım sfsfdfsfs tipe bak ya tarih yalanlarla dolu
Pardon a ! MK
babana bile güvenmiyceksin sözü ordan çıkmış heralde
insan oğlunu öldürürmü lan öyle baba olmaz olsun
bu bölümüde şimdi izledim çok üzücü ya duygulandım bursada yaşadığım için annemlerle komşularla bir gün giidcez türbesine yakın bize zaten.
bu kadar etkilendiğim bir sahne daha hatırlamıyorum... hıçkıra hıçkıra ağladım resmen
dün kanım dondu be. izlerken
Allah rahmet eylesin.
çok kötü oldum ben ya insan çocuğuna kıyar mı
Mustafayi paralel devlet oldurdu::)
Hiç sevmiyorum arkadaş bu filmi
o kadar çok küfür ettim kiii...
neden... ülkenin geleceği baba oğul ilişkisine aileye kan bağına dayandırılmıyor.. ayrıca idamını kanuni istemedi Osmanlı hukukuna göre karar verildi.. verilen kararı oğlu da olsa bozamayacağı için kanuni sıfatını aldı herkese adil herkese eşit bir hukuk anlayışı var.. Diziye gelince magazin formatında çekilmii o yüzden orasını geçiyorum reyting amaçlı bir sahne
Devletin içine entrika girmesinin sonucudur.
evet ya kaçış sahnesi kötüydü
haksız yere ölüyor ölmeyeydi dünya bizimdi.
sülüman a biraz daha gıcık oldum
bi kadın nelere kaadir işte :D
devletin bekası icin yapmak zorundaydı ..
iyi adamdı rahmetli zamansız gitti
kacırdımm o sahneyı yaaa
cok da iyi oldu cok da guzel oldu hurrem 4ever
Basit insanlar anlayamaz . bosuna ugrasma
ALLAH rahmet eylesin.
Karı kıza hava at şehzade Mustafa diye
Ağladım yahu..
Haketmedi
mcx
ağlıyacaktım ya la
Çok üzücü.