gerı gerı gıderkeen arabanın yamuk gıtmemesı ıcın napmalıyım
Sanırsam arkaya bakacağım diye direksiyonu düz tutamıyorsun arkana bakmak zorunda değilsin aynaları kullanman daha mantıklı olacaktır geri gitmek için arkaya bakarsan şaşırırsın aynaları kullanman daha iyi olacaktır.
Geri giderken, direksiyonu iki elinizle 9/15 pozisyonunda tut.
Bu pozisyon, her üç aynaya da doğru olarak bakmanı sağlar.
Geri giderken aracın sadece arkasına değil, sağına, soluna ve önüne de bakıp, görüp, geri gitmeniz gerekmekte.
Doğru direksiyon tutuşu, aracın dört tarafını rahatça görmeni sağlar.
9 15 derken 2 elınlemı tut dıyrsn sag elını arka koltuga koyup arkaya bakarken aynaları kullanmadan donmeyı onermezmsn
Yahu zaten tek elinle 9/15 yapacaksın.
Sadece arkaya bakmayacaksın arada bir önüne dönüp yan aynalarada bakman lazım.
Ufak kazalar çoğunlukla bu yüzden meydana gelir.
bıde bazen yamuk oluyo tekerlr onun duz oldgnu anlmnn tek yolu ılerı gtmkmı
Şimdi arabadan arabaya direksiyon boşluğu değişiyor.
Mesela benimkinde tam düz olması için direksiyonu hafif sola bırakmam gerekiyor.
Onu alıştırma yaparak kendin çözmelisin net birşey söyliyemem buradan yani.
tek elle 9 15 nasl oluyor ya tecrbelı deglm benm bıldgm bı el dokuzda bı el 15te deglmı
Nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama şöyle söyliyim.
Hocalara vs kalsa arabada robot gibi hareket edeceğiz.
Ama öyle değil ben sana kolay yolunu söyliyeyim
9'un hafif üzerinden tut tek elinle, geri geri giderken direksiyonu tam düz yerine, hafifçe solda bırak hafif ama geri geri giderken daha düz gittiğini farkedeceksin.
Cevap
8Cevap
Direksiyonu duz tut az ileri git tekerlerin duz gidiyorsa direksiyonu kirmadan geri git.
la anladık araba almışınız ya... ben mi kıroyum siz mi kırosunuz anlamadım lan...
tamam sensın
lütfen yani.. herkes yerini bilecek.. bir görmemişlik yapılacaksa ben yaparım.. işte o kadar..
haklısın ozur dılerım
ahahaha besmele çek :))) yan aynaları kullan yarım debraj ile gaz ver böyle araba kaymak gibi kayarak gitsin yarım gaz yarım debraj yan aynaları kullan mutlaka
araba kullanmıyan birine ver geri geri gitsin istediği kadar
Bunu boş bir alanda dubalarla çalışarak yapmalısınız.
Direksiyonu düz tutabilirsin.
Asıl düz tutarsan araba yamuk gider. Direksiyonu hafif serbest bırakmalısın dostum.
serbst derken acarmsn braz
direksiyonu düz tut :D bu ne biçim bir soru ya :D
Arkaya kamera taktır
İleri git canım :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?