Yıl 2011-12 yi gösteriyordu. Şampiyonluk için saldıran ve şampiyonluğu sonuna kadar hisseden City takımı, taraftarlarını heyecanla coşturmaya devam ediyordu. İngiltere Premier League'de 2011-12 sezonunun son haftasında Queens Park Rangers'ı 3-2 yenen Manchester City, 44 yıllık şampiyonluk özlemine son verdi.
Şampiyonluk azimle geldi!

Son maçında taraftarları resmen öldü öldü dirildi ve son ana kadar şampiyonluğu sonuna kadar hissettiler.
Şampiyonluk için kesinlikle galip gelmeleri gerekiyordu. Maç başladı ve ilk yarıyı 1-0 önce kapattı. Ancak rakibi direndikçe direniyordu. Durumu 1-1' e getirdiklerinde City taraftarları oldukça hüzünlüydü ancak şampiyonluğu hissediyorlardı. Daha sonra rakibi 10 kişi kaldı ve durumu iyice kötüleşti zannederlerken. Queens Park takımı durumu 1-2 e getirdi. City takımı iyice yıkılmıştı ve neler olduğunun farkında bile değildi. Moraller iyice alt üst olmuştu. Ancak direnmeliydiler. Kazanmak zorundaydılar. Bu kadar emek harcanmışken, burada pes etmek asla onlara göre değildi. Dakika 90+2 i gösteriyordu ve sahneye Edin Dzeko çıktı. Şimdi durum 2-2 olmuştu. Taraftarlar heyecandan oturamıyordu.
-Beraberlik golünden sonra sahneye Aguero çıktı ve durumu 3-2 yaptı. Saha resmen düğün alayına dönüştü ve taraftarlar mutluluk gözyaşlarına boğuldu. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Manchester City'nin 44 yıllık şampiyonluk hasreti sona ermişti.
Hiç bir zaman pes etmediler!

Bu sene şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu tartışmasız gösteren Manchester City takımı, sonunda mutlu sona ulaşmıştı. Hiç bir zaman pes etmediler ve şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiler.
Puanları aynıydı azim kazandı!

Manchester United ve Manchester City'nin puanları 89 du ancak. Averaj olarak City takımı çok daha iyiydi. Manchester City takımı sadece şampiyon olmamıştı. Manchester United gibi bir Dünya devine bu yıl futbol dersi vermişti.
Şampiyonluk hikayesi!

Sürekli çalkantılı ve bol reytingli bir şampiyonluk hikayesi olmuştu. Chelsea takımına 2-0 yenildiği maçta liderliği Liverpool takımına kaptırmışlardı ancak, City takımı hiç bir zaman umutlarını kaybetmemişti. İngiltere ligi daima çalkantılı ve rekabeti bol olan bir ligdi. Manchester City 44 yıl aradan sonra bu hasrete son vermek istiyorlardı. Mancini tarihe geçecek şampiyonluk kadrosunu kurmuştu. Tüm Dünyanın merakla izlerken bile maçın son anlarına bakamadıklarına şahit olduk. City taraftarları gözlerini kapatıyordu. Son saniyelerde gelen golle şampiyon olmak muhteşem bir hikayeydi. Çocuklarına anlatacak bir sürü anıları olmuştu.
Mancini'nin tarihe geçtiği o anlar!

Medya ve taraftar baskılarına rağmen yılmamış, ipi sonuna kadar göğüslemişti. Bunu başarmak istiyordu ve öyle oldu.
- City’nin İtalyan hocası, rakiplerinin bu dönemde zirve için mücadele etmeye alışkın olduğunu ve muazzam bir tecrübe edindiklerini belirtti.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar