
Daha 19 yaşında olan ve ilk kez Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Salzburg'un golcüsü Erling Haland kimdir? Salzburg'un 19 yaşındaki golcüsü Erling Haland, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında 45 dakikada hat-trick yaptı. Bu Norveçli futbolcuyu yakından tanıyalım...
Dünya futbolu yeni bir yıldız kazanıyor. Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezon bu gece oynanan maçlarla başladı. Futbolseverler bu dev organizasyonla kendinden geçerken Erling Haland ismi de bir anda gündeme oturdu. Salzburg'un genç golcüsü Erling Haland turnuvanın ilk haftasına ismini altın harflerle yazdırdı. Salzburg, sahasında konuk ettiği Genk takımı karşısında ilk yarıyı 5-1'lik ezici bir üstünlükle tamamlarken Erling Haland, ilk Şampiyonlar Ligi maçında 45 dakikada hat-trick yapmayı başararak tarihe geçti.
21 Temmuz 2000'de, İngiltere'nin Leeds kentinde dünyaya gelen Erling Haland, futbola hayatına ülkesi Norveç'in Bryne FK takımında başladı. Futbolcu bir babası olan Haland, 2017'de Bryne FK'den ayrılarak Molde'ye transfer oldu. Genç futbolcu bu zaman diliminde Ole Gunnar Solskjaer'le de birlikte çalışma fırsatı yakalayarak büyük bir gelişme kaydetti.
🌟 19 yaşındaki Erling Braut Haland...
— Krampon Sports (@KramponSport) September 17, 2019
👕 Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maç
⚽ Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk gol
3⃣ Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk hat-trick pic.twitter.com/Ez7VWIUvj8

Molde'deki ikinci sezonunda attığı gollerle bütün dikkatleri üzerine çeken Haland, o sezon Norveç Ligi'nde forma giydiği 25 maçı 12 gol ve 3 asist ile bitirdi. Adını kısa süre içinde Avrupa'ya duyurmaya başlayan Haland, 2019'un ocak ayında 5 milyon euro bedelle Molde'den Salzburg'a transfer oldu.
Bu sezon şu ana kadar Salzburg formasıyla 9 maçta süre alan futbolcu, takımı adına 17 gol atıp 1 asist yaptı. Erling Haland aynı zamanda Şampiyonlar Ligi kariyerindeki ilk maçında, Genk'e karşı 45 dakikada hat-trick yaptı.
OPTA verilerine göre Haland, Şampiyonlar Ligi tarihinde Raul ve Wayne Rooney'den sonra en erken hat-trick yapan üçüncü futbolcu oldu. U20 Dünya Kupası'nda Honduras'a 9 gol attı Erling Haland, mayıs ayında adını ulusal bazda duyurmayı başarmıştı. Artık onu bu gece yaptığı hat-trick ile bütün dünya duyacak.

2019 Mayıs'ta U20 Dünya Kupası'nda ülkesi Norveç için ter döken Haland, Honduras'ı 12-0 mağlup ettikleri maçta 9 gol kaydederek tüm gözleri üzerine çekmişti👇👇👇👇👇
Haland, U20 Dünya Kupası tarihinin en golcü 3. ismi olmayı da başardı.1.94 boyundaki Erling Haland güçlü ve atletik fiziğiyle dikkat çekiyor.
🔥 Hat-trick hero! Erling Braut Håland becomes the 8th player to score a treble on his #UCL debut ⚽️⚽️⚽️ pic.twitter.com/A0ZVqNRuWX
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) September 17, 2019
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar