Yani bir yandan sadece evde giyilen bir şey olması, diğer yandan görünümü açısından değerlendirirsek pijama ile kişinin markete gitmesi cesaretli olduğunu gösterir mi?
Pijama ile markete gitmek öz güven göstergesi midir?
Cesaret değil de umursamazlık ve cahillik diyebiliriz.
Özellikle şu pandemi ortamında evde giydiğin ve yatağa girdiğin pijamayla dışarı çıkmak son derece cahilce ve saçma bir davranış.
İnsanların özgür olması taraftarıyım, bana kaslsa amuda kalkıp da markete gidilebilir ama sosyal statü denen aslında son derece içgüdüsel olan bir durum var.
Kişinin diğer insanlar arasında ki giyim kuşamı o kişiyi toplumda ki diğer insanların gözünde bir yere koyar ve kişiye malesef o statüsüne göre davranılırı.
Mesela bir olay duymuştum, skoda marka bir araba yanlış yere part ettiği zaman polis gelip sürücüyü terslemiş fakat aynı yere Bmw i8 parkedince polis önce adama rica ediyor, adam polisi tersleyince polis hiç bir şey yapamadan oradan uzaklaşmış... umarım gerçek değildir bu olay ama bana anlatılan bu.
Özellikle bizim gibi geri kalmış toplumlarda dış görünüşe ve markaya göre davranışla karşı karşıya kalırsın.
Yani hem sağlık açısından hem de sosyal statü açısından en azından ortalama bir giyimle dışarı çıkmak lazım.
Tabi bizim gibi ilkel toplumlar için böyle bu, Hollanda, Almayan ve Abd'de yaşayan arkadaşlarla bu tip bir şeyi konuşmuştuk, o ülkelerde kesinlikle böyle bir bakış açısının olmadığı söylemişti, zaten adı üzerinde gelişmiş toplum.
Yani hem içinde bulunulan toplumun gelişmişlik düzeyine hem de sağlık durumuna göre değişebilen bir durum aslında.
Konuyla alakası olmayan şeyler söylemişsin, biraz saçmalamış gibi görünüyorsun. İlk iki satırlar boş, cahillikten söz etmen daha boş. Onun dışındakiler doğru. Fakat cahillikten bahsetmen gerkesiz olmuş 👍
@biliyormusunx Hayırdır sen otorite falan mısın? neyin boş neyin dolu olduğuna sen mi karar veriyorsun? ya da hangi kavramdan bahsetmenin gerekli ya da gereksiz olduğuna da mı sen karar veriyorsun?
Dışarının pisliğini eve taşıyacak şekilde pijama ile dışarı çıkmak cahillik değil de nedir?
@Nightwalk35 Ben koymuyorum, bizim gibi geri kalmış toplumlarda yapılıyor malesef bu görgüsüzlük.
Yorumda da yazdım zaten, ben amuda kalkmış bir şekilde markete giden birini görsem bile herhangi bir yere koymam ama bizim gibi toplumlarda bu yapılıyor malesef.
10 metre ilerdeki bakkala gidip gelmekle kimsenin üstüne dışarının çamuru pisliği bulaşmaz kardeşim. Kız haklı. Gerçekten boş yapmışsın. 2 kişi de aynı şeyi düşünüyorsa dönüp bi kendine bakman lazım nerde hata yapıyorum diye. (Cahil olmayan bunu yapardı)
@Nightwalk35 Eskiden bütün insanlık Dünya'nın düz olduğunu düşünüyordu, bir kaç kişi de yuvarlak olduğunu iddia ediyordu, şimdi çoğunluk öyle düşünüyor diye dünya düz mü?
Bu toplumun acı gerçeklerini anlattım. Cahil olmayanlar ne dediğimi anlardı.
@Nightwalk35 Sen sanırım okuduğunu da anlamıyorsun, ben öyle bir statü ayrımı yapmıyorum, yapmam da, çok çirkin bir şey ama malesef biz de dahil olmak üzere bütün ortadoğu toplumları genel olarak bu ayrımı yapıyor.
İşin cahillik kısmı da tamamen eve ya da yattığın yatağa dışarıdan bakteri virüs getirme ihtimalini hesaba katmamaktır.
10 metre mesefade deki bakkal konusunda haklı olabilirisin belki, ama market diyince insanın aklına ana caddede ki migros falan geliyor.
Ama ben kişisel olarak 10 metre mesafede ki bakkala bile pijamayla gitmem. Şansın kötüdür yoldan araba geçer o 10 metrede üzerine çamur sıçrar gibi şeyler olur.
Son kez de şunu söyliyim: Banane toplumun ne düşündüğünden? İsteyen istediğini düşünsün. Toplumun isteklerine göre yaşayacak değiliz. Toplum şunu düşünuyor, söyle cahil böyle cahil diye tek tek sıralamak da bana göre harcanan gereksiz zaman kaybıdır yani. Size iyi günler
@Nightwalk35 Sana göre bu konu zaman kaybıysa bu konuda ki bir yoruma cevap vermek de zaman kaybı olması lazım senin için, o yüzden daha fazla zaman kaybetme bence :)
Evet haklısın. Belki bişeyler anlarsın diye bi şansımı deniyim dedim ama baktım anlamıyorsun ben de daha fazla zaman kaybetmiyim o zaman. Tekrar iyi günler 😊
Ben durup düşünmen lazım dedim. 2 kişi dedi diye doğru olacak diye bi kural var demedim. Bana öğüt vereceğine bence sen önce okuduğunu iyi anla. Türkçen zayıflama bu benim problemim değil. Ayrıca bildiğim şeyleri söylemişsin demişsin. Sanırım bildiğin şeyleri bile uygulayabilme kabiliyetin yok. Değerli vaktimi gereksiz yere fazlasıyla harcadım. Daha fazla bişey yazmicam. Sen istediğini yaz kendi kendine takıl öyle 😂
"2 kişi de aynı şeyi düşünüyorsa dönüp bi kendine bakman lazım nerde hata yapıyorum diye. (Cahil olmayan bunu yapardı)" Peki buradan ne anlamam gerekiyor? Kendi yazdığın şeyi mi inkar ediyorsun?
@Nightwalk35 Sen benimle uğraşamazsın zaten, daha yazdığın şeyin ne anlama geldiğini bilmiyorsun, bir de üzerine bana Türkçe dersi vermeye çalışıyorsun.
Sana cevap vermeyi bırakmıştım, nede olsa kendini yazdığını okuyup kendini savunacaksın. Sonra baktım ki benim gibi düşünen zeki iki insan var. Bence artık boş konuştuğunu kabullen, çünkü gerçekten çok boş yapmışsın.
@Nightwalk35 Seninde yaran var sanırım, ergene ergence cevap verilir, herkese anladığı dilden cevap veriyorum, daha ne istiyorsun, ne dediğimi anlamak için can çekişmiyorsun işte :)
@biliyormusunx@UltraBlack@Nightwalk35 Baya üzerinize alınmışsınız siz yazdıklarımı, demek ki cidden saydığım görgüsüz çoğunluğun bir parçasısınız, bu kadar kızdığınıza göre :)
Bir kere okuduğunuzu anlamak konusunda son derece eksiksiniz.
Ben insanı markete pijamayla gitmesine göre değerlendirirm, statüsüne bakarım demedim, "bu toplumda buna genel olarak bu şekilde bakılıyor malesef " dedim, toplumumuzun böyle bir kötü özelliği olduğunu söyledim.
İnsanı kıyafetine , kullandığı şeylerin markasına göre değerlendiren bir toplumda yaşıyoruz malesef dedim !!! Bu iyi bir şeydir falan demedim. Önce okuduğunuz anlayın lütfen.
Bu yazdıklarım yalan mı?
Bırak markete pijama ile gitmeyi, proje görüşmesine normal bir görünüm ile gitseniz bile kolunuzda ki saatin markasına bakıyorlar, maddi durumunuzu anlayıp size işi ucuza yaptırıp yaptıramayacaklarını anlyabilmek için.
Bu benim tiksindiğim bir olay, ama gerçek malesef.
Ve bu özellik çoğunluğu cahil olan topkumlarda bulunur, gelişmiş toplumlarda bu tip bir değer yargısı göremezsiniz.
Bu kadar üzerinize alınıp tepki gösterdiğinize göre siz de o cahil çoğunluğun bir parçasısınız demek ki.
@H2__O kızmamızın sebebi genelleme yapmandı, çünkü biz öyle bir şey yapmıyoruz, diğerlerini bilemem ama ben yapmıyorum bu bir alışkanlık haline geldi. Giyimime bakımıma nere gidersem gideyim dikkat ederim. Ben öyle birşey yapmadığım için sende genelleme yaptığın için sinirlendim. Anladınmı, kapiş?
Ben insanın bakkala pijama ile gitmesinden herhangi bir anlam çıkarmam ama bu toplumun geneli malesef bu tip şeylerden insanın hayat hikayesini bile çıkarır kendince.
Ben zaten bu toplumun bunu yapmasına cahillik dedim, pijamayla bakkala gitmeye değil.
Ama yine de eğer bakkal hemen evin altında falan değilse yatağa girilen kıyafet ile sokağa çıkılmasına karşıyım, malum sokaklarımız çok temiz değil.
H2__O evet temiz değil sokaklar ama genelleme yapma biz ben sen hatta bir çoğumuz, markete pijamayla gitmez zaten. Ama gidenlerde var. Benim sinirlenmemin sebebi markete pijamayla gitmeyen bile varsa genelleme yapıp "cahilce" diyorsun, sinirlendiğim nokta burası. Konuyu kapatmak istiyorum fakat senden genelleme yaptığın için ve bize cahil dediğin için en azından bana bir özür borçlusun, karşılığındada aynı şeyi ben yapacağım
Pijama ile markete gitmek özgüven göstergesi midir? Sorusuna "Cesaret değil de umursamazlık ve cahillik diyebiliriz." diye cevap veren şahıs şimdi de diyor ki "Yorumumun hiç bir yerinde "pijamayla markete gitmek cahilliktir " gibi bir şey yazıyor mu?" 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kardeeeeşşş vazgeçtim sen Türkçe öğrenmeden önce ne söylediğinden bi emin ol. Dediğin şeye demedim diyen bi insansın. Senden hiçbirşey beklemiyorum ben
@biliyormusunx@Nightwalk35 Evet şimdi farkettim, kusura bakmayın o konuda haklısınız, yanlış yazmışım. Biraz hızlı yazıp cümleyi yanlış kurdum sanırım.
Esas yazmak istediğim en son söylediklerimdi, benim hatam olmuş. Şimdi anladım niye kızdığınız, haklısınız bu konuda.
@Nightwalk tamam sende üzerine gitme arkadaşın 😂, bizler olgun insanlarız artık. Özür dilemeyide, affetmeyi de biliyoruz. Eğer ki bu kişi hatasını kabulleniyorsa affetmeyen ayıp etmiştir. Sonuç olarak affetmekte özür dilemek kadar erdemliktir.
@biliyormusunx 🤷🏻♀️ ne diyim geçmiş olsun. Zamanla sevgin azalacak ve sonra bitecektir ama bundan emin olabilirsin. Sor bak etrafındakilere eskiden sevdikleri kaç kişiyi şimdi hatırlamıyorlar bile
Eşofmanımı giyer giderim ama pijama gecelik bunlar yatak kıyafeti bunlarla sokağı çıkmayı bırak evin kapısını o şekilde açmam asla ayıp yani lakayt bir görüntü kendi öz şahsi fikrim herşeyin bir yeri var mayo ve türevleri nasıl ıslak alan ve plaj gibi yerlerde giyiniliyorsa pijama da uyku öncesi kıyafetidir , oldu olacak millet camiye de bikiniyle gitsin😬
Erkeklerin çoğu pijama veya eşofman ile gider ne olmuş kadınlar gidiyorsa? Hep saçımız maşalı topuklu ayakkabı ve makyajla mı gezeceğiz. Sanırım çocuktan hoşlanıyorsun böyle düşündürecek ne olmuş olabilir ki başka.
Evet ben bir cinsiyet belirtmedim. Erkeklerin öyle gitmesi de hoş mu değil mi bunu da tartışabiliriz sorunun içerisinde. Kızlar böyle gidiyor yazmamışım ki. :) Ama bunun için tartışmanızı istemem. İkinize de soruma şeref verdiğiniz için teşekkür ederim.
Market evimin 3 adım ötesinde ve sahibinin oğlu da arkadaşım. Bende pijamanın üstüne mont giyip gidiyorum, 5 dakikalık iş için üstümü değiştirmekle uğraşamam, uğraşmam.
2010 yılı falandı. Deniz 500/800 metre arası uzakta ama turist denize değilde alisverise gelmiş ve üzerinde aynen şu vardı. Altında tanga, üzerinde bikinisi ve boydan baldır üst noktasında biten fileli beyaz bir şey, yani alenen her şey ortada. Ulan dedim nasıl bir musluman ulkeyiz
cesareti olduğunu zannetmiyorum da çoğusu üşengeçliğin de yani öyle bir vaziyette geliyorlar ki gerçekten yataktan kalkmış saçını bile düzeltmeden gelmiş üşengeçlik ya da kendine dikkat etme mezlik başka bir şey olamaz
Bilmiyorum. Ben pazar günleri en berbat halimle, kafamda tülbent alnıma yapışmış, eteğin altından çiçekli pijama ile ve terliklerimi sürüye sürüye gidiyorum. Bu özgüven olamaz, özgüven olayını geçtim, romenliğe koşuyorum hahahha
Giydiğin pijamaya bağlı çoğu erkek eşofman üstüne sıradan bir tişört giyor onlar çıksa kimse farketmez bile ama kadınlar altlı üstli takımlar hele benim yaşımdakiler hayvanlı felan komik olur o şekilde birini markette görsem 😂😂😂
Ozguven falan bilemem de her mekanin kendi kiyafeti var. Pijama uyurken giymek icin.. ne diye markete falan giyiliyor ki.. giysin ev kiyafetlerini hasortmanlarini gidiversin iste
Cesaretle ilgisi yok. O insanlar başkalarının düşüncelerini, bakışlarını önemsemeyen insanlardır. Ben sokağa pijamayla asla çıkmam. Çıkan birini görsem komiğime gider şahsen...
Hafta sonu sabah ekmek almaya gidiyorum kahvaltıdan önce de üzerimi giymem zaten. Yazın terlikle gitmesi daha güzel oluyor hatta. Şap şap ses çıkararak yürüyorsun.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ne cesareti ya afsgdhfh alemsin Pijama derken esofman takımıysa sorun degil de hepten de don gibiyse gitme sakın hahahahah
Gidilebilir gidilmesine de kendi terliklerini giyerlerse iyi olur. Kadınların ayağında erkek, erkeklerin ayağında kadın terlikleri görmek beni benden alıyor.
Yani fotoğraftaki gibi pijama değilde, öyle dikkat çekmeyen pijamalarla ben sürekli gidiyorum, sadece markete değil yakın olan her yere pijamalarla gidiyorum yani
iğrenç! üslup denen sey var. Cesaret göstergesi denilemez. Kesinlikle , insana dağınık tertipsiz karakter imajı verir. Bizim karşı komşu her sabah pijamasiyla köpeğini gezdiriyor cadde ki insanlar tuhaf bakıyor normal olarak zaten kendisini de anormal biri zaten deli diyor herkes sorunları var hastanede yatmış önceden. Deli cesareti vardır bence öyle insanların ozguven leri değil çünkü çevrelerinde ne olup bittiğini farkındalığı olmayacak insanlardır
Özgüven değil de bi çeşit vurdumduymazlık göstergesi olduğunu düşünüyorum. Benim ne giydiğimden kime ne! Kendim için giyiyorum kendim için yasiyorum düşüncesi hâkim olabilir
Ben gidemiyorum yahu en yakın fırına dahi gideceksem illaki ya pantolon giyiyorum ya da pembe polar kedili pijamamı çıkarıp siyah eşorfman altı giyiyorum... neyse üzüldüm şimdi
Yani giydiğin pijamayla bağlı... Kimisi günlük hayatta giydiği eskileri ile yatar kimi gecelik ile kimi de çıplak... Sen şimdi bunların hepsini aynı kefeye koyamazsın 😊
Yok tamamen görgüsüzlük. Hayvan bile uykudan kalkınca yaşlanıp temizleniyor. Aslan yattığı yerden belli olur. Toplumdan saygı görmek istiyorsan şayet ilk önce sen bu adımı atacaksın