Bu ara cildim kötü gibi geliyor. Bazen makyajımı silmiyorum nedeni bu olabilir mi?

Bu ara cildim kötü gibi geliyor. Bazen makyajımı silmiyorum nedeni bu olabilir mi?

Merhaba! Ben Nilay, ablam Dermatolog Ebru ile birlikte KızlarSoruyor'dayız. Cilt bakımı ekip işi ve yanlış uygulamaları düzeltmek için buradayız! 😇 Makyajı silmeden uyumak kesinlikle sivilceye neden olabilir. Gece boyunca gözeneklerin dolması, ciltteki yağ ve kirin birikmesi sivilce oluşumunu tetikler. Ben de benzer bir problem yaşamıştım ama doğru bir cilt bakım rutini oluşturarak çözdüm. Başta makyajı çıkarmak ve etkili bir temizleyiciyle yüzünü yıkamak çok önemli. Neutrogena Sivilce Karşıtı Günlük Temizleme Jeli'ni günlük temizlik için öneriyoruz. Ardından sivilceye meyilli cildini nemlendirmelisin. Neutrogena Sivilce Karşıtı+ Jel Nemlendirici ile cildinin nem dengesini sağlayabilirsin. Unutma, cilt bakımı bir ekip işidir ve doğru rutinle harika sonuçlar alabilirsin!
Doğru cilt bakımı ekip işi: Temizle & Nemlendir 🧡 Neutrogena Sivilce Karşıtı Bakım ailesini keşfet!
Cevap
2Cevap
Elbette olur. Hem cildine çok büyük zararı var makyaj ile uyumanın. Hemde o kimyasalların ciltte uzun süre kalmasının cilde zararı çok büyük maalesef.
Evet oluyor. 10 küsur yıl önce bi kızın makyajla uyuduğunu öğrenmiştim. Alnında sivilceler vardı, makyajdan görünmüyordu. Meğerse silmeden uyuyormuş.
Makyaj değil de güneş kremini silmeden unutup uyuduğum çok oldu, sivilce falan yapmadı hiç
ya onu bende silmiyordum ama gözenek tıkıyor diyorlar
Evet tabiki olur. Gözenekler tıkanır ve yağlanma oluşur ciltte. Sebum dengesi bozulacağı için sivilce oluşumu gözlenir. Temizleyerek uyunmali
Bende olmuyor da zorunda kalmadikça makyajla uyumam makyajla uyuduysam da yastik kılıfını değişirim
Evet yikamazssam direk yüzümde sivilce cikiyo gözlerim tahriş oluyo
Cildine zarar verir, yüzü soğuk suyla yıkayıp uyumak ve yastik kılıfını sık değiştirmek sivilceye engel olur.
Bişi dicem benim sorularım KS bana bildirim vermeden kaldiriliyor fenomenlermi kaldırıyor
kesinlikle evet
sivilcene deydirdiğin makyaj fırçan falan varsa da temizle mutlaka
ama bence en büyük sebebi stres toksik insanlar ve cips gibi yağlı baharatlı yiyecekler
bunların hepsi bende var :D sldkl
değiştir o zaman bak ne güzel düzeltilebilecek şeylermiş :)
Bende hiç olmadı.
Evet olabilir
Cilt başta sabreder sonra topluca arıza çıkartır.
Silmek lazm
Evet olur
Evet gözenekleri tıkar ve mikrop olabilir
evett
Alakası yok
evet
Bilmem
Evet olur.
Mahveder yüzünü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı