Bu hafta çok yorgundum birkaç kere makyajımı silmeden uyumuşum. Ne gibi cilt sorunlarına yok açabilir?

Bu hafta çok yorgundum birkaç kere makyajımı silmeden uyumuşum. Ne gibi cilt sorunlarına yok açabilir?

Merhaba. Bazı günler çok yorgun olunca unutuyorum. Kesinlikle cilde çok zarar veriyor. Göz çevresi makyajı iyice temizlenip, yüz yıkanıp kirpik dipleri derinlemesine temizlenmelidir. Fondötende çıkarılmalı cilt nefes almalı.
Bir iki kezle sorun yaratabilecek bir durum değil bu , zamanında bende öyleydim silmekle çok uğraşmıyordum akşamları üşengeçliğimden sonra cildim baya kötüleşmeye başladı , şimdi yüz temizleme jelleri ve yüzüme uyguladığım masaj , bir de güneş kremi ve kağıt maskelerle çok kısa sürede toparladım. Mutlaka yüzünü temizle öyle uyu..
bundan sonra asla yapmam
Ayy hiç yapmaman gereken bir şey yapmışsın canım. Makyajla yapmak gözenekleri doldurarak siyah nokta ve sivilce oluşumuna zemin hazırlıyor maalesef. Ama birkaç gün yaptın diye büyük sorunlar yaşanmaz. Yeter ki bundan sonra dikkat et.
bundan sonra hayatta yapmam
Sabunlu su ile yüzünü yıka 5 dk almaz bu işlem. O makyaj mutlaka çıksın. Yüzün temizlensin. Islak mendili yüzüne kullanmanı çok tavsiye etmem. Üşengeç olduğum günlerde kullanırdım. Cildi yıpratıyor dikkat et.
Cevap
8Cevap
Cilde zarar verebilir, ve akneler oluşabilir
Akne ve siyah nokta oluşumuna sebep oluyor. Gözenekler de büyür. Aman aman yapma öyle şeyler. Cildine yapacağın en büyük kötülük bu olur.
ayyy :(
Merhaba
Makyajı silmeden uyumak cildi bir süre sonra bozar ve delik deşik eder. O yüzden mutlaka uyumadan önce yüzü iyice yıkayıp bakım yapmak lazım. Fondöten cilde zaten bir süre sonra zarar vermeye başlar. Ve cildi daha kötü bir hale sokar. O yüzden öncelikle uyumadan önce yüzü iyice yıkayıp bakım yapmak lazım diye düşünüyorum.
Cildin nefes almasına engel olur, bu da bir çok şeye neden olur akne, cilt lekesi, kırışıklık, tahriş vs
Gözenekleri tıkayarak akne oluşumuna neden olur
Akne yapabiliyor ve ciltte yağlanmaya ön ayak oluyor
Hayatta simeden uyumam iyy igrenc one oyle goneneklerimi tikar benim
Cildin nefes alamazsa her türlü soruna yol açabilir.
Makyajini silmeden uyumak
yuz kanserine sebeb olabilir
yuzde sivilce cikar
yuzu yipratir
akne cikarir ve
yuzde microbe olur buda iltihaplanma sebebe olur
Sivilce akne erken yaşlanma bı sürü şey, ama bir iki kez den bişi olmaz diye düşünüyorum
sabah yastığı berbat etmekten başka bir sorun olmaz
sivilce yapar, cildi kurutur, gözenekleri tıkar, cilt bariyerini bozar, rimel kirpikleri döker
Aknelere davetiye çıkarıyor, cildin erken yaşlanmasına sebebiyet veriyor.
Yüzün çok yağlanır bir kereden bir şey olmaz ama çok yapmamaya çalış.
Gözenekler kapalı olduğu için siyah nokta oluşuyor
en nefret ettiğim şey
Maalesef O yüzden makyajını silmeye özen göster
sürekli yaparsan
yüzün gözün dağılır
bir daha yapmam zaten
Sen makyajini silmeden uyumazsin
öyle bir derdim yok şükür. 😂
Cildi yağlandırır.
Yüzün yağlanabilir
off :(
Alerji yapıyor