Sevgilimin alkolik eski eşi ve çocuk için görüşmeleri beni neden bu kadar tetikliyor, ne yapmalıyım?

Uzun bir ilişkim Var ayrıl barış. İkimizde boşandık ve çocuklarımız var. Benim cephemde evlilik tamamen bitti ve anne baba arası hiçbir iletişim yok karşılaşma bir araya gelme vs. Benim çocuğum daha büyük ama telefonu var ve konuşulacak yaşta.
karşı cephede alkolik bir anne alemlere akan içip eski sevgililerinden ayrılınca eski kocasını arayan bi kadın var.
İlişkide çok yıprandık çok şey duydum konuştum olmadığım birine dönüştüm vs.
şimdi erkek arkadaşım uzun bir ayrılık sonrası bana döndü.
artık hayatımızı düzene sokmamızı evlenmek istediğini söyledi. Ama bu eski eş mevzusu beni çok rahatsız ediyor. çünkü arıyormuş engelli olduğu için annesini arayıp beni arasın diyormuş. Onun araması önemli değil ben ona gitmem güven bana dese de geçen yıl çocuğun doğum günü için bir araya geldiler ve o dönem beni terk edip bir süre onunla güya çocuk gezdirmek için buluştuğunu duydum.
kafam çok karışık ayrıyken çok acı çektim ve ayrılığa dayanamıyorum ama birken bunlar aklıma geliyor

Sevgilimin alkolik eski eşi ve çocuk için görüşmeleri beni neden bu kadar tetikliyor, ne yapmalıyım?