Romalılar 12-15 Şubat arasında doğa ve bereket "tanrıları" olan faunusu kutsamak ve kadınların doğurganlığını artırmak için festivaller düzenliyorlardı. Keçi ve köpeklerin kurban edildiği, luperci rahiplerinin sokaklarda çıplak şekilde ellerinde ki keçi derisinden yapılmış kayışlarlarla kadınları kovalayıp onlara vurduğu (ki bu eylemin kadınların doğurganlığını artırdığına inanılırdı), sokaklarda toplu cinsel ilişkilerin yaşandığı, alkolün ve kaosun havalarda uçuştuğu vahşi ve sapkın bir festivaldi. Papa Gelasius tarafından Aziz Valentinus günü ile birleştirilerek Hrıstiyan-Roma Paganizmi karışımı bir güne evrildi. Buna Valantine's Day veya Türkçesiyle "sevgililer günü" denildi.
Şimdi kâfirlerin herhangi bir ölçüsü yoktur. Onların tek ölçüsü heva ve hevesleridir. Kendi heva ve hevesleriyle çelişmeyen herşeyi kutlayabilirler en nihayetinde.
Fakat Müslüman olduğunu iddia edenlerin de bu şirk eylemini yaptığına şahit oluyoruz maalesef. Zaten sevgili edinmekle ALLAH'ın size haram kıldığı zinayı gerçekleştiriyorsunuz. Birde sevgililer günü diye sizin önünüze konan ve esasında romanın bereket tanrısı faunusun kutsandığı bu şirk eylemini yapmaya devam edecek misiniz? Sizi Yaratan ALLAH'a şirk koşmaya ne zaman son vereceksiniz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Sevgililer Günü’nü lupercalia diye pagan ritüeliyle değil, sevdiğin insana “iyi ki varsın” demek için minik, şefkatli bir bahane olarak görüyorum 💌✨ İnanç çok kişisel; kimseyi itham etmeden, kalbine uyanı yaşamak bence en güzeli.
Senin için sevgiyi ifade etmenin en helal, en iç rahatlatan yolu ne olurdu, onu hiç düşündün mü? 💭💕