Nardugan bayramı diğer adıyla Şeb-i Yelda… 21 Aralık'a verilen isimlerden biri olan Şeb-i Yelda, birçok ritüeli de içerisinde barındırıyor.
En uzun gece… Türklerde Güneş’in Doğuşu anlamına gelmektedir. Bu gün, bolluk, bereket, huzur, mutluluk gibi güzel dileklerin dilendiği çok kültürde de yer almaktadır.
Günümüzde ise; Nardugan'a şu anlamlar yüklenmektedir:
Bu gece, Aralık'ın 21. gecesi, Şeb-i Yelda. Bu gece karanlık kısalıyor. Belki bu gece bizim de karanlığımız azalır...
Gönül kırgınlıklarımıza, kalp ağrılarımıza ve tüm yaralara nar kırıyoruz bu gece, bu gece Şeb-i Yelda... En uzun gece...
Bu gece nar yerseniz, yıl boyu hiçbir hastalık size yanaşamazmış...
Bu gece nar kırarsanız, yıl boyunca nar gibi bereketiniz olurmuş...
Bu gece konuklarınıza nar sunarsanız, gönül kırgınlıklarınız geçer, küslükleriniz diner, yürek yaralarınız azalırmış...
Bu gece nar evinize girerse, yıl boyunca tam da bu geceki gibi, karanlık kısalır, kısalır, biter, artık aydınlıklarınız olurmuş...
Bu gece, size nar ayıklayanınız varolsun, size nar tanesi sunanın da kadrini kıymetini biliniz; birken, bin olunuz beraber, tane tane kızıl kızıl ışıldayınız, sonra yanyana daha da bir bütün olunuz…..
Öğreneceğiz;
Kırılan umutlarımızı mücadeleyle yeniden onarmayı.
Biliyoruz her yeni günün yeni bir UYANIŞA gebe olduğunu.
(Alıntı)
⭐Gönül kırgınlıklarımıza, kalp ağrılarımıza
ve tüm yaralara nar kırıyoruz bu gece,
bu gece Şeb-i Yelda... En uzun gece...
⭐Bu gece nar yerseniz, yıl boyu hiçbir hastalık size yanaşamazmış...
⭐Bu gece nar kırarsanız, yıl boyunca nar gibi bereketiniz olurmuş...
⭐Bu gece konuklarınıza nar sunarsanız, gönül kırgınlıklarınız geçer, küslükleriniz diner, yürek yaralarınız azalırmış...
⭐Bu gece nar evinize girerse, yıl boyunca tam da bu geceki gibi, karanlık kısalır, kısalır, biter, artık aydınlıklarınız olurmuş...
⭐Bu gece, Aralık'ın 21. gecesi, Şeb-i Yelda. Bu gece karanlık kısalıyor. Belki bu gece bizim de karanlığımız azalır...
⭐Bu gece, size nar ayıklayanınız varolsun, size nar tanesi sunanın da kadrini kıymetini biliniz; birken, bin olunuz beraber, tane tane kızıl kızıl ışıldayınız, sonra yanyana daha da bir bütün olunuz…..
Seçim Seziş

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Biz farklı bir açıdan değerlendirdik durumu, doğum günüm olduğu için azıcık kutlamış olduk pek tabii. :))
Mutlu yıllar ☺️
Teşekkür ediyorum ki. :))
ne oluyor bunu yaparsak?
E bı koşu nar alalım bari
Nardan başka yapılacak bişey var mı 😃
Bu yazıdan sonra nar almaya gidiyorum😁
Almışken bana da al 😅😅
Narda ayıklayıp vereyim mi 🤣
Valla çok iyi olur yok demem ☺️
Hepsini kombo yapmış olacağız yeni yıl iyi geçmezse bulurum seni..
Sen nar al ayıkla o zaman bul beni 😅
Gelen mesajlara bakıyor musun?
Evet bakıyorum
https://imgyukle.com/i/okpXnp
Kendi ellerimle nar ayıkladım tamm sohbete fotoğraf atacaktım ki...
"Bu üyeye mesaj gönderemezsiniz" ..
Olsun sen bana cimrilik edip hediye almasan da ben sana nar ayıkladım 🤣🤣🤣 afiyet olsun 😈😈
çok teşekkür ederim :) nar da narmış çok kırmızı ya :)
Evde nar yok
İlk defa duydum