Merhabalar sevgili anneler ve anne adayları! 👩👧 Anneliğin en hissedilir, belki de en zor dönemlerinden biri olan hamilelikte "acaba bebeğime sütüm yetecek mi?", "doğumdan sonra kendimi iyi hissedebilecek miyim?" gibi endişeler yaşayabileceğinizi anlayabiliyorum, çünkü ben de benzer bir düşünce evresinden geçtim ve kendimi iyi hissetmek adına desteğe ihtiyacım olduğunun farkındaydım.Bebeğim ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecek enerjiyi kendimde bulabilmek adına çeşitli yöntemlere başvurdum; düzenli sporumu yapmaya çalıştım, beslenmeme olabildiğince dikkat ettim ve hem emzirmemi destekleyecek hem de dinginlik verecek bitki çaylarından tükettim. Şüphesiz ki bu yöntemlerim arasından en çok verim aldığım kesinlikle bitki çayları oldu. Özellikle Doğadan Emziren Annelere Özel Çay ile tanıştığımdan bu yana günlerim bebeğimle daha keyifli bir hal aldı 🌼Doğadan Emziren Annelere Özel ÇayDoğadan'ın Emziren Annelere Özel Çay'ının rezene, tarçın, papatya ve ısırgandan oluşan %100 bitki içerikli bir harman oluşu, gün içerisinde güvenle tüketmemi sağladı. Ayrıca içeriği sayesinde sindirim problemlerim de minimuma indiği için keyfim de hep yerinde oldu, bebeğimle beraber bol bol gülücükler saçabiliyoruz :)
Peki siz emzirme döneminde hangi içeceklerden destek alıyorsunuz?
Emzirme döneminde hangi içeceklerden destek alınmalı?
Bebeği olan her anne bebeği doyurmak, bakımını yapmak için uğraşır. Annenin bebeğine layığıyla bakma sorumluluğundan dolayı her şeyin en iyisini yapmak ister. Bu süreçte en önemli şey bebeğini emzirmektir. Neredeyse her anne bebeğin doyması hakkında endişe yaşar. O yüzden bu tür endişeleriniz var ise, yalnız değilsiniz.
Peki, emzirme döneminde sütü nasıl arttırırız?
Bunun birçok yolu var. İlk önce iç güdülerinize güvenmelisiniz. Bebeğiniz her ağladığında, iç güdüleriniz size ne diyor? Neyi yapmanızı söylüyor? Bunları fark ettiğinizde bebeğinizin emmek istediğinizi kolaylıkla hissedersiniz.
Bebeğinizi sık sık emzirin. Bebeğinizi sık sık emzirdiğinizde Prolaktinin ( süt yapan hormon) artımına destek olacaksınız. Dünya sağlık örgütünün dediği gibi bebeğinizi 2 saatte bir emzirin. Fakat bebeğiniz 2 saatten öncede emmek isterse de emzirin.
Bebeğinizi sık sık emzirme sürecinde biz anneler genelde yorgunluk hissederiz. Bu durumda destekleyici gıdalar yemek ve içmek önemli. Sütün artması için destekleyici içecekler içmekte iyi gelebilir.
Bol bol sıvı tüketin. Başta su olmak üzere içinde süt destekleyici çaylar veya malt içecekler tüketebilirsiniz. Bu tür takviye edici gıdaları tüketirken dikkatli olmalısınız. Denge çok önemli. Tüketmeden önce doktorunuza başvurun. Bazen anne de fazla süt olması meme reddine yol açıyor. Sütünüzün yetip yetmediğini anlamak için çocuk doktoruna başvurmalısınız. Sütün artırımı için de emzirme danışmanından destek almalısınız.
Bebeğinize sütün yetip yetemediğini evde göğsünüzü sıkarak annelerin anlaması mümkün değildir. Lütfen doktorunuza her konuda başvurmaktan çekinmeyin.
Emziren anneler her besini kullanamazlar ve bu konuda dikkatlidirler. Alkol ve sigara vs bünyeye zararlı yiyecekler içecekler tüketmemeli. Doğadanın yüzde yüz bitki içerikli emziren anneleri destekleyen bu ürününü çok beğendim. Eminim kadın ve bebek dostu bir üründür.
Merhaba. ☺️ Emzirmeye başladığım dönemlerde doğadan’ın emziren anneler için özel çayıyla tanışmamıştım maalesef. Süt artması için her emzirmeden sonra büyük bir bardak su içtim ve her gün bir bardak rezene çayı içmeye önem gösterdim.
Emziren anneler her besini kullanamazlar ve bu konuda dikkatlidirler. Alkol ve sigara vs bünyeye zararlı yiyecekler içecekler tüketmemeli. Doğadanın yüzde yüz bitki içerikli emziren anneleri destekleyen bu ürününü çok beğendim. Eminim kadın ve bebek dostu bir üründür.
Eşim bu konuda çok sıkıntı yaşıyordu. Hem kendi sağlığı hem de bebeğin sağlığı için online diyet hizmeti alıyordu Askipo diye bir uygulamadan. Hem diyetisyeninin hem de kadın doğum doktorunun ortak tavsiyeleriyle baya bir güzel süreç geçirdi hala da Askipoyla devam ediyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bol bol komposto yapıp içiyorum doğal şekersiz sadece meyvenin kendi şekeri bulunuyor hem yaz sıcaklarında serinletici hem metobolizma düzenliyor hem süt artırıyor hem sıvı alımı artıyor tavsiye ederim
Bebeği olan her anne bebeği doyurmak, bakımını yapmak için uğraşır. Annenin bebeğine layığıyla bakma sorumluluğundan dolayı her şeyin en iyisini yapmak ister. Bu süreçte en önemli şey bebeğini emzirmektir. Neredeyse her anne bebeğin doyması hakkında endişe yaşar. O yüzden bu tür endişeleriniz var ise, yalnız değilsiniz.
Peki, emzirme döneminde sütü nasıl arttırırız?
Bunun birçok yolu var. İlk önce iç güdülerinize güvenmelisiniz. Bebeğiniz her ağladığında, iç güdüleriniz size ne diyor? Neyi yapmanızı söylüyor? Bunları fark ettiğinizde bebeğinizin emmek istediğinizi kolaylıkla hissedersiniz.
Bebeğinizi sık sık emzirin. Bebeğinizi sık sık emzirdiğinizde Prolaktinin ( süt yapan hormon) artımına destek olacaksınız. Dünya sağlık örgütünün dediği gibi bebeğinizi 2 saatte bir emzirin. Fakat bebeğiniz 2 saatten öncede emmek isterse de emzirin.
Bebeğinizi sık sık emzirme sürecinde biz anneler genelde yorgunluk hissederiz. Bu durumda destekleyici gıdalar yemek ve içmek önemli. Sütün artması için destekleyici içecekler içmekte iyi gelebilir.
Bol bol sıvı tüketin. Başta su olmak üzere içinde süt destekleyici çaylar veya malt içecekler tüketebilirsiniz. Bu tür takviye edici gıdaları tüketirken dikkatli olmalısınız. Denge çok önemli. Tüketmeden önce doktorunuza başvurun. Bazen anne de fazla süt olması meme reddine yol açıyor. Sütünüzün yetip yetmediğini anlamak için çocuk doktoruna başvurmalısınız. Sütün artırımı için de emzirme danışmanından destek almalısınız.
Bebeğinize sütün yetip yetemediğini evde göğsünüzü sıkarak annelerin anlaması mümkün değildir. Lütfen doktorunuza her konuda başvurmaktan çekinmeyin.