En İyi Cevaplar
+1 yılTüm dikkatini buraya ver. Kabızlık basit bir mevzu değil. Haliyle sadece dışarı çıkamama durumu da değil. Onun beş on tane farklı sebebi olabiliyor. Biz en temel sebepler üzerine duralım. Her şeyden önce sakin ol. Ne hissettiğini tam on ikiden vuracak şekilde biliyorum. Ama aklına gelen kötü ihtimallerden hiç biri olmayacak. Eğer sadece dışarı çıkamama durumu varsa, bunun yanında kusma, yediğini ağzından geri çıkarma, mide bulantısı, ani mide kasılmaları gibi semptomlar, yani belirtiler yoksa hiç korkma. Ölümcül bir hastalığa yakalanmadın. Gelelim en temel ihtimallere. Birinci ihtimal mide sorunu. 2. ihtimal bağırsak sorunu. Gerisini yazacağım bekle.
04 Yorumla- +1 yıl
Eğer sorun midede ise bu yine kendi içinde bir kaç olasılığa ayrılabiliyor. Eğer mide hastasıysan , hele hele mide yanması yüzünden sürekli olarak mide koruyucu ilaç içiyorsan bir şekilde midede düzeni bozmuş olabilirsin. Eğer mide yeterince asit üretemiyorsa ve sindirmede zorluk çekiyorsa alt kapakçığa açıl sinyali gitmez. Bu durumda yediklerin midende kalır ve kabızlık durumu oluşur. Tabi bu bir örnek. Sırf mide asiti yüzünden olmaya da bilir. Belki yaygın görülen ''Helikobakterpyloya'' adındaki bakteri midene bulaşmış olabilir. Ki bu meret asidik ortamda yaşayamadığı için amonyak salgılar. Amonyak midendeki asidi sıfırlar. Midede asit olmayınca mide yemeği eritemez. Eritemezse alt kapakçık açılmaz. Ya da kim bilir belki mide iltehabı da olabilir. İkinci ihtimal ise bağırsağın düzgün çalışmama ihtimali. Sana söyleyeceklerimi yarın ilk iş uygula.
- +1 yıl
Özel bir hastaneden bu geceden tezi yok internet aracılığıyla mide bölümünden randevu al. Telefonla da alabilirsin. Ama bu gece alırsan yarın dr u görme şansın olur. Yarın gündüz alırsan iş bir gün sonraya sarkar. Senin aciliyetin var. O yüzden bu gece randevunu al. Özel dedim diye de gözün korkmasın. En fazla 80 tl masrafın olur. Bu seksen tl nin içinde röntgen tomografi kan testi ıvır zıvır hepsi var. Ekstra masraf çıkmaz. Sen bir git, film tomografi hepsini çektir. Dr dan özellikle iste. Elle muayeneyi de yapsın. İşte karnına bastırıyorlar acı var mı diye soruyorlar vs. Eğer dıştan yapılan film ve testlerin hepsi temiz çıkarsa de ki ''Hocam ben helikobakterpiloya veya mide ilhetaplanmasından, ya da bağırsak sorunundan şüphe duyuyorum. TEstler temiz çıktı ama ben emin olmak istiyorum hocam'' deyip hem endoskopi hem de kolonoskopi iste. Endoskopide ağzından kolonoskopide de makattan kameralı kablo atıyorlar. Ama hiç korkma. İşlem öncesi seni uyuttukları için hiç bir şey bilmiyorsun. Beş dk uyuyorsun uyandığında sonuç çıkmış oluyor. Bak bu kısım önemli. Hangi doktora görünürsen görün ilk testler temiz çıktığında eğer doktor sana ''Senin bir şeyin yok psikolojik'' derse sakın inanma. Bil ki seni başından savmaya kalkıyor. Dış muayene sonuç vermezse mutlaka iç muayene ol. Ve korkma. Bu geçici bir durum. Sana tavsiyem varsa yakın bir dostun, hani derdini kederini bölüşebileceğin kadar yakın biri, onunla konuş. Duygularını ve endişelerini anlat. İyi glir.
- +1 yıl
Bir de kolonoskopi için doktora de ki ''Hocam yanlış anlamayın ama eliniz değmişken polip var mı bağırsağımda varsa polipleri alma imkanınız var mı?'' diye sor danış. Polip denilen şey kalın bağırsakta türeyen kalın bir çıkıntı, bir yağ bezesidir. Normalde iyi huyludur. Ama ilerleyen yaşlarda kötü huyluya dönüp kansere yol açabilen bir şeydir. Ki mide dr ları bunu bilir. Varsa almasını söyle. Bağırsak kanseri riskin sıfıra düşsün. O dabir ek önlem.
- +1 yıl
ulan söylemeyi unuttum , uykuyu düzene sok. Ve gece yemeklerinden uzak dur. Mide zaten gece hazmetmekte zorlanır. Bir ihtimal midende biriken kalıntılılar yukarı doğru baskı yapabilir. Ve gece kalp sıkışmasıyla ve nefes darlığıyla uyanabilirsin. Panik yapmayasın. Sadece akşam 6veya en geç 7 den sonra bir şey yeme. Hafif ve sindirimi kolay şeyler tercih et. Zaten doktora gittiğinde sana içini boşaltman için ilaç yazacaktır. Sen sadece ilaçların kuvvetli olmasında rica ederek ısrarcı ol. Sıradan ilaçlar işe yaramayabilir.
bekunis diye hap var 7 tl olması lazım iç ondan sabah birşeyin kalmaz direk tuvalete
24 Yorumla
Soran+1 yılşimdi içtim 1 tane
Soran+1 yıllavabodan çıkamıyorum iki saattir 😂
+1 yılBu muhtemelen sıvı tüketmediğin katı fazla tükettiğin için oluyor. Sıvı tüketmeye çalış, sulu yemekler ye mutlaka. İshal olmak istiyorsan da doğal yolla ol sana şimdi bir çay öneririm ama doğal değil neden mi çünkü doğal yolla olmadığında belli bir süre sonra bağışıklık kazanacak bağırsakların ve iyice tembelleşecek en iyisi sen sıvı tüket ve sulu yemekler ye uzun süre katı şeyler yeme fazla. Bir de kendini psikolojik olarak hazırla, mesela kafanda kur yemek yedikten sonra kendini şartlandır bugün ben tuvalete çıkacağım şimdi diye, psikoloji de çok önemli bunlarla beraber.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
Buna neden olan etkilerden birisi psikolojik etkidir. Kendini rahat hissetmediğinde büüyk tuvalete çıkmak zor olur. Ve keçi boku gibi ufak taneler halinde çıkar. ben bunu o psikolojik etkiden dolayı çok yaşadım. Bunun için bir depresyona gerek yok. Küçük şeyler de buna yol açar.
Bir diğer konuda beslenme olabilir. Hep tecrübelerimden yola çıkarak yaşadıklarımı söylüyorum. Tek tip beslenmede ki ben geçmişte sıkça muz yiyerek bunu yaşadım. Arkadaşımın birisi 1-2 litre kadar elma suyunu gün içinde yavaş yavaş bitir iyi gelir demişti. Yaptım ve gerçekten sorun çözüldü.
Ama bazen daha ciddi rahatsızlıklar olabilir. Bu durumda da iyi bir uzmana görünmen gerekebilir. Ama öncesinde yine de iyi bir aktara danışabilirsin.
Geçmiş olsun.00 Yorumla
+1 yılÖncelikle sık sık kabız oluyorsan bunun sebebini araştır ikincisi kabız sonrası isal olmak çokta iyi bir şey değil ve en güzeli ne kabız nede isal olmaktır. Yani hareketsiz bir hayatın varsa hareket etmelisin hareketli olduğun halde kabız oluyorsan lif ağırlıklı gıdalar tüketmelisin lif ve sıvı tüketimin normalse zaten sorun olmaz. Sabahları sıcak çorba dışkılarken kolaylık sağlar, Ayrıca kepekli ekmek tüketirsen rahat edersin. Bol bol çorba ve sıvı gıdalar tüket sporda yaparsan wc keyfi yaşarsın =))
00 Yorumla
+1 yılDostum dediklerimi harfiyen yap acil olarak bir sarımsaklı yoğurt yap pazardan semiz otu al istersen çiğ istesen yemeğini yap ve sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp ekmeksiz 1 tabak ye ve varsa 1/2 tane de acı biber 🌶 ye bak gör nasıl rahatlıyorsun bana yaz merak ederim 😉
10 YorumlaKuru meyveler tercih edilmelidir. Zeytin, zeytinyağı ve kekik yemeklerde kullanılmalıdır. Fazla kafein tüketiminden kaçınılmalıdır. Fazla süt ve süt ürünleri tüketilmemelidir. Bol bol su ve sıvı gıdalar tüketmelidir. Daha çok hareket edilmelidir. Bunları yaparsan sana iyi gelecektir.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle kesinlikle bir doktora görünmelisin. Ayrıca ıkınma sakın hemoroid oluşabilir. Bol su iç, zeytinyağı, erik, kayısı.
Eğer bunları denedin yine zorlanıyorsan kayısı çayları oluyor marketlerde, herhangi bir şeyine alerhib yoksa içmeni öneririm. Ama sakın ıkınma.
Sütü çok önermem şişkinlik yapabilir.
Geçmiş olsun, sağlıklı günler 👋🏻
Sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin 😃00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpatlamış mısır ye üstüne hemen bol su iç
aynı şekilde kayısı yiyip hemen üstüne bol su içmen lazım11 Yorumla
Soran+1 yılpatlamış mısır değilde sokakta satılan bardak mısır iyi diye biliyorum
Kanka genelde acılı ve bisküvi gibi kuru maddeler yemekten olur şimdilik o yiyecekleri yeme ve akşamları veya yatmadan önce bir yemek kaşığı zeytinyağı iç ve bol su iç bu şekilde geçiyor bendede oluyor onu fazla zorlama çünkü hemoroide dönüşebilir o daha acı verici
04 Yorumla
Soran+1 yılkanka acıyı çok seviyorum ama bu aralar hiç acı tüketmedim, bisküvi falan da hiç tüketmiyorum ama ilk defa böyle kabızlık yaşadım
+1 yılBidakine bi tane alırsın daha iyi olur ama hep alma hatta hiç almamak gerekiyo ama işte
16 Yorumla- +1 yıl
Önce kabızlığın sebebi ne onu bilmek gerekir alttaki ya da üstteki yorumda yazdığı gibi ki uzun olunduğu için pek okumadım çünkü şimdi canım uzun okumak istemiyo ama neyse
- +1 yıl
Kabızlığı sebebi eğer hep süt yoğurt yiyen birisiysen süt ürünlerinin hepsini kes 4 veya 5 gün yeme eğer kabızlık geçtiyse anlaki süt ürünleri seni kabız yapıyo eğer devam ediyosa demekki heralde sebebi başka diğer sebepleri hareketsiz yaşantı başka mesela az su içmede olabilir bide ekmek ve hamur işleride kabız yapıyo olabilir seni belki süt ürünleri yapmıyodur buğday ürünleridir kabız yapan bilmiyoz bunlar kabızlık sebebi bide halk arasında bilinen yanlışlardan biride lifli yiceklerden yersen kabız olmazsın doğru ama eğer lifli yiyipte su içilmezse işte o zaman daha şiddetli kabız olunur ama lifli yiyipte su içilirse iyi olur o zaman ama tabi yemekten hemen sonrada su içilmemeli zararlı yemekten 1 buçuk saat sonra iç olmadı 1 saat ama asıl doğru olanı 2 saat sonra diye biliyom olmadı 1 buçuk saat sonra
- +1 yıl
Bide herkesi kabız yapan yicekler aynı değildir herkesin vücudu farklı örneğin atıyom fasulye sana iyi gelirken belki beni kabız yapabilir veya işte bulgur sana iyi gelirken banada iyi gelebilirde kabızda yapabilir ve bide şuda var birazdan kabızlığa iyi gelen şeyleri yazıcam ama bu iyi gelen şeylerde herkese farklı şekilde etkiliyo mesela biri diyoki işte ben şunu yaptım yedim içtim kabızlığıa çok şyi geldi aynı şeyş sen yesen iyi gelebilşrde gelmeyedebilir işe yaramayadabilir
- +1 yıl
Sabah kalktığından 1 su bardağı içerek güne başla başka bide kalktığında su yerine gene aç karnı 2 yemek kaşığı zeytinyağı alabilirsin başka mesela yemeklerden 1 saat sonra zeytinyağı alabilirsin başka 1 yemek kaşığı zeytinyağına yarım limonu sıkıp içebilirsin başka mesela uyanınca gene yarım bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı yani çay kaşığından birazdaha büyük kaşık var ya ondan 1 tane bal ekleyip içebilirsin bide yarım su bardak suya bal ve yarım limon sık içebilirsin uyumadan önce veya sabah kalkınca aç karnına sarımsak alabilirsin yemek istemezsen robotta çekip içebilşrsin limonda sık öyle daha iyi 2 yemek kaşığıda limon ekle bunların hepsi kabızlığa iyi geliyo bu arada kabızlığa zeytinyağı iyi geliyo ya ama 2 yemek kaşığı alınmalı öyle biliyom ibrahim saraçoğlundan tabi yanlış hatırlamıyosam habşde bu yukardakiler yani zeytinyağı limon sarımsak bunlar kimseyi kabız yapmıyo balı hatırlamıyom ama sanırım oda kimseyi kabız yapmıyodu herkese iyi diye hatırlıyom gibi sanki neyse bunları yap iyi gelir bşde şimdilik sana tavsiyem süt ürünlerini tüketiyosan 4-5 gün kesip bakman eğer iyisen demekki süt ürünleri kabız yapıyo çünkü süt ürünleri bazı insanları çok kabız yapabiliyo beni yaptığı gibi neyse habide akşam yemeği sulu olursa daha iyi olur şimdş yemeğin suyundanda bol koyda demiyom normal sulu yemek yani bu arada bu kadar yazdım heralde benimde kabızlık çektiğimi düşünmüş olabilirsin ordan deneyimler işte napıcan bu arada bunlar şyi gelirse sonra yaz olurmu merak ediyom
- +1 yıl
Bu arada mide şikayetin varsa o zaman limon kullanma. sarımsağı bilmiyom ama oda sanırım mşde şikayeti olanlara iyi değil acı olduğu için anırım
- +1 yıl
Eğer yediğin yiceklerin seni hemen etkileyip etkilemediğini biliyonsa yani hemen etkiliyosa o zaman kan grubuna göre beslen derim aidin salihin kan grubuna göre beslenme yemek listesi var kan grubun neyse bak ona göre beslen ama tabi illa böyle yapmana gerek yok önce bi yukardakileri yap belki sedece süt ürünleridir seni bu kadar kabız yapan
+1 yılBaşkan muz ye kola iç 👍 sürekli tekrarla o koyun boku kadar olan şey bile gelmeyecek. Sorun çözüldü.
13 Yorumla
Soran+1 yılhocam günde 1 litreye yakın kola içiyorum hergün, şu an bile kola içiyorum inanır mısın
- +1 yıl
Çivi çiviyi söker diye sana tam zıt bir reçete onermistim. Demek ki o yöntem olmayacak. Bol bol kayısı erik ye bakalım. Sonra bı recete daha yazarız. 👍
Soran+1 yıltamamdır hocam 🙂
Annem Tarhana çorbasının kabızlığa iyi geldiğini söylemişti ne kadar doğru bilmem bir de Türk kahvesi iç metabolizma çalıştırır yeşil çay iç ve bol bol acı ye gece yoğurt kürü yap cidden etki ediyor
00 Yorumla
+1 yılKardeşim bende de oluyor. Ayva birebir tavsiye ederim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl7-8 tane kuru kayısının gün kurusu olanından ye veya 4 5 tane açı çehre tohumunu ez yoğurtla karıştırıp ye seni baya rahatlatır
13 Yorumla- +1 yıl
Acı çehreyi dört beş tane yerse tuvalette yatar kalkar😈
Cevap sahibi+1 yılKomple çözüm işte bağırsakları tamamen açılır
- +1 yıl
Evden hiç çıkmaması lazım yoksa durum pert
İlaç tedavisi işe yarar. ya da lavman falan. Sonrasında lifli gıdalar ile beslenirsin. Bol su tüketimi yaparsın.
00 YorumlaSabah aç karınla sıcak süt probiyotik görevi görüyor
00 YorumlaSüt, kavun, ya da fanta, bunlar tam tersi etkiye sahip
00 Yorumla
+1 yılpanpa müshil diye bi ilaç var eczaneden alıyorsun derdin geçiyo ama dozuna dikkat etmek lazım
00 YorumlaMarul , kuru kayısı yiyin bol su için. Sebze ile beslenin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAktardan açlik otu al bir tutam al sicak suya koy 15-20 dk demlensin yapraklarini cikar ve ic. O gun evden cikma ya da tuvalet olan bi yerde dur. 5 saat icinde kosarak gideceksn
00 YorumlaBekunis kullanabilirsiniz
11 Yorumla
Soran+1 yılkullandım zaten geçti sağolun
+1 yılSürekli olan bişeyse huzursuz bağırsak sendromu
16 Yorumla
Soran+1 yılsürekli değil ya
- +1 yıl
Kola kabız eder
Soran+1 yıliçiyorum ustam hergün içiyorum zaten, şu an bile içiyorum
- +1 yıl
İçme diyorum içme
Kabız eder
Soran+1 yıloy kusura bakma ya yanlış okumuşum, kolayı aşırı içiyorum bu sıralar ondan demek ki ya, ama altta arkadaş kola iç dedi yanlışı var demek ki
- +1 yıl
Bilen de bilmeyen de konuşuyır
+1 yılAnlamiyorum.. Ben tursu suyu icsem ya da bol süt icsem..
Direk ishal oluyom
Kiskandim seni00 YorumlaDoğal yollardan.. öncelikle doğal zeytin yağ çok işini görücektir eminim.. ama sadece bir yemek kaşığı yut. Artı aynı şekilde şekerli suda çok iyi geliyor.. çay bardağında su artı tatlı bir halde gelicek kadar şeker kat.. geçmiş olsun💛
00 YorumlaAga sana mükemmel bir önerim var. Gidiyosun marketten dondurulmuş veya konserve mısır alıyosun. Donmuş daha ekonomik. Sonra onu kaynatıyorsun ve süzüp içine alacağı kadar margarini atıyosun eriyene kadar karıştırıyosun ye bunu yiyebildiğin kadar.
00 Yorumla
+1 yılkabızlık şurupları var eczanede. genelde sonuç verir. doktora da danışarak kullanmanız daha uygun olur tabi. kuru kaysı, şeftali suyu falan. bunlar da faydalı olur diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılEczaneden osmolac alabilirsin hastalara kullanıyoruz çok etkili
05 Yorumla
Soran+1 yılbekunis verdiler bide bi şurup ama şurup kalmamış yarın verecekler, bekunis nasıl?
- +1 yıl
Bekunis de iyidir ama osmolac kadar çabuk etki göstermez hap olduğu için kana karışma süreci var
Soran+1 yılyarın şurubu aldıktan sonra tekrar yazsam cevap verir misin?
Soran+1 yılşurubun markasını bilmiyorum belki senin dediğindir
- +1 yıl
Tabiki
+1 yılMerhaba bende kullanacağım ama bekunis nasıl rahatlatıyor mu?
10 Yorumla
+1 yılbende de oluyor ama gece yediğim için büyük ihtimal. Öğünleri her gün saati saatine yemeyi dene.
00 Yorumla
+1 yılBol bol su iç kuru fasulye ye ıspanak Semiz otu nohut ekmeksiz ye veacı biber turşusu ye
00 YorumlaHint yagi al eczaneden benim cocuguma dr vermisti iyi gelmisti. Gecmis olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBol bol çorba iç hamburger pizza gibi zararlı yiyecekler yeme
Ama çok komik kabız olmana bile burada soru açıyorsun15 Yorumla
Soran+1 yılayıp bişey mi?
Cevap sahibi+1 yılBurdan medet ummak da ne biliyim
Cevap sahibi+1 yılBekunis iyi ilaçtır ben de kullandım ama fazla kullanma
Soran+1 yılyardımlaşma platformu burası, çaremide burda buldum bekunis alcaktım zaten ama yine de hekime gözükmek istedim o da bekunis dedi 2 tane kullandım gece yatmadan, şu an kuş gibiyim ama aşırı ishal yaptı
Cevap sahibi+1 yılKuş gibiyim derken? Kuş gibi mi sıçıyorsun yani
Kuru kayisi ye , ılık su iç.
11 Yorumla
Soran+1 yılsu işe yaramıyor kayısıyı biliyorum denicem
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende aliyım sabah bi tane 3 hafta olcak artık patliycak gibiyim a*k
02 Yorumla
Soran+1 yılal ama ben bi tane içtim10 saatte falan etki göstermedi sonra yatmadan ikinciyi içtim sabah uyandığımda ufak ağrı girdi karnıma sonra tuvalete bi gittim resmen çeşme gibi yapıyorsun tuvaletini o derece 🤣 ilacı kullanınca anlarsın ne demek istediğimi, ben öyle yaptım ama sen doktor tavsiyesini dinle ama bekunisi öneririm kesinlikle.
Cevap sahibi+1 yılYaptım oh be bi ağırlık gitti üzerimden sanki olmm
+1 yılElma ye kardaş
11 Yorumla
Soran+1 yılyedim ama yaramıyor güzel kardeşim sana da çok teşekkür ederim
Kola ic
40 Yorumla
+1 yılŞu iç bol bol dalga gecilmez çok zor bir durum
00 Yorumla
+1 yılkuru incir kayısı erik ye bol su iç
00 Yorumlaeczaneden müsil al az bişi suya karıştır iç
00 YorumlaGardaş Diyet yap sağlıklı beslen geçer
00 Yorumla
+1 yılkayısı ye
20 Yorumla
+1 yılkola ic gecer
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBol yeşillik tuket en iyisi👍
00 Yorumlabekunis
25 Yorumla
Soran+1 yılevet bugün verdiler daha 5 dk önce içtim işe yarar mı?
doktor sabah akşam 2 şer kez yani toplam 4 kez iç dedi ama ben demin bi tane içtim 4 tane fazla olur diye korktum
Soran+1 yıldün akşam 8 de içtim bide gece 3 de içtim şu an saat 10 ama hiç fayda etmedi gibi, arada karnım gurulduyor o kadar :(
Soran+1 yılvazgeçtim ürün felaket bieşy 🤣
+1 yılsıvı şeyler tükenmek lazım su çorba v. b
00 Yorumla
+1 yılKiraz sapı içebilirsin
00 Yorumla
+1 yıl2 bardak ılık su iç
00 YorumlaAçı çehre tohumu uada çayı hangisi kafana ytarsa
00 YorumlaSütün icine biraz zeytinyağı koy iyi gelicekdir
00 Yorumla
+1 yılDuphalac...
00 Yorumla
+1 yılİncir ceviz kayısı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKayısı ye
11 Yorumla
Soran+1 yıldenicem hocam teşekkürler
Kayısı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılzeytinyağı iç Kanka
00 Yorumla
+1 yılKuru kayısı bolca
10 Yorumla
+1 yılNane limon
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kabızlık için çözüm önerilerinden bahsetmeden önce bakızlığın ne olduğundan ve hangi nedenlerden ortaya çıkabileceğinden bahsedelim.
Kabızlık Nedir?
Kabızlık, bağırsak hareketlerinin zor veya normalden daha az gerçekleştiği durum anlamına gelir. Neredeyse herkes hayatının bir noktasında kabız olur.
Bağırsak hareketleri arasındaki normal süre kişiden kişiye değişir. Bazı insanlar günde üç kez büyük tuvalete çıkarken, diğerleri haftada sadece birkaç defa tuvalete çıkar.
Ancak üç veya daha fazla gün tuvalete çıkmamak için çok uzun bir süredir. Haftada üç defadan daha az büyük tuvalet yapılması durumu kabızlık olarak tanımlanır.
Kabızlığın Nedenleri Nelerdir?
Kabızlığın Çözüm Yöntemleri Nelerdir?