Lenf Bezi Enfeksiyonu?

Boynumun sol tarafında ağrı vardı. Doktora gittim uzun sürünce. Ultrasonla baktı, lenf bezlerin enfeksiyon kapmış dedi. Neyse antibiyotik kullandım. Geçti derken 2 ay sonra tekrardan ağrılarım başladı. Bu sefer başka bir doktora gittim, KBB bölümüne. Ultrasonla baktı o da ama bu sefer hiçbir şey çıkmadı. İlaç bile yazmaya tenezzül etmedi. Diretince majezik yazdı. İyi bir ağrı kesiciymiş. Ağrıdığı zamanlar içiyordum, bir süre sonra tekrar ağrımaya başlıyordu. Ama bu seferki böyle batma gibiydi. Bıçak saplantısı gibi. Tekrar doktora göründüm böyle dedim devam ediyor, MR’a gönderdi. Bu sefer bir şeyler çıktı işte. Damarlarımın altında sol tarafta 4-5, sağ tarafta 2-3 adet şişmiş lenf bezi vardı. Başka bir KBB doktoruna gittim. %50 büyüme var hematoloji ye git dedi. Cuma günü de hematoloji ye gideceğim ama okuduğum kadarıyla boynumdan ultrasona bakarak biyopsi alabilirlermiş (yani iğneyi ultrasondaki görüntüye göre batırıyorlar). Anlamadığım şu; şişmiş lenf bezlerim ultrasonla gözükmüyor. Ağrıyan tarafa dokunduğunda ise sanki böyle morluğa bastırırmışsın gibi ama ondan daha keskin bir ağrı oluşuyor. Gerçi biyopsi ister mi bilmiyorum. Ve biraz korkuyorum.
Lenf Bezi Enfeksiyonu?