Her insan mutlaka bir kez de olsa doktora gitmiştir. Muayene sonrasında doktorun yazdığı reçeteyi görenler okunmaz bir yazıyla karşılaşırlar. :) Siz doktorların yazılarını kolayca okuyabilir misiniz?
Doktorların yazılarını kolayca okuyabilir misiniz?
B12 ile D vitamini düşükmüş bu hastanın Dodex ampul ve D vitamini reçete etmiş B12 çok düşükmüş demek ki ilk kutusunu hergün 2. Kutusunu haftalık 3. Kutuyu da ayda bir vurdurmasini önermiş. Lakin megaloblastik anemi yoksa bu doz fazla bence🤔 D vit 3 damlanın tamamı haftada bir ekmek üzerine dökülerek alınsın demiş bu da yanlış tedavi hastanın kalsiyumu ve fosforu çok düşük ve ALP ile parathormonu yüksek değilse ölçülen D vit düzeyi doğru değildir. Çünkü d vit hassas analit kendiliğinden bozulur ve yalancı negatif sonuç çıkar.
Su dünyada aklımda sorguladigim sayılı sorulardan biri Doktorlar niye bu kadar karmaşık yaziyo ve Bu karmaşık yazıyı eczacılar veya baska doktorlar nasıl anliyo. d. d
Hep merak etmişimdir Doktorlar hipokrat yemini ederken Yazdıklari yazıları hastalar veya yakinları zor okusun diye ayrica yemin mi etmişlerki nerdeyse bütun doktorlarin yazısı okunmuyor 😁😁
D vitamini ve b12 eksikliği var bu hastada. Gece yatmadan 3 kasık yogurt yesin ve gün icinde günes tepedeyken değil ikindi vakitleri dısarda gezsin vuücudu güneş görsün.
bir ara eczaneden alırken sordum bunlar niye inatla böyle yazıyor türkiyenin resmi dili türkçe değil mi bunlar doktorca diye bir dil mi geliştirdiler diye :/
Bunun bir kısmını okuyabiliyorum mesela. Babamın yazdığını da biraz okuyabiliyorum. Kendi doktorlarımın yazdığını da biraz okuyabiliyorum ama genelde babama okuturum :) *Gecen bol olsun.*
En İyi Cevaplar