+1 yıl24 Şubat 2013 tarihinde omuriliğe bağlı geçici felç geçirmiştim, tabi geçici diyorum çünkü zamanında müdahale edilmeseydi kalıcı olacak ve tekerlekli sandalyeye bağlı bir hayat sürecektim. Öncelikle Yüce Rabbime binlerce kez şükür ve hamd olsun; beni geri tekrar sağlığıma kavuşturduğu için.
25 Şubat 2013 tarihinde beyin cerrahi servisinde genel anestezi yapılarak yani tamamen uyutularak ve sırt üstü bir şekilde ameliyata alındım. Ameliyata alınmadan evvel sol bacağımı hissetmiyor ama sol kasığımda müthiş acılar yaşıyordum. Hâlâ o günleri hatırladıkça gözlerim yaşarıyor. Acıdan değil, Allah, kendisinin insana en büyük hediyesinin iradeden sonra sağlık olduğunu hatırlattı bana.
Gelelim sorunuzun cevabına. Şu anda sağlığınızdan yana bir tercih hakkı olarak ameliyat olmak istediğini belirtmişsiniz. Bunu kabul etmekle ameliyat sürecinizin %50si tamamlandı. Geri kalan %50sini de hiç merak etmenizi istemiyorum. Çünkü ameliyat masasına gideceğiniz ana kadar moralini/motivasyonu yüksek tut, eğer tutamıyorsanız size en sonda bir link vereceğim. O size müthiş enerji verecek. Allah'a dua edin bol bol, yalvarın ve O'ndan yardım dileyin. Okuyabiliyorsanız bol bol Fetih Suresi'ni okuyun, okuyamıyorsanız meâlini okumaya çalışın. İnancınız ne kadar kuvvetli olursa gücünüz de o oranda güçlü olacaktır. Ameliyat öncesi yapabilirseniz 2 rekat hacet namazı kılmanızı tavsiye edeceğim.
Şimdi de ameliyatın hemen öncesinde olan son 10 dakikanızdan bahsedelim. Hafızanızda yer edinen en aptalca, en saçma, en güldüğünüz anılarınızı hatırlayın, yüzünüze gülücükler yansısın. Hatta becerebilirseniz kahkahayla gülün, bunun faydasını göreceksiniz. Emin olun, çok faydasını görecek ve çok mutlu olacağınıza garanti verebilirim. Ameliyata gülen üzle gideceksiniz.
Size son olarak bahsettiğim linki veriyorum. Seyrettikçe ameliyat korkunuz kalmayacak.
:)
link
Allah hayırlısını, doğrusunu, iyisini, güzelini, sağlıklısını versin, acil şifalar temennisinde bulunarak ameliyat sonrası sizi çok sağlıklı göreceğimiz güzel günlerde görüşmek dileğiyle...
Allah'a emanet olunuz.517 Yorumla- +1 yıl
Ameliyat olacak kişi ya ateist, Hristiyan veya Yahudi ise ne olacak peki?
Adam ameliyata gidecek ameliyat sırasında ibadet mi yapacak.
Sağlığı olmayan bir insan zaten ibadet yapamaz. - +1 yıl
İnancı olmayan kişilerin algı seviyesinin hep düşük olduğunu söylemişimdir, bu da ispatıdır? Beni sorgulayan üye; eğer Hristiyan veya Yahudi ise benim tavsiye ettiğim dini malumatları kendi inancına göre yeniden tevdi eder. Ha inançsızca ne yapayım, ben dini yönden moral vermeye çalıştım. Yani bu yorumu ben yazmadan sizde aynı düşünceyi tasavvur edecekken hep zeka noksanlığınızı göstermek neyinize yarıyor?
- +1 yıl
Sayın Soran Kardeşim Allah'ın izniyle çok sağlıklı bir hayat süreceksiniz, bunu video paylaşımında aldığınız hazdan anlayabildim. Haydi gülerek sağlığımızın imtihanı olan operasyona doğru nefes almaya devam edelim :)
- +1 yıl
Aksine en iyi cevap için yazmadım, yüreğinizi hissettim. Korku ve endişelerinizin Allah sevgisi yanında gereksiz olduğunu zevkle yazarak söylemek istedim. Allah sizden binlerce kez razı olsun. Bir gün bu sorunuzu hatırlarsanız, bir gün ameliyatınızı ve öncesindeki son 10 dakikayı hatırlarsanız hep güleceksiniz; mutlulukla...
:) - +1 yıl
Ama profesörü unutmayın; çünkü o idrak etmişti bu dünyadaki görevini. Sizin durumunuz o rahatsızlığın yanında küçücük kalıyor. O güldüyse siz ordünaryüs gibi olup bize sizin bugünlerinizle dalga geçebileceğimiz ama saygı çerçevesinde kahkahalarla güleceğimiz hatıralar verin bizlere. :)
Daha şimdiden sanki ameliyatınız bitmiş gibi, ne o?
:))) - +1 yıl
Empati yaptım ve sizi hissetmeye çalıştım... Çok basit ve kolay oldu. Hani demiş ya sevdiğim Nasreddin Hocam:
- Bana eşekten düşeni getirin diye.
:))) - +1 yıl
Bilmukabele... Sizden bir rica olacak;
1. Ameliyat tarihiniz nedir, hep dua edeceğim.
2. En sevdiğiniz tatlı hangisi ve ne kadar yersiniz?
3. En sevdiğiniz ve beğenerek izlediğiniz komedi filmi hangisi?
Bu sorularıma cevap verebilir misiniz? - +1 yıl
1. 43 gün boyunca semaya adınız yükselecek.
2. Ameliyat gününden 1 gün evvel katı/sıvı gıda alımınız yasaklandığı için 2 gün evvelinden midenizi elmalı kurabiyeyle doldurmanızı istiyorum.
3. Yok, illa komedi filmi olmalı ki. Ameliyattan 2 saat evvel seyretmeye. Ya da siz profesörü bir daha seyredin. Bu arada profesör geçen sene aramızdan ayrıldı ama hala aramızda gibi değil mi?
:)
Çünkü bize bizden biri gibi geldi, aynı siz gibi.
:) - +1 yıl
Burası Dünya Tiyatrosu ve senaryo tamamen doğaçlama. Hz.Adem babamızla başlayan gösteri anından şu ana değin herkes kostümleriyle sahneye geldiler ve gittiler; h?l? da gelip gitmeler devam etmekte. Yöneten Kutsal İrade ve yanında yardımcıları. Bu resmi gören bir an önce sahnesini oynayıp dinlenmek istiyor, göremeyen ise hep sahnede kalmak istiyor. Profesör gören biriydi ve sahnedeki görevinden sonrasını seyretmeye başladı. Hepsi bu...
- +1 yıl
Umarım yanlış bir telaffuz kullanmamışımdır; yani kişiyi doğal ve samimi bulduğumu ifade etmek istedim...
En İyi Cevaplar
geçmiş olsun,
bende temmuz ayında ASD rahatsızlığından ve mudahale edilecek yerin kapalıya müsait olmamasından dolayı açık kalp ameliyatı geçirdim, çok şükür şuan ameliyattan önce hissettiğim gibi sağlıklıyım.
rahatsızlığımı mayıs ayında öğrenmiş ve 2 ay boyunca büyük stres yaşamıştım.
anestezi o kadar korkulacak birşey değil. zaten anestezi için vucut değerlerini ve gerekli kontrolleri yaparak ilaç miktarını ayarlıyorlar, ama bu safhadada sorulan sorulara doğru cevap ver.
emin ol ameliyathaneye girdikten sonra bir yandan senle sohbet edecekler bir yandanda iğne yaparak sakinleştirecekler, ne ameliyatı hatırlayacaksın nede başka birşeyi.
ameliyata girerken stres yapma, ben bunun faydasını gördüm.
seninki, yanlış anlamazsan benimki yanında küçük bir ameliyat...
bende kalple uğraştılar, 6+ saat kalp atmadı :) göğüs kafesi kesildi, kaburgalar açıldı, delik kapandı, yüzük takıldı, kapakçık dikildi... bir sürü müdahele yapıldı.
ama çok tez atlattım.
tedirgin olman senin için dez avantaj... neden dersen, şimdi yapılan stres o vakit dahada artar, için içini yer, kendini bitirirsin sonunda...
imkanın varsa; olacak olduğun ameliyatı geçirmiş bireylerle konuşman senin için büyük bir artı, çünkü ameliyatın nasıl olduğu başlangıç safhası ve ameliyat sonrası durum hakkında bilgi sahibi olman hem ruhen hem bedenen o duruma hazırlanmanı sağlar ve seni rahatlatır.
inşallah ameliyatın sıkıntısız geçer... şimdeden geçmiş olsun...10 Yorumla
Bu mübarek günde Rabbim şifa bekleyen tüm hastalara şafi ismiyle şifa versin. panik atak hastası biri olarak 3 gün önce ameliyat oldum daha önce olmam gerekiyordu fakat sedyeden kaçtım. sonunda ameliyatı oldum. anestesi uzmanıyla gòrüşmemde korkularimi anlatıp cesaret iğnesi (diazem) talebinde bulundum. binbir korku ve soru işareti hatta panik atak geçirerek gittiğim ameliyattan diazemden sonra gayet rahat tepkisiz ve Şükürler olsun ki sorunsuz çıktım. inanç dua ve sabır.. korktuğumuz gibi değil arkadaşlar.
00 Yorumla
Daha'da iyi olucagını artık sıkıntı cekmiyeceğini ağrılar yaşıyorsan bunların seni bir daha rahatsız etmiyeceğini,başını yastığa koyarken huzurla uyuyacağını düşün..
Cok geçmişler olsun ameliyatında iyi geçer umarım.11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
anestezi çok güzel kafa yapıyor. Hiç korkma anestezi verilirken zaten sen tık bayılırsın. Hiç bir şey hissetmiyor insan. Ama anestezinin etkisi geçince yara acır. Etkinin geçtiğine pişman olabilirsin.
23 Yorumla- +1 yıl
Evet. Jipe kafa attım. Beyin kanaması geçirdim. Kırılan kemiklerimi söylemiyorum bile. Bitkisel hayattan 1 haftada çıktım. Doktora göre daha kalmam lazımmış. Ama benim geçirdiğim kaza çok ağır bir kazaydı. Tam 3 kez ameliyata girdim. 3 ay sonra tekrar eski halime kavuştum. Yara izi ya da ameliyat izi yok vücudumda estetik yaptırdım. Ben dişçi koltuğunda esneyen bir adamım :D
benim gibi iğneden, kandan, bıçaktan, neşterden korkan birinin destek olma çabası sizi daha da korkutabilir. benim kadar korkanını göremezsiniz hayatınızda. bu açıdan bakın bence. ya benim kadar korksaydınız? :P haha şaka bir yana çok geçmiş olsun ya umarım ağrısız, sızısız ameliyatınızı olur ve bugünleri atlatıp sağlığınıza kavuşursunuz.
02 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun seni biliyorum bakire oldun için karnından olcaktın dimi amaliyatı ? geçmiş olsun o zamana kadar sakinleştirici at yoksa kalbine zrarlı bu kadar heycan stres
eğer böle bir ay devam edersen
Panik atak
kalbinnde ritim bozukluğu
Reglinde düzensizlikler
korkarak uyanma
vb gib şeylerler karşılaşırsın geçmiş olsun şimdiden00 YorumlaKorktuğun kadar değil bunu söyliyim... Bir sağlık çalışanı olarak olaya vakıfım...
28 YorumlaNarkozdan korkulur mu hiç(:
Diri diri mi yapsınlar yani..
Üzme kendini korkmada28 Yorumla- +1 yıl
Hayır ama hastane ortamında çalışıyorum heran herşeyi canlı canlı görebiliyorum doğum ameliyat
binlerce sorunlu insan.seninkisi ufak bir ameliyat kendini salmadığın sürece bir şey olmaz narkoz sadece senin geçici uyku halin acı çekmemen için yapılır buna takma kafanı.
Bende bir astım var illet her hastalığa bedel onun için sıkıntı yapma sen.
Uyanamama korkun olmasin cunku ameliyat oncesinden anestezi uzmani gereken incelemeyi yapiyor ve basindada hazir bulunuyor.Sen sadece koluna giren igneyi hatirliyorsun ,gerisi yok.Fakat umarim ameliyathanede odaya alinmayi beklerken uyanmazsin.Ne yazikki ben burnunda tamponlarla ameliyathanede uyandigimda korkmustum.Tabi seni kan tutmuyorsa sorun yok.
00 Yorumla
+1 yılkorkma canım stres yapman normal ama sağlıkla çıkıcaksın İNŞAALLAH o kapıdan
RABBİM ŞAFİ adının hürmetine sağlık şifa versin,ALLAH yar ve yardımcın olsun Amin10 Yorumlaaslında amilyat korkusu değil ölüm korkusu oluyor o bir gerçek var hepimz bir gün ölücez ha geç olmus ha erken bunun bilincinde olmak yeter hayırlısı neyse o olsun zaten bazı arkadaşların dedi gibi amilyata girmeden önce bir iğne vuruyorlar o sizi cesartlendiriyor zaten
00 Yorumla
+1 yılkorkma ben kaç kez ameliyat oldum ohoooo:)sen uyuyorsun zaten..söyliim gözünü kapattığın anda açıyorsun tuhaf birşey:)ama dediğim gibi korkma...sen sadece sigara içme ameliyata girmeden..tabii eğer sigara içen bir insansan...zaen sana söyler doktorlar ..akşam birşey yeme şu saatten sonra derler o kadar...geçmiş olsun...
00 Yorumla
+1 yılabimin eşi ameliyat oldu yakın zamanda. o aşırı korkuyordu korkudan vücudu alerji döktü tansiyonu çıktı stresten olmayan şey kalmadı kıza. ameliyata girdi çıktı. uyudum hiç bişe hatırlamadım korkacak bişey yokmuş boşuna stres yapmışım dedi
10 Yorumla
+1 yılsağlın için olacağını düşünmelisin .kendini daha iyi hissedeceksin korkunun yersiz olduğunu anlayacaksın .hastalığı verende allah şifayı verende allah .şimdiden geçmiş olsun dilerim .allah sağlık sıhhat versin
00 Yorumla
+1 yılnarkozu yiyene kadar dişini sık ondan sonrasını da istersen kork bişey hissetmiyorsun zaten
çok korkuyorsan bir sakinleştirici istersin kafa bir milyon oluyor onda da oh misss
cayırt20 Yorumla
+1 yılYaw anlamıyosun bile sen yatarken adamın biri geliyor ( genelde adam oluyor ) kuşa bak kuşa diyor. Sen kuş ararken hop bir maske veriyor burnuna. Say bakiyim ona kadar diyor 3-4 en fazla sonrası yok :D Bi kalkıyosun eneee olmuş bitmiş :D
00 Yorumla
+1 yılKorkma yahu narkozdan.
Uyandığında her şey bitmiş olacak.
Allah yardımcın olsun :)10 Yorumlailk olrak ameliyat olacağını unut ameliyat çoğu insanda takıntı yapar yemesi içmesi,uyku düzeni kısacası günlük hayatını etkiler
herşeyin başı sabır sen kendini rahat hisset ameliyat gününe kadar00 YorumlaSakin ol ve hiç birşey olmucak emin ol.Ameliyattan sonra bol bol ama bol bol su içki anesteziyi ter yoluyla atabil başağrısı yapmasın
08 YorumlaSağlık konusunda 429 cevap paylaştı. Ben ameliyat oldum sıkıntı yok pat diye bir gidiyorsun farkında bile olmuyorsun uyuyo olacağının bir uyanıyosun millet başına toplanmış geçmiş gitmiş herşey korkmanı gerektirecek bişey yok :D
02 Yorumla- Sağlık konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılmerak etme ameliyat öncesinde korkuyorsan hafif bir sakinleştirici iğne vuruyorlar hatta adına cesaret iğnesi deniyor
00 Yorumla Ameliyat olmadan önce myom embolizasyonunu araştırın lütfen
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKalinbagirsak ve bicok kez fistul deri nakli vs vs toplamda 14 kez anastezi aldim.. kafanda korkularla girme sadece tek dusuncen ordn cikinca cok iyi olacagin olsun akkunda :) simdiden gecmis olsun..
00 Yorumla
+1 yıl00 Yorumlakeşke bir kaç kere daha anestezi alabilsem süper birşey :D
02 Yorumlaameliyat olcagini düşünme bence. bayiltirlar zaten, korkmazsin böylece.
00 Yorumla
+1 yıl5 tane ciddi ameliyat oldum
takma 1.den sonra vücut alışıyo00 Yorumla
+1 yılgecmiş olsun bende bıcak vurdurmaktan ve orda soyupda ameliyat etmelerinden korkuyorum ama yapıcak bişeyim yok olucaz mecbur
00 YorumlaGecmis olsun simdiden,korkulacak birsey degil desekte biraz stres olabilir tabi normal.
Soyle dusun;goz acip kapayincaya kadar bitecek.00 Yorumla
+1 yılanestezi diye bir film vardı, adını yanlış hatırlamıyorsam tabi.. onu izle.. çok iyi gelir..
012 Yorumla- +1 yıl
vazgeçtim izleme.. şakaydı..
- +1 yıl
evet kötü.. :)) ameliyattan sonra izle..
- +1 yıl
ahaha.. yok be yavrii.. :))
korkma.. filmi de daha sonra falan izle.. iyi gelir.. - +1 yıl
izle arkadaş.. madem öyle, belki o bir milyondan biri de sen olursun.. ne belli... :p
- +1 yıl
spoiler -- narkozun etkisi ile adam bayılıyor ama bilinci kapanmıyor. böylelikle tüm işlemleri hissediyor.--
milyonda bir görülen bir vaka.. - +1 yıl
gibi..
geçmiş olsun ben 3 amelyat geçirdim korkulacak bişi yk
00 Yorumlahiç korkma bayıldıktan sonra hiç bir şey hatırlamıyorsun zaten :)
00 Yorumla
+1 yılsenin durumunda olsam ne yapardım kimbilir bende çok korkuyorum allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılBen korkudan dişçiye gidemediğim için sana bir fikir veremiyeceğim
00 YorumlaKan verirken bayılmıştım be acaba ameliyata girsem ne olur
00 YorumlaHic korkmana gerek yok profosyonel ellere birak kendini
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılallah yardımcın olsun, dua ederek girmekten başka ne yapılabilir
00 YorumlaBende olcam bende korkuyorum :S
14 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılallaha dua et yeter :)
00 Yorumla
+1 yıl2 kadeh bira iç git
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler