Cevabın nedir?
+1 yılYa içlerinde şerefsiz, ahlaksız var tamam da biz bu insanlara canımızı emanet ediyoruz her şeyin başı sağlık yani maaşları hakkında polemiğe girilecek son meslek! Zaten doktor olmayı isteyen çok az insan var çevremizde birazcık ellemeyelim onları. Bana göre bir ülkede aldığı para sorgulanmayacak iki meslek vardır biri öğretmen biri doktor. İkisininde hayatımızda nasıl yeri olduğunu çoook sonra anlıyoruz. Ben katılmıyorum bu fikre ve maaşlarının yükseltilmesinden yanayım belki yurt dışına kaçmazlar (!)
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sen kalk yüksek puanı tuttur kazan, 6 yıl oku, okuduktan sonra insanların canları sana emanet olsun. Daha sonra da insanlar senin maaşına göz koysun. Adil değil, o maaşı hak ediyorlar.
110 Yorumla
Sağlık konusunda 629 cevap paylaştı. Bu mabadlarını büyüten milletvekillerinin maaşlarına her daim zam gelirken , doktorlar öğretmenler mühendislerin ve en önemlisi işçilerin çiftçilerin parasına göz dikenlerin alayı haindir kalleştir ahlaksızdır leştir.
Milletvekilleri , işçi haklarına sahip olsun , o hakların dışında hi çbir ayrıcalık hakkı tanınmasın. MAaşlarıda 4 binlira olsun mesai ücretleri olmasın. İşten kaytardıkları için uyudukları içinde kovulsunlar. Yiyorsa bunu konuşsunlar o doktor maaşlarına göz diken leşler.60 Yorumla
Doktorluk kutsal bir meslek. Binbir türlü insanla muhattap olup onları iyi etmekle uğraşıyorlar. Ne kadar alıyorlarsa hak ediyorlar. Azaltmak ne alaka?
322 Yorumla- +1 yıl
Adammmm
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
144
Cevap
139Cevap
Bir sağlıkçı (hemşire) olaraktan yıllardır çalıştığım özel sektörde doktorların elini hastaya toplasan 4-5 kere değdirdiğini gördüm. Tüm yoğun bakımın yükünü aklınıza ne geliyorsa hemşirelerin yapmasına rağmen birde doktorların yeri geldi tribini yeri geldi azarlamalarını yeri geldi küçümsemelerini çektik ve bizim aldığımız maaş 1300 max. 1500 doktorların aldığı enaz yoğun bakım farkıyla 30.000 di ben buna ilahi adalet der susarım zira doktorlar dışında bizi savunacak bir bakanlığımız dahi yok!!!
32 YorumlaKendisinin, neden insani standartların altında kazandığını sorgulamaz.
Milletvekilleri neden asgari ücretin 16 katı maaş alıyor demez
Bankamatik memuru olarak hayatını sürdüren polisler 4 - 5000 lira maaş alıyor demez.
Profesörler niye bu kadar maaş kazanıyor?
Pilotların maaşı 15000 den başlıyormuş,
Doktorlar neden bu kadar yüksek maaş alıyor?
Dikkat ederseniz sorun parayla değil, sorun eğitilmiş insana olan düşmanlık veya kıskançlık. Sanki senin cebinden çalıp kazanıyor. "AYI." Canını emanet ediyorsun bu insanlara.
Dilerim burada saçmalayan tüm insanlar tez zamanda ağır bir ameliyat geçirirler de, içlerine bir miktar akıl ve vicdan kaçar.20 Yorumla
+1 yılHakimlerin vicdanları rahat etsin diye maaşlarına sürekli zam yapılırken, keza millet vekillerinin de öyle böyle bir kampanya başlatılması bile doktorlama en büyik hakaret. Okumanın çalışma şartlarını ağırlığı gerçekten çok fazla okuması çok masraflı. Ve sağlığınız emanet ettiğiniz insanlara aldıkları maaşı çok görmeniz gerçekten içler acısı. Sağlığınıza biçtiğiniz değer bu mu
10 Yorumla
+1 yılmaaşları ne kadardır orada bilmiyorum...
ama sağlık sektöründe çalışmak bir çok alana göre çok daha zor olduğu kesin...
gerektigi bilgi, hayat böyü ögrenmeyi gerekdiren, yanlis yapma özğürlüğü olmayan ve en iyi muane olma şeklini bulup uygulamak, gördüğün olaylar (ölum, felç engelli olmasi hastanin vs.) insanı ruhen yorar... devamli bir kosusturma ( bir hasta gelir diğeri gider) fizikende yorar.. eğer maaşlar düşürülürse, ne kadar kendilerini işe verirler? Kafa, paradayken, hatasızlik orani ne olur? mesleği değerLeşdirirseniz, illeride daha az kisi ya da uygun olmayan kisiler bu mesleğe yönelmez mi? neden doktor maası düsürülmek isteniyor? amaç nedir? dünyada ve ülkede bir esitsizlik var maaş dağilimda bunu tartışmaya gerek yok.. eğer birseyler başlanacaksa 90 dakka bir top pesinde kpsanlardan başlansn.. vergi kacakcilarina ağir cezalar gelsin...00 Yorumla- Sağlık konusunda 562 cevap paylaştı.
+1 yılBenim önerim aşagıda kalan maaşlar yukarı çekilsin.
Kişi başına düşen milli gelir yükselmeyince yukarıdakileri mi aşağı çekelim diyorlar😃😃
Kaç yıldır kisi basina dusen milli gelirde 10 .700 dolar sevyesin asamiyoruz. Ciddi bir orta gelir tuzagindayiz. Asmanin tek yoluda herkes biliyor ki yuksek KDV li urun uretmek yani teknoloji.
Demem o ki bu halk doktorunun parasini öder kimseyede muhtaç etmezz. Ama kardesim sende devlet olarak masraf yapma. Sen luks cipler alacaksin luks yerlerde konaklican sonra doktor cok aliyor ithsl ederiim bak diyeceksin.
Haaaa doktorlar iyi para aliyor mu aliyor. Bu fiyati sen veriyon devlet olarak biz değil. Hukukta kazanilmis hak geriye gitmez.00 Yorumla
+1 yılNe olursa olsun insanlarla uğraşmak çok zor doğrudan insanla uğraşıyorsun ben hemşirelik stajı yaptım ve başka işler de yaptım gördüm gerçekten en zor meslek sağlık alanı bence ve saglik insanın elinden kolay giden ama zor geri gelen şey de saglik bir karnın ağrisa bütün gün işini yapamıyorsun bazen o gün ne planın varsa erteliyorsun sağlık olmadan hiçbirşey olmuyor o yüzden bence hakkediyorlar o maaşı hatta bazı doktorlar var ki çok daha fazlasını doktordan doktora değişiyor tabi biri var isini adam gibi yapar biri var sallamasyon yapar kaş yapiyim derken göz çıkarır
00 Yorumla
+1 yılOlduuuu başka emriniz :D Bence artirilmali bile. Su memlekette maasini fazla fazla hak eden ender mesleklerden biri. Düşün mesela bir ogretmen 4-5 bin aldi diyelim ne kadar aliyorlar bilmiyorum da doktor da eger aile hekimi olarak kalirsa 6-7 aliyor ennn fazla. Yani bu maas ona az bile bence. Ogretmen 4 sene okusun hem de vizelerini yata yata gecsin. Biz burada psikolojimiz bozulacak derecede ders calisalim oldu bir de maasimiz dussun. Ustelik yeterli bile degil. Valla oyle bir sey olursa büyük konusmayayim da terk ederim memleketimi :D Gider yurt disinda calisirim. Zaten universitem buna musait. Banane ne haliniz varsa gorun derim. Doktora deger bile vermeyen memlekette ben napayim yazik ya.
22 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum ama bence eğer cidden yardım edilecekse maddi açıdan birilerine azaltabilirler bence
- +1 yıl
Yoo yardım edilecekse bile isteyen yardımını eder. Doktorlardan ne istiyorlar ya. Milyonlar alan sanatçılardan alsınlar
Canımızı emanet ediyormuşuz! Her meslek grubuna bir şeyler emanet ediyoruz farkında mısınız? Canınız önemli de oturduğunuz ev, çocuğunuz, kullandığınız tüm teknolojik olanaklar önemsiz mi? 5 10 yıla içinde sıradan bir meslek olacak bu kesin ama o döneme kadar evet azaltılmalı. Fahiş rakamlara hiç gerek yok.
Kendileri tercih ettiler okudular zorluğunu bile bile kabul ettiler. Ve o çok değerli hayatlarınızın birçoğunun gözünde aldığı paradan daha fazla değeri yok.
Vekillerin de azaltılsın, futbolcuların da azaltılsın antrenörlerin de azaltılsın. Canını dişine takıp ekmek parası kazanmak için sabahtan aksama kadar ömründen ömür gidenlerin arttırılsın.012 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@Crevision bunlar ak partinin gözünü boyayabildigi düşük IQ'lu insanlar takma
- +1 yıl
Aynen aynen birtek sen haklısın herşey de senin bildiğin gibi
Bu ülkede fasoncu doktordan daha çok kazanıyor.. memlekette hangi düzende işin karşılığında tam veriliyor ki?
Zaten bu mesleği seçeneklerin çoğu ya parasında ya da getirdiği avantajlı hakları için istiyor. Artı olarak toplumda en basında ki sınav sistemi ile kim salak, kim daha zeki gibi bir puan sıralamasından sonra bu mesleğe yönelten bir sistem var. Ne yazık ki ülkede tek iş kolu gibi bir meslek. Diğer iş kolları bu ülkede para etmedikçe buna hukukta dahil kimse niye bu kadar çok maaş veriliyor diye züğürt edebiyatı yapmasın.00 YorumlaFulbolcularin ki azaltilsin asil ulan bu nasil bir malliktir ya canini teslim ettigin adama caninini ulan 6 bin veriyorsun diger bir goz zevkine milyon dolar veriyorsun bu insanlar harbiden sistemin kopegi olmus...
Fulbolcularin aldigi para doktorlarin kini gecmesin vu mkdumun sistemin de.40 Yorumla
+1 yılbir doktor maaşı ne kadar bilmiyorum. Aşırı bir oranda mı maaşları onuda bilmiyorum. Bildiğim şey, bir doktor olmak kolay değil. 6 sene boyunca baya ağır bir eğitim sürecinden geçtikleri ve eğitimlerinin sonrasın da da devam ettikleri zorlu dönemleri oluyor. Kolay bir iş değil ve bir doktor kolay yetiştmiyor.
20 YorumlaBu ülkede gereğinden fazla alan meslek grubu öncelikle milletvekilleri, sonra sırasıyla üst bürokratlar ve kayyumlar.
Doktorluk gibi hayat kurtaran, insan hayatına konfor katan bir meslek grubuna verilen para elbette yetersiz bence. Devlet hastanesinde çalışanlar için diyorum, yoksa özelde çok güzel paralara çalışanlar var.20 YorumlaDevlette aldıkları maaş zaten komik bir rakam.. döner sermayeyle biraz yükseliyor o da baktıkları hastaya göre değişiyor.. bırakın da onu da alsınlar.. adamın aklı alacağı parada olmamalı ki işini düzgün yapsın. Sağlık bu ne kadar para dökseniz geri gelmez o yüzden doktorlar hakettiklerini almalılar...
10 YorumlaSiyasiler hariç neredeyse herkesin maaşının zamlanması gerekirken niye hekim maaşları aşağıya çekilsin?
Aşağıda bir hemşire vik vik vik yorum saçmalamış mesela, yok iş yükü bizde biz az maaş alıyoruz vesaire diye. Yahu insan der ki bize de zam yapın, onların maaşının inmesi kimseye fayda sağlamayacak sonuçta.10 Yorumla
+1 yılYahu buna da mı karışır oldu bizim millet? Ne ara bu kadar vidansız oldunuz? Adamlar sınava girip bu bölümü kazanmak için uğraşıyorlar, 6 yıl okuyor -ki 6 yılda bitirmek biraz sıkar-, ondan sonra TUS’a hazırlanıyor. Onu kazanıyor. Alanında uzmanlaşıyor vs derken 30’lu yaşlarında iyi bir doktor olabiliyor. Sen neyi başardın hayatında ki doktorun maaşı sana batar oldu? Pes diyorum artık bu kadar olur...
10 Yorumla
+1 yılDünyanın en kutsal mesleğini yapmaktalar
Hiç birmeyecek bir öğrenim süreci var, zira tıp sürekli güncellenip ilerliyor.
Hayatını buna vakfetmişler...
Biz izin günü planları yaparken, onların nöbetleri vs derken hem biyolojik hem de psikolojik anlamda hastalarla ilgilenmekteler...
Maaşlarına müdahale edilmesi şart.
Acilen artması gerekiyor...
Not:dr değil hastayım10 Yorumla
+1 yılTıp okuyorsun 6 ila 9 yıl arasında 4 yıllık üniversite okuyanlardan bir farkı olmalı. kazanılması ve mezun olmasıda kolay bir bölüm değil ve her türlü insanlarla muhattap olmak ve onların anlayabileceği şekilde aktarmakta cabası tüm bunlara rağmen azaltılabiliyorlarsa vicdanları bilir
10 YorumlaBen doktorlar ne kadar maaş alırsa alsın çok görmem en azından insanlara faydaları var. Maaş azaltmak söz konusu ise, önce kendilerinden başka hiç kimseye faydası olmayan mecliste oturduğu yerden 30 bin TL maaş alan vekiller ve bakanlara el atın. Onların maaşını azaltmayı başarırsanız, doktorların gıkı bile çıkmaz.
10 YorumlaBence vekil maaslari dusurulsun doktorun isi zor herkes yapamaz ne demek maaslari dusurulsun kolaymi o kadar okul okumak kazanmak sonra hastalarla bas etmek emege saygi ben bunu sacma buluyorum okul okuyanlarin düsmani bagnazlarin destek verecegi bisey bu
20 YorumlaTek özelliği babasının geçmişte 10 arsa satın alması olan adamlar, bugün 10 dairelik evler yapıp 1 milyon liraya mal edip, her daireyi bir milyona satıp 9-10 kat kar ederken bu ticaret, sünnet falan diye geziyolar, geceli gündüzlü emek veren doktorlara laf ediyorlar. Hadi bunları geç, asgari ücretle yaşamaya çalışanlar ne kafadalar anlamıyorum. Burda benim öğretmen çocuğu olmam ya da tıp öğrencisi olmamla alakası yok onu söyliyim :)
00 Yorumla
+1 yılBirde doktora şiddet meselesi vardı. insanların hayatlarıyla oynama yetkisi olan insanların şımarık insanlar olmaması adına elbette maaşlarının azaltılması gerek.
Doktorlar tarafından hayatınıza ciddi bir darbe almadıysanız toz pembe bakıyorsanız yok canımız onlara emanet falan. Geçin bu masalları gerçek hayat dizilerdeki gibi olmuyor.00 Yorumla
+1 yılHepsi salak sulak insanlar hepsi yanlis tani kouyoyr , ya da cogu ilgilenmiyor bile takmiyor , sonrada doktorlar dovuluyor eeee tabi dovulur anneme 3 ay kansersin dediler bir gittik baska sehirde test yaptirdik yok dediler iste bunlar ilber ortayli dedigi gibi egitimli cahiller..
00 Yorumla
+1 yıl6 sene tıp ve üzerine uzmanlık okuyorlar ayrıca hayatlatı boyunca eğitimleri bitmiyor kimisinin kendi anne babasına yapmadığı iyilikleri tanımadıkları insanlara yapıyorlar sağlık dağıtıyorlar ellerinden geldikçe anlayışsız kişilere ve çok bilmişlere sabrediyorlar ayrıca mesai bitti işim bitti diyemiyolar çünkü gecenin bir yarısında acil furumlar iöin çağırılabiliyorlar ve belki de bazıları kazandıklarından fazlasını hakediyolar bence
00 Yorumla
+1 yılNiye azaltılsın insanlar 6 sene okuyor ki bu sadece sınavı kazandıktan sonra kazanana kadar gözlerini bozana kadar çalışıyor 6 sene sonra TUS var ondan sonra pratisyen vs gece nöbetler bir dünya hasta hepsinin stresi hayatında bu kadar çalışan çok fazla meslek bilmiyorum hak ediyorlar aldıkları maaşı
00 Yorumla
+1 yılçüşşş! az bile alıyorlar bir doktor kardeşi olarak çektikleri çileye aldıkları risklere bizzat şahit oluyorum mesleğe sahip olana kadar verdikleri emek de ayrı konu. doktor maaşlarından önce milletvekillerine tepki göstersinler de samimiyetlerine inanalım
00 Yorumla
+1 yılNe mikropluk yapacaklarini sasirdilar. Hayir doktor maaslari, asgari ucret artirilsin. Vergiler azaltilsin, kamu yararina olan kuruluslar muhafaza edilsin ozellestirilmesin. Hedef gostermezsen birgun insanlar kendi hedefini belirlerler o zaman ne olacak diye dusunup bunlari mi cikariyorsunuz?
00 Yorumla
+1 yılbizim hastamız zaten boldu
Suriyeliler de geldi
Hastanelerde kuyruk var
demek ki nüfusa göre doktor az
o zaman?
o zaman bol verecen arpayı, millet de doktor olmak için çabalayacak.
gençler bol bol doktor çıkacak
nişasta bazlı şekeri de yedik mi, gör sen hastanelerde kuyruğu00 Yorumla
+1 yılZaten bir şeye yaradıkları yok çoğunun. İyi doktorları tenzih ederim , onları kastetmiyorum. Bence doktorluk , hukuk ve öğretmenlik puanları 575 üzerinden 520 nin üzerinde olmalı. Bölümlerde yüzde 100 ingilizce olmalı. Mezunlar çok kaliteli olmalı. O zaman yüksek maaş olabilir, ve hatta olmalı.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle insan sağlığına verdiğimiz değerin göstergesidir sağlık personeline verilen maaşların değeri. Şayet bu bir memleket problemi iste, herkes taşın altına elini sokmalı. Bu konuda da saygıdeğer devlet büyüklerimiz öncü olmalıdır. Bu hep böyle olmuştur.
10 YorumlaDoktor ve Diğer Sağlık Personelleri Allah Onların Yardımcısı Olsun Onlar Çok Ağır Bir Sektörde Hizmet Vermekteler Uyku Filan Hak Getire Yani İlk Önce Mecliste Şekerleme Yapan O Vekillerin Maaşları Düşürülsün Onlar Aldığı O Parayı Hak etmiyor Uyumaktan Fazla Enerji Alıp Birbirlerini Dövüyorlar Enerjiyi Atmak İçin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoktorları bilememde milletvekillerinin fazla aldığı kesin. Bence milletvekillerinin maaşı azaltılsın ülkemizdeki diğer meslek gruplarına paylaştırılsın. En adil olanı bu. Anneannem 2 ay yoğunbakımda yattı çıktığından beri doktorların işi çok zor diyip durdu. Milletvekili ne yapıyor? Bir çoğu mecliste uyuyor. Yalan mı
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır. Az bile alıyorlar. Diğer insanlardan daha çok ders çalışıyorlar kaç sene okul okuyor tus sınavına giriyorlar sonra alanında uzmanlaşıyor ve çok alıyorlar ha? Bunu diyen kişi bence doktor olsun öyle konuşsun kendim doktor değilim ama kuzenim doktor olacak üniversite okuyor seneye mezun olacak. Kuzenimi 2 3 ayda 1 kere görüyorum bazen hiç göremiyorum yazları bile göremiyorum. Doktorların yerine de oyuncular, sanatçilar, milletvekillerin ve futbolcuların maaşı azaltilmali.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSınavlarda en başarılı %0.5 lik dilime girip. Daha sonra bu dilimdeki diğer kişilerin arasından da sınava girip derece yapıp uzmanlık yaptıktan sonra 12 bin tl lik bir maaş çok çok az. Taksici üniversite okumadan 15 bin tl alır milletvekilleri yatarak maaş alır kimsenin gözüne batmaz
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAzaltmak mı? Doktorlar yatarak mezun olmuyorlar okuldan... önce tıp kazanmak için sonra o okulu bitirmek için gecelerini gündüzlerine katıyorlar.. Türlü türlü insanla uğraşıyorlar.. bir ameliyat bile dile kolay.. hiçbir ücret onların emeklerinin karşılığını ödeyemezken birde azaltmayı mı düşünüyorlar? Yazık!
10 Yorumla
+1 yılHangi meslekten olursa olsun, Hiç bir zaman az ücretle çalışan birinden kaliteli hizmet anlayışı beklenemez. Türkiye de fakirlik sınırı 5 bin küsürken, doktorların aldığı ücretin neresini azaltıpta yüksek verip beklenecek.
20 Yorumla
+1 yılBir pratisyenle bir cerrahın ya da uzmanlık alanı olan hekimlerin maaşı bir tutulmamalı bence. Sonucta tıp mezunu herkes pratisyen. Ama uzman olmak icjn tus + 5 yıllık asistanlık şartı var. Pratisyenlik nerde uzmanlık nerde...
20 Yorumla
+1 yılKatılmıyorum ben bu devirde kaç tane doktor yetişiyor ya da hangisi mezun olup doktorluk biliyor çoğu stajları hastanede bitsede gitsek havasında doktorların aksine maasları bile yükselebilir hayat kurtarıyorlar.
20 YorumlaKesinlikle desteklemiyorum, azaltılsın diyen kişiler doktorluk yapabilecek becerileri olsa bile bir ameliyata girsinlerde kusmadan dursunlar bakayım, işini hakkıyla yapan doktorlara çok büyük saygım var
20 Yorumla
+1 yılDoktor maaşı öyle sandığınız gibi uçuk bir rakam değil.😀Hatta daha fazlasını hakediyorlar. Önce milletvekillerine el atsınlar. Normal bir pratisyen hekimin devletten aldığı maaş öğretmen maaşından sadece bir tık fazla. Döner sermayeleri var bide Allahtan. Zaten devletten emeklerinin karşılığını alamıyorlar ki
10 Yorumla
+1 yılDoktor yeter ki isini yapsin. Aldigi maasla ilgilenmiyorum. Cunku yaptigi isin fiyati olmaz. Maaslarinin 100 bin tl olmasi bile ilgilendirmez beni. Ama yeter ki isini duzgun yapsin.
30 Yorumla
+1 yılEmekçiden alınıp, milletvekillerinin cebine konan paralar azaltılmalı ilk başta. Haksız kazançla büyüyorlar sürekli. Tek yaptıkları mecliste oturmak, başka bir şey yok.
Doktorların maaşı gayet yerinde. Can emanet ediyorsun adama can..10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEskiden olsa "hayır" derdim. Ama artık insanlar bu mesleği başkalarına yardımcı olbilmek için değil, parası için seçiyorlar ve hastalara şifa yerine zarar veriyor çoğu. İyi doktor olana lafım yok. Ama hak etmeyen ağırlıkta. Sırf ameliyat parası için ufacık şeyde ameliyata yönlendiriliyor hastalar.
00 Yorumla
+1 yılÖnce milletvekili maaşlarını düşürsünler.
221 Yorumla- +1 yıl
👋👋👋
Yav doktorlardan ne istiyorsunuz gidin haketmediği paraları kazanan devlet adamlarının maaşını azaltın
70 Yorumla
+1 yılBakanların maaşları azaltılsın kampanyasına davet ediyorum herkesi..
60 YorumlaSağlık konusunda 403 cevap paylaştı. olması gereken maaşı alıyorlar çünkü ameliyathanede yatıp kalkan doktorlar biliyorum.
aldıkları maaşı fazla gösteren halkın normalden daha aşağı bir maaş kazanmasıdır.21 Yorumla
+1 yılHayır bence fazla almalılar 7 sene okuyorlar üstelik tus denen çok zor bir sınava girip uzman oluyorlar o kadar beyin çürütüyorlar psikolojilerinden oluyorlar mümkünse kazansınlar
20 YorumlaSağlık konusunda 1b cevap paylaştı. Onun yerine millet vekili maaşları. azaltılabilir, kendileri dışında kimse önemli değil nedir bu ya. 2018 yılı vekil maaşı 18.897 TL. Olarak belirlenmiş. Bilen var mı yok.
20 Yorumla
+1 yılDoktorlar olmasa napardınız bilmiyorum ve maaşlarını düşürmeye çalışıyorsunuz ayrıca onca emeğe karşılık emeğin karşılığını alıyorlar bence fazlasını almıyorlar
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaas konusunda birsey diyemem ama gereğinden fazla önem veriliyo bu mesleğe, ben bir mühendis olarak soyliyebikirimki o kullandiklari her malzeme bizim bilgi ve tecrubelerinizin sonucu ortaya cikiyo. Mühendisede gerekli onem verilmesi zamani gelmedi mi, maas konusunda sunu diyebilirim ki bu kadar emege mühendisler cok az maas aliyo ve itibarsiz kaliyo
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBeğenmeyen hanimefendi zorunuza mi gitti?
- +1 yıl
Aynen katiliyorum. muhendislik, medeniyettir. Mühendisin degeri en az doktor kadar önemlidir fakat ürerkensek... Gel gör ki teknisyen/işçi görevi yapan muhendisimiz çok.
Cevap sahibi+1 yıl@4-hesapsiz baska ulkelerde ilk plandadir muhendis ve maasida dolgundur cunku ulkeyi gelistiren muhendistir ama ulkemizde asgari ucretle calusan muhendisler var oda is bulursa ama doktorlarimiz mezun olur olmaz isleri hazir devlet atiyo bir yerlere.6 yıl okuyasaniz son senesi staj sayilir normalde 5 sene ne olmus bende 5 sene okudum ayni kosullardamiyiz. bunlari diyince suclu oluyorum çünkü islerine gelmiyo
- +1 yıl
Ülke olarak çok yetersiziz. Mühendis, sirf o deger icin yurt disinda calisiyor. Odalar aslinda bu maasa bir el atmalilar. Limitin asagisina calistiran ısverene ceza kesilmeli. Fakat devlet umursamiyor
+1 yılDoktor masşları azaltılacagına daha kaliteli saglık egitimleri verilsin istiyoruz üniversitelerde daha seçici daha özenli ögrenci seçimleri yapılsın ve her seyden önce özel üniler kapatılsın. Parayla okunur mu arkadas ya
00 Yorumla
+1 yılBir tarafta hayat kurtaran önüne acil durumda yeter ki sevdiğimiz kurtar dünyaları veririm dediğin doktor, diğer tarafta göbeğini yaya yaya oturan milletvekilleri.
30 Yorumla
+1 yılÖnce milletvekilli maaşlarını düşürsünler gereksiz yere yer işgal eden okadar çok vekil adı altında yaşayan parazit var ki. Bıktı artık bu millet.
30 Yorumla
+1 yılBence aldıkları parayı son kuruşuna kadar hak ediyorlar maaşı azaltılacak bir meslek varsa vekil maaşları azaltılsın hatta asgari ücret yapılsın
30 YorumlaMilleti halkı soymayı bıraktılar şimdi milleti iyi etmeye çalışan insanların maaşlarına mı göz koydular bravo muhasır medeniyetler seviyesine doğru uçuşa geçtik heralde yazık
10 Yorumla
+1 yıldoktorlar aldıkları maaşı sonuna kadar hakediyorlar bence. ama öğretmenlerden kesinti yapılırsa ona bişey demem. öğretmenlik mesleği kutsal ama günümüz öğretmenlerinin büyük bir çoğunluğu aldıkları maaşı haketmiyo...
10 Yorumla
+1 yılAdamlar 6 yil universite okuyolar canlarini disine takip insanlari sagligina kavusturuyolar bence hakkediyolar ama muhayene bile etmeden ilac yazan doktorlara degil maas kurus vermesinler.
10 YorumlaMilletvekilleri ve bakanların maaşları azaltılsın doktor olmak kolay mı?
40 Yorumla
+1 yılDoktor, öğretmen, asker ve polis maaşları azaltılmasın. Milletvekili, müsteşar, danışman maaşları azaltılsın, asgari ücret çoğaltılsın.
20 Yorumla
+1 yılMilletcekilleri maaşları azaltsın desek daha mantıklı değil mi? Doktorlar hak ettiklerini alıyolar diğerleri o kadar parayı hak edecek ne yapıyor
20 Yorumla- Devamını Gör (223)
Devamını Gör(268)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem