Sağlık Bakanlığı, hacamat, sülük ve akupunktur gibi geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını yaygınlaştırarak hastanelerde açmayı hedefliyor. Buna göre, doktorlar, bitkisel ilaçlar ve geleneksel uygulamaları da reçeteye yazabilecek, tedaviler SGK tarafından ödenecek. Amaç, ilaç maliyetlerini düşürmek ve vatandaşın kimyasal ilaçlara bağımlılığını azaltmakmış... Sağlık Bakanlığı, ilaç maliyetlerini düşürmek, vatandaşın kimyasal ilaca bağımlılığını en aza indirmek ve geleneksel tıp adı altında merdivenaltı işlemler yapanlarla mücadele etmek için geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını (GETAT) genişletmeyi hedefliyor. Doktorlar, kimyasal ilaç kullanma zorunluluğu olmayan hastalara ve ilaçla izlenecek bir yol kalmayan kanserin ileri safhalarına GETAT yazabilecek. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği’nde 14 tedavi yöntemi bulunuyor. Bu 14 tedavi yöntemi şu şekilde: akupunktur, sülük, mezoterapi, hipnoz, kupa uygulamaları (hacamat), fitoterapi, refleksoloji, homeopati, osteopati, ozon, apiterapi, proloterapi, lavra, müzikterapi olarak sıralanıyor. Siz bu alternatif tedavi yöntemlerini kullanır mısınız?
Hacamat, sülük, akupunktur gibi alternatif tıp tedavileri SGK reçetesine giriyor! Siz bu yöntemleri uygulatır mısınız?
Şu anda bu tip uygulamaları fizyoterapistler yapmaktadır. Elbette ki bu uygulamalar özel muayeneye girmektedir.
Yine aynı şekilde Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerce özel tedavi ücreti karşılığında yapılmaktadır.
Bu uygulamaların merdiven altı vasıfsız insanlar tarafından yapılmasındansa hastanelerde yapılması biz fizyoterapistlerce de uygundur. Bu tip insanların bu işleri yapmalarının mücadelesini bunları şikayet ederek bildirerek vermekteyiz.
Gerçekten de bu tip uygulamalar sağlık profesyonelliği gerektiren çok dikkatli ve hijyenik koşullarda yapılması gerekir.
Akupunktur kafirlerin batının ve kominist kadir çinliler yapıyo ya modern geliyodur size ama hacamatı peygamberimiz yaptığı için size koca karı işi geliyo dimi faydalarını illa kafir doktorlardan duymanız lazım anca o zaman yaparsınız yapmayın boşver siz batılı amcalarınıza bakın ok ben yapıyorum hacamatı faydasını da gördüm gören çok insanada şahit oldum hem sahabeler hem peygamberimiz yapardı ve osmanlı döneminde hacamat hastaneleri bile vardı
tedavi yöntemlerini ve sağlığı dine bağlamak çok saçma değil mi? Sonuçta çoğu sağlık işlemlerinde, tedavilerde, ameliyatlarda ve kullandığınız haplarda kafir dediğiniz doktorların, cerrahların ve kimyacıların eline kalıyorsunuz ne kadar saçma bir düşünce ya :D
Çoğu doktorlar kafirmi? Siz amerika da yaşıyonuz heralde burdakiker müslüman artı hacamat hastaneleri mevcut çoğu arap ülkelerinde doktorlar yapıyor bunu burda yok diye mi saçma sizce? Yakında türkiyede klinikleri açılacak hacamat için hacamat hakkında doktorların bir sürü videoları açıklamaları var din hacamatı yapın deyince saçma oluyo doktorlar yapın deyince saçmalık kalkıyomu demekki siz dini saçmalık dini görüyorsunuz
Binlerce yıldır bilinen ve uygulanan yöntemler. Kötü olamaz. Atıp tutanlar çaresiz kalınca yani modern (!) tıp çözüm olmayınca neler yapıyor, tahmin edemezsiniz. Bunu babasını kanserden kaybetmiş biri olarak söylüyorum. Küçümsenecek ya da dalga geçilecek bir şey değildir.
Görmüştüm gelen hastane sayfasında paylaşılmış. Yaptırmadım ama gerek olursa düşünülebilir. Birçok kişi memnun kalıyor, yaptırıpta memnun kalmayan hiç duymadım. Oluru var yani. Midemizi haplarla doldurup, bıçak altına yatmaktansa daha doğal yöntemler neden es geçilsinki. Keşke bunlardan biri işimi görse. Ameliyat olmak daha zor. Sağlıklı olana her türlü tedavi ilginç gelir , o yüzden araştırmak lazım herşeyi.
Yani çözüm bulamazsam denemek için yonlenebilirim. Konuyu bugün ekside görmüştüm ama detaylı bakacak fırsatım olmamıştı. Bence suistimale açık bir konu. Sgk kapsamına alınmasını da uygun bulmadım.
Hic kullanmadım ama kullanırım çünkü bu yöntemler eski çağın tıpbi çözümleri doğal arkadaşlarımda yaptırıyor ve ilaç kullananlara göre hic sikayet ettiklerini duymadım üstelik ücretleride makul
Şu anda bu tip uygulamaları fizyoterapistler yapmaktadır. Elbette ki bu uygulamalar özel muayeneye girmektedir.
Yine aynı şekilde Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerce özel tedavi ücreti karşılığında yapılmaktadır.
Bu uygulamaların merdiven altı vasıfsız insanlar tarafından yapılmasındansa hastanelerde yapılması biz fizyoterapistlerce de uygundur. Bu tip insanların bu işleri yapmalarının mücadelesini bunları şikayet ederek bildirerek vermekteyiz.
Gerçekten de bu tip uygulamalar sağlık profesyonelliği gerektiren çok dikkatli ve hijyenik koşullarda yapılması gerekir.