Ben de B12 vitamini düşük olan yüksek topluluk içerisindeyim. Beslenme planımda hayvansal gıdalara çok yer vermeme rağmen emilim problemim olduğu için B12 eksikliği yaşıyorum. :(B12 eksikliğinin belirtileri (belki bu belirtiler sizde de olabilir.) Halsizlik ve yorgunluk Konsantrasyon bozukluğu ve unutkanlık Baş dönmeleri, uyku hali Depresyon Baş ağrısı Kalp çarpıntısı Nefes darlığı Bulanık görüş Kilo kaybı El ve ayak uyuşması Kulak çınlaması Ağız içi yaraları Saç dökülmesi Ciltte sararma
Önlemi alınmadığında gerçekten hayatı mahvedecek etkileri olan bir eksikliktir. Bu belirtiler sizde varsa mutlaka bir kan tahlili yaptırarak B12 nizi ölçtürmenizi tavsiye ederim. Uzun zamanlardır bundan çekiyorum. Haplar bir işe yaramıyor sindirim problemim olduğu çok geç farkedildiği için iğne de olamadım. Şimdi yine bu sorunum var mahvoldum resmen. Pazartesi büyük ihtimal iğneye başlayacağım. :(
Güncellemeler
+1 yıl
iyi yorumlara teşekkürler
Güncellemeler
+1 yıl
İğne çözümmüş gerçekten arkadaşlar iyileşiyor :)
B12 eksikliği yaşayan ve bu durumdan kurtulamayan var mı?
Kendimi bildigimdrn beri 1.65 boyunda 45 kiloydum. 2 gun once doktora gittim kan tahlilindr b ve. D vitamin eksikliği cikmis ilac verdi. Ben oncedrn insanlarla sakalasan biriyken, zayif oldugumdan beri bir donem depresyondaydim, lise 3 ve 4 te. Syrekli halsizim, ozguvensizim. Bunlar hep zayifken ciktu ortaya. Sizce sebebi bu mudur? Bu ilaclari kullaninca kilo alır miyim? Solgun bir cildim var mesela sebebi bu mu?
Ben 1.64 70 kiloyum aynı b12 eksikliğimde var halsizim de üzgünüm ama kilo ile alakası yok sanmıyorum kilo aldıracağını bunun için diyetisyene gitmeni öneririm seninle aynı zayıflık durumunu yasayan kuzenim var diyetisyene gitti program hazırladı doktor ve kilo aldı sende gitmelisin
Ben yaşadım bacak ağrıları ve artık yürüyememe durumuna gelmiştim herşeyi unutuyordum bir sene b12 iğnesi yaptırdım vücudun normale dönüyor ama unutkanlık kalıyor maalesef ve tekrar beslenmene dikkat etmezsen değerler yine düşüyor
Bende hipotroide bağlı olarak 5-6 ayda bir düşüyor... 3 günde bir vurulan iğneyle hallediyorum... 4 ya da 5 tane yeterli geliyor sonrasında tekrar normale biniyor... 3 gun önce yaptırdığım kan testinde 500 un üzerindeydi... bir 6 ay daha kafa rahat...
B12 icin en etkilisi iğne... ben spor yaptıgım icin protein ağırlıklı beslenme ve de bcaa glutamin gibi suplementler kullandığım halde rahatsızlığımdan ötürü düşüyor 6 ayda bir ne oluyorsa artık iğneyle de düzeliyor 6'ay sıkıntı yok
2 ay önce düşmüştü bende 250 civarıydı... iğne ve de aldıklarımdan ötürü 1200 e çıkmıştı b12 değeri tavan değerin bile uzerine Allahtan normale düştü...
Aman benim ki tavan yapsında düşmesin yaa ama sınırı 900 olması gerekirken sen napmışsın öyle supplement mi içtin sürekli iğne mi yedin hahaha :D Bende whey protein, bcaa, glutamin alıyordum, kırmızı ette tüketiyordum, hapla da alıyordum ama vücut hiç birini sindirmemiş atmış ya. İğneye p. tesi başlıcam kesinlikle.
Walla ben spor öncesi 4 tam yumurta bir kaç dilim peynir bir bardak harnup pekmezi bir dilim ekmek bir tane muz... yürüyerek salona geciyorum sabah... bir adet black wolf içiyorum yolda... spor yaparkende bcaa spor sonrası glutamin akşam yatarken de glutamin... Spor sonrası kahvaltıda da 4 yumurta 1 tam gerisi beyaz 3-4 dilim yağsız peynir zeytin domates bir dilim ekmek...
Asıl antrenman sonrasında ihtiyacın olan whey proteindir bence. Ben gereksizce bcaa ve glutamin almıyorum artık zaten wheyin içinde olduğu için gereği yok. Bir porsiyondan 5 6 gram bcaa ve glutamin alıyorum zaten. Onları ayrıca alsam yine 5 6 gram alıcağım için gerek duymuyorum artık ama kreatini belli bir dönem kullanıyorum sonra geri bırakıyorum onun etkisini fazlasıyla gördüm tek kötü yanı vücutta su tutmasıydı. Sen maşallah süper besleniyormuşsun ben o kadar beslensem midem kaldırmaz özellikle yumurtaya abanamıyorum kahvaltıda 4 yumurta beyazı ve 1 tüm yerken bile kusasım geliyordu. Şu sıralar ketojenik beslendiğim için yumurtayı tüm tüketiyorum günde 3 taneyi geçirmiyorum.
Ben gece yatmadan önce proteinle sütü karıştırıp içerdim eskiden ama vücudun gece sindirimle uğraşması çok zararlı bence böbrekleri gereksiz yoruyor eğer profesyonel sporcu değilsen kasein almana gerek yok.
Hmmm... whey proteine abanmak istemiyorum da açıkcası... çok fazla kütle pesinde değilim zaten... belli bir hedefim var 76-78 civarı... çok fazla şişmekte istemiyorum... suplement kullanmadan dogal beslenme ile 2 ay içinde 4 kg kütle arttırımında bulundum... whey vücuda hızlı bir şekilde etki ederken kaz protein çok daha geç bir süreçte etki ediyor onu da gece alınması tavsiye ediliyor gece kas kaybını önlemek icin... ama daha araştırma aşamasındayim henüz karar vermedim böyle şeylerde aşırı araştırma yaparım
Mesela eklemler ve kıkırdaklar için suplement var ben onda ki maddeyi almak için suplement yerine yengeç bacagi yiyorum... o maddede kabuklu deniz hayvanlarında bulunuyor
Ben bu sıra karbonhidratı epey düşürdüm yersem yulaf, esmer pirinç, bulgur tüketiyorum. Çok fazla kas istemiyorsan gece niçin protein alıyorsun ki? Hadi profesyonelleri anlıyorum bir gram kas kaybı bile onlar için önemli olabilir ama bizler için değil. Kasein alacağına ve bir sürü supplement kullanacağına sadece whey tüket yeterli. Ben sabah uyanınca ve antrenmandan hemen sonra alıyorum yetiyor. Wheyi eskiden sütle karıştırırdım gece içerdim sütle karıştırılınca geç sindiriliyor bu yüzden. Ama şimdi öyle çabalar içinde değilim sakatlandım bir süre bırakmak zorunda kaldım eski halime dönmeye başlayınca kreatin kullanacağım tekrardan. Gece alınan protein böbreklere hiç dinlenme zamanı vermiyor bence gece alma derim zaten gün içinde yeterli proteini alıyorsan gece almana gerek yok ki. Yengeç bacağını her zaman bulamam sanırım ama iyi fikirmiş. :)
Geçmiş olsun... sütle aram yok walla ama yoğurtla aram çok iyidir 6 günde 5 kg lik yoğurt bitiriyorum tek basıma... yoğurt herzaman icin sütten daha iyi... kahvaltılık yulafları walla ben çerez yer gibi yiyorum poşeti açıpta... gece protein alımına başlamadım zaten... Su an dogal beslenme ile alıyorum.. salonda da arkadaşlar baskı yapıyor zaten whey kullan diye de geçiştiriyorum ben... whey elimde ki leri tüketir sonrasında başlarım... gece sadece glutamin... eğer o da yük bindiriyor dersen onu da gece almayı bırakabilirim... eklem noktaları ve de kıkırdaklar onemli biliyorsun vücudu taşıyan kilit noktalar o kısımlar kuvvetli olmalı... walla ben tüketiyorum , spor sonrası bir de günlük 10-15 km yürüyüşte yapıyorum... araç kullanmayi ya da toplu taşıma araçlarını kullanmayi pek sevmiyorum... yürümeyi daha çok seviyorum...
Bende de var. Genetik olarak bu vitamini emecek enzimler cok az ya da hic bulunmuyor. Bu nedenle kana ve dokulara geçemiyor. Hap işe yaramaz çünkü zaten midede emilemiyor. Çözüm iğne. Ben yaptırdım. Iki yıldır normal gözüküyor değerler.
B12 vitamini, vücutta çözünebilen bir vitamindir ve vücutta az miktarda da olsa depolanabilir. Kobalt minerali içeren bu vitamin, kobalamin olarak da adlandırılmaktadır. B12 vitamini, sinir sisteminin sağlığı, beyin fonksiyonları ve alyuvar üretiminde hayati öneme sahiptir. Ayrıca bu vitamin, en büyük ve yapısal olarak en karmaşık olan vitamindir.
Sağlıklı bir bireyin karaciğerinde yaklaşık 2 mg, diğer vücut bölgelerinde ise 2 mg olmak üzere toplamda 4 mg kadar depolanabilir. Bu miktar düşük olduğundan, B12 vitaminin günlük olarak alınması önerilir. B12 vitamini genellikle hayvansal kaynaklı gıdalarda bulunur. Vücutta kalın bağırsak ve ince bağırsakta sınırlı miktarda sentezlenebilen B12 vitamini, yüksek ısıyla karşı karşıya kaldığında işlevini kaybedebilir. Bu nedenle, düzenli bir beslenme planıyla yeterli B12 vitamini almak önem taşımaktadır.
B12 Vitamini Ne İşe Yarar?
B12 vitamini, vücuttaki kan ve sinir hücrelerini koruyarak DNA yapımında rol oynar. Hücre üretiminde etkin rol oynayan kobalamin, cilt, saç ve tırnakları güçlendirmeye katkı sağlar. Aynı zamanda, kemik sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunur. Ayrıca B12 vitamini, kas gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Bu vitamin, proteinlerin amino asitlere ayrılmasını daha kolay hale getirerek, bu amino asitlerin doğrudan kaslar tarafından emilmesine katkıda bulunur. Bu süreç, kasların kendini yenileyip büyümesine olanak tanır. Ayrıca, B12 vitamini kırmızı kan hücrelerinin sentezini artırarak oksijenin vücuttaki organlara daha etkili bir şekilde taşınmasını sağlar.
B12 vitamini, folik asit ile birlikte çalışarak myelin sentezinde önemli bir rol oynar ve bağışıklık sistemini güçlendirirken protein metabolizmasını destekler. Ek olarak, megaloblastik anemi olarak bilinen ve yorgunluk hissi gibi semptomlara yol açabilen bir durumun önlenmesine yardımcı olur.
B12 Vitamini Faydaları Nelerdir?
B vitamini, sağlıklı bir vücut yapısı için vücutta yeterli miktarda bulunması gereken önemli bir bileşiktir. B12 vitaminin faydaları şu şekildedir:
B2 vitamini, migreni hafifletme üzerinde etkili olabilir. Bu nedenle B2 vitamini takviyeleri kullanmak, migrenin yol açtığı baş ağrılarının azaltılmasında etkili olabilmektedir.
B12 vitamini, yüksek homosistein seviyeleri ile ilişkilendirilen kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Ayrıca, homosistein seviyelerini önemli ölçüde azaltarak kalp ve damar hastalıklarıyla ilişkilendirilen riski azaltmaya katkı sağlar.
B12 vitamini, kansızlığı önlemede önemli rol oynar. Bu vitamin, kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna katkıda bulunur. Yeterli düzeyde kırmızı kan hücreleri olmadan dokular ve organlar yeterince oksijen alamaz, bu da vücudun düzgün şekilde çalışmasını engeller.
B2 vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir ve antioksidan üretimini artırarak vücudun enfeksiyonlarla mücadele yeteneğini artırır. Ayrıca B2 vitamini takviyeleri, migren baş ağrılarını azaltmada etkili olabilir.
B12 vitamini, beyin fonksiyonlarına olan önemli etkileriyle dikkat çeker. Kobalamin, duygu düzenlemesinde rol oynayan nörotransmitterlerin, örneğin serotonin, γ-aminobütirik asit (GABA) ve dopamin gibi maddelerin üretimi için gereklidir. Ayrıca, homosistein seviyelerini dengelemeye yardımcı olması da beyin fonksiyonları açısından önem taşır. B12 vitamini, depresyonu engellemeye, belirtilerini hafifletmeye ve antidepresan ilaçlarının etkinliğini artırmaya yardımcı olabilir.
B12 vitamini, kas gelişiminde önemli bir role sahiptir. Kobalamin, proteinlerin amino asitlere ayrılmasına ve bu amino asitlerin doğrudan kaslar tarafından emilmesine katkı sağlar. Bu sayede kaslar kendi kendini onarabilir ve büyüyebilir. Ayrıca, B12 vitamini kırmızı kan hücrelerinin sentezini iyileştirerek, oksijenin bazı organlara daha etkili bir şekilde taşınmasını sağlar.
Bu vitamin, vücut enerji düzeyini artırır, beyin fonksiyonlarını destekler ve hücre metabolizmasını düzenler. Ayrıca, B vitamini, sinir sistemi sağlığından cilt ve saç bakımına, sindirim sisteminden bağışıklık sisteminin güçlenmesine kadar çeşitli faydalara sahiptir.
B12 Vitamini Eksikliği Neden Olur?
B12 vitamini eksikliğine neden olan çeşitli faktörler bulunmaktadır. Bu faktörler arasında B12 vitamini içeren besinlerin yeterli miktarda alınmaması, çeşitli durumlarda bağırsakta yeterli şekilde emiliminin gerçekleşmemesi ve bazı ilaçların uzun süreli kullanımı yer almaktadır. Bu durumlar, vücudun yeterli B12 vitamini almasını zorlaştırabilir ve dolayısıyla çeşitli sağlık sorunları meydana gelebilmektedir.
B12 Eksikliği Belirtileri Nelerdir?
Vücuda yeterli miktarda B12 vitamini alınmaması vücutta çeşitli semptomlara sebep olabilir. B12 vitamini eksikliğinden kaynaklanan belirtilerden bazıları şunlardır:
Anemi
Kalp çarpıntısı
Mide bulantısı
Kabızlık
Baş ağrısı
Depresyon
Üşüme
Yorgunluk ve zayıflık
Depresyon, sinir ve anksiyete gibi ruh halinde meydana gelen değişimler
Odaklanma ve konsantre olmada güçlük çekme
Tat ve koku kaybı
Ağız içinde yara oluşması
Mide krampları
Beyin ve sinir hasarları
Görme sorunları
B12 Vitamini Nelerde Var?
V12 vitamini vücut tarafından üretilemez, yani tüketin besinler aracılığıyla vücuda alınır. Bu nedenle de B12 vitaminini yeterince alamamak, vücutta emilim sorunlarına, yetersiz ve dengesiz beslenmeyle birlikte sindirim problemlerine yol açabilir. Bu sebeple de B12 vitamini açısından zengin besinlerin yeterli miktarda tüketilmesi önemlidir. B12 vitamini, karaciğer, dalak, böbrek, midye, alabalık, karides, istiridye, ton balığı, süt, peynir, yoğurt ve yumurta gibi hayvansal gıdalarda süt ve süt ürünlerinde bol miktarda bulunur. Ayrıca, elma, muz ve yaban mersini de B12 içeren meyveler arasında yer almaktadır.
B12 Vitamin Eksikliği Kimlerde Görülür?
Vücuda yeterli miktarda B12 vitamini alınmaması B12 eksikliğinin başlıca nedenleri arasında yer alır. Bu durum özellikle vejetaryen ve vegan beslenen kişilerde oldukça yaygın görülmektedir. B12 vitaminin doğal olarak hayvansal gıdalarda bulunur. Bu nedenle, vejetaryen ve vegan beslenen bireyler B12 eksikliği riski altındadır.
B12 eksikliği, yetersiz beslenen bebekler ve hamile kadınlarda B12 eksikliği sıkça gözlemlenir. Ayrıca, çölyak hastalığı veya Crohn hastalığı gibi besin emilimini azaltan durumlar da B12 eksikliğine sebep olabilir. Benzer şekilde, mide ilaçları gibi asit üretimini azaltan ilaçlar da B12 vitamini eksikliğine neden olabilir. Bunun nedeni ise B12 vitamininin emilimi için midede asit gerekli olmasıdır. Yaşlanma süreciyle birlikte mide asidi üretimindeki azalma, B12 vitamini eksikliğinin yaşlı bireylerde sıkça görülme nedenlerinden biridir.
B12 Vitamini Eksikliği Nasıl Tedavi Edilir?
B12 vitamini eksikliğinin tedavisi için çeşitli yöntemler mevcuttur. Doğru tedavi yöntemini belirlemek için öncelikle eksikliğe sebep olan durum tespit edilir. B12 vitamini eksikliği tedavisi uygulanırken, altta yatan neden de tedavi edilir. B12 vitamini eksikliği tedavisi, genellikle ağızdan alınan takviyeler veya enjeksiyonlar yoluyla gerçekleştirilir. Ağızdan alınan takviyeler, özellikle çocuklarda kullanım kolaylığı açısından tercih edilir. Enjeksiyon tedavisi ise mide ve bağırsak ile ilgili hastalıklardan kaynaklanan B12 emilim sorunu yaşayan hastalarda tercih edilen bir tedavi yöntemidir.
gecmıs olsun saglıgını ıhmal etme valla dedıgın gıbı vıtamın cok onemlı ıhtıyac ben bazen grosmanda satılan vıtamınler var suya atılıp erıyen hanı onlardan alıyom tavsıye ederım gazoz gıbı oluyo sevıyom ben
Igne lazim ve b12 vitamin cok kaprisli nazli bir vitamindir et yesen bile cok az pismis ya da cok pismis olmamalidir mide asit azligi ya da cok fazlalai olmalidir cok dengeli olmak gerekir kaprisli iste
evet öyle ve ben ne yersem yiyim vücut emilimim yok b12 yi atıyorum :( Bide b12 vücutta deposu olmayan bir vitamin ne yaparsan yap kalıcı çözümü yok sürekli iğne olmam gerekecek :(
Geçmiş olsun kuzum umarım iğneden sonra düzene girersin, bir ara bendede vardı uzun yıllar uğraştım ama zamanla düzeliyor bir anda değil kendine iyi bak :)
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi ileteyim acil şifalar. Sağlığın yeri ayrı. Çok şükür bu konudada kusursuzum 😀 Birde igne migme deme öyle şeyler fobim var 😒
Ben iğne, kan verme, aşı gibi şeylerden müthiş haz duyuyorum. Zature olduğum dönemde 3 hafta durmaksızın sabah akşam iğne yiyerek bağımlısı olmuştum. İğne olamayınca boşluğa düştüm ahaha :D Teşekkür ederim iğnesiz de geçmeyecek zaten ne alırsam alıyım vücut b12 yi sindirmeden atıyormuş.
Ben görünce çığlık atasim geliyor. Gecenlerde epeyce ağır bir ates ile (40c) gittigimde deposilin yazdı doktor vallahi eczaneye uğramadim receteyi aldım ama ve gittim serum bitince
@marjinalhyus Ben günde 2 tane benexol kullanıyordum sabah akşam ve gün içinde sürekli hayvansal ve et ürünleri tüketirim spor yaptığım için. Ama bunlara rağmen ve hapa rağmen b12 im hala düşüktü sindirim problemim varmış bilemedik nerdeyse bir seneye yaklaşık çekiyorum bu sıkıntıyı iğneye başlayacağım artık. Evet eczaneden direkt alabiliyorsun fiyatı 10-11 liraydı
@_-AngelOfDeath, belki spor yapmanız metebolizmayı hızlandırıyor ve yediklerini zi çok hızlı yakmanıza sebep oluyordur. Bu da B12 nin fayda etmeme nedeni olabilir. Ama doktora gitmişsiniz sonuçta. Herhalde o gerekli soruları sormuş ve ona göre size bir açıklama yapmıştır. Bana da doktor günde 2 tane alın demişti ama ben almadım. Çünkü nabzım hızlı attığı için kullandığım ilaçlarım da var. Çok ilaç almamak için sadece gündüz 1 tane aldım. Yalnız o bile benim gece uykuya dalmama etki etti. Daha dinç ve uyanık yapıyor insanı. Fark ettim ki sebebi B13 hapı.
@Greenwich-london472 yok canım sporla atabilmem ve enerjiye kullanmam mümkün değil zaten supplementlerimin içinde de fazlasıyla b12 var normalde emilimim olsa b12 imin fazla bile çıkması gerek ama emilmiyormuş bu yüzden ne takviye alsam boş iğne tedavisi sonuç vercektir. Benexolu günde 2 tane kullanıyordum bende ama tahlilde yine b12 100 civarı çıktı
Geçmiş olsun. Benim bildigim tahkil sonucunda 400 degerin altina dustugunde sorunlar olusuyor olmasi gereken deger 700 diye biliyorum yanlis hatirlamiyorsam alie hekimine gidiyorsun dodex b 12 1000. Mcg ampul yaziyor cok düşük ise gunde 1 5 gun oluyosun nolmal degerse 15 gnde bir ya da ayda 1 oluyosun hicbiseyin kalmiyor kafaya takacak konu degil.
Önemli olan şu aslında yapılan tedaviyle sonuna kadar gidemezsin bende kalsiyum eksikliği vardı kemik ağrıları oluyordu peynir sevmezdim sonra başladım birden şu an gayet iyiyim başlaman lazım senin de
Kalsiyum eksikliğin için calcimax d3 kullan hem kalsiyum hem d vitamini alırsın peynir sevmeye bak bence kahvaltıda en azından veya süt ürünleri tüket sebze tüket kalsiyum alırsın yine kalsiyum eksikliği d vitaminsizlikten kaynaklabilir güneş almaya çalış d3 damlası al kullan ben de d vitamini eksiliyor onu yerine koyuyorum en azından kalsiyum ve d vitaminin deposu var ama b12 vücutta depolanmıyor birde sindirmeyince çok kötü oldum ya şu an resmen beynimi hissetmiyorum uyuşturucu almış gibiyim öyle bir mal yapıyor ki :D
İlaç tarzı şeyler kullanmayı sevmiyorum ama bence omega 3 de kullanabilirsin bazı rahatsızlıkların azalacağını düşünüyorum 🤔 Güneşe filan çık hayalet gibisin 🤔 Mölars diye okunuyordu sanırım ondan kullanıyorum ben her gün balık yağını sende kullan bence farkını göreceksin 🤔
Maalesef ben uzun süre hap kullandım ama etkisiz b12 den yüksek her çeşit hayvansal besini de tüketmeme rağmen emilim problemim var midemden emilemiyor ve b12 dışarı atılıyor bu yüzden eksiklik var zaten. İğne vurularak iyileşirim ancak. :(
Geçmiş olsun evet 12 parmak bağırsağı denilen kısımda emilim yapılmazsa iğne şart maalesef. Bu arada gerçekten bir konuda yardımın lazım sonra engelle istersen
Bnde varim hatta benim 312 Şu an dusuk yani yemeklerle falanda olmuo bnce igne vurdurtmakta. istemiorm acikcasi b12 nin hapi falan varsa ya da iyi gelen vitamini hap kullanmayi dusunuorm ama arastirmam lazim tabi
Yalnız balıkta değil et ürünlerinin tamamında, süt ve süt ürünlerinde, yumurtada, kabuklu deniz ürünlerinde vs b12 mevcut eğer hayvansal beslenmiyorsan tablet alabilirisn benim emilim sorunum olduğun için haptan da alamıyorum. B12 vitamin tableti 10 11 lira gibi bir şey pahalı değil.
Ben yari vejeteryanim diyelim et agarlikli beslenmiyrm mumkn olmadikca hayir inan daha dun eczaneye sordm b12 ilaclari 70 den asagi yok iyisini kullanmak istyrm kullanirsak cnku yilda 1 ya da 2 anca balik tyketiyrm oda zorrla 😃
hayır yaw hangi geri zeka eczacı böyle bir şey söyler ya Benexol al kalite farkı yok hiç birisinin böyle pahalı bir şey değil ya b12 özellikle ucuz ben saçım için biotin alıyordum o 50 60 lira civarıydı ama solgarındı o
Benimde b12 eksikliğim var😔 hap istedim iğne verdi acil toparlamamız lazım dedi. Günlük bitti, haftalık bitti şu an aylıktayım ve son 1 iğne kaldı. Ve hic bi değişiklik yok😔
Hahahh ne diyorum ben ya :D zaten yiyorum ben et süt balık yumurta deniz ürünleri hepsini sık tüketiyorum sindirim problemi var b12 yi sindiremeden atıyor vücudum iğne gerekiyor
Öyle değil işte benim gibi emilim problemi yaşayan birisini hap kurtarmıyor zaten emilimim olabilse gıda ile de olurdu benim iğne vurulma zorunluluğum var.
Aldım ana kullanmadım. Nasil hangi dixka hangi prryoylarla kullabacsğımı anlaysmadım. Eczacim da şaşırdı yardimcı olamadım, doktiruna da erişemiyorum...
En İyi Cevaplar