Aşırı halsizlik yorgunluk şikayetlerm vardı geçen kan verdim b12 çok düşük çıktı unutkanlığımın sebebi de buymuş demek iğne yazdılar ama ne kadar etki edecek bilmiyorum
Beslenme şekli önemli bir faktör. Vejeteryan veya vegan beslenme şekline sahipsen olur. Bunların hiçbirisi olmayıp ok az et tüketmekle olur. Çölyak hastalığı varsa olabilir. Bunların hiçbirisi olmayıp genetik olabilir.
Düzgün beslenme de yoksa olabilir, bunu unutmuştum. Çölyak tanısının en kolay yolu, herhangi unlu mamül yediğinde bağırsakların çok şişer. Bunun sonucunda yemekten sonra çok zayıf da olsan hamile gibi görünürsün.
Evet saçlarım da aşırı dökülüyordu. Makarna aşırı tüketiyordum haftada 2-3 kez çok sevdiğim için onu yemeden nasıl dururum bilmiyorum
Cevap sahibi
1 yıl
Makarna yemeye devam et, sabah kahvaltıda 2 tam yumurta ye. Gün içinde et, tavuk, ciğer tüket. Yoğurt peynir falan tüket. Hani makarnadan vazgeçme ama yine ee yanına ek besin al
Cevap sahibi
1 yıl
Teşekkür ederim hanımefendi
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
B12 eksikliği bizim ülkenin kronik rahatsızlığıdır. Hemen herkeste eksiktir. Benim karında 0 ( sıfır) çıkmıştı😄 sen yine iyisin.
Karımda diyecektim, yanlış yazmışım.. Karımda sıfır, ben de 215 çıkmıştı ama gerçek şoku kızlarımda yaşadım. Küçüğün 500 civarı, büyüğün 1750 çıkmıştı 😅
Yetersiz beslenme ve doğru ürün tuketememe benimde 90. Çıktı birde D vitamini de eksilmiş hap verdielr ikisi için , tursu vs çok tuketmeknkazim birde ben Ton balık vs aldim ek takviye icjn