Yüksek ates sayesinde vücudun bakterilerle, virusalrla savasiyor.. 41 dereceye kadar normal, kendini cok kötü hisetmedigin sürece önemli degil.. Atesi zaten hemen düsürmekte iyi degil, düsmesi icin ilik islak havluyu baldirlarina sar, sütüne tekrar kuru havlu ile sar, 20 dakika beklet, degistir, bir iki sefer dene iner.. Ayrica alnina cok soguk olmayan islak bez koy..
2
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya iste biraz biraz kötu hissetmeye basladim nefesim bile ateş gibi ama bir zarari olmaz dimi yani gecer
Yok ya, korkma, Türkiyedekilere hayret ediyorum, basi agrisa hastahaneye acile gidip zorla serum taktiriyor, cesme suyu taksalar haberi yok.
Ilac falan 40 üzerine cikinca at, mümkün oldugu kadarda atma, cünkü atacagin ates düsürücüler iyilestirmiyor, sadece semtomlari azaltiyor ama yan etkileri sürekli atarsan atesinden daha zararli olabilir..
Mümkün oldugu kadar bol bol su ic bitkisel cay ic, ve dedigim gibi havlu islak bez uygula baldirlarina , iner.. Büyük olasilikla soguk alginligi degil, girip olmussun, atesin birkac gün iner cikar.. Kendini cok halsiz hisedersen, kusma, ishalde olursa doktora gitmen sart..
Ya ben zaten hastaneye hayatta gitmiyorum ama kusmam var iste ictigim ilaci kusuyorum toparlayamadim kac gundur o yuzden bir buraya sorayim belki care bulurum diye
Hastahane konusunu sana demedim, yanlis anlama, senin gibi olmayanlara dedim.. Ilac falandan cok, dedigim gibi önemli olan dinlenmen, ve en önemlisi cok su icmen, sicak nane, kekik, kusburnu, papatya caylari olabilir..
Atesin olmasi normal, agir soguk alginligi ve grip zaten en azindan 7 gün sürer, atesin bir iki gün sonra inmeye baslar.. Eger ayaga kalkamayacak kadar kötüysen, öksürük, nefes alamama gibi durum sözkonusu ise, oazman doktora git. YOk normal ayaga kalkip birseyler yapabiliyorsan, atesin fazla önemi yok, bol dinlen ve su ic
Evet cok haklisin. Ya iste su an ne yapmam gerekiyo bilmiyorum bir kac gundur bu hastalik var ama hafif geciyodu ama bugun yataktan cikamadim. asla gecmicek gibi hissetmeye basladim
Normal, agir soguk alginligi dedigim gibi uzun sürer. Doktorlardada zaten ilaci yok, verdikleri ilaclar, iyilestirmiyor, sadece sempomlari hafifletiyor. Mide bulantin icin zencefil cayi ic, cok iyi gelir.. Soguk alginliginada iyi gelir. atesi alinan islak bez, kollarini ilik suya sok, baldirlarini ve ayaklarini küvette 38 derece suya sokabilirsin 15 dakika..
Geçmiş olsun. Ateşinizi düşüremiyorsanız imdadınıza soğan yetişiyor. Ayak tabanlarınızın boşluğuna Yuvarlak biçimde soğan dilimini koyun ve çorabınızı giyin. Kısa bir süre sonra ateşiniz düşecektir.
Bu kişi kimse ateşi fırlamış çok tehlikeli seviye de. Sirkeli suyu başına koyun. Soğuk suyla duş aldırın o da yeterli gelmezse hemen hastaneye götürün çünkü biraz daha yükselirse havale geçirir allah korusun
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya ilac falan ictim ama daha artiyo gozlerim alev alicak gibi
Yahu saçmalama ! Ne olacak ne korkutucusu. Günde milyonlarca insan alıyor serumu iğneyi. Ne olacak Allah aşkına biraz cesur olun bu kadar ev kuşu olup nazlanmayın. Anadolu kadını olun biraz, git acile bak mevzu sağlık olduğu için ısrar etmem gerekiyor. Böyle cahilce davranma.
Gitmezsen eğer, o iğnelerin alasını mislisiyle yiyeceksin. Ağlaya zırlaya zorla yiyeceksin. Allah korkusu haricinde her korku üzerine gidilince yenilebilir. Sen de git ve yen. Küçücük çocuklar oluyor, yenebilirsin bu korkuyu.
Ya ne demek. misliyle yiyeceksin. Gercekten mi ya. Ignesiz gecmesinin yolu yok mu. Yenemem korkumu hastaneye kadar giderim ama o igneyi gorursem yatip olamam o igneyo çunku 100 kere yasasim ayni olayi. O siringayi gorunce nefesim daraliyo
Ben gerekeni söyledim. Gerisi sana kalmış, iki saat senin öykünü alıp teşhis koymaktansa önce ateşini düşürsünler diye acile git dedim. Sözümü dinleme, korkak korkak evde daha da kötü olmayı bekle istersen
Atesimin hâla 39 oldugunu duyunca ciktik evden arabadayim su an. bir de dövseydin ya sanki ben cikartiyorum atesimi sadece yardim istemek icin sormustum
Yüksek ateş durumunda doğru dozda ilaç kullanmalısınız. Eksik kullanınca ateş düşmüyor aileler tedirgin oluyor. Fazla kullanınca da yan etki yapabiliyor.
Doğru dozda ateş düşürücü kullanmak için geliştirilmiş asistanlar var birini paylaşıyrum
Ayrıca ilaç dışında da uygulanabilecek yöntemler var. bu asistan umarım tüm ailelere yardımcı olur.
En İyi Cevaplar