Annemin ateşi 39larda. Doktora gitmiş ilaç vermişler sabah içti az önce içti ama pek düşmüyor, alnına ıslak bez koydum (etki eder mi bilmiyorum ama) başka ne yapılabilir? Gidelim mi acile?
Cevabın nedir?
cok gecmıs olsun.. ılacın dışında yapılabilecek cok az sey var bunların basındada sık sık soguga yakın ılık su ıle dus aldırmak.. dus sonrasıda eklem yerlerıne soğuk ıslak bezle kompres.. rakı sur sırke sur ıspırto sur derler bunu kesınlıkle tavsıye etmem.. sımdı gıdın bır çocuk hastanesine.. ateslı çocuklara duştan başka bır ıslem yapılmadığını goreceksınız..
12 Yorumla- +1 yıl
Evet sirke vs zararlı deniyor zaten, önerilmiyor doktorlar tarafından okudum onu. Çok teşekkürler
En İyi Cevaplar
+1 yılTekrar acile götürün. Duş alın gibi yorumlara aldanıp sakın yapma, duş almak kimi insana olumlu etki edebilir, bünyesi uygun olmayan insanı soğuk algınlığından zaatüre'ye dahi çevirip ters etki edebilir (Allah korusun). En iyisi acile götürmek ve işin uzmanına görünüp tedavi olmak, ilaç fayda etmediği için serum bağlarlar vs. anında ateşi düşürürler...
22 Yorumla- +1 yıl
Gittiği acil daha küçük bir hastane ki en ağır hastayı "bi şeyi yok dinlensin geçer" diye eve gönderen doktorlar var ne yazık ki. Düşmezse eğitim araştırmanın aciline gidelim diyoruz zaten.
- +1 yıl
Siz yine de gidin, bakmayın her doktorun dediğine, bazıları kasap gibi bunların. O fayda etmiyorsa başkasına gidin.. Kendi çabalarınızla müdahale etmeyin, yanlış bir şey yaparak hastalığını körükleyebilirsiniz. Dinle beni doktora gidin...
Allah 'ım sifa versin.. Dus falan aldir gecmezse gotur igne vursunlar bence tez zamanda düşer inşallah atesi.. Annenin ellerinden öpuyorum 😊😘
14 Yorumla- +1 yıl
Ay ne tatlış yazmışsın 🙈 düşmedi ateşi tekrar gittik ama 3 gün böyle sürer vs dedi.
- +1 yıl
Yok bu ateşi olmasına rağmen kapkalin yorganlari üstüne çekiyor su an... Ama halledicem ben inşallah :)
eklem yerlerini ıslak bezle sil, koltuk altını, dizin arkasını dirseğin orayı
çok geçmiş olsun11 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkürler.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
28Cevap
+1 yıl- Ateşi yüksek olan kişinin üzerindeki kalın kıyafetler çıkarılmalıdır.
- Baş bölgesi ve eklem yerlerine soğuk uygulama yapılmalıdır.
- Alın, koltuk altı, diz altı gibi bölgelere ıslak havlular koyulmalıdır.
Ateş soğuk uygulamaya rağmen düşmüyorsa, vücut sıcaklığında su ile duş alınabilir ancak çok soğuk ya da çok sıcak su ile kesinlikle duş alınmamalıdır. Su, vücut sıcaklığı ile aynı olmalıdır.
18 yaşın üstündeki bireylerde ateş düşürücü ilaçlar, ağrı kesiciler kullanılabilir.
Eğer ilaç kullanımına ve soğuk uygulamalarına rağmen ateş düşmüyorsa doktora başvurmak gerekir.11 Yorumla- +1 yıl
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Pediatri Bölümü Uzmanı Dr. Melih Çetinkaya, ateş düşürmek için asla kolonya, alkol, sirke ve buz kullanılmaması gerektiğine dikkati çekerek, "Bunlar damarları ani olarak büzer ateş hemen düşer gibi olur, sonrasında ise damarlar genişler ve ateş çok daha fazla yükselir. Özellikle küçük bebeklerde havale riskini arttırır." dedi.
Sağlık konusunda 404 cevap paylaştı. El ve ayak bileklerini sirkeli suyla ısla ateşi düşene kadar üstü açık kalsın sıcak tutacak herhangi bişey olmasın üstünde. Oda sıcaksa odayı değiştir ya da evi biraz havalandır. 15 dakikada bir ateşini ölç. 3 4 ölçümden sonra hala ateşi düşüremediysen en yakın hastaneye git. Üniversite hastanesi varsa öncelikle tercih et. Olmazsa devlet hastanesi.
10 YorumlaSağlık konusunda 3,1b cevap paylaştı. bir duş alsın annen ve geçmiş olsun.. doktora gittiyse şurup falan vermedi mi ya da iğne vurmadılar mı
12 Yorumla- +1 yıl
Vurmamislar. Verdikleri şurup da öksürük surubu.
ilaçlara rağmen düşmediyse acile götürün ne olduğunu bilemezsiniz. kan tahlili de isteyin. Geçmiş olsun
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler.
+1 yılbir bardak suyun içine bir iki yemek kaşığı sirke koy içir yengemin de ateşi düşmemişti biz böyle düşürdük yetişkinlerde ateş tehlikeli dikkat edin tadı kötü falan demesin içsin bir kere içicek geçicek
10 Yorumla
+1 yılIslak bez koyacağına sirkeli su koy. Bak nasıl alıyor ateşini.
18 Yorumla- +1 yıl
Zararlı diye biliyorum onu.
- +1 yıl
Hayır canım yok öyle bir şey.
- +1 yıl
Nerden bu kesinlik peki? :) her ne kadar internetteki bilgiler çocuklar için olsa da riske atmamak lazım.
- +1 yıl
Küçüklüğümden beri kullandıkları tek yöntem. Küçükken bende hep ateşin çıkarmış her seferinde sirkeli bez koyarlarmış vucuduma. Islak bez değil sirkeli bez koyacaksin vücuda. Bunun neresi zararli?
- +1 yıl
Küçükken bana da koyuyordu annem. Ama doktorlar zararlı diyorlar. Dıştan ateşi düşürüyormuş ama içten yükseltme olasılığı daha fazlaymis.
- +1 yıl
Bu zamana kadar o kadar sirkeli bez koydular bir fok olmadı , merak etme annene de bir şey olmaz. Yüz yılların tedavi turu bu. Dene derim.
- +1 yıl
Yüzyılların koca karı tedavi türü imiş bu ama :) aman diyeyim yaşı geckinlere neyse de çocuklara çok zararı varmış bak sen yapma çocuğun olursa, eskiden her şeyi bilmiyorlarmis 😅
- +1 yıl
Eski tedavi türlerinden sasmam :)
Sirke varsa suyun içine birazda sirke döksen iyi gelirdi
13 Yorumla- +1 yıl
Bir yerde onun çok zararlı olduğunu okudum o yüzden bilemedim ya :/
- +1 yıl
Annem bana da yapardı aslında ama iyi değilmiş yazmışlar, bilemedim :/
Çok sağ ol.
+1 yılSirkeli su yap bezi batır içine sık alnına koy. Başka bir bezle bileklerini sil. İyi gelir. Geçmiş olsun kardeşim
12 Yorumla- +1 yıl
Çok sağ olun.
- +1 yıl
Rica ederim
Bezi sirkeli suyla ıslat.. Alnına falan koy.. Biraz bekle düşmezse'de acile gidin. :( Geçmiş olsun. :(
15 Yorumla- +1 yıl
Çok sağ ol :)/
- +1 yıl
Evet düştü şimdi, biraz daha bekliycem yükselmezse tamamdir :)
- +1 yıl
bir tek alnina degil sirkeyi kulaklarn arkasna el ayak bileklerine dirseklerine dizlerine ensesine basina surun. Gecmis olsn
+1 yılsımsıkı giydirip üstünü iyice örtün terletin bir iki saat. sonra da normal duşa sokun terli beklemesin fazla
10 Yorumlasoğuk bir duş ya da banyo işe yarar ateşi bir süreliğine düşürür yeniden yükseldikçe tekrarlarsınız ancak acilen doktora gitmekte fayda vardır
10 YorumlaGeçmiş olsun üstünü sakın örtme annen ılık bir duş yapsın düşmezse doktora gidin.
11 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkürler.
Sirkeli su ya batır temiz bir bezi ve alnına koy. her 20 saniyede bir. fazla sıkma suyunu. Koltuk altlarına boyunun her iki taradına ve göbeğinin üstü kısmına koy. Ateşi düşer 5 dk ya. Her 20 sn de bir sirkeli suyu tazele
10 Yorumlabende aynısı olduğumda ablam üstümü çıkarttırdı bana sonea vücudumun üst kısmına islat bez koydu komple hemen düşmüştü
10 Yorumlaıslak bez değil de bezi sirkeye batırsan daha etkili hemen soğutur. sirkeli bez sirkeli çoraplar
10 YorumlaKesinlikle küçümsemeyin ve imkanınız varsa gidin derim
10 Yorumla
+1 yılSirkeli su ile ıslat yüzünü.. duş aldır soğuk suyla.. yine düşmezse acile gidin
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYetişkinlerde ateş çok önemlidir. Bence vakit kaybetmeden müdahale edilmeli, acile gidebilirsiniz. Grip mi, öksürük var mı?
14 Yorumla- +1 yıl
Öksürük çok yok aslında ama öksürük surubu vermişler.
Cevap sahibi+1 yılYani bu durumda aklıma pnömani geliyor, yani zatüre. Ben üç gün peşpeşe doktora gitmiştim geçen yıl ateşimi düşüremediler, en son bir doktor tespit etti zatüreyi bir hafta hastanede yattım. Yani geç kalmamanızı öneryorum. Çok geçmiş olsun.
- +1 yıl
Teşekkürler, biraz daha bekleyelim yeni içti ilacı, düşmezse gidelim hemen.
Cevap sahibi+1 yılRica ederim.
+1 yılNane limon mercanköşkü içtim ben 3 saate ayağa kalktım
10 Yorumla
+1 yılBezle sil bezi sürekli ıslat yani soğusun koltuk altına da aynısını yap boynuna da.. Ara ara tekrarla.. Yine olmazsa yapabiliyosan ılık suyla duş aldır öyle de olmazsa doktor artık
10 Yorumla
+1 yılbezi alın, soğuk su ile ıslatın, anlına koyun biraz etki eder,
10 YorumlaIlık duş
Kasık koltuk altı alın bileklere soğuk uygulama
Geçirecektie10 Yorumlaılık duş aldır. acili arayıp bilgi de alabilirsin doktordan
10 YorumlaVarsa parol icir hemen etki eder ateşe bide dus alsın kendine az da olsa gelir
10 Yorumlasadece anlına değil kollarına bacaklarınada koymalısın
10 Yorumla
+1 yılUberligini kullan ve yukselen atesi kaldir.
Bence acile gidin bir igne yapsinlar ates dusurucu.10 Yorumla
+1 yılIlik dus alsin. Uzerini ortmesin. Alnina ve koltuk altlarina islak bez koy. Alnina sirkeli bez koyabikirisn. Bol bol sivi tuketsn
10 YorumlaSen bide ilik dus denesene buraya yazana kadar hicmi kafa kalmadi ki acaba
03 Yorumla- +1 yıl
Ya sizin dalga geçecek başka işiniz mi kalmadı? Kadının yerinden kalkacak hali yok kolunu tutuyorum inim inim inliyor, bir akıllı sizsiniz aferin size.
- +1 yıl
Tamam he cevap bu. Kafa mı kalmadı ne demek, ne çirkin bir söylem.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDuşa girsin sirkeli su koy üstünü çok örtme kalin giydirme
10 Yorumla
+1 yılYa bence en iyisi ılık duş ve vücudu ıslak bezle silmek
10 Yorumla
+1 yılIlık duş
Sirkeeli su ile temizle bileklerini boynunu10 Yorumla
+1 yıl39 çok ateş değil telaş etme üzerini aç bir duş alsın bişeyi kalmaz serin tut ısıtma
10 Yorumlaburun akıntısı ya da öksürük var mı
15 Yorumla- +1 yıl
Öksürük vardı dedi ama yok şimdi, burun akıntısı da fazla yok.
- +1 yıl
Yok hayır kusma yok.
- +1 yıl
kusma yoksa iyi , ama enfeksiyon kapmıs olma ihtimalıde var ateşine tekrarbak eger 38-39 un altındaysa ılık bir duşa girsin 10-15 dakika eger ateşi 30-35 e düşmezse acile git ama işini düzgün yapan bir acile. kan ve idrar tahlili versin. enfeksiyon yoksa iğne vurdur düzelir. GEÇMİŞ OLSUN
- +1 yıl
Normal ateş 36.5 değil mi, ben hep öyle hesapliyordum :/
+1 yılhangi ilacı ne zaman içti..
12 Yorumla- +1 yıl
Minamol diye bir ağrı kesiciyi 1 saat kadar önce içti.
- +1 yıl
Ağrı kesici/ateş düşürücü daha doğrusu.
+1 yılHavamdan üfleyeyim biraz geçer...
14 Yorumla- +1 yıl
Tamam anladık 18 yaşında kendini ciddi bir şey sanıyorsun. Ama sağlıktan bahsediyorum burada. Trollunu başka soruda yap rica ediyorum.
- +1 yıl
Doktora götür bence.
- +1 yıl
Anlasam yazardım zaten.
- +1 yıl
Biraz gül istedim sen sakin ol ve doktora gidin.
+1 yılSirkeli suyuda dene bir geçmiş olsun
15 Yorumla- +1 yıl
Sakın soğuk suyla duş filan aldırma. Koca karı uydurması
- +1 yıl
Çok teşekkürler.
- +1 yıl
Rica ederim. Eğer düşmessede bir doktora gidin malum domuz gribi çıktı başımıza
- +1 yıl
Gitti doktora sabah. Bir şey olsaydı Allah korusun eve göndermezlerdi diye düşünüyorum, ama düşmezse gideriz tabi ki.
- +1 yıl
İnşallah. Tekrar geçmiş olsun
Doktora gidin canım ya geçmiş olsun
14 Yorumla- +1 yıl
Çok sağ ol.
- +1 yıl
Dıştan düşürüyor ama iç ateşi yükseltiyor gibi bir şey okumuştum, o yüzden bilemedim.
+1 yılBence gidin acile biliyosun çok salgın var.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmişler olsun. Doktora gitmekte fayda var...
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler. :/
+1 yılAcile gidin , geçmiş olsun.
11 Yorumla- +1 yıl
Çok sağ ol.
gidin doktora daha fazla yükselmeden
10 Yorumla
+1 yılgidin tabı 39 normal degil
10 Yorumla
+1 yılAcile gidin ihmale gelmez
10 Yorumla
+1 yılseninde işin zor hem iş hem ders hem...
10 YorumlaBaşına felan sirkeli bez koy 1 saate geçer
20 YorumlaAndolor iğne vururlar acile gidin acil..
10 YorumlaAcıle gıdın iğne yaptır 39 tehlıke bence
10 Yorumla
+1 yılSirkeli buzlu su.
20 YorumlaAcile gidin
10 YorumlaSağlık konusunda 598 cevap paylaştı. Sirke
20 Yorumla
+1 yılSirkeli su
20 Yorumla
+1 yılDuşa sok ılık
10 Yorumla
Devamını Gör(37)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında