Yarın randevum var, sabah mailde hatırlatma gelmiş ama 182 de aradı, telefon çekmediği için dediklerini anlayamadım, 182 neden arar? Sadece duyduğum şey gelecekseniz 1'i gelmeyecekseniz 2'yi tuşlayın diyordu. Acaba 182 neyin numarası ki geri arıyor? Ben sadece randevu almıştım.182 neden arar
Günümüzde sağlık hizmetlerine ulaşmanın birçok yolu var. Direk sağlık kuruluşlarına başvurarak elbette muayene olabiliyorsun ama tabi sıra varsa. Bu riske girmek yerine internet yoluyla ya da telefonla dilediğin hastaneden, dilediğin bölüme, dilediğin doktora, dilediğin saate randevu alıp muayene olabiliyorsun. Hem de ek ücret ödemeden yine bu yollarla randevunu da iptal edebiliyorsun. Peki 182 neyin numarası?
182 Nedir? Kimin Numarası?
182
182, T. C. Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında yürürlüğe koyduğu, kısa adı MHRS olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin telefon numarasıdır. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile vatandaşlar, Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerinden Alo182'yi arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabiliyorlar.
182 nerenin numarası öğrenmiş oldun. :) Peki bazı zamanlar 182 neden arar bizi?
182 Neden Arar? Dolandırıcı mı?
MHRS
Çok nadir de olsa Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)'nin numarası olan 182'den çağrı alabilirsin. 182, 2 nedenle geri arama yapar. Bunlar:
Randevu öncesinde ararlar ve muayeneye gelip gelmeyeceğini sorarlar.
Randevu iptallerinde ararlar. Genelde doktorun bir nedenden dolayı olmayacağı durumlarda randevunun iptal edildiğini bildirmek için de arıyorlar.
Ben ilk durumla karşılaşmadım. Sürekli bu nedenden de aramıyorlar. Neye göre arama yapıyorlar bilmiyorum. Ama doktor poliklinik yapmayacak / yapamayacaksa mutlaka arıyorlar. Bu sebeple 1-2 defa aranmıştım.
182 hangi numara, neden ararlar açıkladım. Umarım kafandaki soru işaretlerini giderebilmişimdir. Buradaki paylaşımda da İstanbul'da en iyi cildiye doktoru kimdir ve hangi hastanede çalışmaktadır? sorusunun yanıtı yer alıyor. Gerçekten alanında uzman doktorlar sıralanmış, cilt problemleri yaşıyorsan göz atmanı öneririm. Geçmiş olsun bu arada. :)
182 hastane randevu sisteminin numarasıdır. Randevu aldıktan sonra randevu tarihi yaklaşırken gelecek misin diye kontrol etmişler sadece, herkese yapmayabilirler.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,3b cevap paylaştı.
182 neyin numarası?
182, MHRS yani hastane randevu sisteminin numarasıdır. Acil çağrı olarak da kullanılmaktadır. Telefonla devlet hastanelerinden randevu almak isteyen vatandaşların TC kimlik numarası ile randevu almasını sağlayan bir sağlık hizmetidir.
182 neden arar?
182 neden arar kısmına gelirsek... Eğer daha önce 182 numarasından randevu alıp gitmediysen bir sonraki randevularda gidip gitmeyeceğini teyit etmek için geri arayıp 1 veya 2'yi tuşlamanı istemiş olabilirler. Aynı işlemi 182'yi aramadan direkt MHRS adresine tıklayıp alınsa dahi teyit için geri arayabilirler.
182 MHRS nedir?
MHRS randevu nasıl alınır?
MHRS'den randevu almanın 2 farklı yolu var. Bahsedeceğim yollar sayesinde Türkiye'nin herhangi bir yerindeki devlet hastanesinden veya aile hekiminizden randevu alabilirsiniz.
1.Yol: Telefonunuzdan 182'yi tuşlayarak MHRS randevu sistemine ulaşabilirsiniz. Doktorun müsait olduğu gün randevu olmayan bir saate bu numaradan randevu alabilirsiniz. 2.Yol: MHRS internet sitesi üzerinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevu alabilirsiniz. Sisteme e-devlet şifresi ile de giriş yapabilirsiniz.
MHRS randevu nasıl iptal edilir?
Alo182 hastane randevu sisteminin telefon numarasını arayarak veya internet sitesine girdikten sonra "Randevu geçmişi" bölümüne girerek randevunuzu iptal edebilirsiniz böylece sizin aldığınız saatte boşluk oluşur ve ihtiyacı olan bir hasta randevuyu alabilir
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
8
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
hastahaneden muayene için randevu aldıysan bir ya da 2 gün öncesinden arama yapıp bilgilendirme yapıyorlar.. ayrıca mail ve de mesaj yoluyla da tekrar bildirimlerde bulunuyorlar... Gayet normal , olağan ve de olması gereken zaruri bir durum aramaları.
En İyi Cevaplar