Erkek arkadasimla birbirimizi cok seviyoruz . Erkek arkadasimda.bipolar bozuklugu var evlenmek istiyoruz. Bir zarari olurmu?
Cevabın nedir?
valla o kadar trajikomik mi bu yazdıklarınız ben bir bipolarım ve eşimde bipolar 2 yıllık evliyiz ve 1 erkek çocuğumuz var muhtemelen %60 o da bipolar olacak ama herşeyden öte çok moderen:) çok insan evladı arkadaşlarıma komik gelecektir elbet de ol deyince olan ve herşeyin üstünde bir Rab var dolayısıyla o küçük beyinlerinizle yaşadığınız bikaç flörtöz hayalkırıklığıyla toplumun tamamına yakınının deli! dediği insanları yargılamadan önce kendinizin ne kadar otokontrollü ne kadar hayatı başarmış olduğuna bir bakın bir zahmet insanlar her türlü hastalığa sahip olabilirler ve çoğunlukla bunların tedavisi vardır insanlar düzenli ilaç kullanımı , psikoterapi ve iyi aile-çevre koşullarıyla bu hastalığın üstesinden çok da iyi gelirler dışarıdan hasta olmadıklarını anlayamayacağınız gibi özel hayatlarında da taşkınlık yapmazlar sadece dünyada değil bu ülkede de bipolar akademisyenler , sanatçılar , mühendisler bıla bıla var ve biz başarmış olanlar asıl dışarıdan baktığımızda siz normaliz diye gezenlerin saçmalıklarına, kuraltanımazlıklarına, dürüstlükten nasibini alamamışlıklarına gayet gülüyor ve merak etmeyin kendi içimizde çoğalıp zaten dünyada her 50 kişiden birinde olan ve evet kendisinin , ailesinin ilgisizliği yüzünden etrafına ve kendine zarar da verebilen bu insan tipini yaratan genleri aktarmaya devam ediyoruz gayet de mutluyuz:))) zaten işler işinize gelmediğinde sıvışacağınız o çok mahrem ilişkilerinizin başarısızlığını karşınızdaki hasta! insana mal etmeden önce ben ne kadar ve gerçekten sevdim ben bu insanın nesini sevdim yarın başka bir engeli onun ve ya benim olsa bu iş yürürmüydü vicdanınızla! buna cevap verin çünkü bu dünyada aklın, sevginin ve inancın ötesinde ve karşısında hiçbir hastalık hiçbir engel duramaz
143 Yorumla- +1 yıl
yok anestezistmiş yok doktormuş şaka mısınız siz ya ilişkiymiş de bilmem ne bipolar hakkında neyi ne kadar biliyorsunuz elinizden gelse bütün duygusal rahatsızlığı olan insanları yakmak istiyceksiniz iyi ki hasta! dediğiniz insanlar sizden kurtulmuş:)) gerçek bipolar hastalarıyla bu konudaki sempozyum ve derneklerle irtibata geçin böyle masallar uydurmadan önce hee bu arada bunları yazan nacizane ben kimim ben bir yüksek fizikçiyim eşimde mühendis ve kamuda çalışıyoruz böyle barda orda burda tanıştığınız kıytırık b. ktan insanlarla gerçekten üreten insanları karalamayın karşısındakinin bir göz süzmesine tav olan akıl fukaraları o pembe bulutlardaki aşk! ları tükenince hepsi onun yüzündendi diyip burda gayet ciddi hayat mücadelelerini bir sağlık sorununu ve topluma entegre olmaya çalışan bir sürü alıngan, hassas insanı b. klamasın o insanlar siz gibiler yüzünden asıl intihara yelteniyor ve gerçek bir bipolar karşısındakine zarar vermez asıl intihar meyillidir psikopatlıkla karıştırmayın
En İyi Cevaplar
+1 yılgençlik.. benim bir flörtüm var oda bipolar hastası yaklaşık 4 aydır görüşüyoruz kendisi öğretmen aynı zamanda. ben 4 aydır mutluyum bazen iniş çıkışları oluyo evet ama tanıdığım birçok erkekten daha akıllı olgun saçmalıkları olmuyo değil ancak şunu unutmayın ki psikolojik rahatsızlıklar kişiye göre şekillenir. Şöyle ki karşınızdaki kişi sorumluluklarını biliyo mu? sizi önemsiyor mu? bunlar önemli ilişkiyi ciddiye taşımak konusunda bende kararsızım çünkü eğer bir ilişkimiz olursa öylesine bir ilişki olmayacak ciddiye binecek ama ya ben onun bu durumunu kaldıramayıp bırakırsam zaten bir önceki ilişkisini bitirdiği için çok kötü bir durumdaymış yeni toparlanmaya başlamış onun vebalıni nasıl taşıyayım şöyle bişey var ki ben onu hastalığının dışında karakterini sevdim. hatta bugün sevgilim olur musun dedi ben öylece kaldım ve konuşmayı bitirdi. her zaman benim için özel biri kalacak. kimi zamnda ruhsal anlamda bir problemi olmayan biriyle bir ilişkim olsa ve karşımdaki kişinin karektersizliğinden yıpranırsam diye düşünüyorum nitekim; şu zamana kadar öyle oldu...
00 Yorumla
Merhaba
Bipolar bozukluk (manik depresif) ana hatlarıyla 4'e ayrılır ve hayata etkileri farklıdır. Genel kişilik özellikleri arasında karşısındakine fiziki zarar vermek yoktur. Daha çok kendisine zarar verir ve bunu depresyondayken yapar.
Bipolar kişiler temel kişilik özelliklerinden biri kendinden çok karşısındakinin mutluluğu ve isteklerinin önemidir. Yani senin mutluluğun kendi mutluluğundan daha önemlidir :)
Eğer ataklar çok hızlı değilse (ilaçlar işe yarıyorsa) sorun yaşamazsın. Fazla olursa ki hayatının belli dönemlerinde olur. Hastalığı bilip yardımcı olursan senin uydun olur :)
Manik dönemler en keyifli dönemlerdir genelde gereksiz para harcama ve doymak bilmez seks isteği vardır parayı kontrol et, diğerinin keyfini çıkar. Ama eğer manik dönem yaşadıysa bu döngüye girdi demektir ve sonunda depresyon yaşar., destekçi olmaya çalış.
Erken yaşta fark ettiği için kendisi de kontrol etmeyi öğrenir. Sana o kadar çok bağlanır ki ayrılmak çok zordur. Ama şiddet pek görülen bir durum değil. En azından hastalıkla ilgili değildir.
Bir diğer risk çocuklarda bu hastalığın olması ki yaklaşık %15 ihtimaldir. Yani ola da bilir olmaya da.
Bir hobi sahibi olasına yardımcı ol genelde yoktur depresyon dönemlerinde çok işine yarar.
Birde çok sinirli ise ilaçlar tam olarak işe yaramıyor demektir. Yeni bir doktora gitmekte fayda var. İş hayatında sorunlar yaşamasına neden olur hazır üni deyken en uygun ilaç kombinasyonunu bulsun.
Evlen evlen bişey olmaz.20 Yorumla
Manik depresif hastalık, oldukça ciddi bir ruhsal rahatsızlıktır. Dönem dönem ortaya çıkan depresyon, yani durgunluk, üzüntü ve karamsarlığın egemen olduğu (intihar arzusu da görülür) bir ruh hali ile mani, yani aşırı hareketlilik, coşku (aşırı neşe ya da sinirlilik biçiminde) nöbetleri ile seyreder. Yani seni sevsede elinde değil bence olmaz..
212 Yorumla- +1 yıl
Ben bipolar hastasıyım 16 yaşındayken teşhis konuldu sana şunları söyleyebilirim öncelikle kişi için zor bir durum ve kişiden kişiye etkisi değişiyor şahsen tanımasam da çevremde iyi bir evliliği olan kişiler var aynı zamanda üniversitede eğitimci olan başarılı insanlarda var şahsi önerim kendine sormalısın bu adamla neden evlenmeyi düşünüyorum diye, sana onu sevdirten yönlerinden, karakterinden, davranışlarından vazgeçebiliyorsan bence yol yakınken dön çünkü fedakarlık istiyor herkesin harcı değil (Son bir şey bir yerde okumuştum bipolar insanlara kolay aşık olunurmuş) ne kadar doğru bilmiyorum:)
- +1 yıl
Damla kimse bence benim kadar eşini sevemez ve çok seçmene rağmen ayrılmak zorunda kaldım ve hala da çok seviyorum ama bipolar çok ama çok ciddî bir hastalık evlilik düşünülür mü değil , imkansizzzzzzzz
- +1 yıl
@Serhad__2727 ah be kardeşim şu yazdığını okudum ya gözlerim sulandı inanır mısın? !!! Nerde hata yaptık biz? altta bir entry girdim okumanı isterim.
- +1 yıl
Ben de terketmek zorunda kaldım !
- +1 yıl
@Beyinsizkadın ya sen gerçekten sıkıntılısın. Bende bipolar hastasıyım. Senin sorun yaşadığın sevgilin sana eziyet etti diye herkes aynı şeyi mi yapacak? O zaman kadınını döven, alkolik, ayyaş, sorumsuz tüm erkekler bipolar. Tüm evine erkeğine, çocuğuna bakmayan kadınlar da bipolar. Ben 35 yaşındayım ve nüroloji doktoruyum. Kocamla mutlu mesut yaşıyoruz. 2 kızım var. Benim Abimde bipolar. Oda 10 yıllık evli. Yukarda bir arkadaşın dediği gibi insan kendi sorumluluğunu bilirse bipolar hastalığı ona hiç birşey yapamaz. Senin arkadaşın bipolar yüzünden değil cahil cühela olduğu için sana öyle davranmış. Sende cahil cühela olduğun için ona hayatında yer vermişsin. Kendi cahil ve salaklığının öcünü milyonlarca hastayı zan altında bırakarak çıkaramazsın. Ayrıca umarım boktan hayatın hiçbir zaman düzelmez ve hayatın boyunca karşına çıkan erkekler aynı senin gibi cahil ve medeniyetsiz olur. Saygısız küstah seni
- +1 yıl
Şakın kardeşim. Evlenme insan ötesi bir güç lazım. Seni seven herkesi üzersin. Bipolar hastası olmak bipolar ile yaşamakdan çok çok çok iyidir. İleride çocukların olursa bipolar ile deyil ikipolar ile yaşaya bilirsin. Ama yaşayamazsın ayrılırsınız eğer yaşarsan keşke yaşamasaydım dersin. Evlenirsen eğer sen hiç bu hayatı yaşamayacaksın aslında
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
25Cevap
+1 yılÖncelikle yorumları okudum yardımcı olması için yazıyorum bipolar tanılı öğretmenim ilk ataktan sonra 7 yıl atak geçirmedim arada kendim ilaçlarımı 15 gün bırakırdım iyi hissettiğim için fakat düzenli kullandım ancak toplumdaki bu önyargı nedeniyle evlilik görüşmesi yapmıyor gelen teklifleri reddediyor damgalanmak istemiyordum ilaçlarımı iyi hissetmediğim bir anda bıraktım bu nedenle ve ilk kez atak tekrarladı insanlara söylemiyorum çünkü önyargıları kaldıramıyorum mesleğimde başarılıyım fakat özel hayatımda bu tarz saçmalıkları duymak istemediğim için yanaşmadım bu güne kadar pek çünkü aşık olduğum insana bağlanıyorum ve onu kaybetmekten çok korkuyorum bu tarz kayıp yaşarsam daha kötü oluyorum bir de ben ilaca çok iyi tepki veriyorum fakat durumu ağır olanları da duydum yani bu biraz daha kişiye göre değişen bir şey mesleğinde nasıl aile ve arkadaş ilişkileri nasıl size davranışları nasıl bunlara bakarak karar verebilirsiniz kesinlikle şöyle kesinlikle böyle diyemem ama ilaç tedavisi şart Bi kere yaşayıp ilacı bırakıp bir daha yaşamayanlar da varmış fakat risk diğer insanlara göre Bi tık fazla evlilik öncesi aşırı iyi ya da aşırı depresif ya da dengesizse gözden geçirin doktoruyla bizzat görüşün aile ve arkadaş çevresine sorun bilmeden atlarsanız ya size çok bağlanır siz bırakırsanız daha kötü olur ya da aldatma eğilimi oluyormuş bazılarında terk edip gidebilir aldatabilir ben bağlanıp sadık kalan biriyim intihar isteğim olmuyor ağlama krizlerim olur en fazla onlar da aile bağlarımız iyi olduğu için sosyal destek olarak iyi geliyor geçiyor hastalığın seyri önemli burada ben de duygu dalgalanması oluyor hatta yalan normal insanlardan daha az söylerim çok zor da kalırsam o da.. burada sizin merhametli ve anlayışlı olmanız gerekir değilseniz zaten hiç bulaşmayın aşk bitince insanları yüzüstü bırakmayın hatta şunu söyleyeyim BP olarak biri beni beğenip tanımı öğrense benden habersiz ona göre olur ya da olmaz öyle karar verip karşıma çıksa daha mutlu olurum çünkü bu nedenle reddedilmek dahi canımı çok yakıyor ve üzülüyorum hassas insanlarız çıkarlarınızı düşünen sevgiden anlamayan insanlar bulaşmayın rica ederim çıkar işi bu ilişkide kimseye fayda vermez..
00 Yorumla
+1 yılerkek arkadaşın şuanda kendini evliliğe çok hazır hissediyor olabilir. ama yarın öbürsü gün yaşamaya devam edebileceğinden bile emin olamazken. ne bileyim...
bir keresinden bipolar halan sokaktaki 10 13 yaş arası butun cocukları gezdirmek için adalara götürmüştü ve adalarda cocukların hiç biriyle ilgilenmemiş almış başını keyif yapıyordu. bir başka arkadaşım uçabileceğini düşündüğü iiçin kendini 3 katlı evin damından aşağı atıp hayatını kaybetti. bir başka arkadaşım dır dır dır konuşuyordu. bir başkası cebinde beş kuruş parası yokken cok zengin bir adammış gibi çok komik yalanlar söylüyordu. bir başkası kavga ederken gözü döndü ve yanındaki arkadaşlarını bile vurdu ve hiç birini hatırmalamıyordu. bir başkası öyle hayaller kuruyorduki. mesele hareketli bir müzik dinlerken ülkemize bir atom bombası atıldığını ve bu arkadaşım gizli bir kahraman olduğu için atom bombasının atıldığı uçağa gizlice girip atom bombasına sarılarak bomba ülkeye çarpmadan yönünü değiştirip fransaya düştüğünün hayallerini kurup triplere giriyordu.. bunlar manik atak olan arkadaşlarımın bazılarında gördüğüm duydugum duygular38 Yorumla- +1 yıl
@Akcnern Anlattıkların doğru hatta bunlar durumu ağır olanlar. Bunların hafif olanları daha beter en azından bunları görünce sorun var diyebiliyorsun. Hafiflerden bahsedeyim ben de sana !!! Aynı evdesin paranız var pulunuz var her şeyiniz var mutsuzluk için tek sebep yokken asar yüzünü !!! seni kendinden nefret etmeni sağlar. 1-2 hafta sürer ... Ayrı kalırsın uzaktadır okadar mutludur ki !!! sensiz. Yurt dışı tatillere bile gider bir kere bile seninle bir şey yapmak istemez hep sen zorlarsın onu !!! kendini pislik gibi hissedersin. Kendi zekanı sorgularsın ben nerede ne hata yapıyorum diye. Bu kişi lafa gelince seni çok sever. eyleme gelince 5 paralık değer vermez yeri gelir !! Onu memnun etmek çok zordur bunuda bil !!! Dünyanın en güzel ortamını ayarlarsın gelir bir kulp bulur !!! Mutluluk hayalleri kurarsın onunla bunlara katılmaz bile !!! Kişilik sorunu vardır hepsinde. Dik duruş sergileyemez. Birini seviyorum gidip onu söküp alayım diyemez... Kısaca sağlam adamları del
- +1 yıl
bile deli yaparlar ve deli yaptıklarıda kolay kolay kendine gelemez... Yeri gelir çok mutlu olur okadar tatlıdır ki o zamanlarda okadar seversin okadar bağlanırsın ki ona !!! Ama aslında hepsi bir yanılsamadır :)
- +1 yıl
@hahahay ağzına sağlık
- +1 yıl
Şimdi Sen bir bipolar hastası ile birlikte olmuşsun anladığım kadarıyla. Bu anlattığın hayaller senin uydurman ama sana çok kötü davrandığına ya da sana hayatı dar ettiğine inanırım. Yanlız bunu tüm bipolar hastalarına yorman ve ona göre fikir vermen konusunda seni Allah’a havale ediyorum. Benim ve tüm hastaların hakkını yedin ve asla helal etmeyeceğim ben. Benim 5 yıllık evliliğim var. 10 yıllık ilişkim var. Kız arkadaşım sayesinde hayatımı nasıl devam ettirmem gerektiğini anladım, sorumluluklarımın farkına vardım. Hayatımı değiştiren kadına bende dünyayı sundum. Belkide sorun sende. Sen sorunlusun ki ona bana sunulduğu gibi fırsatlar sunmadın. Adam kendini kaybetti. Yorumlara bakınca bu ihtimal %100 gibi birşey zaten. Allah senin gibi insanlardan uzak tutsun bizleri
Gerçekten bazı yorumlara çok kızdığım ve yanlış bulduğum için buraya kayıt oldum. Özellikle ben de bp hastasıyım ve annem de aynı şekilde. Açıkça söylemek istiyorum ki ilaçların düzenli kullanıldığı uykuna dikkat edildiği taktirde insanı etkileyen bir hastalık değil. Çok yanlış yorumlar gördüm ve gerçekten yaşayan ve en yakını bp olan biri olarak yazmak istedim. Piskolojik hastalıklar da her hastalık gibidir. Sadece toplumun bilinçli olmamasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. İyi bir doktor takibi ilaç tedavisi ve (gerekli durumda) psikolog görüşmeleri ve tabi insanın şifa bulmak istemesiyle atlatılabilecek bir hastalık. Eğer bir insanın kişiliği iyiyse zaten hastalık kriz geçirmediği sürece normal hayatını devam ettirecektir. emin ol çoğu hastanın kişilik bozukluğu olduğunu anlayamazsın bile. Ve benim doktorum 2 sene içinde ilaçsız devam edilebileceğini tamamen geçebileceğini söyledi. Eğer gerçekten seviyorsan ve iyi birisi olduğunu düşünüyorsan ve tabi ki ilaçlarını düzenli alıyor tedavi alıyor ise bence hastalık konusunda hiç düşünme bunu çok net söyleyebilirim. Ve umarım burada hiçbir deneyimi ya da tıbbi bilgisi olmayan şahıslar da bir gün bilgilenir ve bunun her insanda olabilecek bir hastalık (diğer hastalıklar gibi) olduğunu anlayabilir. Sizin için de umarım hakkınız da hayırlısı olsun kardeşim
52 Yorumla- +1 yıl
18 ay deli gibi bir sevda yaşadıktan sonra, evlenmeye bir kaç ay kalmışken bir sevgili neden terk eder biliyor musunuz... cevap veriyorum, bipolar olduğu için... yapmayın bize bunu. çok seviliyorsunuz, ama bize kıymayın. 2 ay önce terketti beni. terk ederken de artık sevmediğini, uzak durmamı bağıra çağıra söyleyerek hem de. bitmedi, daha dün aradı ve beni çok sevdiğini söyledi, son kez sarılmak öpmek istediğini söyledikten sonra, parmağındaki yüzüğü gösterdi. artık başkasıyla sözlendim evleneceğim diyerek. kendini ateşe attığını ama benim onu oyaladığımı söyleyerek aslında beni sevdiğini itiraf ederek gitti.. yapmayın bize bunu. lütfen yapmayın.
- 7 ay
@volkanlist aynı olay 4 gün önce başıma geldi, bipolar kız arkadaşım beni sebepsiz yere terk etti. Şimdi başka erkeklerle konuşuyor... Mani döneminde şu an..
+1 yılSırf şu canım insanlara cevap vermek için girdim ve fikirlerimin sana çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Bende bp hastasıyım. Sana süperiz iyiyiz demeyeceğim tabiki. Zor insanlarız biz. Strese sıkıntıya gelemeyiz. Bunu bil birkere. En önemli şeyse arkadaşına değer verdiğini sürekli belli etmek zorundasın. Zorundasın derken eğer ilişki devam etsin ve sorunlu davranmasın istiyorsan. Bunu eğer seviyorsan yapacaksın. Ayrıca bence şunlara dikkat et. Uykusuna dikkat ediyor mu? İlaçlarını düzenli içiyor mu? Yani sorumluluklarını yerine getirmiyorsa boşver gitsin. Onun kendine faydası olmaz. Eğer ki biliyorsa sende saydıklarımı yapacaksan bu iş yürür. Senede ne yaparsa yapsın en az 1 kere hastalığın etkisini görür ama sorumluluğunu biliyorsa büyük sorunlar yaratmaz. Ben 5 yıllık evliyim. Bir 5 senede öncesinde var. Sorunlarımız oldu tabi ama ben kendimi bildiğim için sıradan herkesin yaşayacağı sorunlar gibiydi. Tabi benim bipolar kuzenimse çok kötü durumda. Ayrıca sana bir flim önereceğim. MUTLAKA İZLE. Sana baya fikir verecektir. Gerçek hayattan alıntı Hollywood ödüllü. Akıl Oyunları adı. Sonra sormak istediğin birşey varsa yardımcı olurum yine
40 Yorumla5 senelik bir ilişkim vardı evli değiliz fakat çok şey yaşadık erkek arkadaşımda bipolar öncelikle lumu söyleyeyim çok zor hemde çok fazlasıyla yıpranacaksın sende oda yorulacaksın yeter diyecekken seni tekrar aşkına bağlayacak anlam veremeyceksin bazen ne oldu neden böyle davranıyor diye sana en büyük tavsiyem onun hasta olduğunu sakın unutna fakat ona hastaymış gibide davranma alttan al o hatalı olsa bile suçu üstlen aşk fedakarlık gerektirir ama sonuçlarına katlanmalısın ben yorulmam bıkmam diyorsan rahatlıkla evlen ama yorulacaksın fakat aşk herleyin üstesinden geliyor bizim ilişkimiz çok güzeldi bipolar bozukluğu olan bir insanla aşk yaşamak mükemmel ötesi ben hayatımın en güzel 5 senesini aklımdan hiç çıkarmadım aşkımdı benim çok fazla aşığım ona hala ölü birine hala aşığım deoresif dönemindeydi artık hamgi dönemle olduğumu bile ayırt edebiliyordum bana hayatımın en güzel gününü yaşattı 5 senenin her günü güzeldi ams o gün apayrı güzeldi gece intihar etti bende intihar etmeye çakıştım ama olmadı en son ne zaman düzgünce yemek yediğimi hatırlamıyorum 8 senedir ruhum ona ait 3 sendir görmüyorum onu lakin sesi kulaklarımda ruhu ruhumda evleneceğin adama sevgi ver aşkı yaşayın anı yaşayın
317 Yorumla- +1 yıl
Mükemmel bir 5 yılmış !!! mükemmel bir masal !!! Bu bir yanılsamadır hanımefendi !!! bu size mükemmel gelen bir yanılsamadır !!! Bu mu mükemmel diye sormadan edemeyeceğim? İntaharlar bilmemneler !!! BEnimde 3 yıl vardı. Evet çok sevdim. çokta uğraştım ama terketmek zorunda kaldım !!! Ama güzel falan değil en güzel gün bile !!! bu sadece acı !!! bu sadece bir yanılsama. ASlında berbat olan ama güzelmiş gibi gelen !!!
- +1 yıl
@Beyinsizkadın şunu söylemek isterim size hanfendi gerçekten aşıksanız onun varlığı bile size mükemmel gelir 5 senem de çok güzel günlerde yaşadım çok berbat günlerde ama ben aşığım onunla mutsuz olmak bile güzeldi eğer yaşasaydı şu an hala beraber olacağımıza eminim onu çok özlüyorum ben ona aşığım mükemmeldi evet mükemmeldi
- +1 yıl
Mükemmel olan sensin aslında... O değil... Ben de özlüyorum evet. EVET DELİ OLSA DA şu an YANIMDA OLMASI İÇİN CANIMI DAHİ VERİRDİM ! EVET !!! EN AKILLI İNSANI Bile istemezdim haklısın... Ama bu demek değildir ki beni mahvetmedi ! ... Dilerim gelmez ve dilerim bir gün bile ona gel demek zorunda kalmam.
- +1 yıl
VE bana güzel geliyor dediğim her şey bir yanılsama bundan da eminim. Onu asla affetmem artık affedemem..
- +1 yıl
Daha ne yapacaktı. Dünyalar kadar güzel bir aşkın içine etti. Her şeyi her emeğimizi mahvetti. ilgisizlikle eminim bunu aynı durumda olan herkes yaşamıştır tüm yorumlar bu yönde ilişki bitmeden önceki en büyük sorun ilgisizlik
- +1 yıl
her emeğimizi mahvetti gerçekten. Kimselerin sahip olamayacağı kadar muhteşem bir hayatımız vardı.. kıymet bilemedi. herkesin özendiği insanlardık. Kıymet bilemedi... Bir hayalin peşinden sürüklendi ve gitti
- +1 yıl
Nasılda insan engel olmak istiyorda olamıyor değil mi sorunlara. Göz yaşlarıma hakim olamadım şu an.. ...
- +1 yıl
Allah taksiratını affetsin.
- +1 yıl
@Beyinsizkadın insan keşke diyor ama keşkeler hiç bir işe yaramıyor bazen kendimi suçlu hissediyorumğnkü ölümeden önce son bir ay a ilgisiz davranmıştım çünkü cidden yıpranmıştım oda iyice içine kapanmıştı sonra son hafta yine eskisi fibi olduk tam herşey yoluna giriyor dedim onu kaybettim keşke o ölmeseydi ben ölseydimde bana zarar vermekten korkamasaydı benim yüzümden öldü bana zarar vermek için azap çekiyorum bipolae biriyke aşk yaşamak her ne okursa olsun aon derece fırtınalı tutkulu birşey vazgeçme
- +1 yıl
1 yıl oldu biteli. Artık istemiyor, istemiyorum. okadar çok keşke dedim ki tesbih yaptım keşkelerden. kendinde suç bulma senlik bir durum değil
- +1 yıl
sizinle bir ara bu konuyu detaylı konuşmak isterim bana mesaj atarsanız müsait olduğumda dönüş yapacağım.
- +1 yıl
Ben bipolar hastayım ve eğer bu anlattıklarını yaparsa kafayı yer ikiside. Asıl tam tersi ikiside hastalığın farkımda olcak ve bunun gayet normal karşılayacak. Eğer suçları üstlenir ise başa çıkamaz. Sadece sürekli değer vermeli ve önemli hissettirmeli bipolar hastası eşine.
- +1 yıl
@Beyinsizkadın şimdi nasıl hissediyorsunuz, unutabildiniz mi.. ben unutabilecek miyim onu merak ediyorum. defalarca terketti, döndü en son 3 ay kaldı evliliğimize, yine terk etti. üzülüyorum çok bir çabam olsun mu bilmiyorum. o yüzden ne kadar sürdü unutmak sizin için.
+1 yılzı şeylerin üstesinden sevgi gelemez. Bipolar bir insanla ilişki yürümüyor. Hayat çok acı. 20 yaşındayım sevgilim doktor ben anestezistim. Tanıştığımızın 2. gunu evlenme kararı aldık. Ailesi istemiyordu ama ben hep ona güvendim. 4 aylık bir ilişki yaşadık. Bukadar iyi bir erkek olamaz diyordum. Alınan hediyeler luks yerlerde yemekler. Pembe bulutlardaydım. 1 ayım sonunda hayatı cehennem etmeye başladı. Geceleri mesajlasirken aşağılıyor sabahları özür dileyip barışıyordu turlu turlu romantizmle. Haplarını buldum inanmak istemedim basit bir depresyon dedim. 4 ayı bana zehir etti. Birgun beni sebepsiz yere terketti. Ben bipolarım sen daha iyi hayatı hakediyorsun diye terketti. Ölmek istedim kaçkere intahar etmek istedim. Psikiyatristlere para yetistirmek icin part tıme iş buldum. Majör depresyon tanışı konuldu. İlaçlarımı kullandım. Benim ve erkek arkadasimin ilk iliskisiydi ve ben birdaha kimseye guvenemem herhalde. Bazen sevgi yetmez arkadaşlar. Bırakın iyi insan olup yanında kalmayın ömrünüzü mahvetmeyin ben 4 ay sonunda tanınmaz hale geldim ki bir ömür olsa nolurdu? Bazen kırılan umutlarınızı yeniden filizlendirmek icin vazgeçmek gerekir. Aşk yetmez bazen.. Yetmedi bana mesela. Onsuz nefes alamam derken hayat bana çok güzel öğretti...
14 Yorumla- +1 yıl
AŞkın en babası gelse yetmez sevgili hanımefendi. 1 yıldır hala kendimde sorun arıyorum ben ! 3 yıl sonunda ayrıldık ve 1 yıl geçti... Kendi zekamı küçümsüyorum hala kendime gelemedim !! Özgüven delisi olan gözleri bile zeka fışkıran ben !!! Şimdi bir bonzai bağımlısı gibiyim !!! Delirmek istiyor deliremiyor, anlatmak istiyor anlatamıyor ve ölmek isteyip ölemiyorum !!!
- +1 yıl
Benim gibi bir adamı bu hale kimsenin getireceğini asla düşünmezdim... Dengesiz oldum çıktım sayesinde ! :)
7 ay4 gün önce bipolar kız arkadaşım tarafından terk edildim.
2 senedir birlikteydik. hergün bana beni ne kadar sevdiğini, benim onu bırakacağımdan çok korktuğunu söylerdi. Bende herzaman derdim hayır tabiki, seni çok seviyorum, hayatım boyunca söz veriyorum seninleym ve destek olacağım, ayrılmadan 1 ay önce hafif atakları başladı, annesine dedi ya beni bırakırsa bne onsuz naparım ağlamaya başladı, zar zor ikna ettik. 1 ay geçti, beni terk etti.
Bu arada 2 senelik ilişkimiz boyunca o evde oturur okulu yok, atıldı, işi gücü yok, hiçbir şey yapmaz. Ben eve gelirim, yemeği yaparım, evi süpürürüm, bulaşıkları yıkarım + köpeğinide gezdiririm. Onun için herşeyi yaptım, fakat bu hastalığın sonu maalesef bunlar oluyor. Bağlanmadıysanız kesinlikle bipolar biriyle ilişki yaşamayın, ben inanılmaz bağlandım, şu an köpek gibi hala kapısına felan gidiyorum, heryerden beni engellemiş, kapıyıda açmıyor (sebebi yok). Sadece ayrıldı, kendisine sağlıksız bir ilişki lazımmış bunu bahane sürdü, benimle çok sağlıklı ilişkisi varmış, instagramdan video görmüş bipolar kız, sağlıklı ilişkiyi bırakmış, sağlıksız ilişkiye geçmiş, daha iyi hissetmiş. Alın size bipolar sevgili. Aklınız varsa, bipolar olduğunu söyleyen insandan kaçın, dost olun, ama sakın ha bağlanmayın, ilişki yaşamayın, sizin hayatınız kaymasın, benimki kaydı. ayrıldığımızdan beri ölü gibiyim, inanılmaz sinirliyim, sınıfta arkadaşlarım çok sinirlisin felan diyor, çok kötüyüm, çok...
Ben yandım siz yanmayın, bipolar biriyle ilişki yaşamayın.00 YorumlaBipolar ya da diğer adı ile manik depresyon , iki aşırı uc duygulanımı arasında gidip gelme ve bu uclarda da o tarafa ozgu asırı davranıslarla ilgili bozukluktur. Yani genelde , bilinen orta duzey ve mantıklı hal olmaz , bu kısmı duygular transit gecerek digerine ulasır.
Sanırım ilerisi icin ciddi seyler dusunuyorsun . Oncelikle bunun gecici olmadıgı , 20 li yaslarda basladıgı ve ilac ile kontrol altında tutulabildigini soyleyip , bu link te de , uclardaki davranış bozuklukları orneklerine bakarak boyle durumlarına da direnerek yanında olabileceğine kanaat getirebilirsen ve bu kanaati de ask degil mantık ile alırsan , secimini sana bırakmıs oluruz.
Gecmis olsun arkadasın icin20 Yorumla
+1 yılO ve sen bunun bilincinde iseniz çok büyük sorun olmayacağı kanaatindeyim ve psikoterapi arada bir gerekebilir şair ve yazar hastalığıdır bu dönem dönem insanlar bu şeyleri yaşar yalnızlıkla alakalı diye biliyorum ama tabi sen o şahsı daha iyi tanıyor ve biliyorsun oturup şimdiden konuşun sorunları halı altına süpürmeziseniz sıkıntıyı fazla yapamazsınız ama yinede yorulacaksınız ki insan seviyorsa biraz yorulmalı biraz fedakarlık yapmalı seni tebrik ediyorum bunu birçok insan yapmıyor umarım Allah utandırmaz kolaylık verir. Çok duygusal olurlar ayrıca...
20 Yorumla
+1 yılAllah aşkına uzak dur. Kendini seviyorsan. Senden rica ediyorum tüm kalbimle. !!! Bir zaman geliyor ki 2-3 yıl sonra kendinde sorun arıyor buluyorsun kendini. ULAN ben nerede ne hata yapıyorum diyorsun çözüm bulamadıkça deliriyorsun. Her yolu deniyorsun düzeltmek için, mutlu olmak için. Ama eline koca bir 0 geçiyor. Kendinden nefret etmeye başlıyorsun. Sorunun kendinde olduğunu düşünüyorsun. !!! Ve sonra sana olan aşkı azalıyor sen kendini yerken sanıyorum seni bir tık ezik görüyor. hani uğraşan insanları biraz ezik görürler ya genelde insanlar o tarz bir şey. Sakın bulaşma. Canı en çok yanan sen olursun. Anlatmak ister anlatamaz. Delirmek ister deliremez. Ölmek ister ve ölemezsin !
56 Yorumla- +1 yıl
Açıkcası en kısa zamanda ayrılmanı tavsiye ediyorum... Yaşadıklarımı asla yaşamanı istemiyorum. 3 yıl çok mutlu olduk evet. Ama sonra bambaşka biri oldu !!! Beni de bambaşka biri yaptı !!! 1 yıldır kendime gelemedim. Ne zaman gelirim ALLAH BİLİR :))) Ama ufak ufak yoluma bakıyorum artık. Tabi bazen iyi mi diye düşünmekten de deliriyorum hala daha. Sen sen ol bağlanma !
- +1 yıl
Arkadaşım bak. Bende bp hastasıyım. Ve bu yaptığın çok ama çok ayıp. Bipolar hastalığı önemli bir psikiyatrik hastalıktır. Eğer kendine dikkat etmezsen akıl almaz zararlar verirsin kendine ve çevrene. Ama eğer kabullenir ve sorumluluklarını yerine getirirsen küçük sorun yaratmaz sana. Yani genelleme yapma. Kimsenin günahına girme. Büyük konuşma başına gelir ve o bahsettiğin herşey seni bulur. Lütfen! Bizim sülalede 3 kuzende var hastalık. Ben 5 yıllık evliyim. Kuzenin yüksek kimya mühendisi. Biri ise yıllarca hastenede yattı ve en son kendini astı. Şimdi 3ümüz bir miyiz? Yaşadığın sorunları anlatmana katılamam tabi ama genelleme insanları. Kimseyi zan altında bırakma
- +1 yıl
@fatihbosnakoglu bu tip insanlara laf anlatamazsın fatih kardeşim. Bu tip insanlar kendi zavallılıklarını başkalarının üzerine atar ve böyle motive olurlar. Siz bu asalak yüzünden keyfinizi bozmayın. Bir insanın karakterinin bipolar olup olmaması ile ilgili değildir. Böyle cahil insanlara hayattınızda yer vermediğiniz sürece söylediklerinin bir önemi yoktur. Sıkmayın yani canınızı.
- +1 yıl
çok yol gösterici bir yorum olmuş. ben de şu an bir karar aşamasındaydım. tabi terkedildim de bu ilk değil, dönecektir eminim. dönünce ne yapacağım bilmiyorum. bp kendisi.
+1 yılolmaz neden olsun sorunlu mu o, hem bipolar bozukluk da atlatılabilecek bir şey olduğuna inanıyorum. her insanın gelgitleri olur, bununla alakalı bir şey. fakat onunla gerçekten evlenmek istediğine emin değilsen, evlenme.
24 Yorumla- +1 yıl
Erkekse şiddeti. kadınsa ilgisizliği meşhurdur
- +1 yıl
Lütfen bakın rica ediyorum atlatılamaz bu hastalık ancak ilaç ve doktor kontrolü kontrol altına almaya çalışılır. Ben eğer bipo hastasıyla evli 30 yıl kalan biri olursa elinden öpülecem. Yapmayın insanları yanıltmayım eninde sonunda biter tecrübe konuşuyor
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılesim sizoaffektif bozukluk ve majör depresyon hastasi. yani seninkinin hastaligina sizofreninin bazi bolumleri de ekli. yillardir harika bir iliskimiz var. biraz yorucu mu evet. ama her iliski biraz yorucu. ilaclarini tam kullanirsa sadece mevsim gecislerinde biraz problem yasiyor.2 kez hastanede yatti. terapilerine devamli gidiyoruz. ailemiz rahatsizligini biliyor. ve bir konuda iddialasinca ustune gitmiyoruz. duzenli yuruyoruz. temiz hava cok iyi geliyor. cocuklar bile babalari huysuzlanmaya baslayinca anliyor zaten ve sessizce oynamaya devam ediyorlar. ikimizde ortak kararla butce hazirladik ve kesinlikle ekstra birsey almiyoruz. alisveris sorunu da boyle cozuluyor. ama tek gereken sende cok sabir. bazen benim icin de cok zor oluyor ama diyorum ki kendime.. bu harika bir adam sadece hasta ve elinde degil. bol sans ve mutluluklar. inan yarin kimse nasil olucak bilmiyoruz aslinda.
31 Yorumla
+1 yılArkadaşım o kadar yanlış bilgilerle kafanı karıştırıp seni yanıltmışlar ki. Öncelikle sana şunu söyleyeyim. Ben de bipolar hastası bir kadınım. 16 ve 17 yaşlarında 2 kere hastaneye yattım. Eğitimime ara vermek zorunda kaldım. Sonra sorumluluk bilinci ile eğitimime döndüm ve nöroloji uzman doktorluğuna kadar yükseldim. Bu cahil cühelaların yorumları ile kafanı bulandırma. Bir insan bipolar olsun olmasın, önce sorumluluk sahibi olacak. Eğer bipolar ise daha fazla olacak hatta. Eğer ki ilaçlarını düzenli içiyor, düzenli uyuyup düzenli doktor kontrolüne gidiyor ise karakteri de sana uyuyor ise evlen. Bunları yapmıyor ise onla bir geleceğin olamaz. Bunları yapmayan bir bipolar hastası patlamaya hazır bomba gibidir. Baktın kendi kendisine saygısı var. Senle onla doktoruna git. Birlikte bilgi alın. Ayrıca doktor hastasının ne durumda olduğunu sana en iyi anlatacak kişidir. Bu medeniyetsiz gerizekalıları dinlemektense doktordan net bilgi alırsın.
53 Yorumla- +1 yıl
Çeken bilir hocam konu bipolar hasta larıyla yaşayan lara açılmış bir konu bipolar hasta anlamaz. Hastaya bir sıkıntı yok para harcar hastalıkdan der her istediği olması lazım hastayım der daha neler neler kafası eser basar gider geri gelir ağlar hiç bir zaman haksız olmaz hakaret eder kelimeler yetmez hocam keşke bende sizin gibi hasta olsaydım da o hasta olmasaydı çeken bilir hocam. Evlilikde bipolar olmak iyidir çok iyidir ona katlanmayı hasta olmayana sor sen
- +1 yıl
@Kycn2712 o kadar haklısınki o kadar diyeyim sadece çeken bilir. Bipo hastaları tam olarak ne olduğunu anlayamadıkları için herşey yokunda sanıyorlar asla ama asla asla evlenmemeli. 15 yıldır bipo hastası eşim var anlatsam roman olur lütfen yapmayın evet sizin suçunuz değil ama bizimde suçumuz değil. Lütfen kızmayın ama olmuyor asla tavsiye etmiyorum hiç bir kimseye
+1 yılBipolar hastalığı eşim var ben eşimi çok ama çok sevdim defalarca ayrılmamıza rağmen bir araya geldik birde çocuğumuz var. Yorumlarda bipolar hastaları ilaç doktor varsa sıkıntı olmaz diyor. Tabiki bu hastalık sizin suçunuz değil. Şu kadarını söyleyeyim eğer çocuğumda çıkarsa bu hastalık asla evlenmesine izin vermem. Evleneceklere tavsiyem olmaz olmaz olmaz. Sakın diyorum sakın. Sonunda sizde delirirsiniz. Çok üzgünüm bunu yazarken ama gerçek bu bipo hastaları asla evlenmemeli. Sevgi denilen şey bu hastalarda yeterli olmuyor. Evlilik değil bildiğiniz bakıcı oluyorsunuz ne kendinizin hayatı ile ne karşı tarafın nede doğacak çocuğunuz iun hayatı ile oynayın. Üzmek için söylemiyorum eşime aşığım ama olmuyor inanjn olmuyor dayanılacak gibi değil asla kimseye evlenmeye tavsiye etmem benim fikrim bilseydim evlenirmiydim asla ama severdim uzaktan
30 YorumlaBende bir senelik evliyim, eşim bipolar hastası, sürelki doktor kontrolundeyiz ilaç kullanıyor. Ama hiç bir anlaşmazlığımız olmamasına ragmen beni sevmediğini düşünüp boşanmak istiyor. Doktor hiç bir şekilde ciddiye almamam gerektiğini söyledi. Çok büyük ve geniş bir sabrın olmadan basaramazsın, ben çok duygusal biriyim bazen cidden katlanamıyorum söylediği sözler çok üzücü, üzüldüğümü de söylüyorum ama umursamaz tavırlar gösteriyor mesela ama hepsi hastalık yüzünden. Bizde cok severek evlendik ama çok yıpratıcı geçiyor ilk evlilik yılımız :( 7 senedir sevgiliyiz daha önce de sıkıntıları vardı ama bipolar oldugunu sonradan öğrendik bu arada. İyice düşün taşın hatta sevgilinle birlikte gidin doktora sende geleceğinle ilgili karar alıyorsun doktora danış bence
10 Yorumla
+1 yılmerhaba ben yeniyim burda herkese saygılar ... konum bir bayanı sevdim 7 ay sevgili kaldım biraz sıkıntılar yaşadım. nişanlandım evlendim lakin evliliğim kabusa dönüştü eşimin bipolar olduğunu bildiğim halde yinede evlendim evliliğimi kontrol altına alamadım bir türlü ilaç kullanmasına rağmen hergün kendine birşey yapacak diye hiç uyumuyorum geceleri hep bir sorun cıkarıyor benimlen kavga etmek için dayanamadım cok yıprandım bende ayrıldım evime döndüm sürekli mesaj atıyor özürdiliyor ertesi gün farklı davranıyor beynim uyuştu kafam darma dağınık oldu ne yapacağımı bilemiyorum boşanmanın eşiğine geldim
21 Yorumla
+1 yılBenim ismim meryem bende pupolar hastasiyim hani diyolar ya benim sevgilim soyle sevdim adamvsoyle boyle tam pipolar hastasi sinirli kirilgan ben oyleyim ama sevdikmi tam severiz demek istedim su bir insana nasil davranirsan o sekil davranir bir insana ters davranirsan o insan sana baska davranir yani demek okieyer sinirliyse sakinlestirmeye calis eyer anlamiyosa bir kackere daha dene eyer bir umut yoksa ayril bitsin ama pipolar razizligi boyledir soyledir demeyin her insan pipolar olsane olmasa ne yani biz hepimiz insaniz bir insana bir adim giderse o insan ona on adim gider ama insanlini yapmiyosa insan deyildir ama pipolar hastalarini kotulemeyin her insan ayni deyildir bunuda unutmayin
11 Yorumla- +1 yıl
Benim bipolar hastasi kizim var meryem benim kzimdr ck zr byle bir hastayla ugrasmk hm kndini bitiriyor hmde karsikini bitiriyor bni btrdi bn ble depresyona sktu pirozak kulaniyorm kas romatizmasina ykalndm yazlndrdi ckertti bni ruhsal dngmi btrdi bu gibi hastaligin tk caresi kabede hecerul esvet tasna bsini koymalardr benim durumum iyi olmadgndan gturemiyorm yksa olene dek surecek oln bir rahatszlikms bkana rabim yardm etsn hastayada damadmda bu hastalktn glinimde suanda bnde tk yasiyorum kzmla oyuzden
Bipolar birisiyle evlilik olur mu diye soran arkadaşlarıma sesleniyorum. Bende bipolar birisini sevdim. Nişanlandık. Okuduklarım doğrultusunda evlenmemem gerektiğini anladım ama vazgeçemedim o zamanlar. Sevginin aşkın herşeye yeteceğini zannettim. Ama gördüm ki bir halta yeteceği yokmuş. Tüm ailemi karşıma aldım yapma diyen herkesle düşman oldum. En son olmayacağını anladım. Kendini zincire vurmaktan farksızmış meğerse. Aklı olan uzak dursun sakın arkadaşlar. Benim yaşadıklarımı yaşamanızı asla istemem asla.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBipolar olan insanlarla arkadaslik, evlilik cok zordur ben 13 yil cektim. gram iyilesme yok. bu rahatsizlik hep tekrarliyor. bipolar bozuklugu olan insanlar saatli bomba gibidir nerde patliyacagi belli deyildir.
Esiniz partneriniz bole bir durum varsa kurtulmaya bakin yoksa sizde psikolojik hasta olursunuz. omrunuz gider41 Yorumla- +1 yıl
'nerede patlayacağı belli değildir' ... Güzel bir yorum... Zapt ediliyor belki ama yoruluyorsun. En ufak dinlenişinde zaptedemezsen de bitirmek zorunda bırakıyorsun.
bipolar bozukluğun dereceleri var özürlü statüsüne girmediyse tedavi edilebilir bir rahatsızlık girdiyse de tedavi edilebilir fakat nadir rastlanan bir durumdur
14 Yorumla- +1 yıl
Kanser olsa yanında olursun yıllarca bakarsın bile. Ama bipolarsa elinden bir halt gelmez !!!
+1 yılmoon diye bir hint filmi var senin erkek arkadaşının hastalığına sahip bir adamın hayatını anlatıyor.onu izle ve bir gör evliliğinde yaşadıklarını.karar ver
20 YorumlaEvlilik iyi gelebilir bu konuda.
Evliliğe engel bir durum değil bu.Sen yeterki desteğini ve sevgini hissettir.20 Yorumla
+1 yılÇok zor bir durum o kendi sorunlarıyla baş edebilir belki ama bir süre sonra sende başlıyacak olan sorunlarla baş edebilirmisin bu mesele.
31 Yorumla- +1 yıl
Kaliteli bir yorum olmuş. kişi kendinde hata aramaya başlıyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende bipolar hastasıyım, şahsi görüşüm tüm herşey bendede var yazdıklarındaki.
Ama evlenilir ve birşey olmaz. Sadece kendisini eğitmesi gerekiyor ve ilaçlarını düzenli alması gerek. İlaçlarını aldığı sürece hiçbir sıkıntı olmaz.30 YorumlaBir bakarsın goklerdesin bir bakarsın yerin dibindesin evet karsidakininde elinde değil ancak en çok zararı onları anlamaya çalışanlara veriyorlar çünkü bir türlü anlayamıyorsun. Burada bazı yorumlar da denmiş ki hiç bir şey olmaz hiç bir şey olmasa adi hastalık olmazdı arkadaşım çok düşünülmesi gereken bir durum. Allah yardımcın olsun.
00 Yorumlamerhaba bende bipolar hastasıyım zor bir hastalık aşırı mutlu ya da aşırı üzgün olabiliyoruz atak dönemlerinde kontrolsüz harcamalar yapabiliyoruz yine de karar senin evlen ya da evlenme
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUzun yıllardır birlikteysen her halini görmüşsen olmaz ama bu ileride sürprizler yaşamayacağın anlamınada gelmez.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende psikolojik tedavi gördüm ve iyilestim lakin kimse soylememis ama psikolojik rahatsizliklarin tekrarlama olasılığı vardir. mesela normal bir insanın depresyona girme olasılığı benim tekrar hasta olmama oranla düşüktür
00 Yorumla
+1 yılpsikoz derecesinde bir hastalık
olsa da çok zor ama karar senin
cayırt40 Yorumla15 yıl dayandım öyle sıkıntı veriyor ki kesinlikle evlenme derim. Bazı geceler sabahlara kadar uyutmaz huysuzluk yapardı sabah başımın yarısı uyuşmuş kulaklarım çınlar bir şekilde kalkardım. İşte performansı sen düşün...
50 YorumlaBende aynı durumdayım. Lütfen sonucunu yazar misjniz?
00 YorumlaErkek de nasıl olur bilmiyorum fakat karım bipolardı asla evlenilmemesi gereken hastalar gel git ler ile insan hayatını ve evliliği mahfeder ler yapma kardeşim
20 Yorumlanısbi butlan vardır. yani ilerde boşanmak istediğinde ayrılmanız kolay olur :)
11 Yorumla- +1 yıl
Dostum çok güzel bir bilgi vermişsin. Bu derdi çekenler için...
+1 yılcinsel isteği tetikler yönde etkileride var . belki bu yönü karşına çıkar ve daha mutlu olursun :))
10 Yorumla
+1 yılBir sonraki soru' n: "Şizofreni olan biriyle evlilik olur mu?" olacak heralde. N' oluyor la hep böyle sorular soruyorsun. Karar ver bipolar mı, manik depresif mi?
03 Yorumla- +1 yıl
Peş peşe soru sorunca o yüzden dedim. Aynıymış demek eyvallah.
+1 yılsinir hastalığı degilmiydi anlık
10 Yorumla
+1 yılne olduğunu açabilir misin?
10 Yorumla
+1 yılOlur özellikle ilerde
00 Yorumla
+1 yılolabilir zor bir süreç
00 Yorumlao nedemek
00 YorumlaSağlık konusunda 379 cevap paylaştı. bipolar ne
00 Yorumlao ney ki :D
10 Yorumla
Devamını Gör(27)