Doktorluk sizin gözünüzde kutsal bir meslek mi , para getiren bir meslek mi ?
Para getiren bir meslek .
Kutsal bir meslek .
Bence ;
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kutsal bi meslek benim gozumde..bir insanin hayatini kurtarmak dusunsenize ne demek bu..yalnizca bir hastanin hayatini kurtarmakla kalmiyor onu hastane koselerinde bir umut icinde bekleyenlerin gozlerinde o sevinci gormek bir aileye sevinc vermek nekadar onemli.onca insana deva olmak..boyle seyler varken bu meslekte yalniz para pesinde kosanlara pes dogrusu..bende doktor olmak icin calisiyorum ve oldugum zaman sozum var sozumude tutucam durumu iyi olmayanlara karsiliksiz tum masraflar benden ne gerekirse yapicam.yeterki birileri mutlu olsun
yaptıkları iş bakımından ve hayat kurtarmalarından dolayı kutsal
yaptıkları mesleğin hakkını veriyorlarsa para konusunda değer biçilemeyecek meslek
ama hastalarını başka amaçları için kullanıp yada onlardan sadece para koparmak için yapılan bir meslekse onları Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın...
Para getiren bir meslek.. kaldı ki üni.den önce gelecek planım, teleskop alacak parayı sağlayacak bir meslekti :) doktorluk da öyle bir meslek.. ama zor.. ben kabloyu yanlış bağlasam makina yanar, o adam ilacı yanlış verse başı yanar.. insanla uğraşmak zor.. helal valla.. ama öyle yani.. meslek sonuçta..
bu arada niye iki nokta koyuyorum ki ben, yeni fark ettim bak alla alla
ps helal olsun adamlara, onlar olmasa bu dünya çekilmezdi
Bence Kutsal olabilirdi bazı durumlar suistimal edilmeseydi adamlar sırf ameliyattan para kazanmak için hiç birşeyi olmayan adamı kesip tekrar dikiyolar hiç bir şey yapmadan. aile hekimlerine bakiyorum coqu nedir şikayetin diyor dogru düzgün kontrol etmeden reçeteyi yazıp başından sallıyor. Elden pekde birşey gelmiyor onlar ne yapsın sistem rahat
Cevap
15Cevap
Bir insanın hayatının senin elinde olması çok büyük bir yük bence. Kutsal bir meslek fakat çok riskli, Bomba imha uzmanlarının yanlışlıkla kırmızı kabloyu kesmesi gibi risk taşıyan bir meslek. Hiç özenmemişimdir o yüzden. Allah kolaylık versin..
Kesinlikle kutsal bir meslek..O kadar derde derman olmak,her şartta ve her koşulda ettikleri yeminle seçme hakkı olmadan faydalı olmak,çok önemli birşey..Aldıkları parayı zaman zaman fazlasıyla hak ettiklerine inanıyorum ben..
ben a şıkkını sectım ama her ıkısıde mevcut ınsanına gore degısıyor bazıları bn ısımı yapar paramı alırım dıyor bazılarıda gercekten onem verıp hastası ıcın caqba harcıyor
tabii ki de kutsal bir meslek bildiğin üzere herkes doktor olamıyor bunun bir bedeli var ve doktorların hayatımıza etki eden en önemli faktörlerden birisi ve en önemlisi desem daha doğru olacak.Doktorlara Saygı Duyuyorum.
A ve B bir arada. ama artık bazılarına göre sadece para getiren meslek haline geliyor ne yazıkki.ettikleri yemini unutuyorlar.
işini aksatmıyorsa herkese eşit muamele gösterıyor ve hastayı ıyı analız edebılıyorsa cok kutsal bır meslek . ve cok zor bır meslek
İnsan canı kıymetlidir.Sağlık kıymetlidir.Bunu en iyi icra eden doktorlardır.Para içinde yapan var kutsal sayıp saygı gösteren de var.
iki yüzlüde ne çokmuş ya
Para ketiren bir meslektir. Kapitalist bir devlette insana hizmet yoktur . Bir adam hasta, ameliyat olucak ,onun içinde bir para istiyorlar sonra o adamı ne iyileştiriyorlar nede öldürüyorlar parası bitene kadar muayene yaparlar . Kapitalizm...
kutsal para getiren meslek..
tabi ki para getiren.. ;)
Bunu genelde yapan kişi belirliyor o kişinin davranışına göre benim gözümde şekilleniyor yeri..
Kutsal bir meslek fakat bazıları da ticareti düşünüyor ... Para kazanmanın peşinde insan hayatını riske atan da çok..
Kutsal bir meslek ama şimdiki doktorlar için kutsallık önemli değil.para getirsin yeter
günlük kazanç olsun yeter yani
Kutsal.. Herkes para kazanabilir, ama herkes can kurtaramaz..
tıp okumak isteyenlerin %90 nı diyebilirim.Kutsal olduğu için değil . Kariyeri ve iyi getirisi olduğunu için istiyor bu mesleği.
her ikisi de :)) ama bazı doktorlar sadece para için yapıyorlar ama bazıları insan hayatında önemli rol oynadıklarının farkındalar :))
maddi yonu de var ama, olmazsa olmaz. kutsallıgı dusunulur, hıpokrat ı tanımıyoz nasıl bı ınsandı.
Kutsal diyemem nedeni ise her doktor için aynı şey düşünülemez.
- Bu konuda fikirsiz kalmış durumda oluyorum sanırım.
Kutsal bir meslek.Sevdiğim mesleği yapayım bana 5 kuruş para vermesinler, insan hayatını kurtarmak kadar daha mutluluk verici hiçbir şey olamaz bence.
Çocukluğumdan bu yana istediğim meslek olduğu için olabilir belki :)
Çok zor bir meslek hayat kurtaran, iyileştiren bir meslek ancak kutsal sayılabilir.
Hipokratın(hippogrates) kemikleri sızlıyoo valla
bu kutal mesleği kötüye kullananlarıda görüyoruz..
iş garantisi ve money
Hem kutsal bir meslek hemde para getryor
ne oldugunu çözemedim...
Kutsal bir meslek can kurtarıyor mübarekler
her ikiside meslek ve para
doktorlara saygım var , zor iş
iyi ki doktor olmak istememişim ha vallah
Kutsaldır. Ama para da getirir.
iyi doktor olmamışım vallah
Kutsal bir meslek bence